POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.03.11.
Módosítva: 2024.03.11.

Biden megint összevissza beszélt és migránsokat emlegetett

Egyre szánnivalóbb.

Joe Biden évértékelő beszédében kétszer is a dél-kaliforniai egyetem (férfi) futballedzőjének, „mint ártatlan fiatal nőnek” a meggyilkolásáról beszélt. Az amerikai elnök egy migráns által megtámadott lányra gondolt, ráadásul nem a „politikailag korrekt” kifejezéssel élt.

„Joe Biden

összecserélte Laken Riley-t, az illegális migráns által meggyilkolt egyetemi hallgatót Lincoln Riley-vel, az USC (Dél-Karolinai Egyetem) futballcsapatának edzőjével.

Hihetetlenül tiszteletlen!” – így reagált Clay Travis sportkommentátor arra, hogy Biden március 7-i évértékelő beszédében kétszer is eltévesztette a meggyilkolt lány nevét. Az elnök egyetlen alkalommal sem korrigálta tévedését az egész világ által figyelt beszédben.

„Technikailag nem lett volna szabad”

Biden arra az esetre próbált utalni, amikor két héttel ezelőtt, február 22-én

egy venezuelai migráns elrabolta és meggyilkolta Laken Riley 22 esztendős egyetemi hallgatót.

Csütörtökön elmondott évértékelőjében Biden ráadásul az „illegális” szót használta a migránsra – a bevándorlók és menekültek helyett.

Amikor az elnök másnap, pénteken elindult egy philadelphiai kampányútra, a Reuters újságírója, Nandita Bose így faggatta:

„Megbánta, hogy tegnap este az „illegális” szót használta

a bevándorlókra, uram?”.

„Nos, valószínűleg… nem…” – idézi a Fox News Bident, aki az amerikai hírtelevízió szerint „tétova, kusza választ adott, majd kijelentette, hogy a gyilkosság gyanúsítottjának „technikailag nem lett volna szabad itt lennie.”

„Az újságírókat „jobban érdekli az „illegális” szó használata, mint egy 22 éves nő meggyilkolása”

– fakadt Ahmed Al Asliken podcaster.

„Azt mondod, hogy „technikailag nem szabadna itt lenniük”, de továbbra is beengeded őket!”– reflektált az elnök illegális migránsokra vonatkozó kijelentéseire az X-en Andy Biggs arizonai republikánus képviselő.

Napokkal az unió helyzetéről tartott éves beszéde után az elnök elnézést kért egy szerinte rossz szóhasználat miatt – holott a nagy vihart kavart gyilkosság elkövetője valóban illegálisan érkezett Amerikába, számolt be az ügy fejleményeiről az euronews.com.

Az MSNBC-nek adott szombati interjúban azonban Biden azt mondta, sajnálja, hogy az „illegális” kifejezést használta az elkövetőre beszédében, hiszen ez „nincs dokumentálva.” Azt viszont nem hozta szóba a tévéinterjúban, hogy a 22 éves áldozatot kétszer is „Lincoln Riley”-nak nevezte beszédében.

Aggodalmat kelt tárgyalópartnereiben, hogy az Egyesült Államok elnöke a kisebb csoportokkal folytatott, zárt körű megbeszélésein is ragaszkodik ahhoz, hogy kártyákból, jegyzetfüzetekből olvassa fel álláspontját.

Eddig nem ismert furcsaságot tárt fel Joe Biden amerikai elnökről Kevin McCarthy, korábbi republikánus politikus. Biden akkor is súgógépet használ, amikor zárt ajtók mögött folyik a tárgyalás – mondta el McCarthy a Fox Business The Bottom Line című műsorában. „Csakhogy ezek a súgógépek: kártyák” – tette hozzá.

Elmondta: nemrég az egyik szűk körű megbeszélésen, amikor az adósságplafonról beszélt az elnökkel, nehéz volt „eltéríteni” Bident. „Ő csak a kártyákhoz ragaszkodik – ha azoktól eltér, nem tud tovább menni.”

Kevin McCarthy aláhúzta: tiszteli Bident azért, mert az országot szolgálta, de szerinte az újraindulását tervező elnök sem életkorát, sem helyzetét tekintve nem alkalmas arra, hogy újra szolgáljon.

McCarthy azt is elmondta, hogy régóta ismeri Bident, és hogy az elnök már nem ugyanaz az ember, mint aki a korábbi években volt.

Aggódó tárgyalópartnerek

A Fox News felidézi: nemrég a média arról számolt be, hogy Biden még kampánya adományozóival tartott személyes találkozóin is nagymértékben a jegyzetfüzetére támaszkodott. Az Axios híroldal február 23-án az esemény kapcsán megírta: Biden még a rendezvény előtt eleve „gondosan leszelektált” adományozók azon kérdéseire is felolvasta a választ, mely kérdések elhangzását korábban egyeztették.

Biden hajlamos jegyzeteket készíteni, miután felhívta az előre kiválasztott adományozókat, akiknek kérdéseik vannak a zárt ajtós rendezvényeken – jelentette az Axios. Az amerikai hírcsatorna szerint ez aggodalmat ébresztett egyes adományozókban Biden életkorát illetően.

A Fox News rámutat: Biden 81 évével már most a legidősebb elnök az amerikai történelemben.

A Fehér Ház a hónap elején mégis felhördült – emlékeztet a hírcsatorna –, amikor Robert Hur különleges ügyész Bident folyamatban levő ügye, avagy a titkos anyagok kezeléséről szóló jelentés kapcsán szimpatikus, jó szándékú, rossz memóriájú idős embernek nevezte, aki nem emlékszik fontos életesemények időpontjára.

Egyre nagyobb a botrány a Joe Biden mentális képességeit is vitató jelentés miatt. A Fehér Ház az Egyesült Államok főügyészét hibáztatja, amiért engedélyezte, hogy a múlt hónapban megjelent elemzésben az amerikai elnök emlékezőképességét megkérdőjelező kijelentések is szerepeljenek. Donald Trump szerint felháborító, hogy Joe Bident a memóriazavarára hivatkozva nem akarják bíróság elé állítani.

Néhány hete került nyilvánosságra a Joe Biden otthonában jogtalanul tárolt, titkosított dokumentumokról szóló jelentés. Az elemzésből az is kiderül, hogy az amerikai elnök súlyos emlékezetkiesésekkel küzd.

Nagy botrányt kavart, hogy a vizsgálatot vezető ügyész indoklása szerint az elnök éppen azért nem elszámoltatható a nemzetbiztonságra érzékeny dokumentumok visszatartása miatt, mert a bíróságon egy szimpátiát ébresztő, jószándékú, memóriazavaros öregemberként tűnne fel.

„Mint tudják, én győztem meg Szíszi mexikói elnököt, hogy nyisson humanitárius folyosót Gázába” – mondta az egyiptomi elnököt mexikóinak nevező Joe Biden percekkel azután, hogy újságíróknak azt állította: nincs baj az emlékezőképességével.

Sokan aggasztónak találják, hogy a világ legerősebb hatalmának élén egy láthatóan csökkent képességű idős ember áll.

„Egy bizonyos kor felett az ember már nem tud olyan koncentrált lenni, az elnöki pozíció pedig rengeteg kötelezettséggel jár és sok figyelmet igényel” – mondta egy atlantai férfi.

Az elnök a kínos csütörtöki megszólalása óta nem nyilatkozott az ügyben. Sajtóhírek szerint a Fehér Ház az Egyesült Államok főügyészét hibáztatja, amiért engedélyezte, hogy a jelentésben az elnök mentális állapotára vonatkozó kijelentések is szerepeljenek.

De nemcsak az elnöki irodának van problémája a jelentéssel. Donald Trump korábbi amerikai elnök szerint felháborító, hogy vele ellentétben Joe Bident nem akarják felelősségre vonni.

„Vele ellentétben nekem jogomban állt magamnál tartani a minősített iratokat. De tudják, mit?

Ha választhatnék, inkább állnék bíróság elé, mint hogy ne tartsanak beszámíthatónak”

– mondta Donald Trump, aki szerint az ügy rámutat az amerikai igazságszolgáltatást átszövő korrupcióra.

Az Egyesült Államok legfelsőbb bírósága májusban tervezi tárgyalni Donald Trump ügyét. A korábbi elnök azzal érvel, hogy az úgynevezett elnöki nyilvántartási törvény védelme alatt áll, így a hivatali ideje alatt keletkezett dokumentumok az ő tulajdonát képezik, ezért nem köteles azokat visszaszolgáltatni.

Elnökválasztási vitára hívta Donald Trump, a Republikánus Párt várható elnökjelöltje Joe Biden hivatalban lévő elnököt, a Demokrata Párt várható jelöltjét.

Donald Trump előző elnök  közösségi oldalán kiadott közleményében azt írta, hogy bármikor, bárhol készen áll a vitára utódjával és legvalószínűbb választási ellenfelével.

A republikánus politikus a politikai vita témájaként azokat az ügyeket jelölte meg, amelyek létfontosságúak „Amerika és az amerikai emberek számára”, és megjegyezte, hogy számára elfogadható az is, ha a vitákat a Demokrata Párt vezető testülete, a Demokrata Nemzeti Bizottság szervezi meg.

Ezzel egy időben Donald Trump reagált Joe Biden évértékelő beszédére (State of the Union) is, amelyet a hivatalban lévő elnök a hagyománynak megfelelően a Kongresszus előtt mondott el.

Donald Trump szerint Joe Biden elnökségének három éve alatt leépítette azokat az intézkedéseket, amelyeket ő az elnöksége idején az Egyesült Államok határainak biztosítása érdekében hozott, és a jelenlegi elnök hivatalba lépése óta illegálisan érkezett bevándorlók milliói léphettek be az Egyesült Államokba.

Donald Trump a jelenlegi elnök gazdaságpolitikáját tette felelőssé az Egyesült Államokban tapasztalt inflációért, az ukrajnai háborúval kapcsolatban pedig azt írta, hogy Oroszország azért támadta meg Ukrajnát, mert „nem tiszteli Bident”.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megfejthették a fáraó átkát: kiderült, mi ölte meg a sírt felnyitó kutatókat

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

Erdélyi Mónika már feladta a reményt – Jákob Zoltán közbelépett

vg.hu

Munka Ausztriában: otthagyják a magyarok – ez áll a háttérben

ripost.hu

Közbelép az univerzum, 3 csillagjegyre rátalál az örökké tartó szerelem!

hirtv.hu

Javítóintézetben kell letöltenie előzetes letartóztatását a bőnyi késelőnek + videó

origo.hu

Elképesztően szexi pózban mutogatja testét Gelencsér Tímea - kép

travelo.hu

Videó: Egy tanuló pilóta durván a kifutóhoz csapta a gépet, amelyen 345-en utaztak

ripost.hu

Rettenetes dolog történt Tóth Gabival, figyelmeztetést adott ki az énekesnő

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Lázadnak a gazdák, tüntetés lesz Brüsszelben, akadálytalanul érkezhet az ukrán gabona Európába

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Minden eddiginél sikeresebb volt az idei CPAC-Hungary

POLITIK

Ismét rakétákkal támadják az oroszok Odesszát

POLITIK

A közel-keleti háború elmérgesedése fenyeget

POLITIK

A háború ellenére nőtt a magyar gazdaság