POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2023.11.24.
Módosítva: 2023.11.24.

Ferrarival, pénzkötegekkel provokáltak a mogyoródi adócsalók

A Tiktokon is folyamatosan hencegtek a temérdek pénzzel.

A közeli utcák lakói Mogyoródon állítják, hogy a B. család folyamatosan kérkedett Magyarországon szinte elképzelhetetlen gazdagságával. A családtagok, ha mondjuk fizetésre került a sor, egy szórakozóhelyen, de akár egy boltban is nagy köteg pénzeket, sokszor eurót vettek elő a zsebükből és látványosan pörgették a pénzkötegeket- írta meg a Bors.

A mogyoródiak egyáltalán nem lepődtek meg azon, hogy a család egyik lefoglalt luxusautójában, egy táskába bedobálva 1 millió 100 ezer eurót, azaz nagyjából 420 millió forint készpénzt is találtak az adónyomozók.

Sokaknak ismerős lehet az a limitált szériás Ferrari is, amit a NAV munkatársai szombaton egy összehangolt akció keretében vettek zár alá. A NAV videójában is bemutatott autóritkaságból mindössze 20 példány készült a világon, az első darab pedig éppen Magyarországra került. Ennek tulajdonosa is a B. család volt, akiknél a NAV razziázott a hétvégén.

A családtagok az elmúlt években gyakorlatilag hirdették az interneten, hogy felveti őket a pénz, és hogy akárcsak a milliárdosok, bármit megengedhetnek maguknak. Például azt a Ferrari Keyvany F8 835 SuperTributo autót, aminek értéke 150 millió forint körül van.

Látványosan pörgették a pénzkötegeket...

Ezt családi ajándékba kapta ifj. B. Ferenc, aki nem győzte mutogatni például a közösségi médiában. A Hungaroringen például látványos bemutatót tartottak a ritka járművel.

A család több milliárdot érő autóparkjának része volt például egy rikító sárga, szintén ritkaságszámba menő Lamborghini Aventador is.

Több száz milliót érnek csak az autók...

Időnként szabályos "autókiállítást" rendeztek, csak, hogy mindenki lássa, mire is telik nekik...

Luxusautók egymás után, szépen sorban...

A NAV közleménye szerint még egy Lamborghinit is lefoglaltak a razzia során, egy Lamborghini Urust, ami "csak" 100 millió forint. Összesen 8 nagyértékű gépjárművet vettek zár alá az adónyomozók.

Ifj. B. Ferenc, - vagy ahogy posztjaiban magát nevezte B. Ferikee,- a Facebookra és TikTokra tucatszámra töltötte fel a videókat, ahogy a Ferrarival "driftel" és száguldozik - láthatóan kedvelte, ha nagyobb bámészkodó közönség gyűlt az autó köré. 

Kábítószer bizniszre gyanakodtak a szomszédok

A környezetükben élők közül többen is felfigyeltek a látványos luxuséletre, és az autócsodákra, és arra gyanakodtak, hogy a B. család prostitúcióból vagy kábítószer kereskedelemből keresi a pénzt, de van aki mindenféle számlagyártással kapcsolatos üzletről tud, és arra is felfigyeltek, hogy emberekkel teli buszok álltak meg gyakran reggelente a B. család háza előtt.


Bevásárlótáskában tartottak fél milliárdot

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) munkatársai összehangolt akció keretében, egyszerre 30(!) helyen csaptak le a hétvégén az adócsalással gyanúsított B. családra. Tizenhét ingatlant, nyolc gépkocsit - köztük sportautó-ritkaságokat - és félmilliárd forint értékű készpénzt, továbbá céges számlapénzeket is zár alá vett a NAV az adócsalásra szakosodott bűnszervezet felszámolásakor. 

Kuperczkó Adrienn, a NAV Dél-Dunántúli Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense az MTI-vel szombaton közölte: a pénzügyőri akció által érintett bűnszervezet számlagyárként működött. Az elkövetők 2021 nyarától 472 millió forint vagyoni hátrányt okoztak a központi költségvetésnek. A bűncselekmény-sorozat megszakítására és a bűnszervezet felszámolására szervezett akció során egyszerre harminc helyszínen csaknem száz pénzügyőr nyomozó és járőr csapott le, néhány helyszínen pedig informatikai-specialisták is dolgoztak - ismertette. Kitért arra: a banda vezetőjének garázsában egy limitált szériás - csak húsz példányban gyártott - Ferrari sportautót, annak csomagtartójában pedig több mint 1,1 millió eurót találtak, míg egy másik helyszínen egy szintén nagy értékű Lamborghini Urus sportautót parkoltatott a bűnszervezet. A tájékoztatás szerint nyolc gyanúsítottat hallgattak ki eddig, a Pécsi Járásbíróság pedig el is rendelte már három gyanúsított letartóztatását. Az ügyben különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás, hamis magánokirat felhasználása és intellektuális közokirat-hamisítás bűncselekmény miatt indult eljárás, a nyomozó hatóság az ezeket alátámasztó tárgyi, valamint a digitális bizonyítékokat teljes körben begyűjtötte - olvasható a közleményben.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Egy szuperkém kiadta az amerikaiak minden atomtitkát

origo.hu

Kulcsár Edina megszólalt a negyedik babáról

metropol.hu

Megfagyott a levegő az utasokkal teli buszon: mindenki csak nézte, ami a lánnyal történik - videó

vg.hu

A Kreml nekiment Orbán Viktornak – üzentek a magyar kormányfőnek

mindmegette.hu

Ez a 10 legrosszabb magyar étel a külföldiek szerint

vg.hu

Megnyílt Magyarország legújabb ötcsillagos szállodája

origo.hu

Csókolózós videóban mutatta meg a vőlegényét Sydney van den Bosch

mindmegette.hu

A konyháig már nem ér el a wifi? Ezzel a trükkel felerősítheted az otthoni internetet

ripost.hu

„Bárcsak kevesebbet nyertem volna” – megszólalt a lottónyertes

life.hu

A stressztől is felborulhat a menstruációs ciklusod ( hirdetés)

she.life.hu

Így szüntette meg a cikluszavaromat a barátcserje ( hirdetés)

ripost.hu

Ha ezen múlna a jogsi, üresek lennének az utak! Ezen a KRESZ-teszten bukik 10 magyar autósból 9

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Ezek lesznek az új gyermekvédelmi törvénycsomag legfontosabb változásai

POLITIK

Neonácik életveszélyesen megfenyegették a XII. kerület alpolgármesterét

POLITIK

Ezer traktor Brüsszel utcáin, a gazdák haragja eléri az EU központját

POLITIK

Páratlan luxusingatlanba költöznek Gyurcsányék, csak az előleg 500 millió

POLITIK

Ha Ukrajna elesik a NATO háborúba lép

POLITIK

Egyre több az illegális migráns Boszniában.

POLITIK

Behozhatatlannak látszik a FIDESZ előnye

POLITIK

Washington szerint az oroszok nem készülnek atomcsapásra