Létrehozva: 2023.10.04.
Módosítva: 2023.10.04.

Brutálisan erőltetik a migránsok betelepítését Brüsszelben

5 percet kaptak az EU-országok a döntésre!

Magyarország és Lengyelország egyértelmű nemmel szavazott. Szlovákia, Ausztria és Csehország tartózkodott. De mindez nem számít, minősített többséggel akarják ránk erőltetni a migránsáradatot.

Az ülésen részvevő Rétvári Bence belügyi államtitkár így tudósított a részletekről:

Ma újabb migrációpárti jogalkotási lépést erőltetett át Brüsszel 🇪🇺. A mai napon az EU Állandó Képviselők Bizottsága vitatta meg a Migrációs Paktum utolsó elemének végleges szövegét, az ún. krízisrendeletet. A szövegtervet a szavazás előtt 5️⃣ perccel osztották ki a résztvevőknek. A vita mindössze 1️⃣3️⃣ percig tartott egy olyan kérdésről, amely Európa sorsát döntheti el és végképp bevándorlóországgá változtathatja a tagállamokat.☝🏻 A rendelettervezetre Magyarország 🇭🇺 és Lengyelország 🇵🇱 szavazott „nem”-mel, Szlovákia🇸🇰, Csehország 🇨🇿 és Ausztria 🇦🇹 tartózkodott, de a szavazatunk nem számított Brüsszelben, minősített többségi döntéssel viszik tovább ezt a veszélyes rendelet-tervezetet. Brüsszel 🇪🇺teljhatalmat akar magának, hogy mikor, hová, mennyi migránst telepít be❗️

Ez a javaslat a kötelező migránskvótákon felül is újabb kvóták szerint osztaná szét az illegális bevándorlókat 🚫 az EU országok között, ha hirtelen nagy számban jelennének meg egy tagállamban.

Brüsszel 🇪🇺 visszaél hatalmával, amikor az elvileg kötelező konszenzusos döntéshozatalt megkerülve erőszakosan viszi át migrációpárti javaslatait. 👉🏻 Brüsszel 2015-ben hibás migrációs politika mellett döntött, milliószámra és ellenőrizetlenül beengedte a migránsokat és ennek következményeit ma már számos ország érzi. Most ahelyett, hogy változtatna az álláspontján, tovább erőlteti a migránsok kötelező betelepítését. Ez a rendelet ❌ nem ❌ megállítja a migrációt, hanem rászabadítja a tagállamokra az illegális migránsokat. A magyar kormány - a magyar emberek

🇭🇺 akaratát érvényesítve - következetesen elutasítja 🛑 a migránsok kötelező szétosztását és a migránsgettók létrehozását❗️


Vitát folytattak az Európai Parlament plenáris ülésén szerdán az új uniós menekültügyi és migrációs csomag gyors elfogadásának szükségességéről. A testületben kiemelt prioritást élvez a kérdés, a cél, hogy a reform körüli tanácskozást még a 2024-es európai parlamenti választások előtt lezárják.

 

A többségi baloldali vélemény sürgette a csomag elfogadását, az ő felszólalásaikban főként a bevándorlók iránti szolidaritás és a humanitárius kötelezettségek kérdése kapott hangot. Ezzel ellentétben a konzervatív felszólalások a biztonságra és az európai kultúra védelmére hívták fel a figyelmet. 

– A tagállamok közötti kötelező uniós menekültügyi megoldásra van szükség, amely a gyors határeljárások segítségével, valamint a migránsok befogadásával is járó szolidaritással minden nehézségre és problémára választ ad –  jelentette ki Margarítisz Szkínász, az európai életmód előmozdításáért felelős uniós biztos szerdán Strasbourgban. – Lejárt az idő, az eseti megoldásokkal nem lehet hosszan tartó eredményt elérni – fogalmazott. Közölte: az illegális migrációt az táplálja, hogy az egység és összefogás hiányában az Európai Uniónak nincs közös migrációs és menekültügyi politikája.

Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) vezetője eközben a veszélyt abban látja, hogy Orbán Viktor magyar kormányfő és Robert Fico, Szlovákia leendő miniszterelnöke új tengelyt alkothatnak a migrációs paktummal szemben. 

Manon Aubry baloldali képviselő szerint amikor migrációról beszélünk, akkor a szélsőjobb hisztériát kelt, mert rémálmai vannak, hogy elönti Európát a migrációs hullám, de ennek nincsen semmi alapja, sőt nem létezik az a probléma, amiről beszélnek, hisz a négymillió ukrán befogadása is gond nélkül zajlott.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője felszólalásában mindenekelőtt emlékeztetett: a schengeni határok egyre nagyobb veszélyben vannak az illegális migránsok által alkalmazott erőszak miatt. 

Nemrégiben lőfegyverekkel támadtak határőrökre a magyar határon

– idézte fel. – Mi, kelet-közép-európaiak nem azért csatlakoztunk az Európai Unióhoz, hogy veszélyebe sodorjuk a szabad mozgásunkat, a kultúránkat, és megfosszuk állampolgárainkat a biztonságuktól – fogalmazott.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újabb fordulat a háborúban: váratlan lépést tett a német hadsereg

origo.hu

Még sosem látott merész fotót mutatott magáról Horváth Gréta - kép

borsonline.hu

Újabb magyar sztárpár válik: „Nagyon távol vagyunk már egymástól minden tekintetben”

magyarnemzet.hu

Szoboszlai két Liverpool-gólban is főszereplő volt, de csak egy után örülhetett + videó

ripost.hu

Kínos találkozás a DWTS döntőjén! Így viselkedett egymással Tóth Andi és Marics Peti

mandiner.hu

Áldozatot követelt a liverpooli fordítás, Klopp feje lüktethet a méregtől

origo.hu

Tóth Gabi teljesen átlátszó szoknyában, fekete bugyiban mutatta meg magát - kép

astronet.hu

A Gyógyítás angyala vigyáz ránk december 3. és 7. között

ripost.hu

"Ezért kellett meghalnia?" - döbbenetes részletek Nagy Melanie rokonának tragikus haláláról

life.hu

Amennyi nő, annyiféle menstruáció: ekkor beszélhetünk cikluszavarról(X)

ripost.hu

Szente Vajk odaszúrt az RTL-nek: Van egy csatorna, ami fel meri vállalni, hogy kultúrát mutat szombat este

life.hu

A soha véget nem érő PMS - a tünetek az egyes életszakaszokban eltérőek lehetnek(x)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Terrorriasztás, ezer rohamrendőrt vezényeltek a legnagyobb karácsonyi vásár védelmére

POLITIK

6 milliárddal kéne elszámolnia a másik baloldali ügyvédnek

POLITIK

Sokmilliárdos kárt okozott az embereknek von der Leyen vakcinamutyija

POLITIK

Ferrarival, pénzkötegekkel provokáltak a mogyoródi adócsalók

POLITIK

A Nyugatnak lesz rossz, ha nem támogatja Ukrajnát?

POLITIK

A Hamász rakétákkal támad és nem tárgyal a foglyokról

POLITIK

Újabb terrortámadásra készülő iszlamistát fogtak el a németek

POLITIK

Iszlamista ámokfutó gyilkolt Párizsban, szombat este