POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.01.28.

Bíróság elé áll a Lánchíd-céggel is üzletelő számlagyáros

A BTK nagy részével gyanúsítják...

Szinte a teljes büntető törvénykönyvet lefedik azok a bűncselekmények, amelyekkel összefüggésbe hozták azt a nehézfiút, akit a százmilliós számlagyár-ügybe belebukó, a Lánchíd-botrányban is felbukkanó Vig Mór megbízhatott haragosa összeverésével – értesült a Mandiner. 

A férfinak volt egy bűntársa is, akit korábban a hírhedt „kötözős” rablóbanda egyik tagjaként azonosítottak a hatóságok. Vignek haragosa összeveretése ügyében felbujtás miatt kell felelnie.

Hamarosan súlyos testi sértés kísérlete miatt áll bíróság elé a több száz millió forintos számlagyár működtetésével is gyanúsított Vig Mór, akit azzal vádolnak, hogy megverette felesége volt párját. Az exügyvédről az is tudható, hogy testvére Vig Dávid, az Amnesty International Magyarország igazgatója.

Az erőszakos bűncselekmény 2020-ra nyúlik vissza, amikor azért „vette elő” Vig Mórt a hatóság, mert egy elmérgesedett vita után verőlegényeket küldhetett felesége volt kedvesére.

A két elkövetőt megtalálták a rendőrök, és mindkettőjüket gyanúsítottként hallgatták ki. Viget, mint a bűncselekmény megbízóját ugyancsak azonosították, és felbujtás gyanújával őt is kihallgatták a nyomozók. Az eljárást végül mégis megszüntették, mert a hatóság szerint kétséget kizáróan nem lehetett bizonyítani, hogy az érintetteknek köze lenne a bűncselekményhez.

Az áldozat ebbe nem törődött bele, és pótmagánvádat terjesztett elő, amit a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) befogadott, a tárgyalás pedig rövidesen kezdetét veszi.

 

Viperával támadtak Vig ellenségére

Csak a szerencsének köszönhető, hogy a férfi a verés következtében nem szenvedett maradandó sérüléseket. A rendőrségi iratokból ugyanis kiderült, hogy viperával estek neki, és ott ütötték, ahol érték: a sértett a fején, a karján és a lábán is komoly sérüléseket szenvedett. Az sem mellékes körülmény, hogy az egyik támadó az alvilág jól ismert alakja, akit néhány éve a „kötözős” rablóbanda tagjaként fogott el a rendőrség: a 2010-ben kezdődött és hét éven át tartó „kötözős” rablássorozat országszerte több települést érintett, a fővárosban, Komárom-Esztergom, Bács-Kiskun és Baranya vármegyében hasonló módszerrel elkövetett bűnesetek kerültek górcső alá.

A Mandiner által megismert hatósági dokumentumok szerint Vig haragosának másik támadója is a nehézfiúk kategóriájába sorolható, és szintén ismert személy az éjszakában.

Szinte alig van olyan bűncselekmény, amit a múltban ne írtak volna H. J. számlájára: zsarolás, lopás, kényszerítés, rongálás, súlyos testi sértés, emberölés előkészülete, lőfegyverrel való visszaélés, vesztegetés, csalás.

Mindezekért a férfi korábban hosszú börtönéveket kapott.

 

Nagyüzem a számlagyárban

Vig Mór, a praxisától eltiltott ügyvéd neve a testi sértéses ügyön kívül több más eljárásban is előkerült már.

A legutóbbi esetre tavaly november végén derült fény, amikor az Amnesty-vezér testvérét egy adóhatósági razzia után őrizetbe vették, majd letartóztatták. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények gyanújával indított vizsgálatot.

Vig a gyanú szerint egy hatalmas méreteket öltő számlagyárat működtetett,

amely az adócsökkentés érdekében több száz millió forint összegben fogadott be valótlan tartalmú számlákat.

 

A Lánchíd felújítója is fizetett Vig Mór érdekeltségének

Az üggyel összefüggésben a Lánchíd felújítását is végző A–Híd Zrt.-nél is házkutatást tartott a NAV. Pár napja az is napvilágot látott, hogy az A–Híd közel másfél milliárd forintot utalt 2020 novembere és 2022 júliusa között Vig Mór cégének, a Sunstrike Hungary Kft.-nek.

Ebből az összegből a médiában megjelent információk szerint továbbutaltak 900 millió forintot Vig magánszámlájára, illetve ügyvédi letéti számlájára. A gyanú szerint a továbbutalások a Vig Mórhoz köthető számlákra jellemzően ugyanazokon a napokon történtek, amikor az A–Híd Zrt.-től a pénzek a Sunstrike Kft.-hez érkeztek, az összegeket pedig rövid időn belül készpénzben felvették a számlákról. Az egyelőre homályos, sikkasztás gyanúját is felvető tranzakciót az adóhatóság a Vig Mór elleni eljárásban vizsgálja.

origo.hu

Részegen kizuhant az erkélyről, meghalt a 39 éves sztár

ripost.hu

Ezek a jelek mutatják, hogy ázsiai tigrisszúnyog csípett meg

metropol.hu

Kezébe temette arcát a NASA vezérkara, mikor meglátták, mi közeledik: pénteken megszakad a kommunikáció

mandiner.hu

A várva várt fordulat: fél Európa Magyarország mellé állt, és ehhez egyetlen rossz döntés kellett

mindmegette.hu

A Meki exséfje elárulta: ezt a szendvicset ne rendeld, ha jót akarsz magadnak

ripost.hu

"Amikor ideköltöztem..." – Csuti kedvese lerántotta a leplet Kulcsár Edina titkáról

travelo.hu

Ez az egyik legolcsóbb nyaralás célpont Európában, ahol tenger és hegyek is várnak

ripost.hu

Érthető módon nem ment be ma dolgozni, gyászol Bochkor Gábor

ripost.hu

Ez gyorsan ment, Szoboszlai Dominik máris lenyűgözte edzőjét

ripost.hu

Pánik a bevásárlóközbont parkolójában, csecsemő rekedt a forró autóban

ripost.hu

Megérkezett az Oroszlán hava: 3 csillagjegynek tele lesz a pénztárcája

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Hatalmas biztonsági akció zajlik Párizsban a pénteken kezdődő olimpia előtt

POLITIK

Válságcsoport alakult Németországban Trump várható győzelme miatt

POLITIK

Emésztik Orbán 10 pontos javaslatát Európa vezetői, az emberek jóléte a tét

POLITIK

Friss információk Magyar Péter szexbotrányáról

POLITIK

Trump és az izraeli miniszterelnök Floridában tárgyal

POLITIK

Az amerikai titkosszolgálati főnök beadta lemondását

POLITIK

Debrecenben nyomoznak Magyar Péter szexbotránya ügyében