POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2023.10.04.
Módosítva: 2023.10.04.

Nagy felháborodást keltett Karácsony sokmilliós prémiumosztása

Szétosztotta a sokmilliónyi pénzt, aztán felemelte a jegy árát.

Karácsony a legnagyobb titokban mesés prémiumokat adott a BKK, illetve a BKV vezetőinek, egyenként 8-9- 10 millió forintot – mindezt egy nappal a jegyáremelések bejelentése előtt. A HírTV-ben Wintermantel Zsolttal, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetőjével beszélgettek.

Wintermantel Zsolt a beszélgetésben rámutatott, 

évek óta azt hangoztatja a főpolgármester, hogy ki van véreztetve a főváros, nincs pénz, de akkor ilyen szintű tízmilliós jutalmakat kell fizetni a városvezetőnek akkor, amikor egyébként a város vezetése átfordul a folyószámla-hitelezésbe.

Nem elég, hogy megemelték a jegyárat, akkor jelentették be, hogy elfogyott a főváros pénze és igénybe kellett venni a folyószámla-hitelt

 – tette hozzá a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője.

Wintermantel Zsolt szerint Karácsony Gergely sodródik, látszik, hogy nincs önálló gondolata (...)

de, amikor ezeket a papírokat elé teszik és azokat alá kell írnia, akkor teljes egészében felelősséget kell vállalnia azért, ami a fővárosban van.

A politikus szerint súlyos vezetői hiányosságra mutat az, hogy Karácsony titokban mesés prémiumok kifizetését engedélyezte a BKK, illetve a BKV vezetői számára, hiszen 

a főpolgármester elsődlegesen a budapesti polgárságért felelős, a budapesti utazóközönségért felelős és ha ezek rendben vannak ki lehet fizetni összegeket a a vezetők számára, ha van pénz. 

Ha nincs pénz, akkor ez nem helyénvaló

– jelentette ki. 

Azért emelhette meg Karácsony Gergely a budapesti tömegközlekedés jegyárait, mert már megígérte a „hatalmas prémiumot” a BKK és BVK vezetőinek – írta Facebook-bejegyzésében a budapesti Fidesz.

Mint arról a Magyar Nemzet beszámolt, ugyan Karácsony Gergely súlyos pénzhiányt emlegetve jelentette be, hogy a Budapesti Közlekedési Központ szeptembertől 28 százalékkal emeli a vonaljegyek árát, lapunk úgy tudja, a főpolgármester saját döntési jogkörében eljárva mesés prémiumokat hagyott jóvá a BKK, illetve a BKV vezető tisztségviselői számára, a jutalmak egyes vezetők esetében közel tízmillió forintra rúgnak.

Rámutattak: a főpolgármester éveken át kampányolt azzal, hogy nem emeli meg a tömegközlekedés jegyárait. 

A BKK és a BVK vezetőinek adott fejenként csaknem tízmilliós prémiumra azonban kellett a pénz

– fogalmaztak.

A Fidesz budapesti szervezete szerint a „Karácsony Gergely által csődbe vitt főváros nyáron már folyószámlahitelekből élt, ezért jöhetett a tipikus dollárbaloldali húzás: a mesés gazdagodásuknak ismét a budapestiek isszák meg a levét”.

Mint ismeretes Karácsony a lehető legnagyobb titokban mesés prémiumok kifizetését engedélyezte a BKK, illetve a BKV vezetői számára, aztán másnap felemelte a busz és villamosjegyek árát!

Ráadásul saját hatáskörében eljárva döntött a jutalmakról és tökéletes időzítéssel a a jegyáremelések bejelentése előtti napon. Csakhogy világos legyen az összefüggés!

 

Karácsony tízmilliós jutalmakat osztott, aztán megemelte a buszjegy árát

Karácsony súlyos pénzhiányt emlegetve  emeltette meg a jegyárakat, arra hivatkozva, hogy főváros a csőd közelében van. Erre hivatkozva közölte, hogy a Budapesti Közlekedési Központ szeptembertől 28 százalékkal emeli a vonaljegyek árát. Csakhogy egy nappal előtte még tízmilliós jutalmakat adott a budapesti közlekedésben dolgozó kedvenc embereinek.

Az esetre a Magyar Nemzet derített fényt. Eszerint a főpolgármester saját döntési jogkörében eljárva, mesés prémiumokat hagyott jóvá a BKK, illetve a BKV vezető tisztségviselői számára, a jutalmak egyes vezetők esetében közel tíz millió forintra rúgnak.

Karácsony Gergelynek még  július 21-én félreverte a harangokat egy hangzatos Facebook-posztban kijelentette, hogy nagyon súlyos a helyzet, nincs pénz, a BKK-nak meg kell emelnie a vonaljegyek árát, mert a kormány megszorít. – Előbb-utóbb emelnünk kellene és sokkal tisztességesebb ezt a választás előtt őszintén megtenni, mint a választás után sunnyogva – fogalmazott a főpolgármester.

Csakhogy  július 20-án, tehát egyetlen nappal a bejelentés előtt, Karácsony a legnagyobb titokban szórni kezdte a pénzt. Saját hatáskörében eljárva három BKK-s, illetve hat BKV-s vezető részére engedélyezte sokmilliós, több esetben nyolc-kilenc, csaknem tízmilliós prémium kifizetését.

Például Walter Katalin, a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. vezérigazgatója 9,96 millió, Szarka Zsolt, a cég operatív vezérigazgató-helyettese 8,8 millió, Diószegi Ágnes, a társaság ügyfélkapcsolati és értékesítési vezérigazgató-helyettese szintén 8,8 millió forint prémiumot kaphat.

Nem panaszkodhatnak a BKV-s vezetők sem. Bolla Tibor, a BKV Budapesti Közlekedési Zrt. vezérigazgatója 9,6 millió, Bátora László, a vállalat gazdasági vezérigazgató-helyettese 8,64 millió, Szedlmajer László, a cég autóbusz és trolibusz üzemeltetési vezérigazgató-helyettese 5,6 millió, Takács Péter, a társaság vasúti üzemeltetési vezérigazgató helyettese 8,6 millió forintot tett zsebre, egy nappal a jegyáremelések előtt.

Karácsony döntött a BKV Panoráma Kft., illetve a BKV Vasúti Járműjavító Szolgáltató Kft. ügyvezetőjének jutalmáról is. Eszerint Kálmán Zsolt 2,76, míg Herczeg József 2 millió forint prémiumot kaphat.

A BKK, illetve a BKV felsővezetői tehát összesen 65 millió forint prémiumot vehettek fel, a kifizetések az adott társaság költségvetését terhelik. Hangsúlyozzuk tehát, hogy mindez közvetlenül a jegyáremelések előtt történt, akkor amikor Karácsony folyamatosan Budapest csődjéről beszél!

 

 

 

origo.hu

Itt a világháború, egy EU-tagország katonákat küld Ukrajnába

origo.hu

Magyar Péter EP-képviselő jelöltje a nők szellentési szokásairól csinált videót

borsonline.hu

Nekimentek Hosszú Katinkának, az olimpikon nem hagyta szó nélkül az őt ért vádakat

vg.hu

Az állampapíron túl is van élet: három hét alatt 11 százalékos hozamot kínál egy befektetés

ripost.hu

„Nem érdekelte őket, hogy olimpiai bajnok vagyok” - 75 éves lett a magyar sport legendája

mandiner.hu

Kukoricaligába igazolt a magyar labdarúgó-válogatott hőse

origo.hu

Itt az amerikai beismerés az ukrán front háborús pokláról

travelo.hu

Csoda a csodában: Felfedezték Nagy Sándor fürdőszobáját a híres palotában

she.life.hu

Baráti körben– undercover összefogás (hirdetés)

she.life.hu

Amikor beköszönt a jól ismert bakteriális „barát” (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

hirtv.hu

KOMMENT! Új közéleti talkshow Mészáros Nórival hétfőtől csütörtökig 17.50, HírTV! (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Letartóztatták a budapesti Antifa-támadás újabb német gyanúsítottját

POLITIK

Ukrajnában petíciót tettek közzé nyugati csapatok behívására

POLITIK

Ukrán tábornok: a csatatéren nem lehet lezárni a háborút

POLITIK

Szintet lépett a háborús őrület: Katonákat és dollárszázmilliárdokat küldenének Ukrajnába

POLITIK

Hazánk Kína negyedik legfontosabb befektetési területe

POLITIK

Palesztinpárti tüntetők az európai egyetemeken is

POLITIK

Amerika felfüggesztett egy Izraelnek szánt fegyverszállítást

POLITIK

2020-ban és 2023-ban is Kínából érkezett a legtöbb beruházás Magyarországra