Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK
POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2023.11.23.

Gyurcsány áldását adta Karácsonyra

A Főnök "beáll" mögé.

A Demokratikus Koalíció közleménye szerint együttműködési megállapodásokat kötött a DK az MSZP-vel és a Párbeszéddel.

„A Demokratikus Koalíció Elnöksége együttműködési megállapodásokat hagyott jóvá a jövő évi választásokra való felkészülés jegyében” – írja a DK csütörtöki közleménye alapján az Index. Az egyezség szereplője az MSZP és a Párbeszéd is.

A DK beállt Karácsony Gergely mögé

Közleményükben úgy fogalmaztak, hogy a Demokratikus Koalíció biztos abban, hogy „a megállapodások érdemben hozzájárulnak ahhoz, hogy a jövő évi önkormányzati választások után minél több várost, kerületet és települést közös ellenzéki polgármesterek és képviselő-testületek vezessenek”.

Az MSZP-vel kötött megállapodás az egész országban számos településre kiterjed.

A szerződés többek között tartalmazza a két párthoz tartozó hivatalban lévő polgármesterek újbóli indítását az egész országban. A jelenleg nem ellenzéki irányítású fővárosi kerületek és vidéki települések egész sorában döntöttek polgármesterjelöltek támogatásáról.

A DK és a Párbeszéd közötti megállapodás tartalmazza a szerződő felekhez tartozó hivatalban lévő polgármesterek és főpolgármester újbóli közös indítását a jövő évi választásokon az egész országban és közös polgármesterjelöltek indítását számos, jelenleg nem ellenzéki vezetésű vidéki városban és fővárosi kerületben.

A megállapodás tényét közleményében az MSZP is megerősítette.

Az Index emlékeztet rá, hogy Karácsony Gergely október 23-i beszédében vállalta, hogy létrehozza az ellenzéki pártok budapesti szövetségét a jövő évi önkormányzati választásra.

Brenner Kolomant, a Jobbik országgyűlési képviselőjét, az Országgyűlés volt alelnökét indítja a Jobbik - Konzervatívok főpolgármester-jelöltként.

Lukács László György, a Jobbik – Konzervatívok parlamenti frakcióvezetője jelentette be, hogy Brenner Koloman elfogadta a felkérést, vállalja a jelöltséget.

A frakcióvezető szerint a Jobbik mindig is olyan jelöltet támogatott, aki képes volt alternatívát mutatni, és nem a politikai szekértáborok igényét szolgálta ki.

Hangsúlyozta, hogy a főváros vezetését az alapoktól kell megreformálni. Karácsony Gergely kihívója a Tegyük rendbe Budapestet! szlogennel indította el kampányát.

Megítélése szerint a fővárosban javítani kell a közbiztonságot, a köztisztaságot, és meg kell szüntetni az eddigi visszaéléseket. Kifejtette, hogy

az egykor patkánymentes Budapest most hemzseg a betegséget terjesztő állatoktól, és a hajléktalanok ellátását is új alapokra kell helyezni.

Úgy véli, nem elég a hajléktalanproblémát a szavak szintjén kezelni, megfelelő ellátórendszerre van szükség. A Jobbik főpolgármester-jelöltje bejelentette, hogy

helyi népszavazást kezdeményeznek a Lánchíd forgalmi rendjéről,

mert úgy vélik, hogy ekkora horderejű döntést nem hozhat meg a közvélemény megkérdezése nélkül egyedül Budapest főpolgármestere.

Hangsúlyozta, hogy közlekedési káosz helyett rendet kell teremteni, és

„meg kell szüntetni az autósok szisztematikus üldözését”.

A politikus kifejtette, hogy győzelme esetén egységes parkolási rendszert vezetne be a fővárosban, szabályozná az elektromos rollerek használatát, és rendbe tenné a Városháza működését is.

Karácsony Gergely vállalta ugyan, hogy létrehozza az ellenzéki pártok budapesti szövetségét a jövő évi önkormányzati választásra, amely megítélése szerint sikerre van ítélve, ám jelen fejlemények tükrében a Jobbik – Konzervatívok nem kér a közös sikerből.

Szintén a főpolgármester-választással kapcsolatos hír, hogy Kovács Gergely, a Kétfarkú Kutyapárt elnöke a Partizán című Youtube-csatornán bejelentette: nem indítanak önálló főpolgármester-jelöltet.

Korábban a Mi Hazánk azt közölte, hogy Grundtner András lesz a főpolgármester-jelöltjük.

Budapesten minden a káosz felé tart, de már csak kétszáznégy nap van, hogy „véget tudjunk vetni ennek a rémálomnak” – mondta Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója szombaton Budapesten, a Fidesz 30., tisztújító kongresszusán.

A politikus kifejtette: Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke és Karácsony Gergely főpolgármester „régóta pajtikák”, jóban voltak már akkor, amikor Gyurcsány Ferenc miniszterelnök volt, ugyanis Karácsony Gergely neki dolgozott a miniszterelnöki hivatalban politikai tanácsadóként „és a cégén keresztül zsíros megbízásokat kapott”.

Úgy vélte, „mindkettő alkalmatlan”. Rossz végigsétálni Budapest koszos, hajléktalanokkal teli utcáin, „éppen úgy minden a káosz irányába tart”, mint Gyurcsány Ferenc ténykedése alatt. Budapest hitelekből működik, a kiszivárgott dokumentumok szerint még az idén csődbe megy, miközben az ország leggazdagabb városa, és amikor Tarlós István, „Budapest egyik legjobb főpolgármestere” átadta a város kulcsait, a tartalékai megközelítették a 200 milliárd forintot – mondta. Hozzátette: úgy van csődben Budapest, hogy 2019 óta a város bevételei folyamatosan nőnek.

Hangsúlyozta: teli kasszából, növekvő adóbevételekből és támogatásokból sikerült romba dönteni a költségvetést, ahogyan „Geri titkos főnöke”, Gyurcsány Ferenc csinálta az országgal.

Azt mondta: sok minden épült, de „nekünk a dugók jutnak”. „A főváros megépíttette a kormány pénzéből a Lánchidat”, ami „5 milliárd forinttal került csak többe” és továbbra is zárva van az autósok előtt. A „főváros továbbá megépíttette a kormány pénzéből a csupa beton Blaha Lujza teret”, aminek a legfőbb látványossága a nyilvános WC – vélekedett.

Kubatov Gábor kiemelte: „de már csak kétszáznégy nap van, hogy véget tudjunk vetni ennek a rémálomnak”. Ugyanakkor „egy dologban egészen biztosak lehetünk: nincs Karácsony Gyurcsány nélkül” – tette hozzá.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ettől a brit lépéstől rettegett Európa, küszöbön a világháború

mindmegette.hu

Nagy botrány az Aldinál: ezért lázadtak fel a dolgozók!

metropol.hu

Próbáld ki tudásod és érettségizz velünk!

mandiner.hu

Új felmérés: fej-fej mellett áll Magyar Péter pártja és Gyurcsányék szövetsége

ripost.hu

Gyűlölik a poloskák: ez a természetes anyag a legjobb ellenszer

vg.hu

Váratlan fordulat: megszólalt a Nemzeti Színház Udvaros Dorottya szerződéséről

origo.hu

Majka kínos magyarázkodásba kezdett újabb botránya miatt

mindmegette.hu

Olyan Aldi nyílik Magyarországon, amire nem volt még példa: te se hiszel majd a szemednek

mindmegette.hu

NÉBIH: Azonnali termékvisszahívásban érintett két kedvenc termék!

mindmegette.hu

Nem hiszünk a szemünknek! Olyan Aldi nyílik Magyarországon, amilyenre még nem volt példa!

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

ripost.hu

Fodrozódik az őszibarack levele? Így mentsd meg a termést

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Magyar Péter testőrei elfoglaltak egy teljes vasúti kocsit. Mitől fél?

POLITIK

Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK

Magyar Péter üvöltve fenyegette a feladatukat végző rendőröket. Újabb részletek a hivatalos jegyzőkönyvből

POLITIK

Tűzzel játszanak a nyugati politikusok: az orosz atombombák nem állnak bevetésre készen?

POLITIK

Gyurcsány testőre vigyáz Karácsonyra is

POLITIK

Magyar Péter összeállt azzal, aki nárcisztikus idiótának tartja

POLITIK

Tüntetés Franciaországban, migránskéselés áldozata lett egy 15 éves fiú

POLITIK

Az oroszok új rakétája 18 ezer kilométerre elér