POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2023.10.15.

Soros György már évek óta kiáll a Hamasz terrorszervezet mellett

Régóta támogatja, hogy belépjenek a palesztin kormányba.

Szerinte Irán sokkal nagyobb veszélyt jelent Izraelre, mint a Hamász vagy a Hezbollah.  Ezért már korábban sürgette, hogy tárgyalások kezdődjenek a Hamasz szerinte mérsékelt szárnyával.

Természetesen, mindenben Izraelnek kellett volna engednie Soros szerint, és hosszan írt akkori a véleménycikkében arról is, hogy miért hibáztak és miért felelősök az izraeliek és az amerikaiak - idézi a Magyar Nemzet. 

Elvárta volna, hogy a terrorszervezettel a mindenkori izraeli kormány párbeszédet folytasson, és bár megírta, hogy a helyzet Izrael és Palesztina között megromlott annyira, hogy nem lehet tárgyalni, ezt is egyoldalúan az izraeliek nyakába varrta.

Az elemzésében arra is kitért, hogy a Hamász megosztott lett volna, ha hatalmat kapnak a kormányban, tekintve, hogy annak van egy politikai vonala és egy katonai, ami feszültséget eredményezhet. 

Amikor a Hamász jelezte szándékát, hogy részt venne a nemzeti egységkormányban, a katonai szárny azonnal el is rabolt egy izraeli katonát, a helyzetet kihasználva pedig a Hezbollah is betört Izraelbe, szintén több katonát elrabolva. 

Az erre adott izraeli választ Soros aránytalannak nevezte, a Hezbollah kiállása pedig szerinte kivívta az arab tömegek csodálatát. Az írásában

Soros megpróbálja a Hamász által jelentett veszélyt degradálni és azt írja, hogy az igazán veszélyes Irán lehet Izraelre.

A Bush-adminisztráció után sem lassított Soros György szervezete, hiszen Barack Obama megválasztása után lehetőséget láttak arra, hogy gyengítsék az Izrael-barát lobbit Washingtonban. Ezért 

2009-ben ambiciózus projektbe kezdtek, aminek a célja az volt, hogy rávegyék Európát és az Egyesült Államokat, hogy „tartsák felelősnek Izraelt” a nemzetközi jog megsértése miatt. 

Ezt a nagyszabású terv a Nyílt Társadalom Alapítványok két kiszivárgott dokomentumából látott napvilágot, hívta fel rá a figyelmet a Bloomberg hírügynökség. Ezekben fény derült arra, hogy a palesztin és izraeli emberi jogi csoportoknak nyújtott támogatások hálója miként volt egy nagyobb stratégia része az amerikai kongresszus, az újságírók és a kormányzati tisztviselők befolyásolására. 

Természetesen, ezekben 

a kiadványokban, amelyekkel befolyásolni akarták a közvéleményt, egyáltalán nem foglalkoztak a Hamász által elkövetett szörnyűségekkel.

De folytatódott ez a tendencia a Biden-kormány alatt is. Amerikai kormánytisztviselők a napokban közvetve ugyan, de végül elismerték, hogy a Joe Biden elnök által bejelentett palesztinoknak küldött amerikai segély egy részét akár a Hamász terrorszervezet is felhasználhatta. Információk szerint fegyvervásárlásra és terroralagutak építésére költik el a befolyó összegeket és segélyszállítmányokat.

Ezzel kapcsolatban az amerikai külügyminisztérium egyik vezető tisztviselője elmondta, nem lehet teljesen kizárni, hogy a segély egy része célt tévesztett és rászorulók helyett a terroristákhoz került. 

Mint mindannyian látjuk és tudjuk: az életben nincsenek garanciák, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy ez a segítség elérje azokat az embereket, akiknek a legnagyobb szükségük van rá

− mondta.

Az Izraeli Örökség Alapítvány (Israel Heritage Foundation) elnöke , Farley Weiss,  legutóbbi cikkében azt írta, hogy

egy ember sem finanszírozott több romboló támadást Izrael és az amerikai zsidó közösség ellen, mint Soros [György]. Ő a legjobb esetben is egy öngyűlölő zsidó, és nem szabadna felmenteni a származása miatt.

De nem ez az első alkalom, hogy elárasztja a médiát a Soros-hálózat palesztin elköteleződésű szálainak felderítése. 2021 májusában is hasonló helyzet alakult ki, amikor több száz rakétát lőttek ki Izraelre iszlamista terroristák a Gázai övezetből, az izraeli hadsereg pedig megtorló csapásokat hajtott végre Gázában. 

Akkor a Sunrise Mozgalom (Sunrise Movement) néven ismert baloldali klímavédelmi aktivistacsoport a Twitteren foglalt állást a kialakult helyzetről, azonban a zsidók elleni támadásokról egy szót sem szóltak. „Szolidarizálunk a palesztinokkal. Az éghajlati igazságosság nem létezhet kollektív felszabadulás nélkül, és a kollektív felszabadulás csak akkor érhető el, ha az embereket világszerte megszabadítják a gyarmati és birodalmi erőszaktól”, fogalmaztak az egyik bejegyzésükben. A 2020-as pénzügyi beszámolók szerint a Soros által létrehozott Democracy PAC politikai akcióbizottság 250 ezer dollárral támogatta a szervezetet.

Nem várnak fordulatot a jövőben Alex Sorostól,  Izrael diaszpóraügyekért és társadalmi egyenlőségért felelős minisztere a Fox Newsnak azt mondta, hogy

Alex Soros Izrael-ellenes programja tükörképe apja tevékenységének. „Úgy tűnik, hogy a fiú az apja másolata” – mondta Amichai Chikli miniszter.

Abraham Cooper rabbi szintén a Fox Newsnak pedig úgy fogalmazott, hogy „ha ifjabb Soros tartósan hozzá akar járulni a világ átalakításához, akkor jól tenné, ha feltűrné az ingujját, és személyesen segítene a szegényeken és rászorulókon. A pénz önmagában soha nem garantálja az eredményeket – nem a világ azon részein, ahol milliárdos segélyek ömlöttek olyan országokba, amelyek közül néhány bukott állam.”

A Harvard jogi karának professzora, Alan Dershowitz megvédte Elon Muskot, amikor online hadjárat indult ellene, mert antiszemitának nevezte Sorost. A professzor szerint hamisan támadták Muskot, mivel

egyetlen személy sem tett többet Izrael tekintélyének romlásáért a világban, különösen az úgynevezett progresszívek körében, mint Soros György.

Dershowitz szerint a tőzsdespekuláns milliárdost „zsidósága nem védheti meg a kritikáktól”. 

A professzor egy videójában arról is beszámolt, hogy más Izrael-ellenes csoportoknak, mint a Human Rights Watch és a J-Street is rendkívüli összegeket adományozott Soros hálózata, több mint százmillió dollárt az előbbinek 2010 óta, és az utóbbinak 2017 óta több mint másfél millió dollárt.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Tovább tart a veszprémi kézilabdabotrány, a dánok képtelenek elfogadni a vereséget

origo.hu

Félmeztelen privát képeken a gigamellű magyar modell

borsonline.hu

„Sokat sírtunk" – Végre hazamehet családjához a másfél évig éber kómában fekvő ralis, Szilágyi Ricsi

hirtv.hu

Nagyon komoly összeget utalt egy monacói bankszámlára a hídpénzbotrány kulcsfigurája

metropol.hu

Alig költöztek le vidékre, Istenes Bencének az egész településtől bocsánatot kellett kérnie

mandiner.hu

Medgyessy megfejtette, s leszögezte: ekkor fog megbukni Orbán Viktor (VIDEÓ)

origo.hu

Mellbimbóit mutogatta az ismert énekesnő

mindmegette.hu

Mindent kirántunk! 7 isteni rántott hús és zöldség

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Nyugati fegyverszállító vonatot lőttek az oroszok

POLITIK

Soros szervezetei állnak a palesztin-párti aktivisták mögött.

POLITIK

Orosz szóvivő: Nincs meg a feltétele az béketárgyalásoknak

POLITIK

6 milliár dollár értékű USA fegyver máris indul Ukrajnába