Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK
Létrehozva: 2023.10.01.

Medvegyev megfenyegette az ukrajnai brit kiképzőket

Kíméletlenül megsemmisítik őket?

Az Ukrajnában lévő brit kiképzők az orosz fegyveres erők legitim célpontjává válnak, és kíméletlenül megsemmisítik őket, és ekkor már nem zsoldosokként, hanem pontosan NATO katonákként – közölte Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese Telegram-csatornáján.

„A NATO-országok vezető idiótáinak száma egyre nő. Az egyik újdonsült kretén – Nagy-Britannia védelmi minisztere – úgy döntött, hogy az ukrán katonák brit kiképzését Ukrajnába helyezi át” – írta Medvegyev.

„Vagyis, hogy a kiképzőiket a fegyveres erőink legitim célpontjává tegyék. tökéletesen tudatában annak, hogy kíméletlenül el fogják őket pusztítani. és már nem zsoldosokként, hanem pontosan brit NATO-specialistákként” – tette hozzá.

Medvegyev Telegram-csatornáján beszélt arról, hogy Marie-Agnes Strack-Zimmermann, a német Bundestag védelmi bizottságának vezetője azt követelte, hogy Kijevnek Taurus rakétákat szállítsanak, „hogy a kijevi rezsim csapásokat mérhessen orosz területre hadseregünk utánpótlásának gyengítésére” – írta az oroszhirek.hu.

„Azt mondják, hogy ez összhangban van a nemzetközi joggal. Nos, ebben az esetben a német gyárakra mért csapások is, ahol ezeket a rakétákat gyártják, teljes mértékben megfelelnek a nemzetközi jognak. Elvégre ezek az idióták aktívan a harmadik világháború felé terelnek minket…” – írta az Oroszországi Föderáció Biztonsági Tanácsának elnökhelyettese.

A brit kormányfő reagált Medvegyev kijelentéseire a brit kiképzők ukrajnai megsemmisítéséről

Rishi Sunak brit miniszterelnök kijelentette, hogy az Egyesült Királyság nem tervezi, hogy katonai kiképzőket küldjön most Ukrajnába a helyi csapatok kiképzésére, és azt állította, hogy “némi félreértés történt” Grant Shapps védelmi miniszter megjegyzéseivel kapcsolatban, aki felvetette ezt az ötletet.

Egy vasárnapi burnley-i látogatás során a Sky News arra kérte a kormányfőt, hogy kommentálja Medvegyev kijelentését, amely szerint az orosz erők legitim célpontjává válnak a brit kiképzők Ukrajnában.

Sunak azt mondta, hogy “teljesen egyértelművé” akarja tenni a helyzetet, és kifejtette, hogy Shapps nem úgy értette, hogy brit katonákat telepítenének Ukrajnába.

A reakció videóját ide kattintva lehet megtekinteni.

Az Egyesült Királyság “már hosszú ideje” ukrán katonákat képez ki brit földön – jegyezte meg.

A miniszterelnök szerint a védelmi miniszter valójában úgy értette, hogy “egy napon a jövőben talán lehetséges lesz, hogy Ukrajnában végezzük el a kiképzés egy részét”.

Az orosz erők az elmúlt nap során 99 légi- és nyolc rakétacsapást mértek Ukrajna területére – közölte az ukrán vezérkar vasárnapi helyzetjelentésében a Facebook-oldalán.

A közleményben a katonai vezetés kiemelte, hogy az éjjel mintegy negyven, iráni gyártású Sahid drónnal támadta Oroszország Ukrajnát. Az ukrán légvédelem harminc drónt semmisített meg a déli Odessza és Mikolajiv megyék, valamint a nyugat-ukrajnai vinnicjai régió légterében. A jelentés szerint a támadásoknak

vannak civil halálos áldozatai és sérültjei,

de számokat a vezérkar nem közölt.

„Az orosz megszállók továbbra is figyelmen kívül hagyják a nemzetközi humanitárius jogot, nemcsak az ukrán csapatok állásait ágyúzzák, hanem a lakott területek polgári infrastruktúráját is, terrorizálva a civileket” – tette hozzá a vezérkar.

Olekszandr Tolokonnyikov, a déli Herszon megyei kormányzói hivatal szóvivője egy tévéműsorban arról tájékoztatott, hogy vasárnapra virradó éjjel az orosz erők tíz bombát dobtak a régióra. Sztanyiszlavove településen négy helyi lakos sérült meg, egy ember a romok alatt rekedt. A szóvivő megjegyezte, hogy az elmúlt hat-hét nap alatt 166 bombát dobtak az orosz erők a megyére.

A Donyeck megyei ügyészség a Facebookon arról adott hírt, hogy egy Sz-300-as rakétákkal végrehajtott orosz csapás nyomán egy négytagú család rekedt házuk romjai alatt.

Szomszédjuk mentette ki az összedőlt házból a házaspárt, 16 éves fiukat és az 57 éves nagymamát.

Oleh Szinyehubov, a keleti országrészben lévő Harkiv megye kormányzója a Telegramon arról adott hírt, hogy régióját is rakétacsapás érte az éjjel. A területet az orosz erők úgyszintén Sz-300-as rakétákkal lőtték. Találat ért egy magánvállalatot, ahol tűz ütött ki. Áldozatokról, sérültekről nem közölt információt.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök reggel Telegram-csatornáján bejelentette, hogy egész Ukrajna vasárnap helyi idő szerint kilenc órakor egyperces néma csenddel tiszteleg az elesett ukrán védők emléke előtt. „Városaink központi utcáinak és tereinek, a közlekedésnek, mindannyiunknak, bárhol is legyünk, meg kell állnunk, hogy tisztelegjünk az elesett hősök emléke előtt, és köszönetet mondjunk minden védőnknek” – mondta videóüzenetében az államfő. Október 1-jén ünneplik Ukrajnában az ország védőinek napját.

Kilenc csoportos csapást hajtott végre nagypontosságú precíziós fegyverekkel és drónokkal hétfőtől péntekig az orosz hadsereg, egyebek között megsemmisítve az ukrán idegenlégió vezetésipontját – közölte az orosz védelmi minisztérium.

Ezek a csapások a tárca szerint elpusztítottak egyebek között két nagy, fegyverzetet és lőszert tároló arzenált is, valamint elakasztották a külföldi gyártású fegyverek szállítását, továbbá a Donyeck és Zaporizzsja környékén aktív ukrán alakulatok logisztikai támogatását.

Az elmúlt hétre vonatkozó, pénteken kiadott orosz hadijelentés szerint

az orosz erők 55 támadást vertek vissza a fronton, amelyek során az ukrán erők vesztesége 3360 halott és sebesült.

A legtöbb, 31 előretörési kísérlet a donyecki régióban, Artyomovszk (ukrán nevén: Bahmut), Avdijivja és Marjinka környékén történt, ahol az ukrán veszteségek meghaladták az 1760 katonát.

Emellett üzemképtelenné vált ezen a frontszakaszon 40 harckocsi és egyéb páncélozott jármű, 70 gépkocsi, 13 tüzérségi löveg, két sorozatvető, és megsemmisült két lőszerraktár is. A tárca szerint az ukrán fél a veszteségek ellensúlyozására kénytelen volt erősítést átdobni Kliscsijivka és Andrijvka környékére.

Az orosz hadijelentés szerint

az ukrán fegyveres erők az elmúlt héten öt harci gépet veszítettek,

közülük péntekre virradóra két, nyugati rakéták hordozására alkalmassá tett és korszerűsített, Lengyelországtól kapott MiG-29-est a Mikolajiv megyei Kolbalkine repülőterén.

Az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek szerdán a helyi hatóságok ukrán tüzérségi és dróntámadást. A moszkvai védelmi minisztérium péntek délelőtt közölte, hogy a légvédelem 11 drónt lőtt le Oroszország légterében: egyet a kalugai, tízet pedig a kurszki régióban. Utóbbi területen a támadás öt településen áramkimaradást okozott.

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) bejelentette, hogy őrizetbe vett egy 45 éves kercsi lakost, aki az ukrán katonai hírszerzésnek kémkedett. A hazaárulással megvádolt férfi katonai felszerelés mozgásáról és a Krími híd közelében lévő berendezésekről szolgáltatott információt egy üzenetküldő szolgáltatáson keresztül.

Vlagyimir Putyin orosz elnök fogadta Junusz-Bek Jevkurov védelmi miniszterhelyettest és Andrej Trosevet, a Wagner katonai magánvállat volt vezérkari főnökét,

és önkéntes harci egységek megalakításáról tárgyalt velük. A csütörtöki találkozóról pénteken számolt be a Kreml sajtószolgálata.

Trosev, aki nem vett részt a néhai Wagner-alapító, Jevgenyij Prigozsin vezette június végi lázadásában, az elnöki szóvivő szerint jelenleg a védelmi tárca állományához tartozik. Az államfő biztosította a Szedoj (Őszhajú) hívónevű, nyugállományú ezredest, hogy a Haza Védelmezői Alap szociális támogatásban részesít minden harcost, függetlenül attól, hogy „milyen státuszban harcolt és védte a hazát”.

Putyin a Kremlben pénteken fogadta egy olyan öt fős szakasz három tagját is, amely a donyecki régióban, Urozsajne környékén 12 ukrán katona támadását verte vissza.

Az elnök egyúttal méltatta azokat a bebörtönzötteket, akik önként jelentkeznek a hadseregbe, és akár életük elvesztésével váltják meg bűneiket.

Az elnök aláírta az őszi behívóparancsot is, amely október 1. és december 31. között 130 ezer sorkötelest érint. A vezérkar azt ígérte, hogy a besorozott katonákat nem fogják az elcsatolt területekre vezényelni.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Rémisztő videót osztott meg Köllő Babett

origo.hu

Nagyon kemény üzenetet küldött Harry rákbeteg apjának, III. Károly királynak

borsonline.hu

„A szemembe hazudott!” – kipakolt Majkáról a Sztárban Sztár leszek! felfedezettje

mandiner.hu

Simán győzött, és még picit reménykedhet a Liverpool

ripost.hu

Dárdai kiborította a bilit; Szoboszlai is nagy gondban

vg.hu

Eladóvá vált az Andy Vajna által bérelt villa: 2,7 milliárd forintot kér érte a tulajdonos

origo.hu

Stana Alexandra megmutatta ritkán látott édesanyját

lakaskultura.hu

A '60-as és '70-es évek hippikultúráját ünnepli az IKEA: szívet melengető, ikonikus darabok térnek vissza

ripost.hu

Gyűlölik a poloskák: ez a természetes anyag a legjobb ellenszer

ripost.hu

Nyugdíjjogosultság: tényleg lehet szolgálati időt vásárolni?

ripost.hu

Sorsdöntő változás köszönt be hamarosan a szerelmi életünkben, ez vár ránk Szegedi Erika főboszorkány szerint

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Szintet lépett a háborús őrület: Katonákat és dollárszázmilliárdokat küldenének Ukrajnába

POLITIK

Magyar Péter testőrei elfoglaltak egy teljes vasúti kocsit. Mitől fél?

POLITIK

Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK

Magyar Péter üvöltve fenyegette a feladatukat végző rendőröket. Újabb részletek a hivatalos jegyzőkönyvből

POLITIK

Az európaiak leginkább a háborútól és a migrációtól félnek

POLITIK

Gyurcsány testőre vigyáz Karácsonyra is

POLITIK

Magyar Péter összeállt azzal, aki nárcisztikus idiótának tartja

POLITIK

Tüntetés Franciaországban, migránskéselés áldozata lett egy 15 éves fiú