POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.02.07.

Így spekulált Soros az aranyat érő ukrán földekre

Kiszivárgott felvételek.

Soros György és Wesley Clark amerikai tábornok már a 2014-es kijevi „Majdan-forradalom” idején együtt dolgozott Ukrajna felforgatásán – írja a Mandiner a múlt héten kiszivárgott videófelvételek alapján. A portál szerint a cél az volt, hogy Ukrajnát a globális liberális érdekek szolgálatába állítsák. A begyakorolt liberális forgatókönyv figyelmeztetés az Action for Democracy magyarországi céljait illetően is, a háborúpárti Clark ugyanis a magyarországi ellenzék tanácsadója volt.

Soros György évi 500 millió dollárt költött a Nyílt Társadalom Alapítványok szervezeteire Kelet-Európában az 1990-es években – ez az idézet az egyik olyan videóban szerepel, amelyben a hazai Az idézett mondat Wesley Clark korábbi NATO-főparancsnok szájából hangzik el, aki a felvételeken arról beszél: a spekuláns évtizedek óta tevékenykedik a térségben, Magyarországhoz hasonlóan Ukrajnában is.

„Amikor Ukrajnában dolgoztam 2014-ben, akkor ő is ott volt. A nemzetközi válságcsoport kuratóriumában voltam, emiatt ismerek annyi európait egyébként. Szóval, Soros György pénzelte akkor is az ukrajnai Nyílt Társadalom Alapítványokat”

– hangzik el a volt főparancsnoktól.

Ukrajna felforgatása és az értékes termőföld felvásárlása volt Sorosék célja

Ukrajna felforgatását tűzte ki célul Soros György – írja a Mandiner. A portál arra hívja fel a figyelmet, hogy a Soros György bőkezű pénzügyi támogatását élvező szervezetek évtizedeken keresztül építkeztek Ukrajnában. A Wesley Clark által említett 2014-es dátum pedig azért fontos, mert az akkori kijevi forradalom során

megbuktatták az oroszbarátnak mondott Viktor Janukovics elnököt azért, hogy az Egyesült Államok érdekeit szolgáló vezetés kerülhessen hatalomra.

Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke az EP fejlesztési és költségvetési bizottságainak közös konferenciáján Brüsszelben 2016. június 30-án. (Fotó: MTI/Európai Parlament/Philippe Buissin)

Elemzők szerint erre azért volt szükség, mert Soros György az árában az aranyhoz közelítő ukrán fekete földre spekulált, amelyről már 2009-ben kijelentette, hogy „korunk legjobb befektetése lesz”. A 2014-es kijevi forradalom után

az amerikai befektetőknek sikerült rátenniük a kezüket a világ legértékesebb termőföldjének jó részére.

Ezt a folyamatot gyorsította fel az orosz–urkán háború is, amelyről Soros György többször is kijelentette: az ukránoknak kell győzniük, ennek érdekében pedig szerinte a Nyugatnak fegyverrel is támogatnia kell Kijevet.

A Mandiner szerint ez a háborúpárti álláspont köszön vissza Soros György bizalmasa, Wesley Clark egykori NATO-főparancsnok szavaiban is, akiről Márki-Zay Péter egyik fő tanácsadójaként beszélt a kampány idején.

A magyar baloldal akkori miniszterelnök-jelöltje – Soros György álláspontjához illeszkedve – az ukrajnai fegyverszállításokat támogatta.

A bukott politikus maga vallott arról, hogy a háborúval kapcsolatos álláspontjáról Wesley Clarkkal egyeztet rendszeresen.

A Mandiner arról is ír, hogy a Soros-szervezetek ukrajnai szerepvállalása figyelmeztetés az Action for Democracy magyarországi céljait illetően is. A kiszivárgott videókból derült ki az is, hogy az Action for Democracy a háttérből valójában a magyar baloldal kampányát támogatta.

A felvételeken nem más, mint a szervezet vezetője, Korányi Dávid utal arra, hogy bár ezt nem reklámozták, a pénzekkel az ellenzék kezére játszottak a választások előtt.

A guruló dollárok néven elhíresült botránnyal kapcsolatban titkosszolgálati vizsgálat derítette ki, hogy összesen

négymilliárd forint érkezett külföldről az ellenzéki pártokhoz az NGO-n keresztül.

Az Action for Democracy vezetői a kiszivárgott felvételeken elismerik: a szervezet támogatásainak túlnyomó része Soros Györgytől érkezett.

A Fidesz szerint a nyilvánosságra került felvételek után már nincs mit tovább tagadnia a dollár-baloldalnak, kiderül ugyanis, hogy Soros György érdekeit képviselik. Hollik István azt mondta: ezeket a pártokat a háborúpárti Soros-hálózat egyszerűen megvásárolta. Tegnap írta meg először a Mandiner, hogy az Action for Democracy vezetése bevallotta: Soros György adta a dollármilliókat a magyar baloldalnak 2022-ben.

Akik a magyar baloldalt pénzelik, mind háborúpártiak, és azért adják a pénzt, hogy a baloldalon keresztül belekeverjék Magyarországot a háborúba – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban péntek reggel.

Kijelentette: „Világos, hogy a baloldal Magyarországon nem a magyar emberek érdekét képviseli, nincs is abban a helyzetben, hiszen aki a pénzt adja, az rendeli a zenét”.

Az Egyesült Államokban tevékenykedő politikai kommunikációval foglalkozó cégvezető, Eric Koch – egy titkos felvételen – arról beszél: egyik munkája az volt, hogy rontsa a magyar miniszterelnök hitelét Amerikában. Majd további felvételek tanúsága szerint – ami nemrég került fel egy amerikai X-oldalra – az Action for democracy vezetői egymás után vallják be, hogy a szervezet támogatásai Soros Györgytől érkeztek.

Ezt teszi Kati Marton, az NGO kuratóriumának elnöke:

– A híres Soros úr?

– Igen.. Ne is mondd, hogy

…és ezt erősíti a beszélgetésekben Wesley Clark, kuratóriumi tag is: „Nem annyi, amennyit szeretnék…Nincs olyan, mint George

Bár nem reklámozták, mégis pontosan tisztában voltak vele, hogy valójában a baloldali ellenzék választási kampányát támogatják a guruló dollárokkal – ismerte el az egyik videóban az Actoin for Democracyt alapító Korányi Dávid.

A felvételekből nyilvánvalóvá vált – állapította meg a Mandiner – hogy maga Soros György amerikai spekuláns állt a rejtélyes mikroadományok mögött, akit egy jól szervezett mechanizmussal igyekezett leplezni az Action for Democracy Karácsony Gergely volt főtanácsadója által vezetett csapata.

A lap azt is megjegyzi: az is kiderül, hogy a Korányi-szervezet úgy építette fel az amerikai támogatási rendszert, hogy ne kelljen nyilvánosságra hozniuk a támogatók nevét.

Beismerték, így már nem kérdés, hogy a magyarországi baloldali pártokat külföldi pénzzel megvették – mondta Hollik István a Hír tv-ben a dokumentumokra hivatkozva. A Fidesz kommunikációs igazgatója közölte: ezeket a pártokat a liberális, bevándorlás-, és háborúpárti Soros-hálózat támogatta.

Innentől kezdve azt gondolom, hogy elfelejthetjük, hogy ők önálló, magyar politikai entitások. Nem, nem. Ők Soros fiókszervezetei, magyarországi fiókszervezetei, érdemes rájuk ekként is tekinteni a jövőben” – mondta.

Eddig azt hazudta a magyar balliberális oldal, hogy az amerikai NGO mikroadományokat gyűjtött, most azonban lebuktak – mondta az M1-en Nagy Ervin. A XXI. Század Intézet elemzője arra emlékeztet:

az ellenzék pártjai 2022-ben használták azt a kiskaput, amivel külföldről fizetett milliárdokhoz juthat a kampányban, hogy a kormányt megbuktassák és hatalomra kerüljenek.

A befolyásolási kísérleteket hivatott a jövőben megelőzni a Szuverenitásvédelmi Hivatal, amelynek az a dolga, hogy az ilyen eseményekre felhívja a figyelmet, elemezze, észrevegye és ha azt látja, hogy van valami beavatkozás – anyagi beavatkozás vagy szellemi, politikai beavatkozás a magyar belpolitikába –, akkor jelezze a nyilvánosságnak, vagy a hatóságoknak.

A Mandiner információi szerint miután az Action for Democracy vezetése bevallotta, hogy Soros György dollármilliókat adott a magyar baloldalnak, egy magánszemély bejelentést tett a Nemzeti Adó és Vámhivatalnál, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettének gyanúja miatt.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Végre tényleg szuper újítást kap a Windows 10

origo.hu

Ördög Nóra hivatalosan is bejelentette: Vége

mindmegette.hu

Valóban tilos füvet nyírni hétvégén? Itt az igazság!

hirtv.hu

Nagyon komoly összeget utalt egy monacói bankszámlára a hídpénzbotrány kulcsfigurája

ripost.hu

Lehetetlen teszt, ha megfejted az emberek 1 százalékába tartozol

vg.hu

Különös dolog vette kezdetét az egyik legnagyobb magyarországi boltban: visszafizetik a vásárlás egy részét a kasszáknál

origo.hu

Meghan Markle súlyos dolgot tett III. Károly királlyal

travelo.hu

Videó: Ingyen nézhetitek meg ezt a díjnyertes, magyar természetfilmet

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

6 milliár dollár értékű USA fegyver máris indul Ukrajnába

POLITIK

Erdogan bírálta az amerikai egyetemi tüntetőkkel történteket

POLITIK

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Ezért erősítjük a honvédséget

POLITIK

CPAC- Hungary: Létrejött a nemzeti erők nemzetközi összefogása