Létrehozva: 2023.09.02.

Semjén Zsolt: A tanszertámogatás nem csak az egyes gyereknek jó...

...hanem az egész nemzetnek.

Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke és Dr. Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője csatlakoztak az Ökumenikus Segélyszervezet „Iskolakezdés együtt!” elnevezésű adománygyűjtéshez, és ünnepélyes keretek között adták át a Kereszténydemokrata Néppárt frakciójának ajándékait- tudósított a vasarnap.hu.     

Semjén Zsolt az átadáson arról beszélt, hogy miért tartják a legfontosabbnak az oktatás és a tanulás lehetőségének a támogatását: „A helyzet az, hogy egy gyereknek az, hogy tanulhasson, az egész életét meg fogja határozni.

A szegénységből való kitörés, a hátrányos helyzetű létből való kitörés egy gyerek számára a tanulás által lehetséges.” 

Kiemelte, hogy mindig azt szokták mondani, hogy a munka is tanulás, hiszen a gyerek számára az határozza meg, hogy milyen munkát tud végezni, hogy mit ér el az iskolában – „ezért gondolom azt, hogy

a tanulásnak a támogatása talán a legfontosabb segítségnyújtás”.   

Hozzátette, hogy egy hátrányos helyzetű gyermek esetében, bármennyire is tehetséges, lehet, hogy nem tudja elvégezni az iskolát, nem tudja kibontakoztatni a tehetségét, ezáltal nem tudja gazdagítani a közösségét. Hozott egy példát: van egy gyermek, akiből nagyszerű sebész lenne, de már az általános iskolát sem tudja elvégezni, esélye sincs eljutni az orvosi egyetemig, miközben lehet, hogy az élete azon múlt volna, hogy megkapta-e ezeket a taneszközöket vagy sem. 

„Ezért azt állítom, hogy a tehetséges gyermekek taníttatása – és minden gyermeknek van valamilyen tehetsége –, az egész nemzetnek az érdeke. Ezért nem csak az egyes gyereknek jó ez a tanszertámogatás, hanem az egész nemzetnek”.   

Dr. Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője elmondta, hogy ez már egy szép hagyomány, hogy a KDNP és annak frakciója együttműködik az Ökumenikus Segélyszervezettel. 

„Sokadik alkalom – mindig örömmel és szívesen jövünk, és támogatjuk a Segélyszervezet munkáját, hiszen nagyon hasznos és fontos társadalmi küldetésük van, és évtizedek óta olyan munkát végez, amely nélkülözhetetlen” – mondta.   

Elmondta, hogy a KDNP-ben nem véletlenül választották azt a jelmondatukban, hogy a magyar családokért szeretnének tenni és dolgozni. „Igyekszünk a kereszténydemokrata értékeket megjeleníteni a politizálásunkban és a parlamenti, társadalmi munkánkban, igyekszünk figyelni a családokra – és a család az úgy teljes, ha gyermekek vannak benne, hiszen ez adja meg a lehetőségét annak, hogy értékes kincseink szülessenek és gyermekeink legyenek, majd átadhassuk nekik ezt a zászlót egykoron”. 

Kiemelte, hogy a KDNP igyekszik a jövőben is mindent megtenni azért, hogy a magyar családok boldogulása még hatékonyabb legyen, és többet tehessenek azért, hogy a nehéz helyzetben lévő családok is esélyt kaphassanak az életük minőségének javítására.

Iskolakezdés együtt! címmel tizenkettedik alkalommal hirdetett országos pénzadománygyűjtést az Ökumenikus Segélyszervezet nehéz helyzetben lévő gyerekek beiskolázásának támogatására. Ebben az évben kétezer gyerek iskolatáskáját szeretné megtölteni a segélyszervezet.

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója a gyűjtést elindító keddi sajtótájékoztatón arról beszélt, az elmúlt két évben a textiltermékek – mint a táska, tolltartó – ára 60 százalékkal, a papírtermékek – így a füzetek, rajzlap, írólap – ára 80 százalékkal, a füzetborító ára több mint 100 százalékkal, a színes ceruzák ára pedig 20 százalékkal nőtt. Hozzátette: több olyan család van, amelynek gondot okoz az iskolakezdés.

Gáncs Kristóf szólt arról is, az adományokból a segélyszervezet személyre szóló csomagokat állít össze, a tanszercsomagban részesülő gyerekeket pedig a segélyszervezet országos intézményhálózatának látóköréből választották. A 1353-as adományvonal tárcsázása hívásonként vagy SMS-enként ötszáz forint támogatást jelent – tette hozzá. A segélyszervezet online adományozási felülete a www.iskolakezdesegyutt.hu oldal, emellett a nagyobb postákon gyűjtőperselyekben is várják az adományokat.

Wolf Kati énekesnő, a segélyszervezet önkéntese a rendezvényen elmondta: idén tizenkettedik alkalommal vállalta a kampány arcának szerepét, és egy négygyerekes család történetét ismertetve arról beszélt, sokan nem tudnák a segélyszervezet akciója nélkül megoldani az iskolakezdést.

 

Badár Tamás bűvész, a segélyszervezet önkéntese kiemelte: az adománygyűjtő kampány tulajdonképpen arról szól, hogyan tudják megtölteni varázslattal a kétezer iskolatáskát.

Budapest, 2023. augusztus 15.
Wolf Kati énekesnő és Badár Tamás bűvész, az Ökumenikus Segélyszervezet önkéntesei a szervezet budapesti sajtótájékoztatóján 2023. augusztus 15-én. A segélyszervezet Iskolakezdés együtt! címmel tizenkettedik alkalommal hirdetett országos pénzadománygyűjtést nehéz helyzetben lévő gyerekek beiskolázásának támogatására. Ebben az évben kétezer gyerek iskolatáskáját szeretnék megtölteni.
MTI/Hegedüs Róbert

A rendezvényen bemutatták azt a két – a varázslat tematikájára épülő – kisfilmet, amely a rászoruló gyermekek iskolakezdési nehézségeire és támogatásuk fontosságára hívja fel a figyelmet. Az egyiket a televízióban, a másikat a közösségi médiában fogják terjeszteni. A résztvevők a kampányt elindító sajtótájékoztatón mintegy száz üres iskolatáskából kirakták a 1353-as adományvonal számait.

A segélyszervezet idén is vállalja, hogy a célként kitűzött kétezer iskolakezdési támogatáshoz szükséges összegen felül beérkező pénzadományból a szervezet országos intézményhálózatának Kapaszkodó programjaiban részt vevő, több ezer diák felzárkózását támogatja egész évben.

Megérkeztek a héten a tankönyvek az iskolákba, így rendben elkezdődhet az idei tanév – mondta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára  Budapesten, sajtótájékoztatón.

Rétvári Bence közölte: augusztus elején kezdődött meg mintegy 13 millió tankönyv kiszállítása mintegy 4200 iskolába. Azok az iskolák, amelyek a múlt hétre kérték a tankkönyveket, már megkapták. Az erre a hétre kért tankönyvek is rendben megérkeznek – mondta. Az államtitkár kitért arra is, a tanárok létszámában sem történt semmi rendkívüli változás, így szeptember elején el kezdődhet a tanítás.

Az állami ingyenes tankönyvellátásról szólva elmondta, e célra a költségvetésben 13,5 milliárd forintot különítettek el. Ha a 2010 előtti helyzet maradt a volna, akkor ma egy családnak 30-40 ezer forintba kerülne gyermekenként a tankönyvcsomag – mutatott rá Rétvári Bence. Megjegyezte, korábban piaci cégek állították elő a tankönyveket, és az árakat folyamatosan emelték: 2002 és 2010 között 70 százalékkal nőtt a tankönyvcsomagok ára.

 

Budapest, 2023. augusztus 28.
Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a XVI. kerületi Kölcsey Ferenc Általános Iskolában tartott sajtótájékoztatón 2023. augusztus 28-án. Az államtitkár közölte: augusztus elején kezdõdött meg 13 millió tankönyv kiszállítása mintegy 4200 iskolába. Azok az iskolák, amelyek a múlt hétre kérték a tankkönyveket, már megkapták. Az erre a hétre kért tankönyvek is rendben megérkeznek.
MTI/Máthé Zoltán

Rétvári Bence kiemelte, a tankönyveket folyamatosan korszerűsítik, a most megérkező tankönyvek között is 115 frissített szerepel, 15 tankönyv pedig teljesen új. Egy-egy új tankönyv elkészülte után a kiadvány fejlesztése és bevezetése a tanárokkal és a diákokkal közösen zajlik, hiszen ezek hároméves kipróbálási időszakra kerülnek iskolákba, végleges engedélyt csak a visszajelzések után korrigált tankönyvek kaptak – mondta el az államtitkár.
Közölte, az Oktatási Hivatal 1259 tankönyvet újított meg az előző években.

Rétvári Bence megjegyezte az is, tankönyveket állami és nem állami kiadótól is lehet rendelni, 36 kiadó 2313 könyvéből választhattak a tanároknak.

A XVI. kerületi Kölcsey Ferenc Általános Iskolában tartott sajtótájékoztatón Kovács Péter (Fidesz-KDNP) polgármester köszöntet mondott a kormánynak, hogy az ingyenes tankönyvekkel megkönnyíti a tanévkezdést, majd arról beszélt: a kerületi önkormányzat a lakosainak jó néhány évig ingyen adta a tankönyveket, de a feladatot átvette a kormány, és az így megtakarított pénzből füzetcsomagot tudnak adni az alsó tagozatos diákoknak. Idén erre 17,5 millió forintot költött az önkormányzat – közölte.


 

origo.hu

Megvan a demencia elleni csodafegyver; kiderült, mit kell enni a betegség elkerüléséhez

origo.hu

Orbán Viktor az ukrán elnökkel tárgyalt

borsonline.hu

Azonnal ki kellett üríteni a Tescót - már a helikopter is leszállt a parkolóban

mandiner.hu

Váratlan sztárvendég jelent meg Vlagyimir Putyin eskütételén

life.hu

Met-gála 2024: táncuk is bizonyítja, még mindig lángol a szerelem Nicol Kidman és férje között - Fotó

magyarnemzet.hu

Itt a világháború, EU-ország katonái mennek Ukrajnába

origo.hu

Alufóliasisakos Magyar Péter: a röhögéstől fetreng az internet

mindmegette.hu

Rosszul teszed, ha így eszed a tükörtojást! A szakértő elmondja, hogyan illene

she.life.hu

Baráti körben– undercover összefogás (hirdetés)

she.life.hu

Amikor beköszönt a jól ismert bakteriális „barát” (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

hirtv.hu

KOMMENT! Új közéleti talkshow Mészáros Nórival hétfőtől csütörtökig 17.50, HírTV! (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Ukrán tábornok: a csatatéren nem lehet lezárni a háborút

POLITIK

Szintet lépett a háborús őrület: Katonákat és dollárszázmilliárdokat küldenének Ukrajnába

POLITIK

Magyar Péter testőrei elfoglaltak egy teljes vasúti kocsit. Mitől fél?

POLITIK

Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK

Magyarország minden nyomásgyakorlás ellenére kimarad a háborúból

POLITIK

V. Naszályi Márta saját kezűleg leragasztotta fideszes ellenfele plakátját

POLITIK

Hszi Csin-ping: Immár hetvenöt éve jó barátok vagyunk Magyarországgal

POLITIK

Macron szerint elkerülhetetlen az összecsapás Oroszországgal