POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2023.10.16.

Ma kell megvédenünk a holnapot!

Ezért fontos a magyar és az olasz politikusok összefogása.

Agytrösztökből cselekvési központok: magyar és olasz konzervatív szervezetek a közös értékek védelméért  

 Magyar és olasz konzervatív szervezetek szövetséget kötnek, hogy elmélyítsék együttműködésüket a baloldali progresszió és a hagyományos értékek eróziója által támasztott kihívásokkal szemben. A megállapodást az Alapjogokért Központ képviseletében Szánthó Miklós főigazgató, az Oeconomus Gazdaságkutató Alaptvány részéről Törcsi Péter, a kuratórium elnöke, a Centro Studi Machiavelli oldaláról Daniele Scalea elnök, valamint a Nazione Futura képviseletében Francesco Giubilei elnök írták alá. A konzervatív szervezetek második találkozóján aláírt együttműködés célja, hogy összefogjanak a kulturális szuverenitásunk ellen irányuló összehangolt támadások ellen. Eljött az ideje, hogy az intellektuális think-tankekből, agytrösztökből proaktív, közös értékekre alapozott „do-tankek”, azaz aktívan cselekvő szervezetek váljanak. 

 A konzervatívok mindkét országban felismerték a nemzeteinket fenyegető közös veszélyeket. A hagyományos értékeinket érő politikai, kulturális és ideológiai támadások nyilvánvalóak, az éber progresszivizmus, a genderpropaganda és az illegális migráció jól összehangolt akciók. „Mi, olasz és magyar jobboldaliak, nem tudunk azonosulni a baloldali gyökerű álprogresszív ideológiával, mely elveti az európaiság alapjait. „Mi azt mondjuk, hogy a kulturális szuverenitásunk nem lehet vita tárgya – fogalmazott Szánthó Miklós. 

 Az aláírt szándéknyilatkozat hangsúlyozza a nemzetek feletti szupranacionalizmus és az Európai Unióban vészjóslóan előretörő föderális törekvések elutasítását, és ezek helyett a szuverén államok közötti együttműködés erősítésében látja a kontinens jövőjét. A dokumentum kiemeli az Isten, a haza, a család és a szabadság alapértékeit, azzal a meggyőződéssel, hogy a jogok és kötelezettségek a Teremtésből erednek. A megállapodás hivatalossá teszi az ezen eszmék iránti elkötelezettséget, valamint kiemeli a szabad eszmecsere és a gyümölcsöző partnerség platformjainak fontosságát.  

„A magyar és az olasz konzervatív erők összefogása kölcsönös megértés szilárd alapjára épül” – fogalmazott az eseményen Daniele Scalea. Az „Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség” mottó összefoglalja törekvéseinket azon értékek védelme iránt, amelyek évszázadok óta meghatározzák nemzeteinket. 

Az Europa Nostra, azaz a Mi Európánk, olasz-magyar párbeszéd című rendezvényen az Alapjogokért Központ főigazgatója, Szánthó Miklós szavai szerint a felek azért kötöttek szövetséget egymással, "hogy elmélyítsék együttműködésüket a baloldali progresszió és a hagyományos értékek eróziója által támasztott kihívásokkal szemben".

Szánthó Miklós úgy fogalmazott, a világ erőegyensúlya megbomlott, a világrend átalakulóban van, ezért most van itt az ideje a stratégiai összekapcsolódásoknak.

"Ma kell megvédenünk a holnapot" - jelentette ki, hozzátéve: "a kulturális szuverenitásunk átfogó támadás alatt áll", mert a balliberális erők a woke nevében fel akarják számolni Európa zsidó-keresztény gyökereit, mi több, "szervezett lakosságcserén dolgoznak".

Európát vissza kell terelni a józan ész útjára, mert a brüsszeli és liberális elit "föderatív, multikulti átjáróházzá" tenné az Európai Uniót - mutatott rá Szánthó Miklós.

Hozzátette: a balliberális erők a normalitáshoz való viszonyunkat rendítenék meg, ez azonban "civilizációs zsákutca", amivel az olasz és a magyar jobboldaliak nem tudnak azonosulni.

A főigazgató szerint csak erős és szuverén tagállamok építhetnek erős Európát, s ezt a célt szolgálja a hétfői együttműködés megkötése is. Úgy folytatta: eljött az ideje, hogy az érintett szervezetek "intellektuális think-tankekből, agytrösztökből proaktív, közös értékekre alapozott do-tankekké, azaz aktívan cselekvő szervezetekké váljanak".

A megállapodást az Alapjogokért Központ képviseletében Szánthó Miklós főigazgató, az Oeconomus Gazdaságkutató Alaptvány részéről Törcsi Péter, a kuratórium elnöke, a Centro Studi Machiavelli oldaláról Daniele Scalea elnök, valamint a Nazione Futura képviseletében Francesco Giubilei elnök írták alá.

"Az aláírt szándéknyilatkozat hangsúlyozza a nemzetek feletti szupranacionalizmus és az Európai Unióban vészjóslóan előretörő föderális törekvések elutasítását, és ezek helyett a szuverén államok közötti együttműködés erősítésében látja a kontinens jövőjét" - olvasható az eseményről kiadott sajtóanyagban. E szerint a dokumentum kiemeli az Isten, a haza, a család és a szabadság alapértékeit, azzal a meggyőződéssel, hogy a jogok és kötelezettségek a Teremtésből erednek.

Az aláírást követő panelbeszélgetésen Nacsa Lőrinc (KDNP) országgyűlési képviselő, a Magyarország-Olaszország baráti kör elnöke azt hangsúlyozta, hogy a magyar-olasz barátság mély alapokon nyugszik és hosszú múltra tekint vissza. Hozzátette: ez a kapcsolat még szorosabb és intenzívebb lehet most, hogy Olaszországnak is konzervatív kormánya van. Közös érdekeink és értékeink vannak - hívta fel a figyelmet a politikus. Azt mondta: ezen közös pontok sorába tartozik például a család szentségének védelme, az élet védelme, az illegális migráció elutasítása, valamint az a célkitűzés, hogy Európát a normalitás talajára kellene visszaállítani.

Győri Enikő, a Fidesz európai parlamenti képviselője elmondta: folyamatos és erős az együttműködés az olasz közép- és jobboldali pártokkal, Ezekkel azonos nézetet képviselnek a családügy, a demográfiai vagy a szabadság kérdésében is. Fontosnak nevezte, hogy a jobboldali, konzervatív erők "növeljék láthatóságukat" az európai parlamenti választásokig hátra lévő hónapokban, illetve mutassák meg az embereknek, hogy világos elképzeléseik vannak Európa jövőjét illetően.

Győri Enikő a migrációs válság kapcsán hangsúlyozta, Magyarország álláspontja szerint nem a problémát kell idehozni, hanem a segítséget kell helybe vinni, oda, ahol arra szükség van.

Simone Billi (Lega), az olasz parlament képviselője fontosnak nevezte, hogy megváltozzon a jelenlegi pártarány az Európai Parlamentben. Szavai szerint a szocialisták kizárólag ideológiai elvek mentén politizálnak, ahelyett, hogy az emberek érdekei vezérelnék őket. "Az ideológia-vezérelt politizálás ellen való fellépés az egyik legfontosabb feladat" - húzta alá.

Francesco Giubilei rögzítette: nemcsak gazdasági szempontból kell erősíteni magyar-olasz kapcsolatot, hanem a politikai, kulturális és metapolitikai téren is. A migránsválságról szólva kiemelte: meg kell állítani az Észak-Afrikából és a balkáni útvonalon érkező illegális bevándorlókat. A migránsok újraelosztása nem jelenthet megoldást Európa számára - állapította meg. Kitért arra is, hogy a zöldmegállapodás jelenlegi formájában ideológiai alapú egyezmény, amely helyett inkább "zöldkonzervativizmust" kell megvalósítani.

Daniele Scalea az eseményen úgy fogalmazott: "a magyar és az olasz konzervatív erők összefogása a kölcsönös megértés szilárd alapjára épül."

Massimiliano Ferrari politikai szakértő úgy vélekedett: Magyarországnak meg kell tartania az utat, amin jár. Szavai szerint az Orbán Viktor kormányfő által képviselt irány más nemzetek számára is követendő. A magyar miniszterelnök "az európai hazaszerető emberek világítótornya" - mondta.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nézegessen lézengő Magyar Péter-tüntetőket - videó

origo.hu

Félmeztelen privát képeken a gigamellű magyar modell

borsonline.hu

„Mégsem vagyunk megfelelő partnerek...” – drámai döntés született a Házasság első látásra műsorában

mandiner.hu

Egyre több a kérdőjel Liverpoolban a megtaposott Szoboszlai körül

metropol.hu

Hilda: “Van, amit teljesen másképp éltem meg”

vg.hu

Különös dolog vette kezdetét az egyik legnagyobb magyarországi boltban: visszafizetik a vásárlás egy részét a kasszáknál

origo.hu

Mellbimbóit mutogatta az ismert énekesnő

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Nyugati fegyverszállító vonatot lőttek az oroszok

POLITIK

Soros szervezetei állnak a palesztin-párti aktivisták mögött.

POLITIK

Orosz szóvivő: Nincs meg a feltétele az béketárgyalásoknak

POLITIK

6 milliár dollár értékű USA fegyver máris indul Ukrajnába