POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.03.02.

A dollárbaloldal ismét csúnyán lebukott

Dollármilliókért dolgoznak idegen érdekekért.

A „dollárbaloldal” ismét lebukott: 2022-óta folyamatosan azt hangoztatják, hogy nem érkezett hozzájuk külföldről pénz a kampányban, most megint kiderült, hogy hazudtak – mondta Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója szombati videónyilatkozatában.

Hollik István azt mondta, hogy most éppen a „Soros-hálózat” buktatta le őket, ugyanis pénteken jelent meg, hogy az Action for Democracy nevű szervezet egy támogató emailben maga írta le, ő a baloldalt, a pártokat támogatta az általa megszerzett pénzből.

Úgyhogy Gyurcsányék makacs tagadása ellenére immár tény, hogy a baloldalhoz nagy összegben gurultak azok a bizonyos dollárok, így tehát már csak egyetlen, de annál fontosabb kérdés maradt: pontosan mit kért a Soros-hálózat a támogatásért cserébe” – fogalmazott a politikus, hozzátéve, hogy az nyilvánvaló, hogy a milliárdok nincsenek ingyen.

Hollik István szerint a válasz a „dollárbaloldal” elmúlt kétéves tevékenységéből könnyen kiolvasható: „világos, hogy a háborúpárti Soros-hálózat a háború támogatását kérte Gyurcsányéktól”.

A kommunikációs igazgató azt mondta, hogy így történhet meg, hogy a magyar érdeknek és a józan észnek is ellentmondva a „dollárbaloldal” az elmúlt két évben végig a fegyverszállítást és a katonák küldését javasolta és a háború folytatása mellett érvelt.

Hozzátette, hogy ez most, amikor Európai vezetők már a nyilvánosság előtt is katonák Ukrajnába küldését javasolják, konkrét veszélyt jelent és kockára teszi a magyar biztonságot.

Ezért azt követeljük, Gyurcsányék hiába erre kaptak utasítást, azonnal hagyjanak fel a háborúpárti politikájukkal és ne akarják Magyarországot belerángatni ebbe a konfliktusba” – hangsúlyozta Hollik István.

Saját magát buktatta le Korányi Dávid és az Action for Democracy a megafonos Filep Dávid szerint. A véleményvezér bemutatott egy e-mailt, amelyben az amerikai szervezet elismeri, amit korábban tagadott, vagyis azt, hogy itthon együtt dolgoztak a baloldali pártokkal a kormány megbuktatása érdekében. Közben a Mandiner arról írt, hogy Sorosék a pénzért cserébe a politikai irányvonalat is megszabták. A portál szerint a közelmúltban nyilvánosságra került videókból kiderül, hogy az Action for Democracy óriás donorai alaposan előkészített akciókhoz adhatták a milliárdokat.  

Összeállítottunk egy prioritási listát, cselekvési terveket, és programokat” – részletesen taglalja Korányi Dávid az amerikai Action for Democracy magyar elnöke egy újabb kiszivárgott videón, hogy milyen elvárások alapján készítik elő a különböző országokban végrehajtott politikai befolyásgyakorlási akciókat.

Például a pénzeknek egy meghatározott része a venezuelai mozgalomra van előirányozva, egy másik szelete pedig a lengyel civil társadalmi támogatásokra. Tehát minden eléggé konkretizált – sorolja Korányi Dávid.

Sorosék a pénzért cserébe a politikai irányvonalat is megszabták – ezt pedig már a Mandiner írta az újabb kiszivárgott videóra reagálva. A lap rávilágít: még azt is a fő adományozók határozzák meg, hogy éppen melyik ország belpolitikai folyamataiba avatkozzanak be. Emlékeztettek, hogy a korábban kiszivárgottból már az is kiderül: az Action for Democracy anyagi támogatása mögött valójában Soros György áll, tehát lényegében az ő döntése, hogy mikor melyik szuverén állam belügyeibe avatkozzon be a szervezet.

Korányi Dávid a most nyilvánosságra került felvételen saját maga mondja el, hogy milyen feltételek szerint, milyen politikai célokra és mennyi pénzt juttat el a szervezet egy adott, kijelölt országba.

Pedig 2022-ben, a baloldal tiltott pártfinanszírozásának lelepleződése után még a balliberális Telex kérdéseire is tagadta Karácsony Gergely korábbi főtanácsadója, hogy a pénzt politikai célokra használták volna fel, sőt, az Action for Democracy elnöke kijelentette: „Ez nem pártpolitikai vagy kampánytámogatás.

Pedig a baloldali pártok mégis politikai céljaikra és kampányukra költötték az Amerikából az Action for Democracyn keresztül érkezett dollármilliókat. Márki-Zay Péter akkori elszólásával a teljes összellenzéket magával rántotta: kiderült, összesen több mint négymilliárd forint érkezett külföldről a baloldalhoz.

A kopasz oszt – közösségi oldalára töltött fel egy a videót, azzal a címmel: Itt az Action for Democracy levele, ami lebuktatja a teljes dollárbaloldalt: „Kezemben a bizonyíték, hivatalos e-mail az Action for Democracytól, Korány Dávid szervezetétől, amelyben leírják, idézem: az Action for Democracy az ellenzéki pártokkal dolgozott, hogy az egyik legszorosabb választási eredményt érjen el, amióta Orbán hatalom került” – fogalmazott a videóban.

A véleményvezér arra az ellenmondásra mutatott rá, hogy míg a dollárbaloldalt támogató szervezet hivatalos honlapján azt írja: „Pártokat, pártpolitikai kampányokat soha nem támogattunk, sem Magyarországon, sem Lengyelországban, sem másutt”, – addig a szervezet hírlevelében már feketén, fehéren leszögezi: az Action for Democracy a baloldali pártokkal dolgozott együtt a szoros parlamenti választási eredmények érdekében.

Ezt pedig már korábban a szervezet kuratóriumi tagja, Wesley Clark is bevallotta. A korábban kiszivárgott videón ugyanis azt mondta: Görögországban, Olaszországban és – idézzük – persze Magyarországon is megpróbáltak beavatkozni a választási eredményekbe.

Friss hír, hogy meggyanúsíthatta a 99 Mozgalom félmilliárdos bűnügyével összefüggésben Karácsony Gergely pénzhordó emberét, Perjés Gábort a Nemzeti Adó- és Vámhivatal – tudta meg a Magyar Nemzet. Perjés volt az, aki félmilliárdnyi „mikroadományt” készpénzben befizetett az egyesület számlájára.

Információink szerint a „mikroadományok” ügyében házkutatást is tartottak, sőt a NAV abba a borsodi faluba is kiszállt, ahol korábban a Bajnai Gordon fémjelezte DatAdat könyvelésére is rábukkantak.

Gyanúsítottként hallgattak ki egy embert a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói a Karácsony Gergely-féle 99 Mozgalom ötszázmilliós „mikroadományaival” kapcsolatban – derült ki az eljárást felügyelő Fővárosi Főügyészség válaszából. Mint írták, „az ügyben a nyomozó hatóság hallgatott már ki gyanúsítottat, bővebb tájékoztatás azonban a nyomozás érdekeire figyelemmel nem adható”. Minden bizonnyal a gyanúsított nem más, mint Perjés Gábor, a 99 Mozgalom hivatalos képviselője. A feltételezést, hogy Perjést hallgathatták ki, az is alátámasztja, hogy a párbeszédes politikus lakcímére jegyezték be a mozgalmat, illetve ő volt az, aki félmilliárdnyi „mikroadományt” készpénzben befizetett az egyesület számlájára. Tavaly novemberben Perjésnél már tartottak házkutatást is.

Az, hogy a Párbeszéd politikusával összefüggésben lépett az adóhatóság, azért sem meglepő, hiszen lakcímére jegyezték be a mozgalmat, illetve ő volt az, aki félmilliárdnyi „mikroadományt” készpénzben befizetett az egyesület számlájára.

Fontos körülmény, hogy a 99 Mozgalom Egyesület finanszírozta 2021-ben Karácsony Gergely elbukott előválasztási kampányát.

A baloldali ügyvédjéhez is kiszállt tavaly a hatóság

A mozgalom vonatkozásában már korábban is történtek hatósági intézkedések: tavaly novemberben egyszer már Perjés Gábor otthonában, illetve Karácsony jogi főtanácsadója, Tordai Csaba belvárosi ügyvédi irodájában is volt házkutatás. Utóbbi helyszínen okirat-hamisítás gyanúját erősítő bizonyítékokat foglaltak le.

Félmilliárdos „mikroadományok”

A 99 Mozgalom bűncselekménygyanús adománygyűjtése miatti botrány azt követően robbant ki, hogy feloldották a titkosítás alól a Nemzeti Információs Központ jelentését, amelyet a tavalyi országgyűlési választások külföldi befolyásolásáról készítettek. A beszámolóból egyebek mellett kiderült, hogy a mozgalom pénzügyeit intéző Perjés Gábor 2021 augusztusa és 2022 szeptembere között összesen tizenkilenc alkalommal készpénzben befizetett 506 millió forintnyi összeget a szervezet számlájára, döntően euróban és angol fontban. A jelentés szerint „összesen 917 695 euró és 3900 angol font készpénzbefizetés valósult meg a számlán a vizsgált időszakban”.   

Több bűncselekmény gyanúja is felmerült

Karácsony Gergely a jelentés után kis, majd nagy ládikákban gyűjtött „mikroadományokról” kezdett beszélni. Az ügyben – amelyben a 99 Mozgalom számlavezetője, az OTP is feljelentést tett – költségvetési csalás, pénzmosás és hamis magánokirat felhasználása gyanúja miatt zajlik nyomozás.

Az OTP vizsgálata cáfolta Karácsonyék meséjét

A bank feljelentését egy belső vizsgálat előzte meg. A pénzintézet vizsgálata lényegében megállapította, hogy az adományládákba nem is férhetett bele annyi pénz, amennyi a Perjés által bemutatott jegyzőkönyveken szerepelt.

Kiderült az is, hogy a nagyrészt euróban és fontban lévő bankjegyek újak, gyűrődésmentesek, több esetben egymás utáni sorszámúak voltak. A bank által feltárt adatokból arra lehet következtetni, hogy „mikroadományokról” szó sem lehetett.  

„Mikroadományokról” szó sem lehetett.  

 

Újabb házkutatás Szegiben?

További érdekesség, hogy információink szerint a napokban a NAV a Szegi nevű, Tokaj környéki faluban is megjelent, ahol korábban a DatAdat Professional Kft. könyvelési adataira is rátaláltak

Hogy utóbbi hatósági intézkedés szintén a 99 Mozgalom miatt, esetleg egy másik eljárás kapcsán történt, egyelőre nem tudni. Az mindenesetre tény, hogy a Bajnai Gordon és volt titokminisztere, Ficsor Ádám nevével fémjelzett cég ügyében, egy költségvetési csalás gyanújával zajló nyomozásban az elmúlt másfél évben kétszer is volt már házkutatás. Bajnai neve már csak azért sem mellékes, mert a volt baloldali kormányfő annak idején az elsők között sorakozott fel Karácsony Gergely miniszterelnöksége és a 99 Mozgalom mögött.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Felismerhetetlenek lettek 20 év alatt a Harry Potter legismertebb sztárjai - fotók

origo.hu

Átlépte Ukrajna a vörös vonalat, véres megtorlás jöhet

mindmegette.hu

Félreértette a pincér a nő rendelését, volt is meglepetés, amikor megérkezett az étel

magyarnemzet.hu

Közel kétmilliós női bringán mutogatta magát Magyar Péter

metropol.hu

Házasság első látásra: kiderült, mi van Bogi és Csabi között

hirtv.hu

Újabb feljelentés Magyar Péter ellen

origo.hu

Súlyos döntést kellett meghoznia a rákos Katalin hercegnének

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 23.: az Oroszlán megkönnyebbül, a Nyilasnak komoly felismerései vannak

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

magyarnemzet.hu

Kálmán Olga-effektus: ismert baloldali figura osztotta az észt szakértőként

ripost.hu

Mutatjuk, mit kell tenni most a málnával, hogy nyáron szuper termés legyen

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszelben úgy gondolják: a tömeges bevándorlás aranyat ér. Vajon kinek?

POLITIK

Terrorriadó a német strandokon: Felfegyverkeznek a fürdők az erőszak ellen

POLITIK

Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK

Komoly az esélye a benzinárstop bevezetésének

POLITIK

Újabb nehéz időszakra számít a fronton Ukrajna

POLITIK

Szankciók Irán és izraeli telepesek ellen?

POLITIK

EP-képviselők tiltakoznak a konzervatív konferencia betiltása ellen

POLITIK

A baloldal nyakig ül a hídpénzbotrányban