POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.02.09.

Korányi Dávidék egy egész diplomatahadosztályt működtetnek

Sok helyen beavatkoznak a szabad választásokba.

Alternatív hálózatával könnyen utat talál Joe Biden amerikai elnök nagyköveteihez az Action for Democracy – ez is megtudható a nyilvánosságra került új videókból. Ezzel a Soros-pénzen működő szervezet újabb saját állítását cáfolja. Kiderült ugyanis: nem igaz, hogy „nemzetközi tanácsadói" nem végeznek operatív munkát - írja a Mandiner.

 A 2022-es magyarországi választásokba is beavatkozó Action for Democracy (A4D) újabb igaztalan állításáról hullt le a lepel az X-mikroblogplatformon (a volt Twitteren) nemrég nyilvánosságra került videófelvételek nyomán. Nemcsak az derült ki, hogy nem „mikroadományok" állnak alapvetően a szervezet mögött, hanem Soros György tőzsdespekuláns pénze, de egyúttal az is: az A4D nemzetközi tanácsadó testületének tagjai – köztük világhírű professzor, tábornok – a napi operatív tevékenységben is részt vesznek.

– Nemrég Varsóba utaztunk, és én szerveztem a találkozókat, mert tudja, könnyebb volt nekem találkozót kérni Brzezinski nagykövettel vagy a német nagykövettel – mondja Kati Marton, az A4D tanácsadó testületének elnöke (honlapjuk szerint csak tagja). (Ezek a szavai 1:49 és 2:09 között hallhatóak.) A találkozókra állítása szerint azért volt szükségmert ott – mármint Lengyelországban – hamarosan nagyon kritikus választások lesznek, nagyon kritikusak.

Marton kijelentése ellentmond az A4D saját honlapján olvasható kitételnek, miszerint a tanácsadó testület tagjai nem vesznek részt a napi döntéshozatalban, és nincsen tudomásuk a szervezet támogató tevékenységéről az egyes célországokban. Ezt az állítást egyébként korábban Márki-Zay Péter, a magyarországi ellenzék 2022-es miniszterelnök-jelöltje is meghazudtolta – feltehetően akaratlanul –, amikor azt nyilatkozta: Kati Marton és barátai nagyon sokan és nagyon sokat tettek azért, és gyűjtöttek a kinti magyarok és nyilván nem csak a magyarok körében ahhoz, hogy sikeres legyen ez a kampány.

A Magyar Nemzet korábbi cikksorozata

A 74 ÉVES KATI MARTONT SOROS LEGFONTOSABB EMBEREI KÖZÉ SOROLTA.

A budapesti elitkörnyezetben cseperedett Marton a magyarokat „hülye, ignoráns társadalomnak", Miskolcot pedig kellemetlen városnak nevezte.

Az A4D hazánk mellett az elmúlt két évben többek között Lengyelországot, Szlovákiát és Brazíliát nézte ki olyan „csatatérként", mint ahol a szuverenistákkal szemben a globális világrend érdekében lép fel az egyes választások alkalmával. Persze elsősorban „civil" csomagolásban, liberális NGO-kat és sajtótermékeket támogatva.

 

Demokrata párti diplomáciahálózat

Az A4D személyi hálózata az amerikai Demokrata Párthoz köthető, politikája annak érdekeit szolgálja. Így az új videókból arra is fény derül, az Orbán-ellenes motivációnak a demokráciával és a jogállamisággal kapcsolatos frázispuffogtatás felszíne alatt még az A4D szerint is az a magyarázata, hogy Orbán Viktor példaértékűvé lett a republikánusok körében, ezért kormányzása sérti a Demokrata Párt érdekeit.

A tanácsadó testületből a demokrata párti kapcsolathálója miatt Marton a legalkalmasabb arra, hogy az A4D számára alternatív, álcivil kvázi-diplomáciai hálózatot szervezzen. Befolyásos washingtoni és New York-i körökben korábbi televíziós újságíróként is jól ismert, és (időközben meghalt) amerikai hírességek volt feleségeként is otthonosan mozog. Így a jelenlegi amerikai külügyminiszter, Antony Blinken is személyes jó ismerőse. Marton második férje Richard Holbrooke, a Clinton-kormányhoz kötődő sztárdiplomata volt, esküvőjüket 1995-ben éppen Donald Blinken akkori budapesti nagykövet – a mostani külügyminiszter apja – Zugligeti úti rezidenciáján tartották.

NEHÉZ ELKÉPZELNI, HOGY MARTON NE TUDNA AZ A4D CÉLJAI ÉRDEKÉBEN MOZGÓSÍTANI BÁRMELY AMERIKAI DIPLOMATÁT.

KORÁNYI DÁVID, A SZERVEZET ALAPÍTÓJA ÉS ÜGYVEZETŐJE PEDIG KORÁBBAN ÖT ÉVEN ÁT DOLGOZOTT BRÜSSZELBEN. EZ AZ A4D UNIÓS BEFOLYÁSÁT ERŐSÍTHETI.

 

A nyilvánosságra került videóban Marton által hivatkozott „Brzezinski nagykövet" Mark Brzezinski, a Biden-kormány jelenlegi varsói képviselője, Zbigniew Brzezinski egykori demokrata párti nemzetbiztonsági tanácsadó, az egyik legismertebb amerikai külpolitikai stratéga fia. Az A4D személyi összefonódásait erősíti, hogy az idősebb Brzezinski a főnöke, majd személyes jó barátja volt a magyar származású Charles Gatinak, az A4D egy másik tanácsadó testületi tagjának. Gati felesége, Toby Trister Gati pedig az amerikai külügy hírszerzési irodájának vezetője volt a Clinton-kormány idején, az 1990-es években.

 

origo.hu

Marics Peti Tóth Andi hasonmásával jöhetett össze

ripost.hu

A mai modern, sikkes nő frombrét visel, mutatjuk, hogy mi az

mindmegette.hu

Sütőpapír vagy alufólia? Most kiderül, melyiket használhatod az air fryerben!

vg.hu

A debreceni gyártás megindítására készülő BMW visszavont egy hatalmas akkumegrendelést

ripost.hu

Mégsem a bíró a hibás! Egy mosdókagylóban dőlt el a magyarok sorsa az Eb-n

vg.hu

Teljesen magától értetődő, hogy a magyar fiatalok már nem kártyával fizetnek, és ez így van a külföldi strandokon is

ripost.hu

Kiadták a figyelmeztetést: soha nem látott méretű aszteroida száguld a Föld felé

ripost.hu

Botrányosan viselkedett Magyar Péter, péntek hajnalban biztonsági őrök kidobták egy belvárosi szórakozóhelyről

ripost.hu

Fehér koporsók egymás mellett: Egymás apró kezét fogva halt meg négy testvér

ripost.hu

Órákra a forró kocsiban hagyták: meghalt egy 2 hónapos gyerek

ripost.hu

„Nagyon le van lakva szerencsétlen” – Kulcsár Edina felismerhetetlen, durván beszóltak neki a követői

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Amerikai vadászgépeket kap Ukrajna

POLITIK

A foci-Eb elleni pusztító terrortámadást akadályozott meg a rendőrség

POLITIK

Németországnak "háborúképessé" kell válnia. Jön a hadkötelezettség

POLITIK

Újabb településeket foglaltak el az oroszok

POLITIK

Szemtanúk állítják: Magyar Péter megütött egy embert és erőszakkal ellopott egy telefont

POLITIK

Botrányosan viselkedett Magyar Péter, péntek hajnalban biztonsági őrök kidobták egy belvárosi szórakozóhelyről

POLITIK

Ezért tartóztatták le Óbuda volt MSZP-s alpolgármesterét

POLITIK

Atomfegyverekről tárgyal Kína és Amerika