POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.02.15.
Módosítva: 2024.02.15.

Szerencsétlen hülye! - mondta Havas Henrik a Klubrádió főnökéről

Egymásnak ugrottak a baloldalon.

Hatalmas felháborodást keltett Arató Andrásnak, a balliberális Klubrádió vezetőjének vasárnap, a rádiója honlapján megjelent vezércikke, amelyben obszcén módon fejezte ki véleményét Novák Katalin és Varga Judit lemondásáról. A hangulat csillapítása érdekében először módosították az írás címét, azonban tegnap már magát a cikket is kénytelenek voltak eltávolítani az oldalukról végül. Arató András félreértelmezésre és félreértésre hivatkozva kért bocsánatot közleményében, amivel a Klubrádióban ki is merült a „felelősségrevonás” fogalma.

Arató András a publicisztikája törlése után közleményben kezdett el bocsánatot kérve magyarázkodni. Az obszcén stílust az ügy kapcsán kiváltott haragos indulataival indokolta, szavai szerint írását vagy „félreértették, vagy szándékosan félreértelmezték”, ezért döntött úgy, hogy végül visszavonja a cikket. Arató András azt állítja, az írás „eredeti címét még a publikálása előtt megváltoztatta, és csak egy technikai malőr miatt jelent meg a botrányos cím”.

Erre a botrányra reagált ma Havas Henrik balliberális megmondóember a Facebook-bejegyzésében imígyen:

A gond az, hogy a szerencsétlen, hülye Arató két nő, Novák Katalin és Varga Judit lemondása kapcsán bírta ezt írni. Ez a publicisztikának alig nevezhető szöveg minden normális embernél kiveri a biztosítékot. […] Arató […] ezt elb…szta.

Arató András eddig még nem reagált Havas Henrik bejegyzésére. 

Egyébként az Arató körül kialakult botrányból sokan szeretnének kimaradni.

A máskor a nőkért hangosan kiálló baloldali szervezetek és politikusok egy jelentős része most inkább csöndben marad, vagy ha megszólalnak, akkor igyekeznek elbagatellizálni az ügyet, csak kevesen vannak olyanok, akik érdemben véleményt formálnak.

A közismerten balliberális D. Tóth Krisztina bukott tévés azt hazudta, hogy a Klubrádió főszerkesztőjének, Arató Andrásnak gyalázkodása kapcsán nem kapott kérdést az Origo szerkesztőségétől, miközben a portál újságírója bizonyíthatóan felvette vele a kapcsolatot. Persze a külföldi műsorokat másoló baloldali feminista „újságíró” nem mer szembe menni a Klubrádióval, helyette teljesen semmitmondó kliséket puffogtat – írja az Origo.

Az Origo hétfő óta folyamatosan próbálja elérni a baloldal női politikusait, civil jogvédő szervezeteket, ismertebb színészeket, de ez idáig sehonnan nem kaptak válaszokat, pedig csak arra lettek volna kíváncsiak, hogyan értékelik Arató András viselkedését. 

 

Hatalmasat hazudott D. Tóth Krisztina

A feminista körökben ismert WMN blog alapítóját is megkereste az Origo az ügyben kedden, ahogyan több baloldali politikusnőt is, mert úgy gondolják, hogy 

minden jóérzésű embert, nőt és férfit sért az, ha egy társadalom női tagjairól úgy beszélnek nagy nyilvánosság előtt, mint ahogyan azt Arató András tette.

 

D. Tóth Krisztinának, a WMN alapítójának az alábbi kérdéseket küldték el:

  • Ön szerint elfogadható-e, hogy Arató András és a Klubrádió nem vállalja a felelősséget?
  • Le kellene-e mondania Arató Andrásnak? 
  • Mit gondol, van-e helye a közéletben olyan férfinak, aki így vélekedik nőkről, családanyákról?
  • Ön, mint egy női témákkal foglalkozó portál alapítója, hogyan értékeli az újságíró szavait?

 

D. Tóth Krisztina azonban válasz helyett hazugozással vádolta meg a hírportált. Azt állította, hogy semmilyen kérdést sem kapott. 

 

Ezzel szemben a valóság az, hogy az Origo újságírója küldött kérdéseket a D. Tóthnak és ennek fényében jelent meg a cikkük is. Alább tekinthetik meg az erről szóló levelet: 

Fotó: Origo.hu

 

A fentiek tükrében tehát egyértelműen kijelenthető, hogy a D. Tóth Kriszina nem mond igazat. Még ennél is nagyobb baj, hogy a feminizmus mellett teljes mértékben kiálló D. Tóth nem akart elhatárolódni Arató András gyalázkodásától. Természetesen semmi rosszat nem mondott a baloldali propagandarádióról D. Tóth, mivel attól tarthat joggal, hogy esetleg nem fogják meghívni oda. Semmitmondó mondatai sajnos azt mutatják, nem igazán zavarták Arató gyalázkodó sorai. 

 

„Nem hazudtam: hibáztunk”

– Nem hazudtam: hibáztunk – írta a Facebook-oldalán a cikk megjelenése után D. Tóth Kriszta. A műsorvezető állítása szerint az elmúlt órákat a WMN rendszergazdáival töltötte forró dróton, hogy kiderítsék, mi történt az Origo.hu-tól üldött levéllel, ami hozzá azóta sem jutott el. 

Tájékoztatása szerint kiderült, hogy a lap központi email címére tegnap valóban megérkezett a levelük, amit véletlenül töröltek. – Tehát még egyszer: hibáztunk, és ezért elnézést kérek az origo.hu munkatársaitól – írta D. Tóth.

A konkrét esetről nem szólván posztja végére azt is odaírta: „a nők lekurvázása nincs rendben, elítélem és felháborítónak tartom.”

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek