POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.02.27.

A baloldal évek óta tiltakozott a pedofiltörvények szigorítása ellen

Most erről el akarnak feledkezni.

Szavazás helyett kivonult a baloldal

A pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről, valamint a gyermekek védelme érdekében egyes törvények módosításáról szóló javaslatot 2021 utolsó nyári ülésnapján 157 igen, egy nem szavazat mellett fogadta el az Országgyűlés. Az előterjesztésre a kormánypárti képviselők, illetve a jobbikosok szavaztak igennel, a többi baloldali párt viszont kivonulással bojkottálta a szavazást.

A DK, a Párbeszéd, az MSZP és az LMP is, de Hadházy Ákos, Szél Bernadett és Szabó Szabolcs független képviselők sem voltak hajlandók részt venni a pedofilellenes törvénycsomagról szóló parlamenti voksoláson, az egyetlen nemmel szavazó pedig Székely Sándor független képviselő volt.

Tiltakozásukat azzal indokolták, hogy a kormány a pedofilellenes törvénybe szerintük melegellenes módosításokat vitt bele. Holott a törvénycsomag létrejöttét mindenekelőtt azzal indokolta a kormánypárt, hogy a korábbi években a bíróságok nem egyszer kifejezetten enyhe ítéleteket hoztak a pedofil elkövetőket érintő ügyekben.

Még tüntetést is tartottak a baloldali pártok és jogvédő szervezetek a Kossuth téren, amelyen részt vett Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely is. Dobrev Klára Brüsszelből üzente, hogy „lélekben” ő is velük van. A tüntetés szlogenje „Propagandatörvény helyett elfogadást” volt, és nem meglepő módon a demonstrációt az Amnesty International Magyarország, a Budapest Pride, a Háttér Társaság, a Labrisz Leszbikus Egyesület, a Magyar Helsinki Bizottság, a Prizma Közösség és a Szivárványcsaládokért Alapítvány szervezte.

A 2021-ben elfogadott törvény alapján

  • a korábbi ígéreteknek megfelelően létrejött egy név szerint kereshető pedofil-nyilvántartás.
  • Szigorodtak a büntető törvénykönyv vonatkozó részei. Ennek fontos eleme, hogy a gyermekek molesztálásáért az eddiginél súlyosabb büntetés jár. Új minősített esetnek számít, ha a pedofil bűncselekményt 12 év alattival szemben vagy hivatalos személyként követik el, sanyargatást vagy erőszakot alkalmazva, illetve ha különös visszaesőként követik el.
  • Bizonyos munkahelyekről kitiltják a pedofilokat.
  • Nem lehet enyhe büntetéssel és minősített esetekben feltételes szabadságra bocsátással megúszni ezeket a típusú bűncselekményeket.
  • A legsúlyosabb pedofil bűncselekmények pedig nem évülnek el, és kitolódik az elévülés kezdete.

Az 2021-ben elfogadott törvény kiegészült azzal, hogy az iskolai szexuális felvilágosítás nem irányulhat a nem megváltoztatása és a homoszexualitás népszerűsítésére.

Mélyen hallgatott a baloldal saját botrányai idején

A baloldal ugyanúgy tétlen maradt, amikor Jámbor András párttársánál hetvenezer pedofil felvétel került elő, és akkor is, amikor Bauer Tamás, aztán meg a HVG sorra mentegette a pedofil bűnelkövetőket – emlékeztetett Kocsis Máté a közösségi oldalán. A Fidesz frakcióvezetője azt is felidézte, amikor Pikó András, Józsefváros polgármestere együtt fotózkodott és kampányolt a hírhedt B. Zsolt nevű pedofillal, vagy amikor Pulai András azt mondta, hogy „a pedofilokkal együtt lehet érezni”.

A 2021-es pedofilellenes törvénycsomagot megelőzően a 2012-es új büntető törvénykönyv hatálybalépésével szinte azonnal elkezdődött a pedofíliával vádolt személyek számának növekedése a büntetés-végrehajtási intézményekben. A 2010-es kormányváltás előtt jelentősen kevesebb pedofil bűnelkövető, mindössze 81, napjainkban pedig 663, vagyis több mint nyolcszor annyi pedofil van börtönben – mutatott rá Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a parlamentben a DK-s Kálmán Olga azonnali kérdésére adott válaszában.

A 2010-es kormányváltás előtt mindössze 81 pedofil bűnelkövető volt börtönben – ismertette Rétvári Bence, a Belügyminisztérium államtitkára napirend előtti felszólalásában. Ehhez képest az új büntető törvénykönyv 2012-es hatálybalépését követően szinte azonnal elkezdődött a pedofíliával vádolt személyek számának növekedése a büntetés-végrehajtási intézményekben.

A baloldal nem tudta tömegesen börtönbe juttatni a pedofilokat, és ezzel cserben hagyták a gyermekeket

– jelentette ki Rétvári Bence, majd megjegyezte, hogy amennyiben a baloldal által támogatott büntetőpolitika lenne hatályban ma is, akkor pedofilok százai mászkálnának szabadon az utcákon.

A Fidesz európai parlamenti listavezetője, Deutsch Tamás közösségi oldalán azt írta: 

2010-ben csupán 81 pedofil bűnöző volt börtönben. Most 663. Ennyi.

 

Nyolcszor annyi pedofil van ma börtönben, mint 2010-ben – ismertette Orbán Viktor hétfőn a parlamentben a DK-s Kálmán Olga azonnali kérdésére adott válaszában. A volt műsorvezető azt kérdezte a miniszterelnöktől, tudott-e a kegyelmi ügyről. – A provokatív megjegyzéseket visszautasítom. A kormány mindent megtett annak érdekében, hogy megvédje a gyermekeket – fogalmazott a kormányfő, és közölte:

2010-ben 81 pedofil bűnöző volt börtönben, míg 2024-ben 663-an vannak börtönben.

– Kegyelmet a köztársasági elnök adott, hogy ezt miért tette, arra egyedül ő tud válaszolni – emlékeztetett a kormányfő. Jelezte, hogy amikor tenni kellett volna a pedofilok ellen, a baloldal nem támogatta a jogszabályok szigorítását.

A baloldali kormány alatt több mint 500 pedofil járkált szabadon

Orbán Viktor miniszterelnök momentumos képviselők kérdésére azt felelte, hogy nincs felhatalmazva, hogy a volt köztársasági elnök helyett válaszoljon.

– A kormány az elé kerülő ügyekben megalapozottan jár el, pedofil kérdésekben kegyelemnek helye nincs

– szögezte le a kormányfő. Felidézte: az ellenzék nem támogatta a pedofil-nyilvántartás létrehozását, a pedofil gyermekpornográfia elleni javaslatukat és azt sem, hogy a szexuális bűncselekmények nem évülhetnek el, illetve hogy a pedofilok neveléssel kapcsolatos munkát se végezhessenek.

– A baloldali kormányok megengedték, hogy több mint ötszáz pedofil járjon szabadon Magyarországon, ők rejtegették a pedofilokat, elég gond a megörökölt istálló kitakarítása a jelenlegi kormánynak – mutatott rá a kormányfő.

Emlékeztetett, hogy 2010 óta születtek intézkedések, ezért a magyar gyermekvédelmi rendszer támogatása négyszer akkora, mint a baloldali kormányzás idején volt, és jóval magasabbak a fizetések, bár még nem elég magasak. – Nem a pedofilokat rejtegető baloldalban kell megbízni – hangsúlyozta Orbán Viktor.

Az a baloldal nagyon mélyen hallgasson, amelyik nem szavazta meg a pedofilellenes törvényt 2021-ben, amelyik nem támogatta, hogy a legsúlyosabb büntetést kapják a pedofil bűnözők, amelyik ellenezte a kereshető pedofilnyilvántartást és amelyik érvénytelenné akarta tenni a gyermekvédelmi népszavazást

– fogalmazott Kocsis Máté. A frakcióvezető azt is leszögezte, hogy ugyanez a baloldal az is, amelyik ma is beengedné az erőszakos genderpropagandát az iskolákba és az óvodákba, nyugati szövetségeseikkel együtt pedig megtámadták a gyermekvédelmi és pedofilokat szigorúan büntető törvényt a brüsszeli fórumokon. A Magyarországnak járó forrásokat részben emiatt tartják vissza – tette hozzá.

Akkor nem hangoskodott a Gyurcsány vezette baloldal, amikor Jámbor András párttársánál 70 ezer pedofil felvételt találtak, meg akkor sem, amikor Bauer Tamás, aztán meg a HVG sorra mentegette a pedofil bűnelkövetőket

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szuperszexi fitneszmodellre cserélte a dögös pornóst a bokszvilágbajnok - galéria

origo.hu

Félmeztelen privát képeken a gigamellű magyar modell

mandiner.hu

Tűpontosan mutatott rá a történész, hogy mi is a gond Európában

metropol.hu

Nagyon gömbölyödik: Kulcsár Edinának már hatalmas a pocakja

magyarnemzet.hu

Milák Kristóf csúcsa megdőlt, erre senki sem számított

origo.hu

Mellbimbóit mutogatta az ismert énekesnő

mindmegette.hu

Valóban tilos füvet nyírni hétvégén? Itt az igazság!

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Nyugati fegyverszállító vonatot lőttek az oroszok

POLITIK

Soros szervezetei állnak a palesztin-párti aktivisták mögött.

POLITIK

Orosz szóvivő: Nincs meg a feltétele az béketárgyalásoknak

POLITIK

6 milliár dollár értékű USA fegyver máris indul Ukrajnába