POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2023.10.29.

Sosem volt annyira veszélyes a déli határ, mint most

Képzett katonák, ,kommandósok a migránsok között

Egyre több, katonai tapasztalattal rendelkező harcos és terrorista vegyül el az Európai Unió felé tartó migránsok között -tudósított a köztévé Híradója. Többségük pedig már lőfegyverekkel érkezik a magyar határra, ahol vagy megpróbálnak átjutni a határzáron, vagy embercsempész bandákba szerveződnek. A fegyverek szinte naponta ropognak a határ szerbiai oldalán és a korábbi katonák, illetve terroristák már nem csak a helyieket, hanem az illegális bevándorlókat is rettegésben tartják.

Több migráns katona volt Afganisztánban, egyikük még a Híradónak is büszkélkedett azokkal a fotókkal, amelyeken tetőtől talpig harci öltözetben, kezében gépfegyverrel látható.

„Az afgán különleges erőknél szolgáltam. A tálibok ellen harcoltam. Most a társaimmal átküzdjük magunkat a határon és utána mindenki megy, ahova akar” – mondta a volt afgán katona.

A migránsok is nagyon megosztottak egymás között. Sokan maguk is félnek a harcedzett bevándorlóktól. Egyikük azt mesélte, hogy a terroristák és az embercsempészek maffiaként működnek a Balkánon.

„Azzal fenyegetőznek, hogy le fognak lőni bennünket. Félelmetes. Elszedik az összes pénzünket, rendszeresek a lopások, de sokszor még ki is rabolnak bennünket”

– panaszkodott egy iráni migráns.

Sosem volt annyira veszélyes a déli határ, mint most. Az egymással is versengő embercsempészek ugyanis felfegyverkeztek. A bandák hónapok óta háborúznak, szinte folyamatosan lövöldöznek. Az összecsapásoknak több halálos áldozata és sebesültje is volt már. Ráadásul már a magyar rendőrökre is rátámadtak.

A bűnszervezetek annyira magabiztosak, hogy már a közösségi oldalakon is hirdetik magukat. Olyan videókat posztolnak, amelyeknek a megfélemlítés a céljuk. A magukat „gyilkos csoportnak” nevező bandák, pisztolyt formáltak a kezükből és a nyak elmetszését imitáló mozdulatokat is bemutatnak.

Az amerikaiaktól kaptak katonai kiképzést azok az embercsempészek, akik az afgán hadseregben szolgáltak és most rettegésben tartják a határ szerb oldalát

– erről az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója beszélt. Horváth József szerint az embercsempészek azért is különösen veszélyesek, mert nekik nem számít az emberi élet.

„Itt nem csak kiképzett emberekről van szó, hanem jó részük harcedzett is. Egy dolog, hogy valaki kapott kiképzést, a másik az, hogy ha valaki mondjuk már ütközetben vett részt, átesett a tűzkeresztségen, az már egy másik minőség a katonáknál. És ezeknek az embereknek a jó része már ezen is átesett” – mondta a szakértő.

Brüsszel az illegális bevándorlással Európába hozta a terrort és a bűnözést

– erről Orbán Viktor beszélt pénteki rádióinterjújában. A miniszterelnök kiemelte: a bürokraták legújabb terve pedig az, hogy a beengedett migránsok egy részét rákényszerítsék Magyarországra.

„Arra kötelezik Magyarországot, hogy építsünk migránstáborokat, amiket majd ők föltöltenek azokkal a migránsokkal, akiket ők engedtek be. És nekünk van gyakorlati tapasztalatunk, olyan migránsokat engednek be, akik a magyar déli határon megtámadják a rendőröket. Még lőnek is, utána beengedjük őket a saját országunkba?! Ezek képtelen dolgok” – mondta a kormányfő.

Orbán Viktor hangsúlyozta: a brüsszeli nyomás ellenére a nemzeti kormány nem teszi kockára a magyar emberek biztonságát és kizárólag a magyar emberek dönthetik el, hogy kit engednek be Magyarországra és kivel akarnak együtt élni.

Magyarország ellenzi a terrorizmust, ezért nem támogatja a migrációt sem, aki ugyanis a migrációt támogatja, az a terrorizmust is támogatja – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Brüsszelben. A miniszterelnök reményét fejezte ki, hogy Brüsszelben is belátják: nyilvánvaló összefüggés van a terrorcselekmények és migráció között.

Orbán Viktor a kétnapos EU-csúcsra érkezve reményét fejezte ki, hogy Brüsszelben is belátják: nyilvánvaló összefüggés van a terrorcselekmények és migráció között.

Közölte, az EU több pénzt akar beszedni a tagállamoktól, hogy odaadhassák a migrációval kapcsolatos befogadáspolitikára és az ukránoknak.

Kijelentette: Magyarország álláspontja világos: nem akar pénzt adni a migránsoknak, és nem akar pénzt adni Ukrajnának sem, legfeljebb egy nagyon alapos előterjesztés alapján. A jelenlegi előterjesztések mögül azonban hiányoznak a komoly szakmai és politikai érvek. Az, hogy adjunk több pénzt, nem fog menni, ezt el fogjuk utasítani – húzta alá.

Az ukrajnai háborúval kapcsolatos kérdésre válaszolva a miniszterelnök közölte, Magyarországnak van béketerve, és minden kommunikációs csatornát nyitva kíván tartani Oroszországgal annak elfogadása reményében. Kijelentette: Magyarország az egyetlen ország, amely a minden európai érdekében álló béke mellett áll ki. Magyarországnak átlátható és nagyon egyértelmű békestratégiája van, és mindent meg akar tenni a béke elérése érdekében. Ezért úgy látja, minden lehetséges kommunikációs csatornát nyitva kell tartani az oroszokkal, különben nincs esély a békére.

Az izraeli-palesztin konfliktussal kapcsolatban azt mondta: Magyarország kiáll Izrael azon joga mellett, hogy megvédje magát és biztosítsa, hogy az október 7-én elkövetett terrortámadáshoz hasonló soha többé ne fordulhasson elő a Hamász iszlamista terrorszervezet részéről Izrael Állam ellen. Kijelentette továbbá: szükség van a humanitárius segítségnyújtás biztosítására.

Magyar és európai álláspont szerint is két ország, Izrael és Egyiptom helyezkedik el a Földközi-tenger térségében, amelyek közül ha bármelyik instabillá válik, a térségből azonnal migrációs hullámok indulhatnak el Európa felé. Ennek elkerülésére stabilizálni kell ezen országokat, a régió stabilitása ugyanis az európaiak érdeke – húzta alá a miniszerelnök.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szívszorító titkok és keserűségek Haumann Péter életében és halálában

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

Erdélyi Mónika már feladta a reményt – Jákob Zoltán közbelépett

magyarnemzet.hu

Orosz–ukrán háború: Moszkva ütemet vált az ukrán fronton

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

hirtv.hu

A Ruszwurm Kft. szerint folyamatosan fizetik az I. kerületi önkormányzatnak a használati díjat + videó

origo.hu

Megfejthették a fáraó átkát: kiderült, mi ölte meg a sírt felnyitó kutatókat

ripost.hu

Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Lázadnak a gazdák, tüntetés lesz Brüsszelben, akadálytalanul érkezhet az ukrán gabona Európába

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Minden eddiginél sikeresebb volt az idei CPAC-Hungary

POLITIK

Ismét rakétákkal támadják az oroszok Odesszát

POLITIK

A közel-keleti háború elmérgesedése fenyeget

POLITIK

A háború ellenére nőtt a magyar gazdaság