POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.01.03.

Mit gondolnak a "magyar-receptről" Amerikában?

Gyógyíthatja a woke-fertőzést?

„Manapság sokat hallani Magyarországról. Az igazsághoz tartozik, hogy Orbán Viktor miniszterelnök valóban felháborítja a progresszív liberálisok kényes érzékenységét. Természetes tehát, hogy az amerikaiak kíváncsiak erre a távoli országra, amely a globalista baloldal szúrós tüskéjévé vált” – írja az amerikai The Daily Caller hasábjain Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója.

Mint fogalmazott, elkezdődött a fordított felfedezések kora, amikor Tucker Carlsontól és Jordan Petersontól kezdve Micheal Knowles-ig mindenki felfedezi magának Magyarországot.

Magyarország múltja valóban lenyűgöző. Sokan megásták a sírunkat, de már jóval előttünk beleestek az övékbe. Nemzetünket mindig is birodalmak vették körül – és szállták meg elég gyakran – Bizánctól a mongol hordákon át a szovjetekig. E nagyhatalmak mindegyike igyekezett asszimilálni minket, akár hódítással, akár kulturális dominanciával, de mind elbuktak

– fogalmazott, hozzátéve, hogy a magyar nemzet és az állam magyar marad, bármi történjék is. 

Mint írta: „Mindig is komolyan vettük és hatékonyan ellenőriztük határainkat; tiszteletben tartottuk vallási gyökereinket, és vigyáztunk állami szuverenitásunkra és alkotmányos hagyományainkra. A család társadalmunk sarokköve. Azt is felismertük, hogy a demográfia nemcsak szuverenitás kérdése, hanem geopolitikai kihívás is.”

A magyar recept sikerének titkára térve Szánthó úgy fogalmazott, hogy országunk mindig komolyan vette a határok védelmét, a vallási gyökereit, az állami szuverenitást és az alkotmányos hagyományokat.

„Több birodalom metszéspontjában, a köztük lévő háborúknak mi fizettük meg az árát, hiszen csatatérré vagy megerősített előőrssé váltunk. A 15. és 18. század között Magyarország a kereszténységet őrizte az iszlám fenyegetéssel szemben. A teljes költségvetés a honvédelemre ment el, és földjeinket egyik hadjárat a másik után pusztította el. A 20. század a maga két világháborújával egy újabb sötét fejezet volt a nyughatatlan birodalmakkal, amelyek pokolian elszántak voltak arra, hogy akaratukat ránk kényszerítsék” – hangsúlyozta.

Mint ismertette, minden esetben, amikor a fegyverek helyét átvette a kereskedelem és a diplomácia, akkor Magyarország felvirágzott.

Érdekünk tehát a háborúktól való távolmaradás, a békés és összekapcsolt világ fenntartása, nem pedig a leválás és egy új hidegháború

– emelte ki Szánthó Miklós a magyar stratégiát.

Mint rámutatott, ezt az álláspontot a progresszív baloldal gyakran félremagyarázza. 

Mi abszolút elkötelezettek vagyunk a Nyugat mellett, mert civilizációnk építészei és érdekeltjei közé tartozunk. De nem akarjuk, hogy egy intoleráns, totalitárius ideológiába burkolózzon és elszigetelődjön a világtól. A progresszívek örülnek egy új hidegháború kilátásának, mert azt remélik, hogy ideológiájuk legszélsőségesebb formáját a félelem és az elszigeteltség révén tudják majd érvényesíteni.

A progresszív oldalról szólva elmondta, hogy egy szektává vált, ami színtiszta marxizmust követ, a woke-mozgalom istentelen és gyökértelen:

Megtámadja a történelmi és kulturális hagyományokat; az állami szuverenitás lebontására törekszik; aláássa zsidó-keresztény etikánkat és nemzeti identitásunkat; felforgatja a családot és agymosást végez a gyermekeken.

Mint mondta, a woke-mozgalom valahogy úgy kezdődhetett, hogy az emberek egész nap CNN-t néztek, szójalattét ittak, és azon gondolkodtak, hogy nemüket rózsaszín flamingóra változtatják, de mára egy szörnyű szektává vált, amelynek kifejezett formája a gyermekáldozat.

Az Alapjogokért Központ főigazgatójának véleménye szerint lehet, hogy a woke-mozgalom egy összetett és veszélyes fertőzés, de a magyar recept ennek az ellenszere: „nem a háborúra, nem a migrációra, nem a genderre, továbbá nem játszani a liberálisok szabályai szerint”. 

Magyarország az utolsó hely – Európában biztosan –, ahol az emberek elmondhatják a véleményüket. Egy ország, amelyet még mindig választott politikusok vezetnek, és nem egy bürokratikus mélyállam irányít.

– fogalmazott Szánthó Miklós. Kiemelte: A kontinens többi része a káros önámítás és a tragikus hazugságok mocsarába süllyedt. 

Nyilvánvaló, hogy Magyarország egyedül nem tudja kihúzni civilizációnkat a neoliberális globális rend kétségbesett mocsarából. A kulcs a nemzeti erők nemzetközi szövetsége, amelynek a jobboldal ellenálló képességének alapját kell képeznie.

Hozzátette, ez a világ minden tájáról, de különösen Amerikából érkező jóakaratú és józan gondolkodású emberek összefogását jelenti, mert az USA a Nyugat vitathatatlan bajnoka. Ha ott zavargások készülődnek, akkor az igazi Amerika, amelyet mindannyian ismerünk és szeretünk, a legjobb helyzetben van ahhoz, hogy legyőzze azt – üzente az amerikai olvasóknak Szánthó Miklós. 

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója adott év végi nagyinterjút a Mandinernek, amelyben ugyancsak beszélt a woke és a kommunizmus közötti párhuzamról. 

„A woke lényegében maga a kommunizmus, csak új köntösben. A lényege mindkettőnek ugyanaz: megfosztani az egyént hitétől, nemzeti bekötöttségétől, családjától – ezáltal az ember igazából a hirdetettekkel ellentétben nem szabadabbá, hanem üressé válik” 

– fogalmazott az Alapjogokért Központ főigazgatója. 

A magyarországi baloldal töretlen mélyrepüléséről és a nyílt társadalom hálózatának külföldi beavatkozási kísérleteiről úgy vélekedett, hogy „a magyarországi baloldal minden erkölcsi és morális alapját elvesztette úgy általában is, de kiváltképp a szélsőjobbal való riogatás kapcsán, hiszen ők fogtak össze vígan és dalolva az általuk korábban »nácinak« és »fasisztának« nevezett Jobbikkal”. Keiemelte:

Ha a 2023-as évnek volt egy politikai résztanulsága, akkor az az, hogy nyilvánvalóvá vált: az eredeti marxi tanításhoz hűen a baloldal – idehaza és nyugat-szerte egyaránt – zsidó-keresztyén civilizációnk mindkét tartóoszlopát támadja.

Szánthó Miklós szerint „elvált a tüdő a májtól, egyértelműen és kétséget kizáróan bebizonyosodott, mely magyarországi pártokat és politikusokat bérelték fel külföldről, hogy kifejezetten Magyarország ellen dolgozzanak. Tisztult a kép és ez segíti a tájékozódást. Önbevallási alapon kiderült, a magyarországi baloldal milliárdokat kapott a nyílt társadalom hálózatától a tavalyi kampányához, majd az is, hogy ők az elveszett mikroadományládikák fosztogatói.”

Magyarország nemzetközi térben betöltött szerepéről, a nemzetközi folyamatokról szólva Szánthó Miklós kifejtette, „a »történelem véget ért« liberális paradigmája ért véget, minden tekintetben új hatalmi struktúrák alakulnak ki. A magyar nagystratégia pedig, ha lehet ilyet mondani, jó ezer éve ugyanaz: ne olvasszon be minket egyik vagy másik birodalom se.”

Ha úgy tetszik, a radikálisan érdekalapúnak tűnő magyar külpolitika értékalapú, csak itt az érték a magyar érdek. És az „önző” érdek, a szuverenitásvédelem kiemelt érték, ha hozzávesszük, hogy a magát civilizációs öngyilkosságba hajszoló Nyugat politikai tere alapvetően az új dimenziókat behozó globalista-szuverenista megosztottságúvá vált 

– fogalmazott. 

Az interjúból az is kiderült, hogy 2024-ben is lesz CPAC Hungary, aminek részleteiről január elején számolnak majd be. 

Ez is érdekelhet

origo.hu

A magyar válogatott focista volt a hős a PSG ellen, elmaradt a bajnokavatás

origo.hu

Félmeztelen privát képeken a gigamellű magyar modell

borsonline.hu

Házasság első látásra Petra: “Mentálisan megviselt az egész, gyomorideggel mentem a válásra”

vg.hu

Három magyar hotel Európa legjobbjai között – mutatjuk a listát

metropol.hu

Házasság első látásra: kiderült az igazság az egyetlen házasságban maradt párosról

mandiner.hu

Tragédia történt a Balatonnál, a világ legnagyobb pontyfogó versenyén

origo.hu

Mellbimbóit mutogatta az ismert énekesnő

lakaskultura.hu

Legyen a terasz a nappali folytatása: skandináv életérzés a kertben is

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Nyugati fegyverszállító vonatot lőttek az oroszok

POLITIK

Soros szervezetei állnak a palesztin-párti aktivisták mögött.

POLITIK

Orosz szóvivő: Nincs meg a feltétele az béketárgyalásoknak

POLITIK

6 milliár dollár értékű USA fegyver máris indul Ukrajnába