Orbán Balázs Magyar Péternek: A futtatóid döntenek rólad!

POLITIK
POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2023.12.04.

Soros nélküli Európát akarnak Olaszországban

Salvini riadót hirdetett.

Brüsszel felszabadítását hirdette meg a szocialistáktól és Soros Györgytől Matteo Salvini, a Liga olasz kormánypárt vezetője az európai jobboldali erők Free Europe című találkozóján, mellyel elindította a jövőre esedékes európai parlamenti választások kampányát Firenzében vasárnap.

Matteo Salvini kijelentette: az európai intézmények történetében először a 2024-es európai parlamenti (EP-) választásokkal lehetőség nyílik arra, hogy az „egységes és eltökélt” jobboldal megszabadítsa Brüsszelt attól a politikai többségtől, amely mostanáig jogtalanul elfoglalta.

Úgy vélte, a jövő évtől az uniós intézményrendszerben egy másik Európának kell képviseltetnie magát „szocialista vezetés nélkül, egy olyan jobboldallal Európa élén, mint amilyen a római kormányt is vezeti”.

Más Európát képzelünk el, amelyben a központi kérdést nem a tagállamok költségvetési hiányáról és államadósságáról szóló vita képviseli, nem a GDP vagy az infláció az örök téma, hanem „a munkahelyteremtés, a lakosok jóléte, az egészséghez és a biztonsághoz való jog, vagyis a nemzetek jogait akarjuk képviselni a megszorítások és Soros György Európája helyett” – hangoztatta a Liga vezetője.

„Mi a munkára épített Európában hiszünk az elektromos járművek és az otthonokra kivetett adók Európája helyett. Teljesen más elképzeléseink vannak Ursula von der Leyen, Christine Lagarde, Soros György és a bankárok Európája helyett” – hangoztatta Salvini.

Kifejtette, ahogyan egykor Dávid legyőzte a legyőzhetetlennek tűnő Góliátot, a józan ésszel, bátorsággal és hittel felfegyverzett nők és férfiak egész Európában le fogják győzni azt „az óriást, aki Európa első számú ellensége. A bürokraták és szabadkőművesek alkotta valóságot, mely el akarja pusztítani kontinensünk gyökereit, értékeit, identitását”.

Hozzátette: „Mi a Soros-Góliáttól egyáltalán nem félünk. Nem félünk attól, aki civilizációnk elpusztítását pénzeli.”

Matteo Salvini, a Liga vezetője, a Meloni-kormány miniszterelnök-helyettese a Free Europe vagyis a Szabad Európa, munka, biztonság, józan ész című találkozón szólalt fel Firenzében az európai jobboldali, szuverenista erők képviselői előtt. A több mint kétezer résztvevő között a többi között Franciaországból, Németországból, Lengyelországból, Ausztriából, Belgiumból, Romániából érkeztek küldöttek. Videóüzenetet küldött Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés elnöke és Geert Wilders, a holland Szabadságpárt (PVV) elnöke. Wilders kijelentette: az általa megnyert holland választások jó előjelnek számítanak az európai választások előtt. „Firenze reneszánsz városa legyen az európai újjászületés helyszíne” – mondta videóüzenetében.

Matteo Salvini saját szövetségesét, Antonio Tajanit, a Hajrá, Olaszország! jobbközép párt vezetőjét bírálta. Azt mondta, Tajani téved, amikor kizárja, hogy az EP-választásokon Marine Le Pennel vagy az Alternatíva Németországért (AfD) párttal kössön szövetséget. „Sajnálnám, ha valaki a jobbközépből baloldali szövetségeseket választana” – hangoztatta.

Megjegyezte, a volt olasz miniszterelnök, Paolo Gentiloni jelenlegi gazdasági biztos már az Európai Néppárt (EPP) és a szocialisták közötti szövetséget készíti elő. „Olyan érzésem van, mintha az olasz biztos az utóbbi időben egy másik nemzeti válogatott mezével lépne pályára, tanácsok helyett saját országára panaszkodik és azt bírálja” – mondta Matteo Salvini.

Salvini elsőrendűnek nevezte a tagállamok határainak védelmét, a biztonságot és az iszlamista terrorizmus elleni fellépést, amellyel szemben a politikus szerint túl enyhe az általános állásfoglalás, annyira, hogy van, aki még mindig nem ítélte el a Hamász palesztin terrorszervezet támadásait – jegyezte meg.

Matteo Salvini kifejtette, ha valaki az iszlamista terrorizmust élteti, az a Nyugat közös problémájának számít.

A Daily Caller szerint a Soros-hálózat az Egyesült Államokban balközép spanyol ajkú érdekvédelmi csoportokra összesen több mint 60 millió dollárt fordított, míg politikai kampányokra 50 millió dollárt adott – számolt be a Mandiner.

Amerikai lap: Soros milliókat költött a politika befolyásolására

Soros György

Fotó: AFP/Fabrice Coffrini

Soros György hálózatának tagjai, beleértve a Nyílt Társadalom Alapítványt, 2022-ben hatalmas összegeket pumpáltak a baloldali beállítottságú spanyol ajkúak érdekérvényesítő tevékenységeinek támogatását és politikai mozgósítását célzó szervezetekbe az Egyesült Államokban – írja a The Daily Caller.

Emellett elkezdték a spanyol nyelvű médiaforrások felvásárlását – teszi hozzá a lap.

Mint fogalmaz: a több millió dolláros támogatások akkor indultak, amikor kiderült, hogy a demokraták támogatottsága csökkent a spanyol ajkú szavazók körében, Soros tehát egy kulcsfontosságú szavazóbázist céloz meg. A nonprofit Equis Institute és az Equis Labs például összesen 35,6 millió dollárt kapott Soros alapítványától.

A politikai kampányoknak és bizottságoknak való közvetlen adományozáson kívül Soros hálózata 2022-ben milliókat költött a politika befolyásolására azáltal, hogy a nonprofit szervezetek hálózatából származó pénzt más baloldali szervezeteknek juttatta el – írja a The Daily Caller. A Soros-hálózat balközép spanyol ajkú érdekvédelmi csoportokra összesen több mint 60 millió dollárt fordított, míg politikai kampányokra 50 millió dollárt adott – részletezik.

Soros György, az amerikai Demokrata Párt prominens adományozója gyakorlatilag a társadalom szétverésére törekszik – állította Elon Musk, a SpaceX tulajdonosa Joe Rogan podcastjában. Musk a magyar származású liberális milliárdost azzal vádolta, hogy gyakorlatilag „megváltoztatja a törvényeket” azzal, hogy gondoskodik arról, hogy azokat ne hajtsák végre.

„Olyan dolgokat tesz, amelyek erodálják a civilizáció szövetét” – mondta Musk, kifejtve, hogy a jelenlegi törvénytelenség, amely olyan amerikai városokat sújt, mint San Francisco és Los Angeles, annak az eredménye, hogy Soros olyan progresszív kerületi ügyészeket támogat, akik „nem hajlandók büntetőeljárást indítani bűncselekmények miatt”.

Musk megjegyezte, hogy a milliárdos „más országokban is erőlteti ezeket a dolgokat”.

A Musk által említett városokban az elmúlt években jelentősen megugrott a bűnözési ráta, amit sokan az olyan progresszív ügyészek megválasztásának tulajdonítanak, mint a San Franciscó-i Chesa Boudin. Tavaly Boudint egy visszahívásos választáson leváltották hivatalából, miután azzal a váddal szembesült, hogy túlságosan elnéző a bűnözőkkel szemben – írták.

„Soros rájött, hogy valójában nem kell megváltoztatni a törvényeket, csak a végrehajtásukat kell megváltoztatni. ha senki sem akarja végrehajtani a törvényt, vagy a törvényeket eltérően hajtják végre, az olyan, mintha megváltoztatnák a törvényeket” – vélte Musk.

 

origo.hu

Mutatjuk a drámai, halálos vízi balesetben megsérült hajót

ripost.hu

Rettentően nehéz IQ-teszt, ami a személyiségedre is magyarázatot ad

borsonline.hu

Kamilla királyné csalódott: elárulta, hogy érzi magát a rákkal küzdő Károly

ripost.hu

Kiderült Katalin és Vilmos titka, kitálalt a komornyik

ripost.hu

Felkavarják az állóvizet az égiek, 3 csillagjegy élete rögvest új irányt vesz!

mindmegette.hu

Meztelencsigák a kertben – ezzel a házi csodaszerrel pillanatok alatt megszabadulhatsz tőlük

ripost.hu

Május végén fordul a kocka, ezekre a csillagjegyekre rámosolyognak az égiek

ripost.hu

5 csillagjegy, aki feltétel nélkül szeret, történjék bármi

ripost.hu

Itt a vége? Még a képeket is törölte Sebestyén Balázs felesége

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Kelet-európaiak vérével fizetne az ukrán győzelemért Soros

POLITIK

Oroszország még évekig folytatni tudja a háborút: Ukrajna képes erre?

POLITIK

Drámai helyzetbe került Ukrajna második legnagyobb városa, evakuálják az embereket

POLITIK

Berobbant a szexuális bűncselekmények száma a pályaudvarokon

POLITIK

Magyar Péter EP-jelöltje agymosottnak nevezte a magyarokat

POLITIK

Megölték a gázai polgári hírszerzés parancsnokát

POLITIK

Európa főboszorkányának jóslata, Fico merénylője, és a kapuvári kiterjesztett öngyilkosság......

POLITIK

Zelenszkij csalódott Amerikában