POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2023.11.08.

A tálibok döntik el ki jöhet be az EU-ba?

Félelmetes perspektíva.

Félelmetes perspektívának nevezte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában, hogy az afganisztáni tálib kormány által működtetett embercsempész-szervezetek döntik el, ki juthat be az Európai Unió (EU) területére.

Bakondi György úgy fogalmazott, a legfrissebb titkosszolgálati jelentésekből mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy a Magyarország déli határain már a rendőrökre is lőfegyverekkel támadó, afganisztáni hátterű embercsempész-bandák az ottani tálib kormányzat és titkosszolgálat támogatásával, azokkal együttműködve tevékenykednek. A főtanácsadó kijelentette: elsősorban azért alakult így, mert az afganisztáni tálibok felismerték a tömeges migráció nyújtotta hatalmas üzleti lehetőséget, az ebben lévő eurómilliárdok rendkívül komoly bevételi forrást jelentenek nekik.

Ezek az embercsempészek már tádzsik útlevelet is használnak, mellyel aztán könnyen eljuthatnak Moszkvába, onnan Belgrádba, ahonnan szinte már csak egy ugrás számukra az unió – tette hozzá.

Bakondi György szerint elfogadhatatlan az a migrációs paktum, amelyet az EU készül ráerőltetni a tagállamokra, hiszen ezzel gyakorlatilag mindenkit beengednének, és az októberi, egy tunéziai migráns által elkövetett brüsszeli terrortámadás is bizonyítja, hogy ez milyen súlyos biztonsági kockázatot jelent az európai emberekre nézve.

A belbiztonsági főtanácsadó hátborzongatónak nevezte azokat az elmúlt napokban az online felületeken megjelent videófelvételeket, amelyeken olyan migránsokat toboroznak, akik alkalmasak lehetnek arra, hogy újabb terrortámadásokat kövessenek el Európában.

Szó sincs a migránsok integrálódásáról, hosszabb távú céljuk az iszlám, a saria törvénykezés bevezetése Németországban, Svédországban és több más európai államban – figyelmeztetett a főtanácsadó.

Bakondi György döbbenetesnek nevezte, hogy Európában ma zsidó embereket támadnak meg, Dávid-csillagokat festenek a falakra, ilyesmire a második világháború óta nem volt példa.

Nyugat-Európával hirtelen szembejött a valóság – fogalmazott.

Ott lapulnak a potenciális terroristák a mind nagyobb számban érkező illegális bevándorlók között – számolt be a Magyar Nemzet a múlt héten nyilvánosságra hozott nemzetbiztonsági jelentés alapján. A szervezett bűnözés legjövedelmezőbb üzletágát, az embercsempészetet a balkáni útvonalon teljesen átvették a mindinkább radikalizálódó afganisztáni csoportok. A hatalmas bevételből pedig terrorista köröket is finanszírozhatnak, ráadásul a terrorkockázatot növeli az izraeli háború is.

Belgrádot a fokozott rendőri intézkedések ellenére sem kerülik el az illegális bevándorlók, akik egyike arcát nem vállalva nyilatkozott az M1 Híradónak. Azt mondta, a magyar határon át szeretnének bejutni az Európai Unióba, de ott egyre több akadályba ütköznek.

„A rendőrség miatt most nagyon nehéz tovább mennünk. Mindenhol ott vannak, nem lehet őket elkerülni. De mi akkor is el akarunk jutni Európába, csak sikerüljön továbbmennünk Szerbiából!” – mondta a Németország felé tartó csoport egyik tagja.

A migránsok annak ellenére sem adják fel, hogy

a magyar határ közelében már tíz napja tart a szerb rendőrség akciója.

A hatóságok azután vonultak ki a térségbe, hogy az embercsempészbandák órákon át lőttek egymásra Horgosnál. A tűzharcban legalább három illegális bevándorló meghalt.

A szerb rendőrök azóta is akcióznak,

eddig csaknem 3000 illegális bevándorlót szállítottak el az észak-bácskai térségből.

Mészáros György, a köztelevízió Szabadkáról bejelentkező tudósítója elmondta, hogy az erdők bejárata felé vezető, az autópályán átívelő felüljárókat páncélozott harckocsik ellenőrzik, a kommandósok pedig golyóálló mellényekben, teljes harci felszereléssel hat tele tartalék tölténytárral felfegyverkezve, felszerelkezve tisztítják az erdőt a migránsoktól.

Az átfogó akció hatása a határ magyar oldalán is érzékelhető, hiszen mindössze 19 határsértővel szemben kellett intézkedniük a magyar rendőröknek az elmúlt hétvégén. Bár a határsértők száma az elmúlt időszakban ennek köszönhetően csökkent a déli határon, szakértők azonban rámutattak, mindez csak ideiglenes lehet, hiszen

a migránsok továbbra is folyamatosan érkeznek a térségbe.

Jelenlétük pedig egyre nagyobb veszélyt jelent – ez derült ki abból a titkosszolgálati jelentésből, amelyet a múlt héten hoztak nyilvánosságra.

Az illegális bevándorlók között  már ott lapulnak a potenciális terroristák

– írta a Magyar Nemzet. A lap a jelentésre hivatkozva úgy fogalmaz: az embercsempészetet teljes egészében leuralták a mindinkább radikalizálódó afganisztáni csoportok, ezek irányítását pedig a tálib kormányzat tartja kézben. Mindez pedig kiemelt kockázatot jelent, hiszen egy

olyan bűnözői kör jelent meg, amelynek tagjai gátlástalanok és nyíltan vállalják az erőszakot.

Ezek a csoportok olyan magatartásformát hoztak otthonról magukkal, amely szerint az ellenséges katona megtámadása és legyőzése dicsőséget jelent.

A helyzetet rontja, hogy az embercsempészet egyre nagyobb üzlet – erre a Migrációkutató Intézet vezető kutatója hívta fel a figyelmet a Kossuth Rádióban. Tóth Klaudia elmondta: a jelenleg is súlyos helyzet tovább romolhat, így a

leszámolásokból vélhetően egyre több lesz a jövőben.

„Egy bevásárlóközpont parkolójában korábban, most meg az erdős részeken lövöldöztek, már halálos áldozatokkal is lehet számolni, és ezeknek az összekapcsolódása oda vezet, hogy mindez a déli határt védőkre is egyfajta fizikális, biztonsági fenyegetést jelent” – magyarázta Tóth Klaudia.

A jelentésből az is kiderült, hogy

az Iszlám Állam, az al-Kaida és a Hamász terrorszervezetek is jelen vannak a szerb–magyar határon.

A terrorkockázatot pedig csak növeli a Hamász és Izrael között zajló fegyveres konfliktus. A háborút világszerte palesztinpárti tüntetések kísérik.

Nemrég a Politico mutatott rá, hogy Európának az iszlamista terror újabb hullámával kell szembenéznie.

A legnagyobb fenyegetést az úgynevezett „magányos farkasok” jelenthetik, vagyis azok a potenciális elkövetők, akik online kurzusokon iszlamista hitszónokok tanításai által radikalizálódtak és képesek váratlan támadásokat végrehajtani a civilek ellen.

Az Iszlám Állam, az al-Kaida és tálib terrorszervezetek tagjai tádzsik útlevelet használnak és észrevétlenül juthatnak az Európai Unió területére, sőt arra is számítani lehet, hogy hamarosan török ​​és kurd szélsőségesek is az illegális bevándorlók közé vegyülhetnek. Közben a déli határon a tálibok átvették az irányítást az embercsempészek felett. Egyre több olyan fenyegető videó jelenik meg, amiben migránsokat toboroznak.

Váltogatott profilok mögé bújva naponta toboroznak videóikban a szerb–magyar határt megszálló fegyveres osztagok. A migránsoknak gyors – a fegyverekre is kiterjedő – kiképzést és könnyű bejutást ígérnek Nyugat-Európába.

Az európaiak ellen uszító fenyegető videók alatt sokszor iszlamista indulók vagy a hírhedt Iszlám Állam himnusza hallatszik. Készítőik sokszor saját harci erényeikkel is büszkélkednek bennük.

Az Iszlám Állammal, az al-Kaidával és a Hamásszal kapcsolatban álló, magukra gyilkosként hivatkozó terrorcsoportok azt is egyértelművé teszik, hogy a fegyvereik használatától sem riadnak vissza, ha valaki meg akarja őket állítani.

A Vajdaságban toborzó a tálibokkal és más terrorcsoportokkal is kapcsolatban lévő migránsok oktatóvideóikban azokat az útvonalakat is bemutatják, amelyeken át lehet jutni a határon.

A kiképzés külön része, hogy hogyan kell átvágni és megrongálni a magyar határzárat – ezt már a Metropol írta. A lap megjegyzi: a terrorosztagok a támadások végrehajtásához felszerelést is adnak a migránsoknak.

A közelmúltban nyilvánosságra hozott nemzetbiztonsági jelentés szerint Szerbiában a minden erőszakra kész afgán embercsempészcsoportok között fokozódik a konkurenciaharc.

A jelentés szerint az embercsempészeket a tálib titkosszolgálat közvetlenül irányítja. Az illegális migrációból származó haszon is a tálib kormányhoz fut be, és azt a fegyvervásárlásra, illetve a terrorszervezetek támogatására költik.

A Magyar Nemzet arról írt: további kockázatot jelent, hogy a terroristák könnyen juthatnak tádzsik útlevélhez és egy-két nap alatt Belgrádban lehetnek Afganisztánból. Ezzel a módszerrel pedig az Iszlám Állam, az al-Kaida és más tálib terrorszervezetek tagjai is észrevétlenül érkezhetnek az EU-ba. Ahogy a török ​​és a kurd szélsőségesek célja is az unió.

Közben a határ szerbiai oldalán 11 napja tartanak a rendőrségi razziák, amivel a terroristákat és az illegális bevándorlókat akarják megállítani. A rendőrök több esetben megtalálták az embercsempész és migráns terrorszervezetek háborújának nyomait is.

A Vajdaságban nem telik el nap, hogy a szerb rendőrség különleges alakulatai ne bukkannának az embercsempészek összecsapásainak nyomaira, vagy ne találnak fegyvereket, éles lőszereket.

Mészáros György, a közmédia szerbiai tudósítója elmondta: „Feltártak a különleges rendőri egységek két olyan lövészárkot is – a tájékoztatás szerint –, ahol szintén embercsempészek rejtőzködtek. Ezekben egy harminc golyóval teli tölténytárat és egy áramfejlesztőt is találtak.”

Világszerte ismert terrorszervezetek irányítják az embercsempész-hálózatokat – mondta a Fidesz frakcióvezetője néhány napja a Kossuth Rádióban. Kocsis Máté hangsúlyozta: a migráció és a terrorizmus összefonódott, de az Európai Unió még most is a kötelező szétosztást támogatja és migránsgettókat hozna létre Magyarországon.

„A helyzet súlyos. Ezt a migrációs gyakorlatot, amit a brüsszeli vezetés folytat, sürgősen fel kell számolni, és minden eszközzel fel kell lépni a terrorizmus ellen, mert ma már a migráció és a terrorizmus kéz a kézben jár, és tulajdonképpen a lövöldözések is a terroristák által leuralt embercsempészbandák közötti fegyveres konfliktusok, és ez itt zajlik Magyarország határain” – mondta Kocsis Máté.

Majd aláhúzta: Magyarország a biztonságban érdekelt, ezért a kormány minden olyan brüsszeli akarattal szembemegy, ami a terrorizmus kockázatát növeli.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elképesztő bejelentés: új szerződést kötött Szoboszlai Dominik

origo.hu

Lázár János szerint Szentkirályi Alexandra képes rendet tenni Budapesten

mindmegette.hu

Sokkot kaptak a Lidl dolgozói, amikor meglátták, mi van a banánoskartonban

vg.hu

Átadták a forgalomnak Magyarország legújabb autópályáját – de előtte még biciklisek használták

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

vg.hu

Olajat talált a Mol Magyarországon

origo.hu

Családja legnagyobb félelméről beszélt Tóth Gabi

travelo.hu

Ritka virág bontotta ki szirmait a Dél-Mezőföldön

ripost.hu

Nagy baj történt a Pilisben, ezekben a percekben mentenek

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

ripost.hu

"Élettelenül fekszik" - Elhunyt a profi sportoló kisbabája, szívszaggató sorokkal búcsúzik

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Magyar Péter üvöltve fenyegette a feladatukat végző rendőröket. Újabb részletek a hivatalos jegyzőkönyvből

POLITIK

Tűzzel játszanak a nyugati politikusok: az orosz atombombák nem állnak bevetésre készen?

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Az ukrán miniszter szerint az energiaellátás fele összeomlott

POLITIK

Jelentősen nőtt Magyarországon az ázsiai befektetések száma

POLITIK

A migrációs válság a magyar EU-elnökség középpontjában

POLITIK

Macron újra NATO katonák Ukrajnába küldéséről beszél