POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.01.31.
Módosítva: 2024.01.31.

Páratlan luxusingatlanba költöznek Gyurcsányék, csak az előleg 500 millió

Akár az amerikai milliárdosok. És még el sem adták az Apró-villát.

A Magyar Nemzet megszerezte a tulajdoni lapot, elképesztően fényűző luxusingatlanba költöznek Gyurcsányék!

A DK-vezér nyilvánvalóan dúskál a pénzben, hiszen csak előlegként(!) 500 milliót fizettek ki az ingatlanra! És még el sem adták az Apró-villát!

A tulajdoni lap tanúsága szerint Gyurcsány Ferenc, Dobrev Klára és Apró Piroska a Rózsadomb páratlan adottságú részén egy új építésű, örök panorámás luxuslakást vásárolt meg. 

 

Amerikai milliárdosok élnek így...

 

Egy átlag magyar számára elérhetetlen áron vásárolt ingatlant Gyurcsány Ferenc és felesége, valamint a DK-elnök anyósa, Apró Piroska a főváros II. kerületének legdrágább részén. A január végi ingatlan-nyilvántartási adatok szerint a Gyurcsány házaspár és Dobrev Klára édesanyja a Bimbó út egyik luxusszínvonalat képviselő, vadonatúj épületében szerzett tulajdonjogot.

 

Hegyvidéki panoráma Gyurcsányék új otthonából

De mielőtt ismertetnénk a fantasztikus adottságú ingatlan paramétereit és bemutatnánk a látványterveit, idézzük fel, milyen korábbi nyilatkozatok utaltak már arra, hogy Gyurcsányék költözni készülnek a Szemlőhegy utcai Apró-villából.

Gyurcsány Ferenc a Partizánban 2022 októberében arról beszélt, hogy egy éven belül értékesítik az Apró-villát, mivel egy kivételével már az összes gyerekük kirepült. Mint mondta, Dobrev Klára jórészt Brüsszelben tartózkodik, csak „kóvályognak” az óriási házban, és így „mi a csudát” is csinálnak az épületben. Idén októberében Dobrev Klára már azt nyilatkozta magabiztosan, szintén éppen a Partizánban, hogy „fizessenek azok, akik luxusvillában élnek”. A látszat és a jól hangzó politikai propaganda persze csal, hiszen az ingatlannyilvántartás adatai szerint egyelőre még Dobrevék tulajdonában van az Apró-villa. Ráadásul a Gyurcsány házaspár új otthona a luxusban semmivel sem marad el a Szemlőhegy utcai patinás ingatlantól.

Külön utat építettek a Rózsadomb Villához

Félmilliárdos előleg

Azt, hogy Gyurcsányék az elmúlt években fejlesztett, Bimbó út 80. alatti Rózsadomb Villába költözhetnek, a szomszédban lakók elmondása mellett alátámasztja az is, hogy a DK elnöke a 2019-es évre vonatkozó vagyonnyilatkozata óta minden évben feltüntetett egy rejtélyes „lakásvásárlás foglaló és előleg” megnevezésű összeget más szerződés alapján fennálló pénzkövetelésként. Ez az összeg 2022-ben már 446,5 millió forintra rúgott, 2021-ben 348,25 millió, 2020-ban 225 millió, 2019-ben szintén 225 millió forint volt.

A Bimbó út 80. tulajdoni lapja szerint 2021 szeptemberében Gyurcsány Ferenc 87/960 és Dobrev Klára szintén 87/960 tulajdonrészt szerzet az ingatlanban. Apró Piroska valamivel korábban, már márciusban 111/960 tulajdoni hányadot vásárolt.

A fentiek alapján felmerül a kérdés, hogy Gyurcsány Ferenc a legutóbbi vagyonnyilatkozatában miért nem tüntette föl, hogy tulajdonjogot szerzett egy ingatlanban. Az viszont tény, hogy az átlag magyar embernek az álom kategóriába tartozó lakás ára nem okoz gondot Dobrevéknek, sőt a telekkönyv jelenlegi adatai szerint a vételhez el sem kell adniuk az Apró-villát.

Ilyen a kilátás a rózsadombi luxuslakás teraszáról

Lélegzetelállító panoráma

Az örökpanorámás rózsadombi telekre megálmodott épületről és a benne készülő egyik – akkori árfolyamon számolva 4,31 milliós négyzetméteráron kínált – luxuslakásról 2022 őszén az Ingatlan.com portálon minden részletre kiterjedő hirdetést közölt a kivitelező: „Büszkén bemutatjuk a legújabb rózsadombi luxus lakóházunkat, a Rózsadomb Villát. A szóban forgó lakás kertkapcsolatos, mégis zavartalan panorámás a Lánchídra, a Szent István-bazilikára, a Halászbástyára, a Mátyás-templomra, illetve a XII. kerületi hegyvidékre is. A lakás előtt és mellett elterülő, mintegy kétszáz négyzetméteres kertrész a lakás kizárólagos használatába kerül” – olvasható a hirdetésben.

Saját kétszáz négyzetméteres kertrész is tartozik a lakáshoz

A leírtak alapján is el lehet képzelni, milyen elképesztő luxuslakásról van szó, ami még azon a környéken is kivételesnek számító adottságokkal rendelkezik.

Az ingatlanfejlesztők arról is tájékoztatták az érdeklődőket a hirdetésben, hogy a Rózsadomb rendkívül nyugodt és csendes utcájában, a Felvinci út és a Bimbó út közötti tömb belsejében, 2150 négyzetméteres telken valósítják meg mindössze hatlakásos lakóházukat. A telek bejáratai a Bimbó út 80., illetőleg a Tulipán utca 21. szám alatt nyílnak, tehát két oldalról is megközelíthető az ingatlan.

A hálószobából is csodálhatják Budapest szépségét a lakók

Azzal is büszkélkedtek, hogy az új projektet a korábbi, talán legnagyvonalúbb beruházásuk, a felvinci úti Rózsadomb Villapark négy épületének szomszédjában nyílt lehetőségük felépíteni. „Ha a Rózsadomb Villaparkot nem számítanánk, új telkünket nyugodtan nevezhetnénk páratlannak is” – olvasható az Ingatlan.com portálon. A luxusépületről készült felvételek maximálisan alátámasztják a leírtakat, Gyurcsányék valóban Budapest páratlan elhelyezkedésű és kivitelezésű lakásába költözhetnek a baloldali politika legnagyobb dicsőségére!

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Max Verstappen egy másik világsztárra cserélte a barátnőjét

origo.hu

Egyre többen halnak meg szex közben, és már kezdik sejteni, miért

hirtv.hu

Hallgatásba burkolózott Magyar Péter az adatkezelési botrány kapcsán

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

vg.hu

Videó: kétszer is landolt Magyarországon a világ legnagyobb repülőgépe – rejtélyes katonai szállítmányt hozhatott

origo.hu

Fejjel lefelé mutogatja a hatalmas melleit Sydney Sweeney - fotók

astronet.hu

Ennek a 4 csillajegynek beteljesülést hoz a Skorpió telihold

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: ha ezt hibátlanul kitöltöd, az emberek 1 százalékához tartozol

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Brüsszelben úgy gondolják: a tömeges bevándorlás aranyat ér. Vajon kinek?

POLITIK

Terrorriadó a német strandokon: Felfegyverkeznek a fürdők az erőszak ellen

POLITIK

Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK

Háborús pszichózis: Óriási fegyverkezésbe kezdenek a britek

POLITIK

Már fél millió ukrán katona esett el a háborúban

POLITIK

Katonákat küldhet Ukrajnába az Egyesült Államok

POLITIK

Reális az atomháború veszélye