POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2023.10.26.

A migránspaktum az emberkereskedőknek kedvez

Jelentette ki az olasz miniszterelnök.

Giorgia Meloni valósnak nevezte a veszélyt, hogy a többségükben illegális migránsok között a Közel-Keletről érkező dzsihadista harcosok szivárognak be Európába.

Nem jelent megoldást Olaszországnak a migránsok uniós tagállamok közötti szétosztása, mivel ösztönzi az emberkereskedelmet – mondta Giorgia Meloni miniszterelnök az olasz parlamentben szerdán, egy nappal az Európai Unió vezetőinek brüsszeli találkozója előtt.

Giorgia Meloni valósnak nevezte a veszélyt, hogy a többségükben illegális migránsok között a Közel-Keletről érkező dzsihadista harcosok szivárognak be Európába.

Hozzátette, európai tartózkodásuk során nem kizárt a bevándorlók radikalizálódásása, miután rádöbbennek, hogy az emberkereskedők becsapták őket, és nincsen lehetőségük megvalósítani azt, amit szerettek volna.

Bátorságunknak kell lenni ahhoz, hogy kimondjuk: kapcsolat létezik a terrorizmus és az illegális bevándorlás között.

Tévedett az, aki ideológiai indíttatásból ezt mindig tagadta, attól tartva, hogy a korábbi nyitott kapu politikája szigorításra válthat át – hangoztatta az olasz miniszterelnök.

Giorgia Meloni kifejtette, a migránsok tagállamok közötti szétosztása hajtóerő az emberkereskedőknek. Úgy vélte, ahelyett, hogy a problémával más európai országokat terhelnének, a megoldást az indulások leállítása jelenti.

Azoknak válaszolva, akik a Meloni-kormány és Tunézia közötti migrációs megállapodásokat bírálták, a kormányfő kijelentette, az észak-afrikai állammal stratégiai együttműködést indítottak, amelynek már érezni hatását, mivel az utóbbi időszakban csökkent a tengeren érkezők száma.

Ami az unió bővítését, valamint a tagállamok közötti megosztottságot illeti, Giorgia Meloni azt mondta, nem a mi feladatunk eldönteni, ki számít európainak, ezt a földrajz és a történelem már eldöntötte. A mi feladatunk az, hogy az európai nemzetek érdekeit képviseljük.

A miniszterelnök egységre szólította fel az Európai Uniót az antiszemitizmus határozott elítélésében. Hozzátette, a Hamász terrorista szervezet nem a palesztin nép védelmében indított támadást, hanem ki akarta provokálni Izrael reakcióját, semmilyen lehetőséget nem adva a közel-keleti békének és stabilitásnak.

A Hamász a mérsékelt arab világot támadja – jelentette ki.

Nem hunyhatunk többé szemet az iszlámizmus álcája alatt húzódó antiszemitizmus felett” – tette hozzá Giorgia Meloni.

Nyugat-Európában egyre nő a terrorfenyegetettség, az egyetlen esély az, ha a jövő évi EP-választáson nagyobb támogatást kap az illegális migráció elleni határozott fellépés politikája – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában szerdán.

A szakember kiemelte: az illegális migráció és iszlám terrorizmus elleni fellépésben kulcsfontosságú Egyiptom, ha ott megbomlik a rend, tömegesen jöhetnek Európába a migránsok. Fontos az is, hogy a gázai összecsapás ne szélesedjen ki, ne lépjenek be újabb államok a konfliktusba, mert annak újabb sokmilliós migrációs hullám lehet a következménye.

Az pedig Európa számára kezelhetetlen biztonsági helyzetet idéz elő.

Nyugat-Európában a lakosság szembesül azzal, hogy a Hamász felhívására több tízezres, sőt, Londonban százezres tüntetések voltak.

Feltámadt az antiszemitizmus is, Németországban Dávid-csillagot festettek zsidók otthonaira, ami korábban elképzelhetetlen volt. Nyilvánvaló, hogy ezek a jelenségek szoros összefüggésben vannak a migrációval – mondta.

Bakondi György hozzátette, a német kancellár már arról beszélt, a kitoloncolásokat fel kell gyorsítani. A főtanácsadó szerint nyilvánvalóan szigorítani kell azon a liberális, emberi jogokat túlhangsúlyozó, ugyanakkor az emberek biztonságérzetét semmibe vevő hozzáálláson, aminek az eredményeként sok esetben nem hajtják végre a már elrendelt kitoloncolásokat. Ez történt korábban a Brüsszelben két svéd turistát géppisztollyal meggyilkoló tunéziai migráns esetében is – mutatott rá.

Bakondi György megjegyezte:

a schengeni övezetben egyre több helyen tér vissza a határellenőrzés, ami megzavarja a szabad mozgást és a gazdasági kapcsolatokat, az áruk és munkaerő szabad áramlását, ám a biztonsági helyzeten nem segít, csak arra jó, hogy a politika látványos gesztust tegyen, hiszen az illegális migráció többnyire a zöldhatáron zajlik.

Nyugat-Európa a 24. órában van, egyes országaiban már a lakosság több mint 10 százaléka migráns hátterű, ez a folyamat kezd visszafordíthatatlanná válni – figyelmeztetett. Az egyetlen esély, ha a jövő évi EP-választáson a lakosság olyan erőknek ad felhatalmazást, amelyek elsődlegesnek tekintik az illegális migráció elleni fellépést és a határok védelmét – mondta Bakondi György a Kossuth rádiónak.

Az M1 aktuális csatornán a miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója leszögezte: „nem jó felé mennek a dolgok”. A terrorfenyegetettség egyre nő, nagyon komoly nyugtalanság érzékelhető a nyugat-európai lakosságban, itt az ideje, hogy a politika újragondolja a migráció kérdését – jelentette ki.


 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Annyit pénzt keres az OnlyFansszel a szőke bombázó, hogy a barátját is eltartja

origo.hu

Németország újabb drámai világháborús lépése

borsonline.hu

„A szemembe hazudott!” – kipakolt Majkáról a Sztárban Sztár leszek! felfedezettje

vg.hu

Ezt sokan benézték: tévedés, hogy a románok jobban élnének, mint a magyarok – de akkor mi van a háttérben?

ripost.hu

Tündéri fotót mutatott Dér Heni: így fogja a kisfiú kezét fellépés közben

hirtv.hu

Reagált a szakmai stáb és a vezetőség is a Veszprém BL-búcsújára

origo.hu

Megrázó felvétel az ukrán-orosz háborús pokolról - videó

mindmegette.hu

Azonnali termékvisszahívás: két kedvenc termék is érintett

ripost.hu

Gyűlölik a poloskák: ez a természetes anyag a legjobb ellenszer

ripost.hu

Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

ripost.hu

„Nem csinálsz semmit, a szüleid nyakán élősködsz 33 évesen” – keményen beleszálltak az influenszerbe

ripost.hu

Fodrozódik az őszibarack levele? Így mentsd meg a termést

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Magyar Péter üvöltve fenyegette a feladatukat végző rendőröket. Újabb részletek a hivatalos jegyzőkönyvből

POLITIK

Tűzzel játszanak a nyugati politikusok: az orosz atombombák nem állnak bevetésre készen?

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Karácsony-káosz, ezt kapták öt év alatt a budapestiek

POLITIK

Egy hét alatt 380 orosz támadás Ukrajnában

POLITIK

Magyarországra küldené a migránsokat egy francia politikus

POLITIK

Zelenszkij váratlanul összehívta a teljes ukrán vezérkart