Létrehozva: 2023.10.04.
Módosítva: 2023.10.04.

Brutálisan erőltetik a migránsok betelepítését Brüsszelben

5 percet kaptak az EU-országok a döntésre!

Magyarország és Lengyelország egyértelmű nemmel szavazott. Szlovákia, Ausztria és Csehország tartózkodott. De mindez nem számít, minősített többséggel akarják ránk erőltetni a migránsáradatot.

Az ülésen részvevő Rétvári Bence belügyi államtitkár így tudósított a részletekről:

Ma újabb migrációpárti jogalkotási lépést erőltetett át Brüsszel 🇪🇺. A mai napon az EU Állandó Képviselők Bizottsága vitatta meg a Migrációs Paktum utolsó elemének végleges szövegét, az ún. krízisrendeletet. A szövegtervet a szavazás előtt 5️⃣ perccel osztották ki a résztvevőknek. A vita mindössze 1️⃣3️⃣ percig tartott egy olyan kérdésről, amely Európa sorsát döntheti el és végképp bevándorlóországgá változtathatja a tagállamokat.☝🏻 A rendelettervezetre Magyarország 🇭🇺 és Lengyelország 🇵🇱 szavazott „nem”-mel, Szlovákia🇸🇰, Csehország 🇨🇿 és Ausztria 🇦🇹 tartózkodott, de a szavazatunk nem számított Brüsszelben, minősített többségi döntéssel viszik tovább ezt a veszélyes rendelet-tervezetet. Brüsszel 🇪🇺teljhatalmat akar magának, hogy mikor, hová, mennyi migránst telepít be❗️

Ez a javaslat a kötelező migránskvótákon felül is újabb kvóták szerint osztaná szét az illegális bevándorlókat 🚫 az EU országok között, ha hirtelen nagy számban jelennének meg egy tagállamban.

Brüsszel 🇪🇺 visszaél hatalmával, amikor az elvileg kötelező konszenzusos döntéshozatalt megkerülve erőszakosan viszi át migrációpárti javaslatait. 👉🏻 Brüsszel 2015-ben hibás migrációs politika mellett döntött, milliószámra és ellenőrizetlenül beengedte a migránsokat és ennek következményeit ma már számos ország érzi. Most ahelyett, hogy változtatna az álláspontján, tovább erőlteti a migránsok kötelező betelepítését. Ez a rendelet ❌ nem ❌ megállítja a migrációt, hanem rászabadítja a tagállamokra az illegális migránsokat. A magyar kormány - a magyar emberek

🇭🇺 akaratát érvényesítve - következetesen elutasítja 🛑 a migránsok kötelező szétosztását és a migránsgettók létrehozását❗️


Vitát folytattak az Európai Parlament plenáris ülésén szerdán az új uniós menekültügyi és migrációs csomag gyors elfogadásának szükségességéről. A testületben kiemelt prioritást élvez a kérdés, a cél, hogy a reform körüli tanácskozást még a 2024-es európai parlamenti választások előtt lezárják.

 

A többségi baloldali vélemény sürgette a csomag elfogadását, az ő felszólalásaikban főként a bevándorlók iránti szolidaritás és a humanitárius kötelezettségek kérdése kapott hangot. Ezzel ellentétben a konzervatív felszólalások a biztonságra és az európai kultúra védelmére hívták fel a figyelmet. 

– A tagállamok közötti kötelező uniós menekültügyi megoldásra van szükség, amely a gyors határeljárások segítségével, valamint a migránsok befogadásával is járó szolidaritással minden nehézségre és problémára választ ad –  jelentette ki Margarítisz Szkínász, az európai életmód előmozdításáért felelős uniós biztos szerdán Strasbourgban. – Lejárt az idő, az eseti megoldásokkal nem lehet hosszan tartó eredményt elérni – fogalmazott. Közölte: az illegális migrációt az táplálja, hogy az egység és összefogás hiányában az Európai Uniónak nincs közös migrációs és menekültügyi politikája.

Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) vezetője eközben a veszélyt abban látja, hogy Orbán Viktor magyar kormányfő és Robert Fico, Szlovákia leendő miniszterelnöke új tengelyt alkothatnak a migrációs paktummal szemben. 

Manon Aubry baloldali képviselő szerint amikor migrációról beszélünk, akkor a szélsőjobb hisztériát kelt, mert rémálmai vannak, hogy elönti Európát a migrációs hullám, de ennek nincsen semmi alapja, sőt nem létezik az a probléma, amiről beszélnek, hisz a négymillió ukrán befogadása is gond nélkül zajlott.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője felszólalásában mindenekelőtt emlékeztetett: a schengeni határok egyre nagyobb veszélyben vannak az illegális migránsok által alkalmazott erőszak miatt. 

Nemrégiben lőfegyverekkel támadtak határőrökre a magyar határon

– idézte fel. – Mi, kelet-közép-európaiak nem azért csatlakoztunk az Európai Unióhoz, hogy veszélyebe sodorjuk a szabad mozgásunkat, a kultúránkat, és megfosszuk állampolgárainkat a biztonságuktól – fogalmazott.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szánalmasan sikertelen lett Magyar Péter akciója, alig néhány százan tüntikéztek

origo.hu

Félmeztelen privát képeken a gigamellű magyar modell

borsonline.hu

„A szívem szakad meg érte" – Két hónapja él az utcán a 13 éves Norbi, most összefogott érte Esztergom

hirtv.hu

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

ripost.hu

A legtöbben elbuknak ezen a KRESZ-teszten: te tudod a jó választ?

hirtv.hu

Jobbikos múltú háttéremberek segítik Magyar Pétert a szervezésben

origo.hu

Mellbimbóit mutogatta az ismert énekesnő

astronet.hu

Ennek a 4 csillagjegynek új időszámítás veszi kezdetét az előre induló Merkúrral

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Nyugati fegyverszállító vonatot lőttek az oroszok

POLITIK

Soros szervezetei állnak a palesztin-párti aktivisták mögött.

POLITIK

Orosz szóvivő: Nincs meg a feltétele az béketárgyalásoknak

POLITIK

6 milliár dollár értékű USA fegyver máris indul Ukrajnába