POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.02.13.

Ferencz Orsolya: Arató András véleménycikkéből árad a nőgyűlölet

A stílus maga az ember.

A stílus maga az ember, egészen elképesztő az írás, amelyből sugárzik a szerző nőgyűlölete – reagált a Mandiner megkeresésre Ferencz Orsolya. A miniszteri biztos szerint Arató Andrásnak példát kellene vennie Novák Katalin és Varga Judit döntéséről, és vissza kellene vonulnia a közélettől.

Elképesztőnek és vállalhatatlannak tartja Ferencz Orsolya, az űrkutatásért felelős miniszteri biztos Arató András, a Klubrádió vezetőjének véleménycikkét, amelyben Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter lemondásáról értekezik a szerző – írta a Mandiner

Az üggyel kapcsolatban megkérdezett Ferencz Orsolya a portálnak azt mondta, hogy szerinte

Arató András véleménycikkéből árad a nőgyűlölet.

Pártszimpátiától függetlenül elfogadhatatlan Arató stílusa, ráadásul a két politikus lemondásához vezető kegyelmi-ügy nincs összefüggésben azzal, hogy Novák Katalin és Varga Judit nők, és nem férfiak. A miniszteri biztos szerint 

a Klubrádió vezetőjének inkább példát kellene vennie Novák Katalin és Varga Judit döntéséről, és bejelentenie: Hibáztam, elnézést kérek, visszavonulok a közélettől.

– mondta el a portálnak Ferencz Orsolya, aki azt is megdöbbentőnek nevezte, hogy a baloldali női politikusok túlnyomó többsége nem is kommentálta a cikket. Még csak bocsánatkérésre sem szólították fel a szerzőt, miközben máskor a nők jogaiért szavak szintjén kiálló aktivistáknak, politikusoknak vallják magukat – tette hozzá.

A miniszteri biztos emlékeztetett, ez a botrány is jól mutatja a baloldal már régóta ismert mentalitását. Felidézte, a közelmúltban ilyen ügy volt Gyöngyösi Márton Jobbik elnök újabb antiszemita megjegyzése, de Gyurcsány Ferenc bocsánatkérésére lassan tizennyolc éve hiába várnak a magyar emberek, a volt kormányfő a mai napig nem kért elnézést azért, amiért 2006-ban hazudtak a választóknak és lovasrohamot vezényeltek a békés, ünneplő tömegre.

Ez az alpári, dehumanizáló, mocskos beszéd a kommunisták és a nácik bevett eszköze volt 

– emelte ki Ferenczi Orsolya. Hozzátette: 

a baloldali politikusok sosem vállalták a felelősséget semmiért,

mégis Novák Katalint és Varga Juditot becsmérlik, akik hibát követtek el, ám ezt elismerték, kiállva a nyilvánosság elé elnézést kértek és vállalva a felelősséget bejelentették lemondásukat. Ezt kellene tennie ezután a cikk után a Klubrádió vezetőjének is – mutatott rá a miniszteri biztos.

Nem csak a baloldali politikusok hallgatnak a Novák Katalint és Varga Juditról szóló, minősíthetetlen stílusú cikkről. A magukat jogvédőknek nevező civil szervezetek sem határolódtak el a Klubrádió cikkétől és Arató Andrást sem szólították fel arra, hogy távozzon a közéletből.

A Klubrádió minősítése alpári és nem megengedhető még akkor sem, ha jogos a felháborodás Varga Judit és Novák Katalin döntése miatt

– nyilatkozta lapunk megkeresésére Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese, Arató András, a Klubrádió elnökének botrányos véleménycikkével kapcsolatban. A publicisztika címében Arató először kurvának titulálta Novák Katalin köztársasági elnököt, és Varga Judit egykori igazságügyminisztert, majd később a kérdéses véleménycikk címét kurvák cseréjéről, bútorok cseréjére javította.

Amint arról lapunk beszámolt, Arató Andrástól Kurvák cseréje címmel jelent meg publicisztika Novák Katalin és Varga Judit lemondásáról a Klubrádió honlapján vasárnap, amelynek címét hétfő délutánra már „Bútorok cseréje?”-re változtatták, sőt még az url-t is átírták. A próbálkozások ellenére az internet továbbra sem felejt: a Google-keresésekben továbbra is az eredeti verzió jelenik meg.

Forrás: Képernyőkép (Google)

A sértő – mostanra átírt – címen túl, Arató András véleménycikke hemzseg a közönséges sértésektől. A köztársasági elnök, valamint a korábbi igazságügyi miniszter lemondása kapcsán azt írta: „Ha nem megy jól a kupleráj, nem a bútort kell lecserélni, hanem a kurvákat.” Emellett félreérthetetlenül „Novák és Varga úrhölgyekről”, valamint „(nyilvános) házról” írt, szerinte a lemondásuk után a nők „a közélettől is a fakanál irányába veszik az útjukat”.

Egy kivétellel a balliberális pártok mind hallgatásba burkolództak, és nem voltak hajlandók elítélni Arató András kijelentéseit. Egyedül az LMP – Magyarország Zöld Pártja volt hajlandó elhatárolódni Arató András kijelentéseitől. A Magyar Nemzet megkeresésére válaszolva az LMP közölte, 

„az, hogy a volt köztársasági elnököt és volt igazságügy-minisztert ilyen alpári módon az ön által említett jelzőkkel illessék, az elfogadhatatlan, annak semmi köze a jelenlegi ügyhöz, kizárólag egy reményeink szerint régmúlt rendszer fosszíliája, mikor a férfiak egyéb eszközeik híján ily módon minősítik a nőket.”

A párt hozzátette, Novák Katalin és Varga Judit hibázott, amikor elfogadhatatlan módon kegyelemben részesítette a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesét.

Forrás: Facebook

Azonban a többi párt, többek között a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus koalíció, amely rendszeresen tetszeleg a női egyenjogúságért való küzdelem egyik zászlóvivőjeként, most, a szükség órájában nem hajlandó elítélni Arató András kijelentéseit, és politikailag inkorrekt módon hallgatnak. 

A DK egyik prominens személyisége, Kálmán Olga sem volt hajlandó reagálni az ügyre,  mindössze annyit mondott,

a Magyar Nemzetnek nem szeretnék válaszolni.

A Márki-Zay Péter fémjelezte Mindenki Magyarországa Mozgalom korábbi elnökségi tagja azonban reagált a Klubrádión megjelent botrányos publicisztikára. Lukácsi Katalin szavai szerint ez Arató András tévedése, ugyanakkor a címadás kapcsán hozzátette:

vállalhatatlan, és nagyon örülök neki, hogy lecserélték.

Az üggyel kapcsolatban a Magyar Nemzet kérdéseket intézett Kunhalmi Ágneshez, az MSZP országgyűlési képviselőjéhez és Lendvai Ildikó szocialista politikushoz, a Klubrádió elkötelezett támogatójához. Azonban a megkeresésre a két női politikus egyike sem volt hajlandó válaszolni.

Visszataszító, felháborító és határozottan elítélendő a Klubrádió igazgatósági elnöke által a rádió honlapján közzétett publicisztika – írta lapunknak eljuttatott közleményében a Magyar Nemzeti Médiaszövetség (MNMSZ).

Amint arról már a Magyar Nemzet is beszámolt, Arató András: Kurvák cseréje – ezzel az alpári címmel jelent meg publicisztika Novák Katalin és Varga Judit lemondásáról vasárnap a Klubrádió honlapján. A MNMSZ szerint Arató András 

egy viccesnek szánt irományában a szakma és a jó ízlés minden szabályán átlépve minősíthetetlenül sértő stílusban írt a lemondott köztársasági elnökről és a volt igazságügyi miniszterről. 

Az eredetileg „Kurvák cseréje” címet viselő, aztán óvatosságból átcímezett, de hangvételében még mindig ugyanolyan alávaló fércdolgozat kocsmai stílusban, 

minősíthetetlen hangvételben ír a két távozó politikusról, nőiségükben külön és kifejezetten megalázva őket.

Ennek a minősíthetetlen fröcsögésnek a jogi értelmezése Médiaszövetség szerint nem is kérdéses: ismeretes, hogy elvben ugyan egy közéleti szereplőnek hivatalból többet kellene elviselnie, mint egy átlagembernek, 

de amikor egy vélemény ennyire indokolatlanul és alávalóan bántó, akkor már valóban azt kell meg állapítanunk, hogy túljutottunk a normalitás minden határán.

A szervezet szerint a női egyenjogúság és a női méltóság felkent harcosai most is meg meg kellene szólalni elveik védelmében. Hangsúlyozták: 

a vélemény szabadsága nem gázolhat el alapvető jogokat, a megszégyenítés semmilyen formában nem szerepelhet egy újságíró eszköztárában.

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség felszólít minden tisztességes, jóérzésű és valóban írástudó újságírót, hogy a szakma öntisztulásának jegyében határolódjon el Aratótól, a MÚOSZ-t – amelynek Arató természetesen oszlopos tagja – pedig arra, hogy haladéktalanul indítson etikai vizsgálatot az ügyben.

origo.hu

Orkánszerű széllel csapott le a szörnyű vihar Magyarországra

ripost.hu

"Nem tudom értelmezni" - váratlanul stílust váltott Tóth Andi

metropol.hu

100 milliót érhetnek most a rossz tippek! (X)

hirtv.hu

Napindító: Dunda György - Ezentúl bárhol átadható a katonai behívó a hadköteleseknek + videó

ripost.hu

Te tudtad? Ez a sztár volt a tavaly elvált Meryl Streep nagy szerelme

hirtv.hu

Öt sülysápi érintettje is van a szombati hajóbalesetnek + videó

ripost.hu

Most jött: újabb vízi baleset történt, többen meghaltak és eltűntek

mindmegette.hu

Nincs kedved órákig sikálni a sütőrácsot? Dobd a fűbe egy éjszakára!

ripost.hu

Itt a vége? Még a képeket is törölte Sebestyén Balázs felesége

ripost.hu

Szerelem a láthatáron: három csillagjegyre júniusban boldogság vár

ripost.hu

Ekkorra időzítsd a nyári szabid! Mutatjuk a kánikulai időszakokat

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Lengyel tábornok: Az ukránokat az mentheti meg, ha megállítjuk a háborút

POLITIK

Kelet-európaiak vérével fizetne az ukrán győzelemért Soros

POLITIK

Oroszország még évekig folytatni tudja a háborút: Ukrajna képes erre?

POLITIK

Drámai helyzetbe került Ukrajna második legnagyobb városa, evakuálják az embereket

POLITIK

Eszméleténél van Robert Fico.

POLITIK

NATO gépeket akar az ukrán légtérbe Zelenszkj

POLITIK

A német külügyminiszter újabb támogatásokat sürget Ukrajnának

POLITIK

Kétszázmilliót és lakást kapott Niedermüller csókosa