POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.02.18.

„Akármilyen magasan is vagy, egyedül sosem lehetsz okos”.

Ezt üzente a miniszterelnök.

– A modern politika vastörvénye az alázat – jelentette ki évértékelőjében Orbán Viktor. Politikustársainak azt üzente: „akármilyen magasan is vagy, egyedül sosem lehetsz okos”. – Nincs védett hely, a legmagasabb hivatalban is lehet hibázni. A politikai hiba akkor is hiba, ha van rá magyarázat – utalt a köztársasági elnök által adott kegyelemre. 

– A lemondás esélyt adott Magyarországnak, hogy a bajból megerősödve kerülhessünk ki és úgy is fogunk – húzta alá Orbán Viktor a történtekkel kapcsolatban. Mint mondta, a magyar gyermekvédelmi rendszert meg kell erősíteni.

Jelezte, hogy egy új gyermekvédelmi törvényt kell benyújtani az Országgyűlésnek. A megfogalmazása szerint kétszínű baloldalnak azt üzente, ott majd vitézkedhetnek. 

– Az átmeneti időszakot szorítsuk minimálisra, ahogy az egy erős kormányzó párthoz illik – üzent a Fidesz-frakciónak a miniszterelnök az új államfő megválasztása kapcsán.

Szót ejtett róla, hogy öt éve kell nyomás alatt dolgozniuk, ami mindenkit megvisel. – Ötödik éve az egész ország és minden család keményen dolgozik, hogy megvédhessük azt, amit elértünk. A munkahelyeket sikerült megvédeni. Az egymillió új munkahely létrehozásán túl vagyunk. Még soha nem dolgoztak annyian Magyarországon, mint most – szögezte le. 

Kiemelte, hogy sikerült megvédeni a nyugdíjakat is, az pedig bravúr, hogy sikerült visszaadni a 13. havi nyugdíjat, amit a baloldal vett el az emberektől. A miniszterelnök ezért köszönetet mondott Varga Mihály pénzügyminiszternek. 

– A 2024-es év nem is kezdődhetett volna rosszabbul. Köztársasági elnök asszonyunk benyújtotta a lemondását. Olyan ez, mint egy rémálom. Magyarországot a nagyvilágban méltó módon képviselő elnök asszony távozott. A magyarok jó énjét testesítette meg, családanya, aki a maga természetes módján mutatta meg a férfiaknak, hogy a nők gondolatvilága pótolthatatlan a politikában is – fogalmazott Orbán Viktor idei évértékelő beszédében. A miniszterelnök hozzátette: távozása helyes, de nagy veszteség Magyarország számára. 

ORBÁN Viktor
Orbán Viktor idei évértékelőjén (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Helyre kell állítani az egyensúlyt!

– Kegyelmi döntését a magyarok elsöprő többsége elutasította. Az történt, aminek ebben a helyzetben történnie kellett. A kibillent egyensúlyt csak az elnök lemondásával és új elnök megválasztásával lehet helyreállítani – szögezte le a kormányfő.

– Az igazságügyi miniszter távozása az államélet törvényeinek elkerülhetetlen, és azt hiszem, igazságtalan következménye – jelentette ki Varga Judit lemondásával kapcsolatosan a kormányfő. – Jó emberek is hoznak rossz döntéseket – mondta. Hozzátette, ha létezne időgép, és visszarepülhetnénk a múltba, a két lemondott politikus biztosan kijavítaná a hibáit, de időgép nem létezik, így a kormányra vár a helyzet orvoslása.

A lemondás helyes volt, megerősít bennünket. Az elnök és az igazságügy-miniszter munkáját zaklatott szívvel, mindnyájunk nevében megköszönöm

– jelentette ki a miniszterelnök. A lemondás körüli vitáról megjegyezte, hogy a távozó két asszony kisujjában több méltóság van, mint a baloldal összes vezetőjében együttvéve.

– Ha beütött a baj, legalább annyi hasznunk legyen, hogy tanulunk belőle együtt. A szemünk előtt lezajló dráma arra emlékeztet bennünket, hogy milyen kockázatokkal kell szembe néznünk nap mint nap – fogalmazott. Ma, amikor a nemzetállamok függetlensége áll a világ nagy hatalmú pénz és erőközpontjainak célkeresztjében, a kockázatok különösen is nagyok. 

– Értékes tanulság, hogy az ökölvívás törvényei ma a politikában hasznosabbak, mint a balett-tánc szabályai. Hiába vagy Mike Tyson vagy Muhammad Ali, a politikában mindig csak egy ütésre vagy a padlótól, ezért csak a gondos mérlegelés és a körültekintő óvatosság segíthet – mondta. Hozzátette: az is segíthet, ha egy megelőző keresztbeveréssel kiütöd az ellenfelet.

 

A politika vastörvénye: alázat

– A modern politika vastörvénye az alázat – jelentette ki. Hozzátette: akármilyen magasan is vagy, egyedül sosem lehetsz okos. Nincs védett hely, a legmagasabb hivatalban is lehet hibázni. A politikai hiba akkor is hiba, ha van rá magyarázat.

– A lemondás esélyt adott Magyarországnak, hogy a bajból megerősödve kerülhessünk ki és úgy is fogunk – húzta alá Orbán Viktor. Mint mondta, 

a magyar gyermekvédelmi rendszert meg kell erősíteni. 

Jelezte, hogy egy új gyermekvédelmi törvényt kell benyújtani az Országgyűlésnek. A megfogalmazása szerint kétszínű baloldalnak azt üzente, ott majd vitézkedhetnek. 

– Az átmeneti időszakot szorítsuk minimálisra, ahogy az egy erős kormányzó párthoz illik – üzent a Fidesz-frakciónak a miniszterelnök az új államfő megválasztása kapcsán.

Szót ejtett róla, hogy öt éve kell nyomás alatt dolgozniuk, ami mindenkit megvisel. – Ötödik éve az egész ország és minden család keményen dolgozik, hogy megvédhessük azt, amit elértünk. A munkahelyeket sikerült megvédeni. 

Az egymillió új munkahely létrehozásán túl vagyunk. 

Még soha nem dolgoztak annyian Magyarországon, mint most – szögezte le. Kiemelte, hogy sikerült megvédeni a nyugdíjakat is, az pedig bravúr, hogy sikerült visszaadni a 13. havi nyugdíjat, amit a baloldal vett el az emberektől. A miniszterelnök ezért köszönetet mondott Varga Mihály pénzügyminiszternek. 

 

El tudtuk kerülni az ikerdeficitet

Sikerült megtartani a külkereskedelem és az export magas értékét, így meg tudtuk előzni a közgazdászok által ikerdeficitnek nevezett pénzügyi jelenséget, amikor a költségvetési hiány és a külkereskedelem egyszerre romlik el, aminek általában pénzügyi csőd és gazdasági megszorítás a vége. – Hogy ez nem következett be, abban elévülhetetlen érdemei vannak Szijjártó Péternek – jelentette ki, megköszönve a miniszter munkáját. 

A miniszterelnök kifejtette: sikerült közelebb hozni a külhoni magyarokat: három hidat építettek az Ipolyon, napi tízszer jár a vonat Szeged és Szabadka között, és heti háromszor a repülő Budapest és Kolozsvár között. 

– Emellett az inflációt a jegybank segítségére sietve sikerült a rekordmagas 25-ről négy százalék alá szorítani, a költségvetési hiányt csökkenő pályán tartani, a minimálbért 15, a szakmunkás-minimálbért tíz százalékkal emelni, 

akkor nem lehetünk elégedetlenek, a 2023-as extra nehéz évből sikerült kikecmeregni – fogalmazott Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint ez szép dolog, de az ember azért ennél többre vágyik. Mint mondta, 

a futballban sem az győz, akinek több védése van, hanem aki több gólt lő.

A 2024-es esztendőre azt javasolja, képzeljük magunk elé a 2019-es utolsó békeévet. Erre az útra kell visszakapaszkodnunk 2024-re. A bukmékerek a magyar sikerre fogadnak a miniszterelnök tájékoztatása szerint, azonban ez még így sem lesz egyszerű Nagy Mártonnak. Hozzátette: a világ azóta sokat változott, ezt sem hagyhatjuk figyelmen kívül. 

Tervekből sosincs hiány

Hozzátette: tervekből a nemzeti oldalon sosem volt hiány. Kijelentette: a magyarok jobban élnek, mint a Gyurcsány-korszakban, de nem olyan jól, mint szeretnénk. Kifejtette, ennek eléréséhez van egy jó tervük. A terv elérésének feltétele, hogy az elsők között értik meg a világrend átalakulását, s ehhez alkalmazkodnak, a lehető leggyorsabban. 

Kimaradunk emellett a szankciós politikából, ellenállva a világ blokkosodásának, ami maga az új hidegháború. Orbán Viktor szerint a negyedik lépés, hogy nyitunk és kereskedünk. Utakat, hidakat, vasutakat fejlesztünk, újabb Nobel-díjasokat kitermelő oktatást építünk. 

Ötödik lépésként a növekedni akaró, és külföldön is eredményes magyar cégeket megtámasztjuk, hagyományos és erős magyar iparágainkat aládúcoljuk, és új, a világon is vezető iparágakba fektetünk.

„Ezzel újra feltesszük a világtérképre Magyarországot és Budapestet mint a Kárpát-medence megkerülhetetlen politikai, gazdasági, kulturális, és kereskedelmi  gravitációs pontját. Ebben a térségben újra meg- és kikerülhetetlenek leszünk” – jelentette ki a kormányfő.

 

2024 újra a sikerek éve lesz

A miniszterelnök szót ejtett arról, hogy 2024 újra Magyarország sikereinek az éve lesz, ám kérdés, hogy honnan számíthatunk támogatásra és honnan támadásra. – Jó hír, hogy a Svédországgal való vitánk a lezárás felé közeledik. Afelé haladunk, hogy a parlament a tavaszi ülésszak első napján ratifikálhatja a svéd NATO-csatlakozást – jelezte.

Az Európai Unió kapcsán kiemelte, hogy 2023 az EU kudarcairól szólt. 

– Húsz éve csatlakoztunk az unióhoz, mára jól kiismertük és kétséges, hogy nekitámaszkodhatunk-e ennek a fának – közölte Orbán Viktor. 

Szót ejtett róla, hogy sokszor érkeztek jó dolgok nyugatról, de igazítani kellett rajtuk. Mint mondta, az ember alig akar hinni a szemének, mert Brüsszelből egyre csak a baj zúdul be hozzánk. – Hiába mondtuk, hogy a háború nem a miénk, Brüsszel belevetette magát a konfliktusba. A béke melletti álláspontunkkal egyedül maradtunk, mint korábban a migrációellenes álláspontunkkal, és ugyanúgy ez igaz a háború ügyében is – fogalmazott a kormányfő. 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt a kemény orosz válasz Amerika újabb háborús lépésére

origo.hu

Elképesztő dráma: így mentették meg a tűzoltók a Szabadság hídról leugrani készülő nő életét

borsonline.hu

Tóth Gabi nem titkolja tovább: romokban van az élete

vg.hu

Munka Ausztriában: otthagyják a magyarok – ez áll a háttérben

ripost.hu

„Fénysugár marad” - Nincs több titok, szakértő elemezte Katalin hercegné viselkedését

hirtv.hu

Magából kikelve próbálta tagadni Niedermüller és veje a tagadhatatlant + videó

origo.hu

Hónapokig csalta vőlegényét az ismert énekesnő Marics Petivel

mindmegette.hu

Gyalogosként állt be a McDrive-ba egy magyar srác, ő sem hitte el, ami ezután történt

ripost.hu

„Az életem leckéje volt” - Mohamed Fatima egy év után törte meg a csendet a Fekete Vonat botrányról

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Rettenetes dolog történt Tóth Gabival, figyelmeztetést adott ki az énekesnő

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Lázadnak a gazdák, tüntetés lesz Brüsszelben, akadálytalanul érkezhet az ukrán gabona Európába

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Megkezdődött az új gyermekvédelmi törvény tárgyalása a parlamentben

POLITIK

Szijjártó Péter: Háború helyett békét akarunk!

POLITIK

Zelenszkijt meghívták a NATO csúcsra

POLITIK

Varga Mihály: A magyar gazdaság visszatért a növekedési pályára