POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2023.11.08.

Potenciális terroristák, alvóügynökök a migránsok között

Próbálnak átjutni a déli határon...

A potenciális terroristák, alvóügynökök  már ott vannak a mind nagyobb számban érkező illegális bevándorlók között – számolt be a Magyar Nemzet a múlt héten nyilvánosságra hozott nemzetbiztonsági jelentés alapján. A szervezett bűnözés legjövedelmezőbb üzletágát, az embercsempészetet a balkáni útvonalon teljesen átvették a mindinkább radikalizálódó afganisztáni csoportok. A hatalmas bevételből pedig terrorista köröket is finanszírozhatnak, ráadásul a terrorkockázatot növeli az izraeli háború is.

Folyamatosan zajlik  kiképzés...

Belgrádot a fokozott rendőri intézkedések ellenére sem kerülik el az illegális bevándorlók, akik egyike arcát nem vállalva nyilatkozott az M1 Híradónak. Azt mondta, a magyar határon át szeretnének bejutni az Európai Unióba, de ott egyre több akadályba ütköznek.

„A rendőrség miatt most nagyon nehéz tovább mennünk. Mindenhol ott vannak, nem lehet őket elkerülni. De mi akkor is el akarunk jutni Európába, csak sikerüljön továbbmennünk Szerbiából!” – mondta a Németország felé tartó csoport egyik tagja.

A migránsok annak ellenére sem adják fel, hogy

a magyar határ közelében már tíz napja tart a szerb rendőrség akciója.

A hatóságok azután vonultak ki a térségbe, hogy az embercsempészbandák órákon át lőttek egymásra Horgosnál. A tűzharcban legalább három illegális bevándorló meghalt.

A szerb rendőrök azóta is akcióznak,

eddig csaknem 3000 illegális bevándorlót szállítottak el az észak-bácskai térségből.

Mészáros György, a köztelevízió Szabadkáról bejelentkező tudósítója elmondta, hogy az erdők bejárata felé vezető, az autópályán átívelő felüljárókat páncélozott harckocsik ellenőrzik, a kommandósok pedig golyóálló mellényekben, teljes harci felszereléssel hat tele tartalék tölténytárral felfegyverkezve, felszerelkezve tisztítják az erdőt a migránsoktól.

Az átfogó akció hatása a határ magyar oldalán is érzékelhető, hiszen mindössze 19 határsértővel szemben kellett intézkedniük a magyar rendőröknek az elmúlt hétvégén. Bár a határsértők száma az elmúlt időszakban ennek köszönhetően csökkent a déli határon, szakértők azonban rámutattak, mindez csak ideiglenes lehet, hiszen

a migránsok továbbra is folyamatosan érkeznek a térségbe.

Jelenlétük pedig egyre nagyobb veszélyt jelent – ez derült ki abból a titkosszolgálati jelentésből, amelyet a múlt héten hoztak nyilvánosságra.

Az illegális bevándorlók között  már ott lapulnak a potenciális terroristák

– írta a Magyar Nemzet. A lap a jelentésre hivatkozva úgy fogalmaz: az embercsempészetet teljes egészében leuralták a mindinkább radikalizálódó afganisztáni csoportok, ezek irányítását pedig a tálib kormányzat tartja kézben. Mindez pedig kiemelt kockázatot jelent, hiszen egy

olyan bűnözői kör jelent meg, amelynek tagjai gátlástalanok és nyíltan vállalják az erőszakot.

Ezek a csoportok olyan magatartásformát hoztak otthonról magukkal, amely szerint az ellenséges katona megtámadása és legyőzése dicsőséget jelent.

A helyzetet rontja, hogy az embercsempészet egyre nagyobb üzlet – erre a Migrációkutató Intézet vezető kutatója hívta fel a figyelmet a Kossuth Rádióban. Tóth Klaudia elmondta: a jelenleg is súlyos helyzet tovább romolhat, így a

leszámolásokból vélhetően egyre több lesz a jövőben.

„Egy bevásárlóközpont parkolójában korábban, most meg az erdős részeken lövöldöztek, már halálos áldozatokkal is lehet számolni, és ezeknek az összekapcsolódása oda vezet, hogy mindez a déli határt védőkre is egyfajta fizikális, biztonsági fenyegetést jelent” – magyarázta Tóth Klaudia.

A jelentésből az is kiderült, hogy

az Iszlám Állam, az al-Kaida és a Hamász terrorszervezetek is jelen vannak a szerb–magyar határon.

A terrorkockázatot pedig csak növeli a Hamász és Izrael között zajló fegyveres konfliktus. A háborút világszerte palesztinpárti tüntetések kísérik.

Nemrég a Politico mutatott rá, hogy Európának az iszlamista terror újabb hullámával kell szembenéznie.

A legnagyobb fenyegetést az úgynevezett „magányos farkasok” jelenthetik, vagyis azok a potenciális elkövetők, akik online kurzusokon iszlamista hitszónokok tanításai által radikalizálódtak és képesek váratlan támadásokat végrehajtani a civilek ellen.

A tálibok elit kommandójának jelzését használják a déli határzárat támadó illegális migránsok – írta korábban a Metropol.

„313 magyar határ” – ezekkel a feliratokkal látják el videóikat a TikTokon az embercsempész-hálózatok tagjai, akik a déli határ szerb oldalán szervezkednek. Egyértelműen a tálibok szélsőséges katonai szervezetére, a 313-as elit kommandóra utal a felirat. A szerb hatóságok hivatalosan bejelentették, hogy sikerült letartóztatniuk a hírhedt rohamosztag egyik parancsnokát.

A magyar határ és a 313

A 313-as kóddal ellátott videókon az látható, ahogy a migránsok a magyar határzárat támadják, drótvágót használnak, létrák segítségével próbálnak átjutni a kerítésen, vagy éppen magyar rendőröket fenyegetnek a határt védő kerítésen keresztül.

Egyes képsorokon a szereplők lőfegyvert formáznak a kezükből és lövéseket imitálnak, félelem vagy aggodalom egyáltalán nem látszik a viselkedésükön.

Radikális elit kommandó

De mi az a 313 kommandó, amivel ezeket a videókat hirdetik?

 Az afgán „Badri 313 zászlóalj” a tálibok elit kommandója. A badri csatáról kapta a nevét, amelyben az iszlámot terjesztő Mohamed próféta 313 fős seregével indult Mekka ellen. A nagyjából ötezer fős különleges egység ideológiailag leginkább az Al-Kaida és az Iszlám Állam nevű terrorszervezetekre hasonlít, polgári célpontok elleni öngyilkos merényleteikről lettek ismertek. A 313-as zászlóalj a Hakkáni-hálózat, egy szélsőséges iszlamista csoport tagjaiból verbuválódott, az elmúlt 20 évben ők voltak Afganisztán legrettegettebb fegyveres csoportja.

A terrorkommandó jelvénye (Fotó: Wikipedia)

A Wikipédia hosszú szócikkben ismerteti a 313-as tálib kommandó történetét.

Egyre több bizonyíték  van arra, hogy  kiképzett, katonai ismeretekkel rendelkező kommandósok vegyülnek el az illegális migránsok között, irányítják, szervezik őket.

Szerbiában elfogták a 313 zászlóalj egyik parancsnokát

Mint arról Mile Jandric, a szerb határrendészet vezetője a hét végén a szerb állami televízióban beszámolt, az elfogott migránsok közül két veszélyes bűnözőt sikerült beazonosítaniuk a hatóságoknak: egy afgán férfit, akit a francia rendőrség keresett több súlyos bűncselekmény elkövetése miatt, illetve Hasim Abdult, az afgán 313-as Badri zászlóalj magas rangú parancsnokát.

Magyar Nemzet október elején írt arról, hogy információik szerint Szerbiában éppen tálib hatalomátvétel zajlik: az afgán embercsempészektől az iszlám szélsőségesek veszik át az irányítást. Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója ijesztő perspektívának nevezte azt a lehetőséget, hogy egy tálib szervezet döntheti el, ki léphet be Európába és ki nem.

„A túloldalon, főleg az afgán állampolgárságú bűnszervezetek tagjai között több olyan személy is van, aki a 2021-es tálib hatalomátvételnél fegyveres szolgálatot teljesített Afganisztán területén” – hangzott el a Magyarország Kormánya által készített videóban is. Az embercsempész bandák múlt héten Horgosnál ismét összecsaptak, a pénteki lövöldözésnek három halálos áldozata is volt. Ezután lépett színre a szerb katonaság, akik páncélozott katonai járműveket, felfegyverzett egyenruhásokat és rabszállítókat vetettek be Magyarország déli határnál, hogy felszámolják az embercsempészetet, és jelenleg is azon dolgoznak, hogy az illegális bevándorlókat Szerbia déli országrészébe szállítsák.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Mindenki elől rejtegetett fotóiról beszélt Bálint Antónia

origo.hu

Újabb eligazítást tartott a Présember, mutatjuk, kiket hívott meg

borsonline.hu

Lesújtó hírt kaptunk: elhunyt a válogatott labdarúgó

vg.hu

Olajat talált a Mol Magyarországon

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

hirtv.hu

Cseh Katalin alaposan belezavarodott a mondanivalójába + videó

origo.hu

Kiderült, mit vár el a lányától Kulcsár Edina

travelo.hu

Ezek Magyarország legszebb, mesebeli főúri kastélyai

ripost.hu

Most jött a hír: nem tudták megmenteni, elhunyt a világbajnok sportoló

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Lázadnak a gazdák, tüntetés lesz Brüsszelben, akadálytalanul érkezhet az ukrán gabona Európába

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Szijjártó Péter: Ha atomháború lesz, minden és mindenki elveszik

POLITIK

Ukrajnában felfüggesztették az emberi jogokat

POLITIK

A 7.kerületi polgármester hallgat a vejével kapcsolatban

POLITIK

Az olasz maffia és a hídpénzes-számlagyár összekapcsolódtak