Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2023.10.11.

Gyurcsány receptjéből főz Karácsony

Így van ez régóta...

– A Gyurcsány-receptet Karácsony főzi meg a Városházán: kifogyni a mások pénzéből, jegyáremelés és közműdíjemelés, miközben tízmilliós prémiumokat fizetnek ki maguknak hitelből – írta Wintermantel Zsolt a bejegyzésében.

Láng Zsolt, a Fidesz budapesti elnöke néhány napja távozásra szólította fel a Városházáról a Gyurcsány Ferenc vezette „arrogáns, élősködő bandát”. Azt mondta, ugyanazok sodorták a csőd szélére a fővárost, akik 2010 előtt tönkretették Magyarországot.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője pénteken arról írt:

míg Karácsony Gergely siránkozik a főváros csődközeli helyzete miatt, Gyurcsányék kipakolják a kasszát, pont úgy, mint régen az egész országot. És úgy tervezik, hogy még fél évtizedig ezt fogják csinálni: a városban semmit, a Városházán mindent.

Mint ismeretes  a főpolgármester saját hatáskörben, titokban jelentős prémiumokat hagyott jóvá BKK-s és BKV-s vezetőknek, miközben 28 százalékkal megemelte a tömegközlekedési jegyárakat. Ugyancsak  szép, közel 10 milliós plusz pénzben részesült Mártha Imre, a budapesti közműcég vezetője és Barts J. Balázs, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. vezérigazgatója is. 

Karácsony Gergely főpolgármester idén július közepén úgy döntött, hogy a tavalyi munkavégzése alapján a közművezért prémium illeti meg. 

Mártha éves alapbére negyven százalékát kitevő összeghez, szám szerint 7,842 millió forinthoz juthat.

A Magyar Nemzet érdeklődött Mártha Imrénél, hogy megtartja-e a prémiumot, azonban egyelőre nem kaptak válaszokat. Emlékezetes, hogy Mártha Imre korábban a milliárdos értékű ingatlanjával, drága óragyűjteményével, nagy értékű autójával és különböző luxusnyaralásaival került a figyelem középpontjába.

Ugyanakkor nem Mártha Imre az egyetlen, aki prémiumot kapott a rendre csőddel fenyegető fővárostól. Az érintettek összesen 65 millió forint jutalmat vehettek fel.

Karácsony Gergely egy Facebook-posztban elismerte a prémiumok engedélyezését, amire szerinte az érintettek azért jogosultak, mert teljesítették az ehhez szükséges vállalásokat. Ráadásul a főpolgármester a prémiumokról egy nappal azelőtt döntött, hogy a BKK megemelte a vonaljegyek árát.

– Mesés jutalmak a Városházán – dugók, kosz és szemét az utcákon. Főpolgármester urunkat lenyűgözi, ahogy cégvezetői dolgoznak. Méghozzá annyira jól dolgoznak szerinte, hogy 8-10 milliós jutalomfalatot érdemelnek. Mártha Imre is – jelezte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben.

Ezután a kormánypárti politikus felidézte, hogy Gyurcsány Ferenc nemrég a következőképpen fogalmazott: „azt gondolom, hogy a hozzánk közel álló világ fogja vezetni Budapestet a jövő évi választások után is”.

– Mártha Imre is, mert ő annyira szuper. Gyurcsány róla azt mondta, hogy „több Mártha Imrét szeretne”

– emlékeztetett Kocsis Máté.

A frakcióvezető világossá tette, hogy amíg Karácsony Gergely siránkozik a főváros csődközeli helyzete miatt, Gyurcsányék kipakolják a kasszát, pont úgy, mint régen az egész országot. 

– És úgy tervezik, hogy még fél évtizedig ezt fogják csinálni: a városban semmit, a városházán mindent

– tette hozzá.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek