Orbán Balázs Magyar Péternek: A futtatóid döntenek rólad!

POLITIK
POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2023.10.15.

Soros György már évek óta kiáll a Hamasz terrorszervezet mellett

Régóta támogatja, hogy belépjenek a palesztin kormányba.

Szerinte Irán sokkal nagyobb veszélyt jelent Izraelre, mint a Hamász vagy a Hezbollah.  Ezért már korábban sürgette, hogy tárgyalások kezdődjenek a Hamasz szerinte mérsékelt szárnyával.

Természetesen, mindenben Izraelnek kellett volna engednie Soros szerint, és hosszan írt akkori a véleménycikkében arról is, hogy miért hibáztak és miért felelősök az izraeliek és az amerikaiak - idézi a Magyar Nemzet. 

Elvárta volna, hogy a terrorszervezettel a mindenkori izraeli kormány párbeszédet folytasson, és bár megírta, hogy a helyzet Izrael és Palesztina között megromlott annyira, hogy nem lehet tárgyalni, ezt is egyoldalúan az izraeliek nyakába varrta.

Az elemzésében arra is kitért, hogy a Hamász megosztott lett volna, ha hatalmat kapnak a kormányban, tekintve, hogy annak van egy politikai vonala és egy katonai, ami feszültséget eredményezhet. 

Amikor a Hamász jelezte szándékát, hogy részt venne a nemzeti egységkormányban, a katonai szárny azonnal el is rabolt egy izraeli katonát, a helyzetet kihasználva pedig a Hezbollah is betört Izraelbe, szintén több katonát elrabolva. 

Az erre adott izraeli választ Soros aránytalannak nevezte, a Hezbollah kiállása pedig szerinte kivívta az arab tömegek csodálatát. Az írásában

Soros megpróbálja a Hamász által jelentett veszélyt degradálni és azt írja, hogy az igazán veszélyes Irán lehet Izraelre.

A Bush-adminisztráció után sem lassított Soros György szervezete, hiszen Barack Obama megválasztása után lehetőséget láttak arra, hogy gyengítsék az Izrael-barát lobbit Washingtonban. Ezért 

2009-ben ambiciózus projektbe kezdtek, aminek a célja az volt, hogy rávegyék Európát és az Egyesült Államokat, hogy „tartsák felelősnek Izraelt” a nemzetközi jog megsértése miatt. 

Ezt a nagyszabású terv a Nyílt Társadalom Alapítványok két kiszivárgott dokomentumából látott napvilágot, hívta fel rá a figyelmet a Bloomberg hírügynökség. Ezekben fény derült arra, hogy a palesztin és izraeli emberi jogi csoportoknak nyújtott támogatások hálója miként volt egy nagyobb stratégia része az amerikai kongresszus, az újságírók és a kormányzati tisztviselők befolyásolására. 

Természetesen, ezekben 

a kiadványokban, amelyekkel befolyásolni akarták a közvéleményt, egyáltalán nem foglalkoztak a Hamász által elkövetett szörnyűségekkel.

De folytatódott ez a tendencia a Biden-kormány alatt is. Amerikai kormánytisztviselők a napokban közvetve ugyan, de végül elismerték, hogy a Joe Biden elnök által bejelentett palesztinoknak küldött amerikai segély egy részét akár a Hamász terrorszervezet is felhasználhatta. Információk szerint fegyvervásárlásra és terroralagutak építésére költik el a befolyó összegeket és segélyszállítmányokat.

Ezzel kapcsolatban az amerikai külügyminisztérium egyik vezető tisztviselője elmondta, nem lehet teljesen kizárni, hogy a segély egy része célt tévesztett és rászorulók helyett a terroristákhoz került. 

Mint mindannyian látjuk és tudjuk: az életben nincsenek garanciák, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy ez a segítség elérje azokat az embereket, akiknek a legnagyobb szükségük van rá

− mondta.

Az Izraeli Örökség Alapítvány (Israel Heritage Foundation) elnöke , Farley Weiss,  legutóbbi cikkében azt írta, hogy

egy ember sem finanszírozott több romboló támadást Izrael és az amerikai zsidó közösség ellen, mint Soros [György]. Ő a legjobb esetben is egy öngyűlölő zsidó, és nem szabadna felmenteni a származása miatt.

De nem ez az első alkalom, hogy elárasztja a médiát a Soros-hálózat palesztin elköteleződésű szálainak felderítése. 2021 májusában is hasonló helyzet alakult ki, amikor több száz rakétát lőttek ki Izraelre iszlamista terroristák a Gázai övezetből, az izraeli hadsereg pedig megtorló csapásokat hajtott végre Gázában. 

Akkor a Sunrise Mozgalom (Sunrise Movement) néven ismert baloldali klímavédelmi aktivistacsoport a Twitteren foglalt állást a kialakult helyzetről, azonban a zsidók elleni támadásokról egy szót sem szóltak. „Szolidarizálunk a palesztinokkal. Az éghajlati igazságosság nem létezhet kollektív felszabadulás nélkül, és a kollektív felszabadulás csak akkor érhető el, ha az embereket világszerte megszabadítják a gyarmati és birodalmi erőszaktól”, fogalmaztak az egyik bejegyzésükben. A 2020-as pénzügyi beszámolók szerint a Soros által létrehozott Democracy PAC politikai akcióbizottság 250 ezer dollárral támogatta a szervezetet.

Nem várnak fordulatot a jövőben Alex Sorostól,  Izrael diaszpóraügyekért és társadalmi egyenlőségért felelős minisztere a Fox Newsnak azt mondta, hogy

Alex Soros Izrael-ellenes programja tükörképe apja tevékenységének. „Úgy tűnik, hogy a fiú az apja másolata” – mondta Amichai Chikli miniszter.

Abraham Cooper rabbi szintén a Fox Newsnak pedig úgy fogalmazott, hogy „ha ifjabb Soros tartósan hozzá akar járulni a világ átalakításához, akkor jól tenné, ha feltűrné az ingujját, és személyesen segítene a szegényeken és rászorulókon. A pénz önmagában soha nem garantálja az eredményeket – nem a világ azon részein, ahol milliárdos segélyek ömlöttek olyan országokba, amelyek közül néhány bukott állam.”

A Harvard jogi karának professzora, Alan Dershowitz megvédte Elon Muskot, amikor online hadjárat indult ellene, mert antiszemitának nevezte Sorost. A professzor szerint hamisan támadták Muskot, mivel

egyetlen személy sem tett többet Izrael tekintélyének romlásáért a világban, különösen az úgynevezett progresszívek körében, mint Soros György.

Dershowitz szerint a tőzsdespekuláns milliárdost „zsidósága nem védheti meg a kritikáktól”. 

A professzor egy videójában arról is beszámolt, hogy más Izrael-ellenes csoportoknak, mint a Human Rights Watch és a J-Street is rendkívüli összegeket adományozott Soros hálózata, több mint százmillió dollárt az előbbinek 2010 óta, és az utóbbinak 2017 óta több mint másfél millió dollárt.

 

origo.hu

Óriási viharok lesznek Magyarországon - mutatjuk, mikor

ripost.hu

Szerelem a láthatáron: három csillagjegyre júniusban boldogság vár

metropol.hu

Áll a bál a királyi családban: szörnyű, ami kiderült III. Károly királyról

hirtv.hu

Magyar Péter és a mesterséges intelligencia + videó

mindmegette.hu

Sokan így rontják el a natúr csirkemellet: kihagyják az egyik fontos összetevőt

vg.hu

Kevesebb mint egy év alatt dupláztak, akik ide fektettek be

ripost.hu

Balesetet szenvedett a magyar színész, elmaradnak az előadások

mindmegette.hu

Ha ezt csinálod a levenduláddal, akkor csodás illata lesz

ripost.hu

Kiderült Katalin és Vilmos titka, kitálalt a komornyik

ripost.hu

Te ismered a Rubik-kocka titkát? Lerántjuk a leplet

ripost.hu

Május végén fordul a kocka, ezekre a csillagjegyekre rámosolyognak az égiek

ripost.hu

Rettentően nehéz IQ-teszt, ami a személyiségedre is magyarázatot ad

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Kelet-európaiak vérével fizetne az ukrán győzelemért Soros

POLITIK

Oroszország még évekig folytatni tudja a háborút: Ukrajna képes erre?

POLITIK

Drámai helyzetbe került Ukrajna második legnagyobb városa, evakuálják az embereket

POLITIK

Berobbant a szexuális bűncselekmények száma a pályaudvarokon

POLITIK

Magyar Péter EP-jelöltje agymosottnak nevezte a magyarokat

POLITIK

Megölték a gázai polgári hírszerzés parancsnokát

POLITIK

Európa főboszorkányának jóslata, Fico merénylője, és a kapuvári kiterjesztett öngyilkosság......

POLITIK

Zelenszkij csalódott Amerikában