POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2023.10.21.

Gyerekeket használnak pajzsként a déli határon

Ezeregyszáz migráns próbálkozott bejutni Magyarországra

Afgán fegyveres embercsempészek is megjelentek a déli határnál – ez derül ki abból a videóból, amelyet a kormány a közösségi oldalán osztott meg. A rendőrök és a határvadászok arról beszélnek, hogy a migránsok már gyermekeket is pajzsként használnak, miközben megpróbálnak illegálisan átlépni a határon. Csak tegnap több mint ezerszáz bevándorlóval szemben intézkedtek a magyar hatóságok.

Pajzsként használják a gyerekeket az illegális bevándorlók. Ez derül ki a kormány legújabb, a közösségi médiában megosztott videójából.

Fegyverrel jönnek le a határzárhoz, ugye ennek a lényege, a határzár között lévő rendőröknek a megfélemlítése, hogy a csoport bejusson Magyarország területére” – mondta Bauer Andor kiemelt főhatárrendész-szektorparancsnok az M1-nek. Szolgálatot teljesítő rendőrök arról számoltak be, hogy támadások érik őket és a határzárat nap mint nap.

A határvédők tapasztalatai szerint jelenleg afgán és marokkói embercsempész-bűnszervezetek uralják a szerbiai oldalon lévő erdős területeket.

Balog Gábor megbízott főosztályvezető szerint az afgán állampolgárságú bűnszervezetek tagjai között több olyan személy is van, aki a 2021-es tálib hatalomátvételnél fegyveres szolgálatot teljesített Afganisztán területén.

A tapasztalatok szerint az embercsempészek Kalasnyikovokkal, maroklőfegyverekkel adnak le lövéseket, közel a határhoz.

Bartók László szolgálatparancsnok szerint a fegyveres baleset veszélyes, komolyan kell venni. Mint fogalmazott, „az embercsempészek hajtják a migránsokat neki a kerítésnek, a megfelelő javadalmazás fejében. Ott előfordul, hogy fegyverrel hajtja még a migránst is az embercsempész a kerítésen az átjutásra”.

Folyamatosan megrongálják a határzárat, különböző erővágókat, de akkumulátoros flexet is alkalmaztak már, hatalmas vágásokat ejtenek a kerítésen.

Bauer Andor kiemelt főhatárrendész-szektorparancsnok elmondta: „Esküt tettünk, hogy az életünk árán is megvédjük Magyarország államhatárát. Huszonkét év szolgálati időm alatt megmondom őszintén, már nem nagyon veszem fel az ilyet, tehát igazából nincs már bennem félelem, de nyilván tartunk tőle, hogy bármi történhet. Nyilván aggódnak a szülők, aggódik a gyerekem.

Sokszor életüket is kockáztatva, idén már 147 ezer illegális határátlépést akadályoztak meg a magyar rendőrök.

Migránsok napi szinten mészárolnak le ártatlanokat Nyugat-Európában, Brüsszel azonban nem tágít: mindenképpen át akarják erőltetni a migrációs paktumot még a 2024-es választások előtt – hangsúlyozta Hidvéghi Balázs fideszes európai parlamenti képviselő a Facebook-oldalán szombaton.

Hidvéghi Balázs szerint egész Európában állandósítanák a bevándorlást, annak minden veszélyével együtt. „Nem engedhetjük meg, hogy egy ilyen rövidlátó döntés magyar emberek életét fenyegesse!” – fogalmazott a politikus a feltöltött videójához írt posztban.

„Az illegális migráció okozta veszélyhelyzet talán soha nem volt olyan súlyos, mint jelenleg. Napi szinten halljuk a hírekben, hogy Nyugat-Európa nagyvárosaiban a terroristák ártatlan embereket támadnak meg és mészárolnak le. Nem engedhetjük meg, hogy mindez Magyarországra is megérkezzen”

 

– mondta videóüzenetében Hidvéghi Balázs.

„A Hamász terrorszervezet Izrael elleni támadása ráadásul még tovább fokozta a feszültséget Európában, és Brüsszel ennek ellenére most át akarja erőltetni a migrációs paktumot a tagállamokon. Azt a migrációs paktumot, amely tovább szélesítené, sőt állandósítaná az illegális bevándorlást egész Európában” – emelte ki a politikus.

Magyarország és több közép-európai ország egyértelműen ki meri azt mondani, amit egyes nyugat-európai országok még nem: a nagyobb illegális migráció nagyobb terrorfenyegetettséget jelent Európa számára – jelentette ki Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára Luxembourgban magyar újságíróknak nyilatkozva csütörtökön.

Rétvári Bence az EU-tagországok belügyminisztereinek ülésén vett részt. A tanácskozás szünetében hangsúlyozta: érdemi lépés továbbra sem történt a külső határok védelme érdekében. Az embercsempészek dolgát pedig csak egyszerűsíti az Európai Unió azzal, hogy kvótákkal, migrációs paktummal automatizálja a migránsok befogadását, ami ráadásul növelheti a terrorveszélyt Európában.

Láthatóan egy dolog működik csak: a külső határvédelem és az, hogy a menekültkérelmeket az Európai Unió területén kívül kell elbírálni. Nincs más megoldás, nincs más út – húzta alá az államtitkár.

Rétvári Bence arra figyelmeztetett, hogy az izraeli-palesztin konfliktus tovább fogja növelni az illegális migrációs nyomást és a veszélyeket Európában.

Egy menekülthullámot a rossz szándékkal érkezők is kihasználják, aki tehát azért jön, hogy utána terrorcselekményt kövessen el, az is könnyebben be tud jutni Európába – mondta.

A tanácskozásnak a schengeni térség helyzetével foglalkozó napirendi pontjával kapcsolatban Rétvári Bence közölte: az Európai Unió alapvető értékét jelentő, belső határellenőrzés nélküli térség rendszerét kikezdte a migráció és a terrorizmus. „Soha ilyen rossz állapotban a schengeni övezet, az unió belső határainak átjárhatósága nem volt” – fogalmazott.

Szavai szerint ezért a felelősség az Európai Unió vezetőit terheli. A hibás brüsszeli döntések sorozata vezetett ehhez, valamint a külső határok védelmének elmaradása – monda. Mivel a migrációt nem tudták megállítani, a terrorizmus most egyre nagyobb mérteket ölt – emelte ki.

Emlékeztetett arra, hogy Magyarország 2015 óta hangsúlyozza: meg kell védeni a külső határokat. Magyarország azért is védi az unió külső határát, hogy a belső határoknak ne kelljen újra létrejönnie.

A belő határok újbóli megjelenése nemcsak kényelmetlenséget, nemcsak politikai visszalépést és kudarcot jelent, hanem gazdasági hátrányt is, hiszen a közös belső piac csorbulni, a gazdasági erő csökkenni fog Európában – figyelmeztetett.

Rétvári Bence kijelentette:

Magyarországnak továbbra is az az álláspontja, hogy csak a külső határvédelem tudja megállítani az illegális migrációt.

Magyarország ezért továbbra is igényt tart arra a mintegy 2 milliárd euróra, amelyet eddig a külső határok megvédésére fordított. Az államtitkár hangsúlyozta továbbá: Magyarország továbbra is ellenzi az új uniós migrációs paktum elfogadását, és azt kéri az uniótól és a tagállamoktól, hogy amíg nem késő, gondolják újra az álláspontjukat.

„Veszélyesnek tartjuk a migrációs paktumot, hiszen, ha valakik terrorcselekmény elkövetésének szándékával jönnének Európába, a szabályozás azok számára is szélesre nyitott kaput jelent. Ne a kvóták útján menjünk tovább, hanem a külső határok védelme irányába lépjünk és így védjük meg az Európai Uniót” – tette hozzá Rétvári Bence.

„Nem engedhetjük meg, hogy ez megtörténjen. A veszély most nagyobb, mint korábban bármikor. Meg kell kettőznünk az erőfeszítéseinket, hogy megvédjük Magyarországot, a magyar embereket, a magyar családok békéjét és biztonságát” – hangsúlyozta videóüzenetében Hidvéghi Balázs.
 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Bugyiban is fotózták A sógun gyönyörű színésznőjét - itt vannak a legjobb privát képei

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

Lesújtó hírt kaptunk: elhunyt a válogatott labdarúgó

vg.hu

Munka Ausztriában: otthagyják a magyarok – ez áll a háttérben

metropol.hu

Szoboszlai üvöltött: "Szálljatok le rólam!" – Kitálalt a Liverpool magyar válogatott sztárja

vg.hu

Óriási bejelentés van készülőben: új autógyár épülhet Magyarországon

origo.hu

Ez a fiatal énekesnő csalta hónapokig a vőlegényét Marics Petivel

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. május 1.: a Szűz hallgasson a megérzéseire, a Bak kapcsolódjon ki

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Rettenetes dolog történt Tóth Gabival, figyelmeztetést adott ki az énekesnő

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Lázadnak a gazdák, tüntetés lesz Brüsszelben, akadálytalanul érkezhet az ukrán gabona Európába

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Minden eddiginél sikeresebb volt az idei CPAC-Hungary

POLITIK

Ismét rakétákkal támadják az oroszok Odesszát

POLITIK

A közel-keleti háború elmérgesedése fenyeget

POLITIK

A háború ellenére nőtt a magyar gazdaság