Létrehozva: 2023.10.22.

Hogyan lehetne megfékezni a lassan újra elszabaduló terrorizmust?

Hatékony politikai döntések nélkül ez lehetetlen.

A politikának kellene lépnie az Európa-szerte zajló terrortámadások megakadályozása érdekében - mondta Földi László titkosszolgálati szakértő a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Mindenekelőtt egy döbbenetes összefoglaló arról, hogy mi történt  röviddel ezelőtt illetve a közelmúltban.

Brüsszelben hajtott végre sokkoló terrortámadást hétfő este a 45 éves tunéziai illegális bevándorló, Abdesalem Lassoued. A merénylő hétfőn este két svéd futballszurkolóval végzett a belga főváros központjában. Sajtóinformációk szerint 2019 novemberében nyújtott be menedékkérelmet, amelyet 2020 októberében elutasítottak, így illegálisan tartózkodott Belgiumban. 

Brüsszel nem hajlandó beismerni, hogy szoros összefüggés van a migráció és az Európát sújtó terrorizmus között. Fotó: Olivier Hoslet

Három évre eltűnt a hatóságok radarjáról, de a rendőrség előtt súlyos bűncselekmények (emberkereskedelem, illegális tartózkodás és az állambiztonság aláásása) miatt ismert volt.

 

Múlt héten az észak-franciaországi Arrasban egy muszlim terrorista egy tanárt késelt meg. Egész Európát sokkolták azok a felvételek, amikor az Izrael elleni, ezernyi emberéletet követelő Hamász-terrortámadás után Európa nagyvárosait elönzönlötték a terrort ünneplő, Hamász-párti muszlim tüntetők. A rendőrségnek több helyen is fel kellett lépnie az erőszakos tüntetők ellen.

 

Brüsszel meghívólevelet küld a terroristáknak

Több száz ártatlan ember vesztette életét iszlamista terrortámadás következtében az Európai Unió területén 2014, vagyis a nagy migrációs válság kezdete óta. Ez azonban még mindig nem volt elég ahhoz, hogy a brüsszeli döntéshozók belássák: a migrációt nem szervezni, hanem megállítani kell. 

Brüsszel ugyanis a kötelező migránskvótával vagy a migránsok kötelező szétosztásával azt jelzi a közel-keleti, afrikai muszlimoknak, hogy "gyertek nyugodtan, és ha már itt vagytok, nem küldünk vissza, inkább majd szétosztunk titeket egymás közt!" Ezt úgy hívják magyarul: MEGHÍVÓLEVÉL!

A legsúlyosabb iszlamista terrortámadások

A migrációs és a terrorizmus közötti egyértelmű bizonyítékot az mutatja a legjobban, hogy az unión belüli iszlamista merényleteket kivétel nélkül ott hajtották végre dzsihadisták, ahova beengedték őket, vagyis Nyugat-Európában.

  • 2014. május 24, Brüsszel: egy fegyveres tüzet nyitott a belga zsidó múzeumnál, meggyilkolva három embert, illetve súlyosan megsebesített egy negyediket, majd elmenekült a helyszínről. A támadást a belga hatóságok terrorista cselekményként vizsgálták. Május 30-án a gyilkossággal összefüggésben letartóztattak Marseille-ben egy 29 éves francia gyanúsítottat, Mehdi Nemmouche-t, akiről azt feltételezték, egy évet töltött Szíriában a lázadó harcosok mellett.
  • 2015. január 7, Párizs: A terrortámadás során két dzsihádista fegyveres, Saïd és Chérif Kouachi megtámadta a Charlie Hebdo című francia szatirikus hetilap párizsi szerkesztőségét. A támadásban 12 személy halt meg és további 11-en megsebesültek. A támadók két nap rendőrségi hajsza után Dammartin-en-Goële iparterületén egy nyomda épületébe vették be magukat. A Kouachi fivérekkel kapcsolatban álló Amedy Coulibaly másnap reggel Montrouge-ban lelőtt egy rendőrt és megsebesített egy embert, majd egy nappal később négy embert megölt és tizenötöt túszul ejtett egy kóser szupermarketben. Január 9-én, pénteken délután a rendőrség a két helyszínen közel egyidejűleg indított akciókban végzett a támadókkal, és kiszabadította a túszokat.
  • 2015. november 13, Párizs: aznap este terrortámadás-sorozatot követtek el előre megtervezett akció keretében Párizs különböző pontjain géppisztollyal felfegyverkezett terroristák, akik ártatlanokra lövöldöztek, és több robbantást hajtottak végre forgalmas helyeken. 21:16-kor három különálló robbantás és hat lövöldözés történt, közte Párizs északi városrészében, a Stade de France stadionnál elkövetett bombamerénylet. A legtöbb halálos áldozatot a Bataclan színház elleni támadás követelte, ahol a terroristák túszokat ejtettek, majd a kivonuló rendőrséggel tűzharcba keveredtek. Nyolc támadót megöltek, a többi bűntársukat a hatóságok még hosszú hetekig keresték. Összesen 137-en vesztették életüket a merényletben és több mint 400 megsérültek. 
  • 2016. március 22, Brüsszel: három robbantásos merénylet történt Brüsszelben: kettő a repülőtéren, egy a Maelbeek metróállomáson. A támadásnak 32 fő civil áldozata volt, a három elkövető is meghalt. A sebesültek száma kétszáz fölött volt. Két magyar állampolgár – egy kormányalkalmazott és egy helyi cég dolgozója – sebesült meg a merénylet során, egyiküket belső vérzés, másikukat csonttörés miatt kellett megműteni. A történteket az Iszlám Állam nevű terrorszervezet vállalta magára.
  • 2016. július 14, Nizza: késő este Nizzában, a híres tengerparti Angol sétányon a Franciaország nemzeti ünnepét ünneplő tömegbe hajtott nagy sebességgel egy bérelt teherautóval a 31 éves tunéziai származású Mohamed Lahouaiej Bouhlel, aki közben fegyverével a rendőrökre is lőtt. A teherautót végül a rendőrök megállították, a sofőrt pedig agyonlőtték. A támadást mintegy másfél nappal később az Iszlám Állam vállalta magára. A merényletben 87-en vesztették életüket és több mint 300-an sérültek meg. 
  • 2016. december 19, Berlin: Az elkövető egy elrabolt kamionnal nagy sebességgel behajtott a német főváros egyik karácsonyi vásárának helyszínére, az árusok és a vásárlók közé, 12 fő halálát és több tucatnyi ember sérülését okozva. Az elkövetőt alig 24 órával a támadást követően azonosították a hatóságok, de az illetőnek sikerült megszöknie Németországból. A támadás feltételezett végrehajtóját a terrorakciót követő ötödik nap hajnalán olasz rendőrök lőtték le Milánó egyik elővárosában , miután az egy rutin jellegű igazoltatás során tüzet nyitott rájuk.

És ezek még csak a legnagyobb áldozattal járó terrortámadások voltak, ezen kívül még legalább tíz iszlamista indíttatású merényletet fel lehetne sorolni. 

A műsorban elhangzott: a közelmúltban újra megszaporodtak a terrorista cselekmények Európa-szerte: Franciaországban egy tanár, Brüsszelben két svéd futballszurkoló vált az iszlám terror áldozatává, míg az Egyesült Királyságban 320 antiszemita támadás történt azóta, hogy a palesztin Hamász terrorszervezet támadást intézett Izrael ellen.

Igazságügyi szakértők a lövöldözés helyszínén, Brüsszelben 2023. október 16-án. Brüsszelben a legmagasabb - négyes szintre - emelték a terrorkészültséget azt követően, hogy a város központjában két embert agyonlőttek

FORRÁS: MTI/EPA/OLIVIER HOSLET

 

Földi László kifejtette: a terror lényege a félelemkeltés, a félelem fenntartása, Nyugat-Európában pedig a tömeges migráció megindulása óta ez játszódik le.

Úgy vélekedett: az elmúlt hét-nyolc évben a migránsok beengedésével tönkretették az emberek életének nyugalmát, és ma már ott tartanak - például német falvakban - hogy a gyerekeket nem merik kiengedni az utcára esténként.
Közölte: sajnálatosak a terrorizmusból eredő gyilkosságok, a robbantások, de az az igazi bűncselekmény az egész kontinenssel szemben, hogyaz embereknek örökös félelemben kell élniük a betelepült migránsok miatt.Földi László szerint az európai döntéshozó elit is bűnrészes, hiszen a migráció támogatásával vagy egyes bűncselekmények elhallgatásával elősegíti a terrorcselekményeket, amelyek száma vélekedése szerint meredeken emelkedni fog a jövőben.
A Nyugat-Európában működő hatóságok, titkosszolgálatok tevékenységéről szólva azt mondta:a titkosszolgálatok bizonyos mennyiség felett nem képesek kontrollálni az eseményeket, tehetetlenné válnak. Megjegyezte:

EURÓPÁBAN MINTEGY 40 MILLIÓ OLYAN EMBER ÉLHET, AKI NEM FOGADJA EL AZ EURÓPAI JOGRENDET, KULTÚRÁT,közülük pedig több millió potenciálisan veszélyes, akár terrorcselekmények elkövetésére is képes lehet.
Földi László szerint a politikának kellene lépnie mielőbb annak érdekében, hogy Európa ne veszítse el a több évszázados, hagyományos keresztény identitását a migrációból eredő problémák eszkalálódása miatt.

Úgy vélte: szigorúan kell fellépni a potenciálisan veszélyes emberekkel szemben, például a gyanús személyeket a családjukkal együtt kell kitelepíteni a kontinensről.
Az új, a migránsok kötelező szétosztásával is együtt járó migrációs paktum kapcsán azt mondta: nem kell tudomásul venni a brüsszeli utasításokat, és sok ország nem is fog belemenni a tervezet elfogadásába, ugyanis ez a döntés is tovább segítené a terrorizmust.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Menekülnek az ukránok, itt az oroszok megsemmisítő csapása

origo.hu

Újabb eligazítást tartott a Présember, mutatjuk, kiket hívott meg

borsonline.hu

Hét csillagjegy, akire nagy változások várnak májusban

hirtv.hu

Bayer Zsolt: Gazember a családban

mindmegette.hu

Sokkot kaptak a Lidl dolgozói, amikor meglátták, mi van a banánoskartonban

mandiner.hu

Már megint a magyarok?! Olaszországban attól félnek, hogy a történelem megismétli önmagát

origo.hu

Temetőben ünnepeltek volna Polgár Árpádék, de kidobták őket

travelo.hu

Magyar fotós készített bravúros képeket az Etna füstölgő krátere felett

metropol.hu

Magyar Péter balhé közben azzal vádolt egy rendőrt, hogy az lefeküdt a feleségével, Varga Judittal

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Nagy baj történt a Pilisben, ezekben a percekben mentenek

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Lázadnak a gazdák, tüntetés lesz Brüsszelben, akadálytalanul érkezhet az ukrán gabona Európába

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Szijjártó Péter: Ha atomháború lesz, minden és mindenki elveszik

POLITIK

Ukrajnában felfüggesztették az emberi jogokat

POLITIK

A 7.kerületi polgármester hallgat a vejével kapcsolatban

POLITIK

Az olasz maffia és a hídpénzes-számlagyár összekapcsolódtak