POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.02.11.

A baloldalon a bűnnek dicséret, a pedofíliának mentegetés a jutalma

Így látja Szánthó Miklós.

Három lényeges különbség van a magyar jobboldal és a magyarországi baloldal között – erről tett fel videót a közösségi oldalára Szánthó Miklós.

Három lényeges különbség van a magyar jobboldal és a magyarországi baloldal között – erről tett fel videót a közösségi oldalára Szánthó Miklós. Az Alapjogokért Központ Novák Katalin és Varga Judit lemondása kapcsán elemezte a helyzetet. Értékelése szerint a jobboldalon jó és felelősségteljes politikusok vannak, ilyen Varga Judit és Novák Katalin is (ez az első különbség), de a jobboldalon a hibáknak következménye van, míg a baloldalon a bűnökért még dicséret is jár (ez pedig a második különbség). Szánthó Miklós szerint Magyarország nem lehet következmények nélküli ország.

Az Alapjogokért Központ vezetője szerint a harmadik, és legfontosabb különbség, hogy a magyar jobboldal mindig is kiállt a családok és a gyermekek védelme mellett, a pedofilokkal és a pedofíliával szemben. – Míg a baloldal a gyermekbántalmazó Daniel Cohn-Bendittel árult egy gyékényen, emellett pedig nem támogatták, hogy a pedofilokra Magyarországon súlyosabb büntetés vonatkozzon, nem támogatták a gyermekvédelmi törvényt sem – jelezte Szánthó Miklós.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth Rádióban a felelősségvállalás teljes hiányával kapcsolatban Gyurcsányt hozta példának, aki 2006-ért sosem vállalta a felelősséget, és nem tűnt el a politika színpadáról. Kocsis emellett számtalan példával érzékeltette, hogy a baloldalon sem a korrupciós botrányokban, sem pedig az erkölcsileg aggályos ügyekben érintett személyek esetében nem lehetett számítani azok lemondására. 

 

Az ellenfeleinknek azt kell világossá tennünk, hogy amit az államfő és Varga Judit csinált, az a minimum elvárás feléjük is, és azt hiszem, hogy erről a jövőben többet kell beszélnünk

 

A politikus a közvetlen elnökválasztással kapcsolatban a Vasárnapi újságban elmondta, helyes, hogy az ellenzéki pártok jó része felvetette a közvetlen elnökválasztás gondolatát, ugyanakkor Gyurcsánynak és az MSZP-nek nem lenne szabad felvetnie ilyen javaslatot, ugyanis amikor kormányon voltak, meg tudták volna valósítani az ilyen irányú terveiket. 

Az nem működik, hogy amikor a baloldal van hatalmon, akkor ők választanak elnököt, amikor pedig mi, akkor válasszon a nép 

– emelte ki Kocsis Máté, majd pedig Novák Katalin lemondásával kapcsolatban kiemelte, a köztársasági elnök lemondását 15 napon belül el kell fogadnia az Országgyűlésnek, ha ez megtörténik, akkor pedig 30 napon belül meg kell választani az új államfőt.

Az Orbán Viktor által benyújtott alaptörvény-módosítással kapcsolatban Kocsis elmondta,

a baloldal korábban egyetlen gyermekvédelmi módosítást sem szavazott meg, az alaptörvény-módosítás pedig egy gyermekvédelmi intézkedés, ezért lehet, hogy az ellenzék nem fogja megszavazni azt.

A frakcióvezető emellett kiemelte, hogy a kormánypártok idén tavasszal benyújtják a gyermekvédelmi törvény második csomagját, amely további szigorításokat tartalmaz a pedofil bűnelkövetők ellen.

A gyermekvédelmi törvény tavaszi megszavazásakor ki fog derülni, hogy a baloldalnak a gyermekvédelem, vagy az elnök megbuktatása volt a fontosabb.

– emelte ki Kocsis Máté. 

– Nem a politikusokhoz, a politikacsinálókhoz szólok, hanem azokhoz, akiknek a szolgálatára két éve felesküdtem – kezdte mai rendkívüli nyilatkozatát Novák Katalin. A köztársasági elnök az M1 kamerái előtt tett nyilatkozatot, miután Orbán Viktor jelezte, hogy alkotmánymódosítást terjeszt elő a kegyelmi joggal kapcsolatban. 

– Tavaly áprilisban abban a hitben döntöttem a kegyelem mellett, hogy az elítélt nem élt vissza a gyerekek helyzetével. Hibáztam – ismerte el Novák Katalin bejelentésében. 

A köztársasági elnök azt mondta, magyar emberként azt várja a köztársasági elnöktől, hogy ne hibázzon, majd bejelentette, hogy lemond a köztársasági elnöki tisztségről. 

Ezzel egy időben Novák Katalin bocsánatot kért azoktól, akiknek csalódást okozott, és azért is, mert hibázott. 

Bejelentésében a volt köztársasági elnök köszönetet is mondott családjának és mindenkinek, aki segítette a munkájában. – A politika kemény, olykor kegyetlen világ, vannak, akik azt gondolják, hogy nekünk, nőknek nem is való, ezzel nem értek egyet, ne hagyjuk magunkat! – jelezte Novák Katalin, aki bejelentése végén a Himnuszból idézett: 

Isten, áldd meg a magyart!


 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Hadüzenetet küldhetett Putyinnak ez az ország

origo.hu

Kétszáz hajót süllyesztettek el az óceáni szörnyhullámok

metropol.hu

Szoboszlai edzője mindenkit átvert; máris elbúcsúzott a tréner

mandiner.hu

Cseh Katka titka nem titok többé, lebukott a díszpinty

ripost.hu

Újabb RTL-es műsor titkos szereplőlistája szivárgott ki

vg.hu

Indul a koncertszezon: a Budapest Park üzent a veszprémi Gyárkertnek

origo.hu

Újabb balos celeb Magyar Péter mögött

travelo.hu

Kína egyik legvonzóbb látványosságáért most csak Fejér megyéig kell menni

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Mit kap az USA-tól az új fegyvercsomagban Ukrajna?

POLITIK

Újabb letartóztatások az amerikai egyetemeken

POLITIK

Nyugati fegyverszállító vonatot lőttek az oroszok

POLITIK

Soros szervezetei állnak a palesztin-párti aktivisták mögött.