POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.02.01.

Gyurcsány százmilliókat költ luxusingatlanra

Honnan ez a sok pénz?

A 2023-as évben már feltüntette Gyurcsány Ferenc vagyonnyilatkozatában azt a II. kerületi luxusingatlant, amit egyébként még 2021-ben vásárolt. Érdekes, tavaly miért nem volt bent a dokumentumban. A bukott kormányfőnek tavaly is feltűnően jól ment, mert százmilliókból gazdálkodott, így még arra is jutott pénze, hogy közel 210 millió forintot kölcsönözzön.   

Gyurcsány Ferenc 2023-as vagyonnyilatkozatában már feltüntette azt a II. kerületi luxusingatlant, amelyben 87/960 arányú tulajdonrészt szerzett (a részarány azért csak ennyi, mert egy luxus társasház egyik luxuslakásáról - egészen pontosan egyelőre a telekről - van szó).

Értékpapírban 18.384.253 forintja volt. 

Gyurcsány mostani nyilatkozatában 432 millió 390 forintos lakásvásárlási előleg szerepel, mint követelés. Vagyis Gyurcsány egy ingatlant, úgy tűnik, árul is. Lehet, hogy az Apró-villát?

Mindezek mellett több mint 210 milliót kölcsönzött. Ebből közel 200 millió forintot tesz ki egy kölcsön az egyik családtagjának. 

Gyurcsánynak ezek mellett egy közel 58 milliós tartozása is volt. 

Az Altusól havi szinten 1-5 millió forintot kap, és ugyanennyit keres országgyűlési képviselőként is. 

Gyurcsány Ferenc 2023-ban is százmilliókból gazdálkodott

FOTÓ: LADÓCZKI BALÁZS - ORIGO

Luxusingatlan 

Mint arról korábban többen is beszámoltak, egy átlag magyar számára elérhetetlen áron vásárolt ingatlant Gyurcsány Ferenc és felesége, valamint a DK-elnök anyósa, Apró Piroska a főváros II. kerületének legdrágább részén. A január végi ingatlan-nyilvántartási adatok szerint a Gyurcsány házaspár és Dobrev Klára édesanyja a Bimbó út egyik luxusszínvonalat képviselő, vadonatúj épületében szerzett tulajdonjogot.

A DK elnöke a 2019-es évre vonatkozó vagyonnyilatkozata óta minden évben feltüntetett egy rejtélyes „lakásvásárlás foglaló és előleg" megnevezésű összeget más szerződés alapján fennálló pénzkövetelésként. Ez az összeg 2022-ben már 446,5 millió forintra rúgott, 2021-ben 348,25 millió, 2020-ban 225 millió, 2019-ben szintén 225 millió forint volt. A Bimbó út 80. tulajdoni lapja szerint 2021 szeptemberében Gyurcsány Ferenc 87/960 és Dobrev Klára szintén 87/960 tulajdonrészt szerzet az ingatlanban. Apró Piroska valamivel korábban, már márciusban 111/960 tulajdoni hányadot vásárolt.

A fentiek alapján felmerül a kérdés, hogy Gyurcsány Ferenc a legutóbbi vagyonnyilatkozatában (2022-es évről szóló) miért nem tüntette föl, hogy tulajdonjogot szerzett egy ingatlanban. Az viszont tény, hogy az átlag magyar embernek az álom kategóriába tartozó lakás ára nem okoz gondot Dobrevéknek, sőt a telekkönyv jelenlegi adatai szerint a vételhez el sem kell adniuk az Apró-villát.

 

2022-ben eltűntek Gyurcsány megtakarításai

Több száz millió forinttal nőtt Gyurcsány Ferenc tartozása 2022-ben, de a mérleg másik oldalán több száz millió forinttal nőtt a követelése is egy lakásvásárlás foglalója miatt - ez derült ki a tavalyi vagyonnyilatkozatából. A bukott kormányfőnek 2022-ben jelentősen csökkentek a megtakarításai, ez azonban nem biztos, hogy a valós helyzet, nem tudni ugyanis, hogy mi van a felesége nevén. Gyurcsánynénak ugyanis EP-képviselőként gyakorlatilag nem kell vagyonnyilatkozatot tenni, a gyalázatos gyenge brüsszeli követelmények miatt, így a bukott miniszterelnök a feleségét felhasználhatja a vagyon egyes elemeinek eltitkolására.

A politikus emellett tulajdonosa volt egy pápai lakásnak, illetve ötven százalékban egy kötcsei családi ingatlannak.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy Gyurcsány Ferenc és felesége, Dobrev Klára, valamint a Gyurcsány-párt elnökének anyósa, Apró Piroska összesen akár 1,1 milliárd forintot is áldozhat rózsadombi új luxusotthonára. A hivatalos, nyilvános adatok és az eddigi közlések ugyanis arra engednek következtetni, hogy Gyurcsányék két lakást vesznek meg egy Bimbó úti luxusingatlanban. A hatalmas vételárra ráadásul úgy telhetett nekik, hogy eddig nem került új tulajdonoshoz az Apró-villa.

Megtette országgyűlési vagyonnyilatkozatát a Demokratikus Koalíció elnöke. Gyurcsány Ferenc közölte, hogy 87/960-ad arányban tulajdonosa egy beépítetlen teleknek Budapest II. kerületében. Ez önmagában talán nem is annyira figyelemfelkeltő. A Magyar Nemzet szerdai cikke nyomán ennél azért több is kiderült Gyurcsányék új otthonáról. 

Elképesztő luxusban fognak élni az Apró-villa eladása utánFOTÓ: LADÓCZKI BALÁZS - ORIGO

Elsősorban az, hogy a Bimbó út 80. szám alatt található telken egy gyönyörű, örökpanorámás lakóház épül, már áll,  a látványtervek pedig lélegzetelállító körülményekről árulkodnak.

 

De vannak fontos adatok:

  • A szóban forgó ingatlanból a DK-elnök felesége, Dobrev Klára szintén megszerzett 87/960-adot. Így Gyurcsány és Dobrev együtt 174/960-ad részben tulajdonosok.
  • Gyurcsány Ferenc anyósa, Apró Piroska is bevásárolta oda magát, 111/960-ad tulajdoni arányban.
  • 2022 őszén az Ingatlan.com-on 4,31 milliós négyzetméteráron kínáltak ott egy lakást, a hirdetés pedig hatlakásos társasházról tett említést.

Szerdán árulta el a DK, hogy a „befejezéshez közeledik annak a Bimbó úti társasháznak az építése, amelynek egyik lakásába Gyurcsány Ferenc, Dobrev Klára, valamint legkisebb gyermekük várhatóan még idén beköltözik. A két hálószobával, egy vendég-, és egy dolgozószobával rendelkező lakás 160 négyzetméter lakóterületű."AZ INGATLAN TULAJDONI LAPJÁN SZEREPEL APRÓ PIROSKA, A DK VÁLASZÁBAN VISZONT NEM, EBBŐL PEDIG AZ A KÖVETKEZTETÉS VONHATÓ LE, HOGY GYURCSÁNY ANYÓSA SZINTÉN VETT MAGÁNAK EGY LAKÁST.

A rendelkezésre álló információk alapján a következő számításokat végezték

 

HA A HIRDETÉSBEN SZEREPLŐ 4,31 MILLIÓS NÉGYZETMÉTERÁRON VÁSÁROLTÁK GYURCSÁNYÉK A MAGUK 160 NÉGYZETMÉTERES LAKÁSÁT, AKKOR MEGKÖZELÍTŐLEG 700 MILLIÓ FORINTOT KELLETT LETENNIÜK.

A tulajdoni hányadok arra engednek következtetni, hogy Apró Piroska kisebb, de így is 100 négyzetméter körüli lakást mondhat a magáénak, aminek ára – maradva a hirdetésbeli négyzetméterárnál – meghaladhatta a 400 millió forintot.

Gyurcsány Ferenc az Apró-villa eladása nélkül tudta kifizetni a vételáratFORRÁS: KARNOK FERENC/DÉLMAGYARORSZÁG

Ha kalkulációnk helyes, mindez azt jelenti, hogy a Gyurcsány család akár 1,1 milliárd forintot is áldozhatott a rózsadombi két új lakásra.

Azt is meg kell említeni, hogy a január végi tulajdoni lapok tanúsága szerint nem talált új gazdára Gyurcsányék eddigi lakóhelye, a Szemlőhegy utcai Apró-villa.

 

A HATALMAS VÉTELÁRAT TEHÁT A SZINTÉN NAGY ÉRTÉKŰ INGATLAN ÉRTÉKESÍTÉSE NÉLKÜL TUDTÁK KIGAZDÁLKODNI.  

 

 


 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Döbbenetes fordulat: az Egyesült Államok bevonulhat Ukrajnába

life.hu

Az Asunta-ügy mindenkit sokkol: máig nem tudni, miért kellett meghalnia a 13 éves kislánynak

vg.hu

Ebben még Ausztriát is megelőztük – megnéztük az autót, amelyből csak két darab van Magyarországon

ripost.hu

Kőkemény kvíz: akár 160 is lehet az IQ-d, ha ebből 6-ot eltalálsz

mandiner.hu

Jogász Magyar Péter testőreinek viselkedéséről: Egyértelműen felmerül a jogellenesség alapos gyanúja

origo.hu

Durván visszavágott Kecskés Enikő állításaira T. Danny

mindmegette.hu

Nagy a felháborodás az Aldinál: ezért lázadtak fel a dolgozók

she.life.hu

Amikor beköszönt a jól ismert bakteriális „barát” (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Óriási gondok a magyarok Eb-ellenfelénél, rövid időn belül összeomlottak

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Szintet lépett a háborús őrület: Katonákat és dollárszázmilliárdokat küldenének Ukrajnába

POLITIK

Magyar Péter testőrei elfoglaltak egy teljes vasúti kocsit. Mitől fél?

POLITIK

Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK

Magyar Péter üvöltve fenyegette a feladatukat végző rendőröket. Újabb részletek a hivatalos jegyzőkönyvből

POLITIK

Most a NATO-t fenyegeti Oroszország

POLITIK

Történelmi jelentőségű, hogy hozzánk látogat a kínai elnök

POLITIK

Gyurcsány így foglalta el a budapesti Városházát

POLITIK

Ukrajna korszerű légelhárító rendszereket kap