Orbán Balázs Magyar Péternek: A futtatóid döntenek rólad!

POLITIK
POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.01.12.

A lakásán zaklatják a Szuverenitásvédelmi Hatóság elnökét

Önmagukról állítanak ki bizonyítványt.

„Akik hetek óta hitelbe rettegnek, sajnáltatják magukat, ÁVH-t kiáltanak és áldozati pózban tetszelegnek, most a lakásom ajtajára szegezett táblával próbálnak megfélemlíteni” – írta közösségi oldalán Lánczi Tamás. A Szuverenitásvédelmi Hivatal leendő vezetője leszögezte:

 

  1. „Nekik nem velem, hanem a magyar szuverenitással van bajuk.”
  2. „Hiába próbálnak megfélemlíteni, nem fog sikerülni.”

Amint arról a Magyar Nemzet elsőként beszámolt, a miniszterelnök Lánczi Tamás politikai elemzőt, az MTVA online igazgatóját kérte fel az újonnan létrejövő Szuverenitásvédelmi Hivatal vezetőjének. Az intézmény létrehozásáról szóló törvényt december 12-én fogadta el az Országgyűlés, és a köztársasági elnök aláírását követően december 21-én hirdették ki. 

A nemzeti szuverenitás védelméről szóló törvény alapján az új hivatal az alkotmányos önazonosság védelme érdekében elemző, értékelő, javaslattevő és vizsgálati tevékenységet folytató autonóm államigazgatási szerv lesz, amely február 1-jén kezdi meg működését. A hivatal vezetőjét a miniszterelnök javaslatára a köztársasági elnök nevezi ki hat évre.

Civilizáció koalíció néven egybegyűjtött Soros-szervezetek kezdtek el támogatókat gyűjteni a szuverenitásvédelmi törvény ellen. Ez nem véletlen, hiszen ezekkel a nem kormányzati szervezetekkel (NGO) összefüggésben felmerülhet, hogy áttételesen, külföldi pénzek segítségével próbálnak meg beavatkozni a magyar belpolitikába, például a közelgő európai parlamenti és önkormányzati választásokba.

Egy olyan csoport indította el és vezényli le a szuverenitásvédelmi törvény elleni aláírásgyűjtést, amelynek szinte minden tagja Soros György alapítványainak segítségével is működhetett az elmúlt időszakban, és kormányellenes aktivistaképzésre, illetve a migránsok és az LMBTQ-közösség támogatására szakosodott – tudta meg lapunk. 

A petíciót elvileg „száz civil szervezet” nevében indították el, de valójában egy szűkebb csoport, a Civilizáció koalíció néven egybegyűjtött Soros-szervezetek kezdtek el támogatókat gyűjteni az új hazai jogszabály ellen. 

Ez nem véletlen, hiszen ezekkel a nem kormányzati szervezetekkel (NGO) összefüggésben felmerülhet, hogy áttételesen, külföldi pénzek segítségével próbálnak meg beavatkozni a magyar belpolitikába, például a közelgő európai parlamenti és önkormányzati választásokba. Ez pedig a szuverenitásvédelmi törvény szerint szigorúbban büntethetővé válik a jövőben. 

A Civilizáció koalíció tagjai között van például a Campaign to Stop Killer Robots nevű szervezet, amely irányító bizottságának tagjai között több Soros-szervezet is megtalálható, amely támogatásban részesül a Nyílt Társadalom Intézettől (OSI). Az egyik ilyen szervezet, a Human Rights Watch például korábban százmillió dolláros kihívási támogatást kapott az OSI-tól tíz évre. A Civilizáció koalíció tagja az Alternatív Közösségek Egyesülete is, amely 2017 óta összesen 2,2 millió dollárt kapott az Open Society Foundationstől (OSF), vagyis Soros másik szervezetétől. Az egyesület már tavaly elkezdett tüntetéseket szervezni egy épülő akkumulátorgyár ellen, vagyis a kormány által támogatott befektetések ellen. Tag még az Artemisszió Egyesület is, amelyet Sorosék az Egyenlőség és Antidiszkrimináció-program keretében támogattak, és a Város Mindenkié egyesület, amelyet Karácsony Gergely főpolgármester tanácsadója, Misetics Bálint alapított, és amely szintén kapott áttételesen külföldi támogatásokat. 

A csoporthoz tartozik az Amnesty International is, amelynek magyarországi vezetője, Vig Dávid szintén a Soros-hálózat emberének tekinthető. 

 

Tag az utcai plakátkiállításokat szervező ARC művészeti társaság is, amely szintén milliókat kapott Soros alapítványától az Élj a jogaiddal – menj el szavazni! kampányára. Az aláírásgyűjtők közé tartozik az Autonómia Alapítvány, amely több mint háromszázezer dollárt kapott az OSI-tól 2016–17 környékén, és tagja volt az Ökotárs Alapítvány vezette négytagú konzorciumnak, amelyet szintén busásan megtámogattak külföldről. A csoportban van a Civil Kollégium Alapítvány, amely csaknem két és fél millió dollár támogatásban részesült az OSI-tól 2021-ig; a Cromo Alapítvány, amely 2016-ban több mint 23 ezer dollár támogatásban részesült azért, hogy egyes aktivista kezdeményezéseket a közösségi médiában segítsen. Az aláírásgyűjtők között van a Dialóg Egyesület, valamint a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány is, amelyeket szintén támogatott az OSF. Utóbbi szervezet LMBTQ-témákat érintő iskolai érzékenyítő programok megvalósíthatóságáról is tartott előadásokat.
A Soros György által támogatott civilekhez köthető Európai Ifjúsági Központ programjai révén fejtette ki tevékenységét a szintén csoporttagnak tekinthető Emberi Jogi Nevelők Hálózata nevű szervezkedés. Ők azok, akik tréningek segítségével 11–13 éveseknek rendeztek érzékenyítő képzéseket a diszkrimináció, iszlamofóbia, xenofóbia, menekültek, gyűlöletbeszéd, rasszizmus, LGBTQ-jogok tárgykörökben. 

Hasonló tag az Emberiség Erejével Alapítvány, amely ugyancsak rendszeresen képvisel LMBTQ-s ügyeket. A pécsi szervezet elképesztő összegeket – 836 millió forintnyi dollárt – kapott az OSF-től a 2017 és 2021 közti időszakban.


A petíciót indítók egyike az Energiaklub is, amelyet Ámon Ada, Karácsony Gergely tanácsadója, az ellenzék környezetvédelmi miniszterjelöltje alapított. A korábban fideszes politikusok elleni merénylettel viccelődő hölgy által egykor vezetett egyesület 2015–2016 között 145 ezer dollárt, körülbelül 37,5 millió forintot kapott a Soros-féle OSI-tól. A Civilizáció koalíció tagja az Eötvös Károly Intézet is, amelyet a Soros Alapítvány hozott létre az egykori ellenzéki államfőjelölt, Majtényi László vezetésével. Tag a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány, amely csaknem 25 ezer dollárt kapott Soroséktól, a Háttér Társaság nevű LMBTQ-szervezet, amely csaknem kétszázezer dollár támogatásban részesült az OSI-től, a szintén Soros által támogatott Gulyás Márton által alapított Humán Platform, amelyet az utóbbi időben arra használtak fel, hogy ide csatornázzák be a kormányellenes tüntetésekre gyűjtött pénzeket. 

Természetesen a kezdeményezők között van a Soros által több millió dollárral kitömött Magyar Helsinki Bizottság; a milliárdos által több mint kétszázezer dollárral támogatott K-Monitor; a Pikó András jelenlegi VIII. kerületi polgármester és kampányfőnöke, Udvarhelyi Tessza által alapított Közélet Iskolája; az egyházellenes kirohanásairól ismert feminista Perintfalvi Rita Menők nevű egyesülete és a Magyarországi Európa Társaság. Ott van a „civilizátorok” között a TASZ, amely 2020-ig 1,7 millió és a Transparency International, amely csaknem háromszázezer dollárt kapott Soros alapítványától. 

– Február elsejével megkezdi a működését a Szuverenitásvédelmi Hivatal. Fontos, hogy ez egy hivatal, nem hatóság, nem nyomoz, nem szankcionál. Az elsődleges feladata az, hogy vizsgálatokat folytasson le, kutasson, és feltárja azokat a kockázatokat, amelyek a magyar szuverenitásra leselkednek és lehetőség szerint megtegyen mindent, hogy ezeket a veszélyeket elhárítsa – fogalmazott a kormány Facebook-oldalán közzétett videóban Lánczi Tamás.

A hivatal vezetésére felkért Lánczi leszögezte: a hivatal első feladata az lesz, hogy a júniusban tartandó két választásra felkészüljön. Emlékeztetett, hogy milyen befolyásolási kísérletek voltak a 2022-es országgyűlési választás kampányában, amik később láttak napvilágot. 

– A hivatal első feladata az lesz, hogy megakadályozza ennek újbóli előfordulását. Nem ismétlődhet meg 2022

– szögezte le.

Felhívta a figyelmet, hogy Európában – ezen belül is főleg Közép-Európában számos befolyásolási kísérlet történt és történik. – A demokratikus akaratképzést eltérítik attól a külső erők, ahogy azt az adott állam jogszabályai előírják. Manipulálják a közbeszédet, civil szervezetek mögé bújva külföldi aktorok politikát csinálnak – ismertette Lánczi Tamás.

Mint mondta, hosszasan lehetne még sorolni azokat a negatív tendenciákat, amelyek Magyarországon is jelen voltak.


 

 

origo.hu

Kiderült, hogy lehettek-e túlélők az iráni elnök lezuhant helikopterén

ripost.hu

Május végén fordul a kocka, ezekre a csillagjegyekre rámosolyognak az égiek

borsonline.hu

Magára haragította a közönséget, balul sült el az énekesnő fellépése

hirtv.hu

Bayer Zsolt felhívása + videó

mindmegette.hu

Sokan így rontják el a natúr csirkemellet: kihagyják az egyik fontos összetevőt

hirtv.hu

Dimitrij Medvegyev: Ha ez így megy tovább, a garantált biztonsági övezet valahol a lengyel határon lesz.

ripost.hu

Rettentően nehéz IQ-teszt, ami a személyiségedre is magyarázatot ad

lakaskultura.hu

Hangulatos pici erkély: ezt a DIY megoldást imádni fogod!

ripost.hu

Itt a vége? Még a képeket is törölte Sebestyén Balázs felesége

ripost.hu

Szerelem a láthatáron: három csillagjegyre júniusban boldogság vár

ripost.hu

Te ismered a Rubik-kocka titkát? Lerántjuk a leplet

ripost.hu

Ekkorra időzítsd a nyári szabid! Mutatjuk a kánikulai időszakokat

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Kelet-európaiak vérével fizetne az ukrán győzelemért Soros

POLITIK

Oroszország még évekig folytatni tudja a háborút: Ukrajna képes erre?

POLITIK

Drámai helyzetbe került Ukrajna második legnagyobb városa, evakuálják az embereket

POLITIK

Berobbant a szexuális bűncselekmények száma a pályaudvarokon

POLITIK

Magyar Péter EP-jelöltje agymosottnak nevezte a magyarokat

POLITIK

Megölték a gázai polgári hírszerzés parancsnokát

POLITIK

Európa főboszorkányának jóslata, Fico merénylője, és a kapuvári kiterjesztett öngyilkosság......

POLITIK

Zelenszkij csalódott Amerikában