POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.02.29.

Hidvéghi Balázs: Nem rángathatnak bele a háborúba!

Hiába igyekeznek a háborús uszítók.

Akárhogy is igyekeznek a háborús uszítók, akármennyi hazugsággal támad is a Soros-hálózat, ellen fogunk állni és nem engedjük, hogy belerángassák hazánkat a háborúba – jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője a közösségi oldalára feltöltött videónyilatkozatában csütörtökön.

Hidvéghi Balázs az Európai Parlament strasbourgi épületében rögzített nyilatkozatában úgy fogalmazott: „a háborúpártiak már ott tartanak, hogy ne csak fegyvereket, hanem katonákat is küldjünk harcolni Ukrajnába”.

Magyarországot folyamatosan támadják, mert a következetesen kiáll a tűzszünet és a béke mellett – mondta a politikus, majd kiemelte: most épp a háborúpárti Vera Jourová európai értékekért és átláthatóságért felelős biztos „pocskondiázza” Magyarországot.

Jourovát már jól ismerjük” – fogalmazott Hidvéghi, majd hozzátette: az Európai Bizottság tagja a háborúban busásan nyerészkedő Soros György egyik fő brüsszeli embere. Közölte továbbá: Jourová az elmúlt években arcátlanul támadta és sértegette a magyarokat. Azt is mondta, hogy kudarcnak érzi, hogy nem sikerült megváltoztatni Magyarország politikáját. Jourová brüsszeli teljesítménye kritikán aluli, egy uniós biztoshoz méltatlan ámokfutás – jelentette ki.

Biztosi karrierje néhány hónap múlva véget ér, nem fog hiányozni – mondta a fideszes politikus.

Akárhogy is igyekeznek a háborús uszítók, akármennyi hazugsággal támad is a Soros-hálózat, ellen fogunk állni, és nem engedjük, hogy belerángassák hazánkat a háborúba. Elegünk van az olyan pökhendi alakokból, mint Vera Jourová” – fogalmazott Hidvéghi Balázs, majd kijelentette: Brüsszelben változás kell.

Teljesen hibás megközelítés, hogy Brüsszel politikai és morális vitákat jogi vitának álcáz és mindenféle szankciókkal sújtja azokat, akik a hagyományos értékeket védik – mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője a Facebook-oldalán közzétett videóban.

A politikus a videóban hangsúlyozta: ahogy közeleg a parlamenti ciklus vége, beszélni kell arról, hogy mi a gond ezzel az egész „jogállamisági cirkusszal”.

Hidvéghi Balázs szerint az Európai Bizottság és az Európai Parlamenti megközelítése elvi szempontból hibás: az olyan kérdések például, mint élet és halál, család, évezredes normákból fakadnak, szorosan kapcsolódnak a vallási meggyőződéshez és az ember természetfelettihez való viszonyához is.

Nyilvánvalónak nevezte, hogy ezek érzékeny, sokszor megosztó kérdések. „Az viszont teljesen biztos, hogy ennek a parlamentnek nem feladata, hogy ilyen létfontosságú morális ügyekben döntéseket hozzon” – fogalmazott.

A képviselő szerint az ilyen ügyekben való döntés a tagállamok szuverén joga, összhangban a nemzeti alkotmányokkal, hagyományokkal és hivatalokkal, és azt is figyelembe kell venni, hogy különböző tagállamokban különböző vélemények létezhetnek ezekben a kérdésekben, amelyeket tiszteletben kell tartani.

„Teljesen hibás megközelítés, hogy politikai és morális vitákat jogi vitáknak álcáznak és mindenféle szankciókkal sújtják azokat, akik a hagyományos értékeket védik” – mondta.

Brüsszelnek abba kell hagynia a radikális baloldali ideológia agresszív terjesztését, ez ugyanis tönkreteszi a tagállamok közötti együttműködés lehetőségeit – jelentette ki Hidvéghi Balázs.

Hidvéghi Balázs magyar újságíróknak nyilatkozva hangsúlyozta, az Európai Parlament totális szereptévesztésben van, egyfajta európai erkölcscsőszként szeretne fellépni a tagállamokkal szemben.

Teljesen hibás megközelítés, hogy politikai és erkölcsi kérdéseket érintő vitákat jogi vitáknak álcáznak és mindenféle eljárásokat, szankciókat követelnek azok ellen, akik a hagyományos értékeket védik” – fogalmazott.

Az EP-képviselő szerint az évek óta tartó brüsszeli jogállamisági cirkusz elvi szempontból hibás alapokon áll. Az olyan kérdések, mint például az élet, a halál, a család, a házasság vagy a gyermeknevelés évezredes normákból fakadnak. Szorosan kapcsolódnak a vallási meggyőződéshez, és az ember természetfelettihez való viszonyához is – mondta.

Nyilvánvaló, hogy ezek érzékeny, sokszor megosztó kérdések. Az viszont teljesen biztos, hogy az Európai Parlamentnek nem feladata, hogy ilyen morális ügyekben döntéseket hozzon” – fogalmazott Hidvéghi Balázs, majd hozzátette: elfogadhatatlan, hogy Brüsszelben szélsőségesen baloldali aktivisták mondják meg a magyaroknak, vagy bármely más tagállamnak, hogy ezeken a területeken miként kell eljárniuk.

Brüsszelnek tiszteletben kell tartania, hogy különböző tagállamokban különböző vélemények létezhetnek, és a tagállamok szuverén joga dönteni ezekben a kérdésekben, összhangban a nemzeti alkotmányokkal és identitással – húzta alá.

A fideszes politikus elmondta, a jelentés szokásos módon támadja Magyarországot, több szempontból is előkerülnek a már jól ismert és százszor megcáfolt vádak és hazugságok. Támadják továbbá a tagállami kormányokat tömörítő Európai Unió Tanácsát is, amiért nem ítéli el Magyarországot, és nem halad az európai értékek szisztematikus megsértésének állítólagos veszélye miatt az ország ellen indított hetes cikk szerinti eljárásban.

Brüsszelnek abba kell hagynia a radikális baloldali elképzelések agresszív terjesztését, ez ugyanis rombolja Európát – tette hozzá az EP-képviselő.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt van Oroszország feltétele a békéhez!

origo.hu

Amerikai OnlyFans-sztárpárról készít filmet a magyar rendező

mindmegette.hu

Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

magyarnemzet.hu

Beleszállt a fradistákba a baloldali ferencvárosi polgármester

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

vg.hu

Balaton: öntik a piacra az északi parti ingatlanokat, egyre nagyobb a különbség az árakban

origo.hu

Cserpes Laura bikiniben búcsúzott az Ázsia Expressztől

astronet.hu

Májusi angyalhoroszkóp 2024.: a Fény angyalai üzennek nekünk

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Orosz szóvivő: Nincs meg a feltétele az béketárgyalásoknak

POLITIK

6 milliár dollár értékű USA fegyver máris indul Ukrajnába

POLITIK

Erdogan bírálta az amerikai egyetemi tüntetőkkel történteket

POLITIK

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Ezért erősítjük a honvédséget