POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2023.11.27.

Tovább nőtt a migránsbűnözés Németországban

Fél év alatt 23 százalékkal.

A Szövetségi Bűnügyi Hivatal szerint a nem német származásúak az első félévben 23 százalékkal több bűncselekményt követtek el, mint egy évvel korábban. Ráadásul az első tíz hónapban több mint 112 ezren léptek be illegálisan Németországba. Közben Írországban is egyre nagyobb a feszültség a tömeges migráció miatt, múlt héten zavargások is kitörtek, miután egy bevándorló férfi gyerekeket késelt meg az utcán.

Lángoló autóbusz, betört kirakatok, és több száz fős feldühödött tömeg az utcán – így nézett ki Dublin múlt hét csütörtök este. Az ír fővárosban utcára vonulók egy villamost is felgyújtottak és összecsaptak a rendőrökkel is, miközben migránsellenes jelszavakat skandáltak, mint például, hogy „Ireland is full”, vagyis „Írország megtelt”.

A zavargások nem sokkal azután kezdődtek, hogy egy bevándorló hátterű, 50 év körüli férfi késsel támadt gyerekekre.

Közülük hármat megszúrt és megsebesített egy nőt is, aki védeni próbálta a gyermekeket. Később mások is a kicsik segítségére siettek.

„Láttam az út túloldaláról a férfit, ahogy gyerekekre támad. Odamentem, és próbáltam elrángatni onnan a gyerekeket. Gyűrűt alkottunk a férfi körül, és megmondtuk neki, hogy mi írek vagyunk. Három perccel később jött a mentő” – mesélte egy szemtanú.

Nyögnek a migránsok súlya alatt az írek

– erről ír a Mandiner. A portál szerint a brutális merénylet utáni dublini zavargás csak a jéghegy csúcsa, 2022-ben majdnem minden napra jutott bevándorlásellenes tüntetés Írországban. Hozzáteszik, a szigetországban rendkívül magas a bevándorlók aránya. Az ír statisztikai hivatal adatai szerint 2022 elején minden ötödik írországi lakos nem Írországban született.

A Mandiner kiemeli: egy májusi közvélemény kutatás szerint a megkérdezett írek 75 százaléka mondta azt, hogy Írország túl sok migránst fogadott be. Az ország liberális miniszterelnöke, Leo Varadkar tavaly még határozottan kiállt a migránsok befogadása mellett. A politikus egy hónapja azonban már elismerte,

gátat kell vetni a tömegek beáramlásának, mert különben nem fogják tudni kezelni a helyezetet.

Miközben az írek biztonságérzete egyre rosszabb, a helyi börtönökben folyamatosan nő a bevándorlók száma.

Feltehetően migrációs hátterű fiatalok fényes nappal támadtak rá egy fiatal párra.

Először a lányt ütötték meg, majd a párjára csoportosan támadtak rá, a földön fekve ütötték, rugdosták. Az M1 Híradóban bemutatott felvétel Németországban készült, az elmúlt időszakban ott is egyre nő az ehhez hasonló bűncselekmények száma.

A német Szövetségi Bűnügyi Hivatal (BKA) adatai szerint ugyanis idén – az előző év azonos időszakához képest –

csaknem 37 százalékkal nőtt a külföldi gyermekek és fiatalok körében elkövetett erőszakos bűncselekmények száma.

De a teljes lakosság körében is jelentős, 17 százalékos növekedést regisztráltak az erőszakos bűncselekmények számában. A BKA szerint ez egyértelműen a migrációs nyomás fokozódásának tudható be.

Németországba idén január és október között több mint 110 ezer ember lépett be illegálisan. Ennél magasabb számot utoljára 2015-ben, a menekültügyi válság csúcsán mértek a rendőrség adatai szerint.

Nagyszabású razziát tartottak a német hatóságok több tartományban is, amin a Hamász és egy másik betiltott palesztin szervezet németországi támogatóit keresték. Négy tartományban összesen 15 ingatlant kutattak át, egy rendőrségi szóvivő szerint csak Berlinben 11 helyszínen tartottak házkutatást, hogy bizonyítékokat és vagyontárgyakat foglaljanak le. A német kormány november elején tiltotta be a Hamász után a palesztin foglyokat támogató Samidoun csoportot is, és határozott fellépést ígért ellenük.

A német biztonsági erők több ingatlant is átkutattak Berlinben, Alsó-Szászországban, Észak-Rajna–Vesztfáliában és Schleswig-Holsteinben. Az intézkedéseket a közigazgatási bíróságok rendelték el a tiltások végrehajtása és a betiltott csoportok szerveződésének további tisztázása érdekében.

A német belügyminisztérium közleményéből pedig kiderül, hogy összesen 15 ingatlanban tartottak házkutatást. Egy rendőrségi szóvivő szerint csak Berlinben 11 helyszínen tartottak házkutatást, hogy bizonyítékokat és vagyontárgyakat foglaljanak le.

 

Német rendőrök bizonyítékokat foglaltak le a Hamász és a Samidoun feltételezett ingatlanjaiban tartott razzia során Berlinben (Fotó: EPA/Filip Singer)

A közleményben emlékeztetnek, hogy

becslések szerint a Hamásznak mintegy 450 tagja van Németországban.

A német hatóságok egyre keményebben lépnek fel egyes muszlim és palesztin csoportok ellen az országban, miután a Hamász október 7-én Izrael ellen indított támadása óta megnőtt az antiszemita megmozdulások száma az országban.

Nancy Faeser német belügyminiszter az üggyel kapcsolatban úgy fogalmazott: „Folytatjuk következetes fellépésünket a radikális iszlamisták ellen.” Hozzátette: „A Hamász és a Samidoun németországi betiltásával egyértelmű jelzést küldtünk, hogy nem tűrjük el a Hamász Izrael elleni barbár terrorjának dicsőítését vagy támogatását.

Mint ismert, a német kormány november 2-án betiltotta a palesztin foglyokat támogató Samidoun szervezetet – mely Berlin szerint antiszemita propagandát terjeszt –,

és további intézkedéseket vezetett be a Hamász támogatásának felszámolása érdekében.

A 2012-ben létrehozott Samidoun nemzetközi szervezet, más néven a Palesztin Foglyok Szolidaritási Hálózata Izrael- és zsidóellenes propagandát terjeszt azzal az ürüggyel, hogy szolidaritási szervezetként a börtönökben fogva tartott palesztin foglyok jogaiért küzd – mondta a német belügyminiszter.

A tilalom értelmében a csoportok vagyonát elkobozhatják, és betiltották internetes jelenlétüket és közösségi médiás tevékenységüket is. Aki továbbra is aktívan tevékenykedik a szervezetekért, az bűncselekményt követ el – hangoztatta a minisztérium.

A közel-keleti háborús konfliktus miatt a korábbinál nagyobb veszélyre figyelmeztetnek Németország-szerte a szakemberek. A rendőrség biztonsági koncepciót dolgozott ki a sorra nyíló karácsonyi vásárok védelme érdekében.

„A Közel-Keleten zajló harcok egyértelműen hatással vannak a németországi biztonságra. A szakemberek óvnak attól, hogy tartani kell a Hamász és más iszlamista szervezetek megnövekedett fenyegetésétől. Hiszen idén a közel-keleti harcok éleződésétől több mint háromezer ehhez kapcsolódó bűncselekményt regisztráltak, de vannak olyan szakemberek, akik úgy vélik, hogy a karácsonyi ünnepkör üzenete ingerlően hathat bizonyos iszlamista elemekre” – számolt be róla Noll Katalin, az M1 berlini tudósítója.

Sajtóhírek szerint egy szír migráns erőszakolt meg szombat este egy nőt egy berlini menekülttáborban. Az eset azért is okozhat felháborodást, mert a szír férfit előző nap letartóztatták, amiért fojtogatott egy 78 éves nyugdíjas asszonyt, szombaton mégis szabadon engedték.

A Focus Online a Bild értesüléseire hivatkozva arról számolt be, hogy a 25 éves férfi pénteken csengetett be egy 78 éves berlini nyugdíjas asszonyhoz, akit fojtogatni kezdett.

Amikor az áldozat segítségért kiáltott, a férfi elmenekült. Röviddel később letartóztatták.

 

Szombaton azonban az ügyész döntése alapján a támadót – aki a Bild szerint szír – mégis szabadon engedték.

Ez nem bizonyult jó döntésnek, hiszen a szír migráns szombat este megerőszakolt egy nőt egy berlini menekülttáborban. A támadó ezúttal is elmenekült, cikkünk megjelenésekor még nem fogták el a német rendőrök.

Remélhetőleg ezúttal már nem engedik újra szabadon.

origo.hu

Több mint ezer atomrakéta áll készen a kilövésre

ripost.hu

Kiderült Marco Rossi félelmetes elgondolása: vadállatként készül a válogatott a németek ellen

borsonline.hu

Kőkemény helyesírási teszt: vajon tudod a választ az összes kérdésre?

mandiner.hu

Ausztria és Szlovákia az utolsó pillanatban meggondolta magát – de Magyarország nem maradt egyedül

ripost.hu

Most érkezett: mentőhelikopter szállt le az M5-ösön, roncsok mindenütt

mandiner.hu

Túl sokat akart a Néppárt, kudarcba fulladt a brüsszeli csúcs

ripost.hu

Most jött a hír: balesetet szenvedett a sikeres sportoló, nem tudták megmenteni

mindmegette.hu

David Beckham újhagymával és tyúkokkal pózol hatalmas konyhakertjében – videó

ripost.hu

Az ég is egymásnak teremtette őket: ez a négy csillagjegy tökéletesen passzol egymáshoz

ripost.hu

Bangó Margit lánya tiszta vizet öntött a pohárba az édesanyjával kapcsolatban

ripost.hu

Brutális tömegkarambol az M0-áson: ezekben a percekben mentenek, nagy a dugó

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Amerikai vadászgépeket kap Ukrajna

POLITIK

A foci-Eb elleni pusztító terrortámadást akadályozott meg a rendőrség

POLITIK

Németországnak "háborúképessé" kell válnia. Jön a hadkötelezettség

POLITIK

Újabb településeket foglaltak el az oroszok

POLITIK

Több orosz gáz érkezik Európába, mint amerikai

POLITIK

Több ország nem írta alá a svájci békedokumentumot Ukrajnáról

POLITIK

Putyin komoly segítséget ígért Észak Koreának

POLITIK

A Kreml szerint a NATO folyamatosan növeli a feszültséget