Létrehozva: 2023.10.02.

Egy nap alatt újabb ezer migráns próbálkozott a déli határon

Egyre agresszívabban támadnak.

A migránsok egyre agresszívebbek, és felfegyverkezve támadnak a magyar határőrökre. A Belügyminisztérium államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában arról beszélt, hogy Brüsszel nem a határok megvédéséről, hanem az illegális migránsok további betelepítéséről hozott döntést. Rétvári Bence hangsúlyozta: Magyarország alaptörvényben rögzítette, hogy nem fogad be illegális bevándorlókat, és ehhez tartani is fogja magát.

Egy elhagyatott boszniai házban fogtak el néhány napja a rendőrök 75 többségében afgán migránst. Az illegális bevándorlók nem akartak együttműködni velük.

Bosznia-Hercegovinában több bűnözői csoport is megjelent, amelyek pénzért cserébe a Horvátország felé tartó illegális bevándorlókat segítik. Legutóbb két afgánt fogtak el a rendőrök, akik a többi migránst fegyverrel fenyegették.

„A most előállított két személyt tehát nemi erőszakkal, rablással és egyéb bűncselekményekkel gyanúsítják.

Ezeket pedig a többi migránson hajtották végre”

– fogalmazott az M1 tudósítója.

A Szabadka melletti makkhetesi erdőben is rendszeressé váltak a lövöldözések az embercsempész bandák, illetve a migráns-csoportok között. Szinte minden nap dörögnek a fegyverek.

„A lövöldözés mindennapos” – mondta egy szabadkai lakos.

A szomszédos Radanovácon sem jobb a helyzet. A helyiek már az udvarra sem mernek kimenni sötétedés után, mert a fák közül rendszeresen hallani lövéseket.

Az erőszak Magyarország déli határánál is napról-napra fokozódik.

A migránsok és az embercsempészek már nem csak farönkökkel, kövekkel és csúzlikkal, hanem lőfegyverekkel is támadnak.

Forrás: M1

Egy hete egy gépkarabéllyal felfegyverkezett férfi mászott át a határkerítésen, hogy migránsok átjutását fedezze, később pedig egy másik illegális bevándorló Mórahalomnál csőre töltött pisztolyt fogott a rendőrökre és határvadászokra.

Néhány napja pedig egy szerb-magyar határőrcsoportra nyitott tüzet egy többségében afgánokból álló migránsbanda a kerítés túloldaláról. Csak kevésen múlt, hogy nem sérült meg senki.

A lőfegyverek megjelenése azt jelzi, hogy a migránsok semmitől sem riadnak vissza – közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a Kossuth Rádióban. Bakondi György kiemelte: ennek ellenére az EU

a fegyverekkel fenyegetőző, agresszív illegális bevándorlók befogadására akarja kötelezni Magyarországot.

Az unió azt szeretné, hogy azokat, akik most lövöldöznek ránk és szervezett bűnözéshez tartozó súlyos bűncselekményeket követnek el, engedjük be és vizsgáljuk meg, hogy jogosultak-e politikai menedékjogra. Ehhez nagy vizsgálat nem kell, nyolc országon átgázoltak, mire ideértek – fogalmazott Bakondi György.

„Brüsszel nem a határok megvédéséről, hanem az illegális migránsok további betelepítéséről hozott döntést. Amit most krízisrendeletnek hívnak, valójában csak egy újabb migránsmágnes lesz” – mondta Rétvári Bence. A belügyminisztérium parlamenti államtitkára a héten elfogadott EU-s tervezet kapcsán kiemelte:

Brüsszel visszaél a hatalmával és el akarja dönteni, hogy a tagállamoknak mennyi migránst kell befogadniuk.

Rétvári Bence hangsúlyozta: Brüsszel még a saját szabályait sem tartja be és még az Uniós választások előtt rohamléptekben akarja elfogadtatni a migrációs rendeletet. Az államtitkár kiemelte: Magyarország nem fog brüsszeli döntés alapján illegális bevándorlókat befogadni.

A magyarok továbbra is nemet mondanak a kötelező betelepítési kvótára – közölte az Alapjogokért Központ hétfőn az MTI-vel. Azt írták: Brüsszel 2016-os „kényszerbetelepítési koncepciója” működésképtelen és a tagállamok támogatását sem élvezi.

A központ emlékeztetett arra, hogy a kötelező betelepítési kvótákról szóló, hét évvel ezelőtti országos referendum „korábban nem látott egységet teremtett a politikailag aktív szavazóknál”: az érvényes szavazatot leadó magyarok 98,36 százaléka elutasította az Európába áramló illegális bevándorlók kvóták szerinti szétosztását. Vagyis többen (3 362 224-an) szavaztak a kvóták ellen, mint ahányan 2003-ban Magyarország EU-csatlakozását támogatták (3 056 027-en) – állapították meg.

Hozzátették: bár a baloldali pártok a befogadást támogatták, a magyarok egyértelmű üzenetet fogalmaztak meg, így a kormányzat határzárat emelt az illegális bevándorlás megfékezéséért, majd jogi lépéseket is tett a magyar nemzeti érdek hatékony képviseletéért.

A közlemény szerint „Európa közvéleménye is ébredni látszik”. Ezt mutatják a Századvég Európa-projekt elnevezésű kutatásának adatai is, amelyek szerint a közösség állampolgárainak négyötöde egyértelműen aggasztónak tartja az illegális bevándorlók beáramlását. Ráadásul az unió minden régiójára igaz, hogy a lakosság többségének véleménye szerint Európának meg kell őriznie keresztény kultúráját, hagyományait – írták.

A Nézőpont Intézet kutatását idézve rámutattak: „a magyarok 77 százaléka továbbra is ellenzi, hogy az Európai Unió bevándorlókat küldjön Magyarország területére.”

Kitértek arra is, hogy hamarosan Lengyelországban is a magyarhoz hasonló népszavazást tartanak, és Franciaországban is felmerült a referendum kezdeményezésének lehetősége. A hatalmon lévő „migránspárti erők” azonban „nem hallották meg az európai emberek szavát”, és továbbra is a kvótákkal történő, kötelező elosztást erőltetik – jelezték.

A migrációs adatokat ismertetve a központ beszámolt arról is, hogy 2022-ben mintegy 330 ezer illegális határátlépést észleltek az Európai Unió külső határain. Ez a legmagasabb adat 2016 óta, és 64 százalékos növekedést mutat a 2021-es évhez képest. Idén újabb drasztikus emelkedés várható – tudatták, hozzátéve: a meghiúsított illegális határátlépési kísérletek száma 2023-ban Magyarországon elérte a 130 ezret.

„A tömeges, illegális bevándorlás nem csupán európai probléma, a teljes nyugati civilizációt mérgezi” – hangsúlyozták, megjegyezve: a radikálisan balra tolódott amerikai Biden-adminisztráció „látszólag szándékosan gerjeszti az újkori népvándorlást világszerte.”

Közölték: az Alapjogokért Központ összefogott az America First Policy Institute elemzőivel (AFPI) egy olyan szakpolitikai tanulmány elkészítéséért, amelynek célja a tömeges bevándorlás okainak feltárása, a migráció támogatóinak leleplezése, az általuk használt eszközök bemutatása, a lehetséges megoldások és a tágabb politikai-ideológiai-kulturális háttér ismertetése.

Ezzel kapcsolatban jelezték, hogy az AFPI-t Donald Trump kormányának volt tagjai hozták létre, „azzal a nem titkolt céllal, hogy előkészítsék a jogi, intellektuális és szakpolitikai táptalajt Trump elnök visszatéréséhez”.

A közleményben emlékeztetettek Orbán Viktor miniszterelnök Tucker Carlson médiaszemélyiségnek adott interjújára is, amelyben a magyar kormányfő elmondta, hogy Donald Trump az, „akire biztosan számíthatunk az ukrajnai béketeremtés kérdésében”.

Péntektől vasárnapig 2051 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 752, szombaton 654, vasárnap 616 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a rendőrök. Az ország belsejében 29 határsértőt is elfogtak, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Az elmúlt héten az ország területén 4763 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. A megelőző héten – szeptember 18-tól 24-ig – a feltartóztatottak száma 5132 volt. Emellett az elmúlt héten az ország belsejében elfogtak 73 határsértőt is, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt 32 gyanúsított ellen indult büntetőeljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből.

Újabb megdöbbentő felvételeket tett közzé a kormány a déli határzár elleni migráns-támadásokról. A videón husángokkal, erővágókkal felfegyverzett agresszív, fiatal férfiak akarnak átjutni a több méter magas határkerítésen. A felvételhez a kormány közösségi oldalán azt írták: őket akarja Európába beengedni Brüsszel. Az elmúlt hetekben egyre agresszívebben próbálnak áttörni a határon a migránsok: lőfegyverekkel fenyegetőznek, sőt már tüzet is nyitottak a határt védő rendőrökre és határvadászokra.

Ismét olyan felvételeket tett közzé a kormány, amelyeken az látszik, ahogy agresszív, felfegyverzett migránsbandák rendkívül erőszakosan akarnak betörni Magyarországra.

Mindennapossá váltak a migránsok és az őket irányító embercsempészek támadásai a déli határon. Egyre többször fenyegetőznek lőfegyverrel, sőt már többször tüzet is nyitottak a határt védőkre az agresszív migránsok.

Egy hete Röszkénél mászott át a kerítésen egy férfi, majd leakasztott a válláról egy gépkarabélyt, hogy azzal 13 illegális bevándorló átjutását fedezze. Néhány nappal később pedig egy szerb-magyar határvédő csoportra lőttek többségében afgánokból álló migránsbandák a kerítés túloldaláról.

Kevésen múlt a tragédia Mórahalom térségénél, amikor a rendőrök és határvadászok egy csoport migráns ellen intézkedtek, viszont egyikük előhúzott egy pisztolyt, amit csőre töltött és a rendőrökre fogta. Végül a fenyegetés ellenére sem sikerült bejutniuk Magyarországra és fél nappal később a fegyverest is elfogták.

Felfegyverzett, bűnöző migránsok ostromolják a magyar határt, Brüsszel mégis egy olyan reformot készített elő, amely egy újabb ajtót nyitna az illegális bevándorlóknak – írta az Origó. Vagyis Brüsszel minden áron be akarja engedni az agresszív migránsokat Európába – fogalmazott a lap.

A jelenlegi brüsszeli vezetéssel mindenki elégedetlen, eddigi teljesítményük – egyebek mellett a migrációs válság kezelésében – elfogadhatatlan  –közölte a miniszterelnök politikai igazgatója Rómában.

Orbán Balázs hangsúlyozta: egyre több ország ért egyet a magyar állásponttal, vagyis hogy az illegális bevándorlókat nem szabad beengedni, a kérelmeket pedig Európán kívül kell elbírálni.

„Ki kell mondanunk, hogy a nyár elején elfogadott és Magyarország és Lengyelország tiltakozása ellenére átnyomott migrációs paktum az bebizonyosodott – ha Lampedusa szigetéről jövő képeket és híreket nézzük bebizonyosodott –, hogy ez a migrációs paktum megbukott. Azért, mert nem azt segíti, ami szerintünk a legfontosabb a migráció kezelésének kérdésében, tudniillik, hogy az illegális bevándorlókat nem szabad beengedni. A kérelem-elbírálást Európa területén kívül kell lebonyolítani.”

Orbán Balázs aláhúzta: változásra van szükség Brüsszelben, ugyanis az EU jelenleg nem segíti az európai embereket és a tagállamokat.

A migráció bűnözéssel, terrorizmussal és a különböző életfelfogású embercsoportok közötti összeütközéssel jár – mondta Orbán Viktor pénteken a Kossuth Rádióban. A miniszterelnök kiemelte: a baloldal mégis támogatja a migrációt, és Brüsszelben a hazai baloldal is megszavazza a migráció-párti indítványokat, pedig az illegális bevándorlásra nemet kell mondani.

Ha meg akarod magad védeni a migrációval szemben, ne engedd be a migránsokat. Lehet ezt bonyolítani, tekerni, csavarni, de a vége ez, vagyis ez azt jelenti, hogy csak olyan embert engedj be a saját országod területére, aki kérelmet nyújtott be előzetesen, azt te elbíráltad, és pozitív választ adtál és akkor mondhatod, kopogtat az ajtón, elbíráltuk az ügyedet, kedves barátom bejöhetsz. Vagy, nem jöhetsz be” – fogalmazott.

Orbán Viktor hangsúlyozta: a magyar álláspont szerint nem a bajt kell behozni Európába, hanem a segítséget kell oda vinni, ahol a baj van.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elképesztő bejelentés: új szerződést kötött Szoboszlai Dominik

origo.hu

Brutális friss képeken az orosz-ukrán háborús pokol

borsonline.hu

„Szívszaggató volt ott állni” – három pici gyermeke énekelt László sírjánál, akiért egy ország fogott össze

hirtv.hu

Bayer Zsolt: Gazember a családban

metropol.hu

Próbáld ki tudásod és érettségizz velünk!

origo.hu

Bugyiban vitte el a zokogó, őrjöngő Britney Spearst a mentő a luxusszállodából

mindmegette.hu

Figyelmeztet a szakember: nem mindig jó döntés air fryerben sütni-főzni

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

ripost.hu

Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

ripost.hu

Patai Anna végre elárulta születendő kisbabája nevét

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Magyar Péter üvöltve fenyegette a feladatukat végző rendőröket. Újabb részletek a hivatalos jegyzőkönyvből

POLITIK

Tűzzel játszanak a nyugati politikusok: az orosz atombombák nem állnak bevetésre készen?

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Moszkva bojkottálja az Ukrajna-konferenciát

POLITIK

A hídpénzbotrány főszereplőjének más is van a rovásán

POLITIK

Szijjártó Péter: Látszanak az atomháborús előkészületek

POLITIK

Az ukrán miniszter szerint az energiaellátás fele összeomlott