POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.02.21.

Jámbor András munkatársa verte szét a józsefvárosi FIDESZ-irodát

Kocsis Máté kirakta a mozaikot.

Jámbor András munkatársa verte szét a józsefvárosi FIDESZ-irodát. Az esetről Kocsis Máté a Fidesz parlamenti frakcióvezetője osztott meg egy posztot.

"Mára hivatalosan is kiderült, amit eddig is tudtunk: szélsőbaloldali antifa bűnöző verte szét a józsefvárosi Fidesz irodát.

Ny. Tamás (netes összevetések alapján: Nyulasi) 27 éves, Jámbor András és Pikó András aktivistája, illetve korábban a tatabányai baloldali polgármester kabinetjének kommunikációs gyakornoka volt."

A gyanúsított Jámbor András társaságában:

 

És rendőrök gyűrűjében:

 

Az esetről először a Magyar Nemzet tudósított, még a múlt héten:

Agresszív támadásnak esett áldozatul a józsefvárosi Fidesz irodája. A helyi Fidesz szerint meg akarják félemlíteni őket, ez az eredménye a baloldal gyűlöletpolitikájának, annak, hogy szélsőséges agresszív szervezetek támogatásával folyamatosan fenyegetik a jobboldali embereket.

Ismeretlenek betörték a józsefvárosi Fidesz irodájának ablakát csütörtök reggelre. A kormánypárt helyi szervezete szerint ez az eredménye a baloldal gyűlöletpolitikájának, annak, hogy szélsőséges agresszív szervezetek támogatásával folyamatosan fenyegetik a jobboldali embereket.

– Jámbor András Szikra Mozgalmához köthető antifák ártatlan járókelőket vertek félholtra, Józsefváros momentumos képviselője lámpavassal fenyegetett minket, és rendőrökre támadt – amiért két évre elítélték –, Pikó András kollégája k…rváknak nevez háromgyermekes édesanyákat, a szocialista képviselő azt üzeni szépkorú képviselőtársunknak, hogy úgyis megb…szlak. Ez a helyi baloldal – írta közösségi oldalán a józsefvárosi Fidesz. 

Hozzátették: Pikó András és Jámbor András szélsőbaloldali antifa bandái folyamatosan hergelnek a jobboldali közösségek ellen.

– Meg akarnak félemlíteni minket, hogy ne beszéljünk arról, hogy külföldi érdekek mentén, külföldi pénzekből és külföldi szavazókkal akarják elcsalni ezt a választást is. De mi nem félünk, mert nekünk Józsefváros az első – zárta sorati a helyi kormánypárt. 

A helyi Fidesz rendőrségi feljelentést tett ismeretlen elkövető ellen. 

Agresszív támadók betörték a helyi Fidesz-iroda ablakát (Fotó: Hírnyolc)

Mint ismert: erőszakos cselekmények miatt a másodfokon is elítélt Szarvas Koppány Bendegúz momentumos helyi képviselő több hergelő akció részese volt a józsefvárosi Fidesz irodájánál.  

Megtörtént, hogy a Momentum önkormányzati képviselői plakátokkal ragasztották tele az ablakot és a bejáratot. 

Egyébként Szarvas Koppány Bendegúztól nem állnak messze az erőszakos kijelentések,  korábban úgy vélekedett: az utcákon vérnek kell folynia, és a lámpavasra küldte volna politikai ellenfeleit. Néhány hete Pikó András baloldali polgármester és Jámbor András, Józsefváros országgyűlési képviselője a Baross utcai iroda előtt vettek fel egy kampányvideót, amelyben szintén hergelési céllal beszéltek a helyi emberekhez. Jámbor András személye és az általa vezetett a Szikra Mozgalom neve számos erőszakos cselekménnyel összefüggésbe került, de előfordult az is, hogy a józsefvárosi Fidesz alelnökét fényes nappal a nyílt utcán támadták meg. 

Ferencz Orsolya országgyűlési képviselő, választókerületi elnök korábban  úgy fogalmazott: 

egy politikusnak mindenképpen van abban felelőssége, hogy miféle eszméket terjeszt a felületein, az újságjaiban és a mozgalmaiban vagy abban, hogy miféle embereket ültet a parlament karzatára és milyen alakokkal áll kapcsolatban.

– A Szikra Mozgalom gusztustalan bolsevik eszmerendszert terjeszt. Önmagában az is szégyen, hogy a véres XX. század után bárki bolsevik vagy akár náci eszméket valljon, terjesszen. Ne hunyjunk szemet afelett sem, hogy Szabó Tímea, akinek a frakciójában üldögél Jámbor András, és aki méltatlan és megengedhetetlen színvonalon gyaláz mindenkit, aki nem úgy gondolkodik, mint ők, bizony szemet huny a frakciótársa, Jámbor András körül kibontakozó hatalmas botrány felett. Szabó Tímea ahelyett, hogy rendet tenne saját, aprócska, mindössze ötfős frakció­jában, az ÁVH-t megszégyenítő retorikával próbál támadni egy ferences szerzetest, aki árva gyerekek ezreit mentette meg, biztosított nekik nevelést és oktatást, ezáltal biztos egzisztenciát és szép életet – hangsúlyozta a helyi választókerületi elnök.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Aggasztó háborús művelet van folyamatban az orosz-fehérorosz határnál

origo.hu

Így hazudott öngyilkosságot Magyar Péter

borsonline.hu

Nagy bajt okozhat: ha ilyet vettél a boltban, meg ne edd!

hirtv.hu

Reagált a szakmai stáb és a vezetőség is a Veszprém BL-búcsújára

ripost.hu

Újabb lehetetlen teszt, az emberek 1 százalékába tartozol, ha sikerül

vg.hu

Alighogy elkészült az M6-os autópálya, most újabb, gyorsforgalmihoz kapcsolódó fejlesztést adnak át

origo.hu

Azonnal meghal az, aki erre a szigetre lép

mindmegette.hu

A víz már nem divat: csapvíz helyett ezt isszák a magyar fiatalok

mandiner.hu

Becéző szavak: Így hízeleg egymásnak évek óta Karácsony és a Gyurcsány-házaspár

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

ripost.hu

Nincs visszaút, 4 csillagjegy életet forgatja fel gyökeresen a telihold!

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Magyar Péter üvöltve fenyegette a feladatukat végző rendőröket. Újabb részletek a hivatalos jegyzőkönyvből

POLITIK

Tűzzel játszanak a nyugati politikusok: az orosz atombombák nem állnak bevetésre készen?

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Gyurcsány-fiókák állnak Karácsony mögött

POLITIK

Négy hónap alatt 111 ezer ukrán katona esett el

POLITIK

Európa a tűzzel játszik, kiszélesedhet az ukrán háború

POLITIK

Deutsch Tamás: Ugyanaz történik Magyar Péterrel, mint ami Vonáékkal és Márki-Zayjal