POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2023.10.14.

Nagy eredményt ért el a FIDESZ "betyár-tagozata"

Orbán Viktor egy fontos utat adott át.

Ma délelőtt több száz meghívott vendég jelenlétében Orbán Viktor miniszterelnök adta át az új 83-as számú főutat. A 2 x 2 sávos, 36 kilométer hosszú új út Pápa-észak csomópontjában tartott ünnepi eseményen dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő idézte fel a nettó 90 milliárd forint értékű projekt előéletét. Mint mondta, már 2010 előtt felmerült az út feljavításának gondolata 11,5 tonnásra, hiszen már akkor látható volt, hogy a 83-as nem bírja el a forgalmi terhelést, a rossz volt az út nyomvonala és a baleseti statisztikák is indokolták a beavatkozást, ám akkor csak egy félmegoldás született, az is csak elviekben. 
 -2010 után jelentős változás állt be az útépítés koncepciójában, hiszen egy országos stratégiai közlekedési hálózatba illesztette be az új Orbán-kormány ezt az utat, a miniszterelnök javaslatára pedig a pápai reptér bekötése is bekerült a fejlesztési programba – idézte fel a képviselő.


-Azzal, hogy Győr és Pápa között létrejött ez az út, azzal egy gazdasági tengely is létrejöhet. A gazdasági tengely adja az erőt a következő időszakra, hiszen ha a gazdaság jól áll, abból sok mindent meg tudunk építeni a továbbiakban – fogalmazott.
Az új úthoz akarat, elhatározás és pénz kellett, ezen túl pedig 140 ezer köbméter aszfalt, 150 kilométer szalagkorlát, 71 kilométert meghaladó vadvédő kerítés, 6 különszintű csomópont és 23 műtárgy, valamint közel 10 ezer fa és 200 ezer cserje – sorolta dr. Kovács Zoltán, aki beszéde végén köszönetet mondott mindenkinek, aki hozzájárult a 83-as megépítéséhez.

-Régi ígéretünk volt, hogy elérkezik ez a pillanat – így kezdte beszédét Orbán Viktor miniszterelnök, majd emlékeztetett, a világ több pontjáról ma is háborús hírek érkeznek, mi pedig egy út átadást ünneplünk.
-Adjunk hálát a Jóistennek, hogy a háborús hírek nem rólunk szólnak és ilyen nehéz körülmények között is összejöhettünk ünnepelni egy ilyen szép alkalomból – mondta, hangsúlyozva, Magyarország nem tévesztett lépést, nem engedte magát belesodorni a háborúba és nem engedte, hogy belekényszerítsék az illegális migráció befogadásába.

A miniszterelnök köszönetet mondott a 83-as ügye mellett kiálló képviselőknek, Kara Ákosnak, Gyopáros Alpárnak és kiemelten dr. Kovács Zoltánnak.
-A siker oroszlánrésze az út pápai oldalán lévő képviselőkhöz tartozik és az egy nagyon erős csapat. Kövér László házelnök úr, Kontrát Károly és Kovács Zoltán képviselő urak, Áldozó Tamás polgármester úr – ez a Fidesznek a bakonyi betyár tagozata, amit komolyan kell venni, mert a betyárok fokossal járnak és amint látjuk, ennek meg is van az eredménye – mondta viccelődve.
Kiemelte, a veszélyek korába léptünk, éppen ezért legyünk büszkék arra, hogy hazánk a vérzivataros időkben is jó úton jár, sőt képes arra, hogy a nehézségek ellenére évtizedes problémákat oldjon meg.
-Az, hogy Pápának legyen egy ilyen összeköttetése, az évtizedes probléma volt. Nemcsak átadunk egy utat, hanem egy adósságot törlesztünk, a magyar vidék felé fennálló egyik komoly adósságunkat – fogalmazott, kiemelve, azt akarják, hogy a vidék erős közösségekkel rendelkezzen, ne maradjon le, hanem fejlődjön, de ne tűnjenek el az egyes térségek igazi arcvonásai, jellegzetességei. 
-Azt szeretnénk, hogy Pápa és környéke is olyan maradjon, amilyennek megszerettük. Ne tűnjön el a csönd, a nyugalom, a békesség, az itteni szokások, ne tűnjön el semmi, ami Pápát megkülönbözteti az ország többi részétől, ne tűnjön el semmi, amiért itt érdemes élni. 

Orbán Viktor hangsúlyozta, fejlődésre és a meglévő jónak a megtartására törekszenek és ez nem könnyű feladat. Pápa és környékének fejlődéséhez az kell, hogy ne essen ki az ország gazdasági vérkeringéséből és az itt élő emberek mindent meg is tesznek azért, hogy ez ne következzen be. Ennek ellenére mindig úgy tűnt, hogy Pápa csak egy vékony szállal van összekötve a környékbeli településekhez és ez az itteniek régi sérelme volt.
-Pápának van egy küldetése, neki kell összekapcsolnia a Kisalföldet a Bakonnyal és ezt a térséget rajta keresztül lehet bekapcsolni az országba. Ahhoz, hogy Pápa megmaradhasson Pápának, de közben fejlődjön, ahhoz összeköttetést kellett létrehozni, utat kellett építeni – hangsúlyozta a miniszterelnök.

Hozzátette, nemcsak a térséget, az országot is a jó úthálózat tartja a fejlődés útján. Ma Magyarország gyorsforgalmi úthálózata sűrűbb mint a francia, ír vagy a skandináv és nem sokkal marad el az ausztriaitól.
-Erre büszkék lehetünk. Amelyik ország képes arra, hogy ilyen nehéz időkben bővítse az úthálózatát, az nehéz időkben is képes nagy teljesítményekre. Erre pedig azért vagyunk képesek, mert nem tévesztjük szem elől, hogy Magyarországnak mindig a saját útját kell járnia és a saját maga által megépített úton kell járnia. És hinni kell abban, hogy a saját út a jó út. Ebben a meggyőződésben a mai út átadás meg is erősít meg bennünket – hangsúlyozta beszéde végén a miniszterelnök.

A nemzeti színű szalagot Orbán Viktor miniszterelnök, Lázár János építési- és közlekedési miniszter, valamint a három érintett térség országgyűlési képviselője vágta át a 2 x 2 sávos úton. 

Az ünnepi ceremónia után dr. Áldozó Tamás polgármestert kérdeztük az új út jelentőségéről. 
-Ez a vasútépítések korszakához hasonlítható előrelépés. Hiszen a kiegyezés után azok a települések indultak gyors fejlődésnek, ahol megépült a vasút – fogalmazott. Kiemelte, ez az út azt jelenti, hogy Győr és Pápa biztonságos elérési időben közelebb került egymáshoz.
-Ez előnyt jelent a gazdasági társaságainknak, ha pedig nekik jól megy, akkor a városnak is jól fog menni – mondta, hozzátéve, a lakosság számára is sok előnnyel jár, hiszen gyorsabban, biztonságosabban közlekedhetnek a két város között. Ugyanakkor ezzel az úttal a legdinamikusabban fejlődő város, Győr agglomerációjába kerül városunk, és ebben a várostérségben Pápa a legjobb életminőséget kínáló település.

Ez is érdekelhet

origo.hu

A lányaival együtt mutatta meg magát bikiniben a 61 éves Demi Moore - videó

origo.hu

A TV2 a legnézettebb csatorna, óriási siker volt a Házasság első látásra

metropol.hu

Próbáld ki tudásod és érettségizz velünk!

magyarnemzet.hu

Marco Rossi elárulta, miért hagyná el a magyar válogatottat

ripost.hu

Ilyet még nem láttál: ezzel a módszerrel próbáltak pénzhez jutni a csalók

mandiner.hu

Hont András: „Tóta W. is becsicskult!”

origo.hu

Szijjártó Péter: Józan észre alapozott együttműködésre van szükség

mindmegette.hu

Ragyog édesanyja, Katalin hercegné fotóján a szülinapos Sarolta

ripost.hu

Itt vége! Fekete-fehér képpel búcsúzott a TV2 sztárja

ripost.hu

Közbelép az univerzum, 3 csillagjegyre rátalál az örökké tartó szerelem!

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Tűzzel játszanak a nyugati politikusok: az orosz atombombák nem állnak bevetésre készen?

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Lázadnak a gazdák, tüntetés lesz Brüsszelben, akadálytalanul érkezhet az ukrán gabona Európába

POLITIK

Jelentősen nőtt Magyarországon az ázsiai befektetések száma

POLITIK

A migrációs válság a magyar EU-elnökség középpontjában

POLITIK

Macron újra NATO katonák Ukrajnába küldéséről beszél

POLITIK

Szijjártó Péter: Ha atomháború lesz, minden és mindenki elveszik