POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.02.21.

Jámbor András munkatársa verte szét a józsefvárosi FIDESZ-irodát

Kocsis Máté kirakta a mozaikot.

Jámbor András munkatársa verte szét a józsefvárosi FIDESZ-irodát. Az esetről Kocsis Máté a Fidesz parlamenti frakcióvezetője osztott meg egy posztot.

"Mára hivatalosan is kiderült, amit eddig is tudtunk: szélsőbaloldali antifa bűnöző verte szét a józsefvárosi Fidesz irodát.

Ny. Tamás (netes összevetések alapján: Nyulasi) 27 éves, Jámbor András és Pikó András aktivistája, illetve korábban a tatabányai baloldali polgármester kabinetjének kommunikációs gyakornoka volt."

A gyanúsított Jámbor András társaságában:

 

És rendőrök gyűrűjében:

 

Az esetről először a Magyar Nemzet tudósított, még a múlt héten:

Agresszív támadásnak esett áldozatul a józsefvárosi Fidesz irodája. A helyi Fidesz szerint meg akarják félemlíteni őket, ez az eredménye a baloldal gyűlöletpolitikájának, annak, hogy szélsőséges agresszív szervezetek támogatásával folyamatosan fenyegetik a jobboldali embereket.

Ismeretlenek betörték a józsefvárosi Fidesz irodájának ablakát csütörtök reggelre. A kormánypárt helyi szervezete szerint ez az eredménye a baloldal gyűlöletpolitikájának, annak, hogy szélsőséges agresszív szervezetek támogatásával folyamatosan fenyegetik a jobboldali embereket.

– Jámbor András Szikra Mozgalmához köthető antifák ártatlan járókelőket vertek félholtra, Józsefváros momentumos képviselője lámpavassal fenyegetett minket, és rendőrökre támadt – amiért két évre elítélték –, Pikó András kollégája k…rváknak nevez háromgyermekes édesanyákat, a szocialista képviselő azt üzeni szépkorú képviselőtársunknak, hogy úgyis megb…szlak. Ez a helyi baloldal – írta közösségi oldalán a józsefvárosi Fidesz. 

Hozzátették: Pikó András és Jámbor András szélsőbaloldali antifa bandái folyamatosan hergelnek a jobboldali közösségek ellen.

– Meg akarnak félemlíteni minket, hogy ne beszéljünk arról, hogy külföldi érdekek mentén, külföldi pénzekből és külföldi szavazókkal akarják elcsalni ezt a választást is. De mi nem félünk, mert nekünk Józsefváros az első – zárta sorati a helyi kormánypárt. 

A helyi Fidesz rendőrségi feljelentést tett ismeretlen elkövető ellen. 

Agresszív támadók betörték a helyi Fidesz-iroda ablakát (Fotó: Hírnyolc)

Mint ismert: erőszakos cselekmények miatt a másodfokon is elítélt Szarvas Koppány Bendegúz momentumos helyi képviselő több hergelő akció részese volt a józsefvárosi Fidesz irodájánál.  

Megtörtént, hogy a Momentum önkormányzati képviselői plakátokkal ragasztották tele az ablakot és a bejáratot. 

Egyébként Szarvas Koppány Bendegúztól nem állnak messze az erőszakos kijelentések,  korábban úgy vélekedett: az utcákon vérnek kell folynia, és a lámpavasra küldte volna politikai ellenfeleit. Néhány hete Pikó András baloldali polgármester és Jámbor András, Józsefváros országgyűlési képviselője a Baross utcai iroda előtt vettek fel egy kampányvideót, amelyben szintén hergelési céllal beszéltek a helyi emberekhez. Jámbor András személye és az általa vezetett a Szikra Mozgalom neve számos erőszakos cselekménnyel összefüggésbe került, de előfordult az is, hogy a józsefvárosi Fidesz alelnökét fényes nappal a nyílt utcán támadták meg. 

Ferencz Orsolya országgyűlési képviselő, választókerületi elnök korábban  úgy fogalmazott: 

egy politikusnak mindenképpen van abban felelőssége, hogy miféle eszméket terjeszt a felületein, az újságjaiban és a mozgalmaiban vagy abban, hogy miféle embereket ültet a parlament karzatára és milyen alakokkal áll kapcsolatban.

– A Szikra Mozgalom gusztustalan bolsevik eszmerendszert terjeszt. Önmagában az is szégyen, hogy a véres XX. század után bárki bolsevik vagy akár náci eszméket valljon, terjesszen. Ne hunyjunk szemet afelett sem, hogy Szabó Tímea, akinek a frakciójában üldögél Jámbor András, és aki méltatlan és megengedhetetlen színvonalon gyaláz mindenkit, aki nem úgy gondolkodik, mint ők, bizony szemet huny a frakciótársa, Jámbor András körül kibontakozó hatalmas botrány felett. Szabó Tímea ahelyett, hogy rendet tenne saját, aprócska, mindössze ötfős frakció­jában, az ÁVH-t megszégyenítő retorikával próbál támadni egy ferences szerzetest, aki árva gyerekek ezreit mentette meg, biztosított nekik nevelést és oktatást, ezáltal biztos egzisztenciát és szép életet – hangsúlyozta a helyi választókerületi elnök.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Veszélyes anyagot találtak az ivóvizekben világszerte

origo.hu

Nagy a baj: Oroszország és Izrael a háborúról tárgyal

borsonline.hu

Kiszivárgott! Ők lehetnek a Nyerő Páros új évadának szereplői

hirtv.hu

Zalatnay Sarolta üzent Magyar Péternek

ripost.hu

Kiadták a riasztást: pokoli, ami erre a 4 vármegyére lesújt

mandiner.hu

Van egy sokkal találóbb kifejezés erre a mocskos, alávaló, szemét gazemberre

origo.hu

Váratlan bejelentést tett Amerika, Ukrajna nem fog örülni

mindmegette.hu

Laktató krumplis-kolbászos pite: Martha Stewart receptjét ki kell próbálnod!

ripost.hu

Megvan Dárdai utódja a Herthánál, teljes a káosz Berlinben

ripost.hu

Házasság első látásra: ez történt a házzal, amiben Csabit fogva tartotta volt kedvese

ripost.hu

Már Jürgen Klopp is lemondott róla? Szoboszlait támadják Angliában

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Orbán Viktor: Június 9-én kell elmondanunk, hogy nem kérünk a háborúból!

POLITIK

Brüsszelben tárgyal Orbán Viktor. A tét: háború vagy béke

POLITIK

Mutatjuk, hol jár a legnagyobb otthonfelújítási támogatás

POLITIK

A csokoládékirály elindul Zelenszkij ellen az ukrán elnökválasztáson

POLITIK

Magyar Péter tüntetését a gurulódollár-botrány egyik cége szervezte

POLITIK

A Fidesz a valaha volt legerősebb EU-kampányra készül

POLITIK

A britek szerint az oroszok külföldi zsoldosokat toboroznak

POLITIK

A Lánchíd-botrány az elmúlt évek legnagyobb korrupciós ügye