Létrehozva: 2023.09.27.

Nem volt titok a baloldalon Karácsonyék pénzmosási trükkje

Sokan tudták, honnan és hogyan jön a pénz.

A baloldal ma inkább egy maffiaszerű hálózatként működik, ahol illegális külföldi pénzek mozognak külföldi és hazai céghálózaton, valamint közvetítőkön keresztül, sőt még hivatalos dokumentumok meghamisításától sem riadnak vissza – jelentette ki Rotyis Bálint az Origónak adott interjúban. A Nézőpont Intézet elemzője arról is beszélt, hogy elképzelhetetlen, hogy a baloldali pártvezetők ne tudtak volna a külföldi pénzekről. Az elemző leszögezte: Gyurcsány Ferenc számára Karácsony Gergely egy megfelelő főpolgármester-jelölt, hisz a jelenlegi főpolgármester könnyen irányítható és befolyásolható.

RENDKÍVÜLI HÍR

ITT AZ ÚJABB HATALMAS UKRÁN BUKÁS: SEMMI SEM MENTI MEG ZELENSZKIJT

Megosztás FacebookonKüldés MessengerenTovábbi lehetőségek

Nyomozás indulhat Karácsony Gergely bizalmi embere, Perjés Gábor valótlan tartalmú vagyonnyilatkozataival kapcsolatbantudta meg a Magyar Nemzet. Mi az oka, hogy egyre több „csontváz esik ki a szekrényből" a baloldalon?

 

A baloldal a tavalyi országgyűlési választás előtt úgy gondolhatta, hogy az összefogás és a külföldi támogatás együtt elég lesz ahhoz, hogy kormányváltásra kerüljön sor Magyarországon.

 

KORMÁNYVÁLTÁS ESETÉN NEM ENGEDTÉK VOLNA, HOGY EZEK AZ ÜGYEK KIDERÜLJENEK. A GYŐZELEM VISZONT ELMARADT, SŐT MÁRKI-ZAY PÉTER FEGYELMEZETLENSÉGÉNEK KÖSZÖNHETŐEN A HATÓSÁGOK POLITIKAI NYOMÁSTÓL MENTESEN ELKEZDHETTÉK A NYOMOZÁST.

A hatóságok alapos munkájának köszönhetően sorra derülnek ki az újabb és újabb részletek a külföldi támogatásokkal kapcsolatban. Miután ebben az illegális akcióban nem egy-egy személy vett részt, hanem szinte a teljes baloldali elit, így egyre több baloldali politikusról derül ki, hogy a guruló dollárok ügyében mely részfeladatokért volt felelős.

Perjés Gábor vagyonnyilatkozataival súlyos gondok vannakFORRÁS: MAGYAR NEMZET

Tehát a nap nap után kibukó fővárosi botrányokat követően az adóhatóság immár nemcsak költségvetési csalás, hanem pénzmosás gyanújával is nyomoz a főpolgármester mozgalmának pénzügyei miatt. Karácsony Gergely a napokban több interjút is adott, a felmerülő kérdésekre azonban nemegyszer mellébeszéléssel, mi több, valótlanságokkal válaszolt. Miért nem képes vállalni a felelősséget a főpolgármester?

 

KARÁCSONY GERGELY POLITIKUSKÉNT MÉG SOSEM VÁLLALT SEMMIÉRT SEM FELELŐSSÉGET, EZ MOST SINCS MÁSKÉNT.

Jelen esetben viszont nemcsak politikai, hanem akár jogi felelősségre vonásról is beszélhetünk, ugyanis Karácsony Gergely és barátai immáron hivatalos jegyzőkönyveket hamisítottak, és ezzel megpróbáltak megvezetni egy hazai bankot. Amennyiben minden törvényes lett volna, akkor Karácsony Gergely nem kényszerülne arra, hogy folyton mellébeszéljen, így viszont pont saját magát buktatja le, és saját magát teszi egyre gyanúsabbá. A főpolgármester helyzete egyre rosszabb, hisz a magyarázkodása hiteltelen, és egyre inkább ráég az a több mint 520 millió forintos támogatás, amit külföldről kapott.

 

Az ellenzék legnagyobb erejét képviselő Gyurcsány Ferenc levegőnek nézte a Magyar Nemzet stábját, amikor Karácsony botrányáról kérdezték. Mondhatjuk, hogy a DK elnöke a hallgatásával próbálja védeni a főpolgármestert?

A Gyurcsány Ferenc vezette baloldal látványosan hallgat, valahányszor a guruló dollárok ügye napirendre kerül. A hallgatás egyértelmű oka, hogy a baloldal számára kellemetlen ez az ügy, és a politikai kockázatok mellett az esetleges jogi kockázatokat is szeretnék elkerülni.

 

ELKÉPZELHETETLEN, HOGY A BALOLDALI PÁRTVEZETŐK NE TUDTAK VOLNA A KÜLFÖLDI PÉNZEKRŐL, ÍGY NEMCSAK GYURCSÁNYNAK VANNAK KELLEMETLEN INFORMÁCIÓI KARÁCSONY GERGELYRŐL, HANEM A FŐPOLGÁRMESTER IS TUDNA OLYAN INFORMÁCIÓKAT MEGOSZTANI, MELYEK NEHÉZ HELYZETBE HOZNÁK A BUKOTT MINISZTERELNÖKÖT.

A hallgatással tehát elsősorban nem a másikat, hanem éppenséggel saját magukat védik. Továbbá azt se felejtsük el, hogy

GYURCSÁNY FERENC SZÁMÁRA KARÁCSONY GERGELY EGY MEGFELELŐ FŐPOLGÁRMESTER-JELÖLT LENNE, HISZ A JELENLEGI FŐPOLGÁRMESTER KÖNNYEN IRÁNYÍTHATÓ ÉS BEFOLYÁSOLHATÓ.

Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter FORRÁS: ORIGO

A kétes hátterű finanszírozás másik fő haszonélvezője Karácsony Gergely mellett Márki-Zay Péter lett, aki be is lépett a 99 Mozgalomba. Lehetséges, hogy ahogyan korábban már előfordult, végül Márki-Zay Péter fogja lebuktatni a főpolgármestert?

Márki-Zay Péter a 2022-es baloldali kampány legkockázatosabb, legkiszámíthatatlanabb eleme volt. A bukott miniszterelnök-jelölt fegyelmezetlensége pedig nem változott a tavalyi választás óta, mindössze annyi történt, hogy sértett emberré vált. A választás estéjén Márki-Zay Péter egyedül maradt a színpadon, sőt már aznap este a baloldali pártok ellene fordultak, így érthető a bukott miniszterelnök-jelölt részéről a sértettség és a bosszúvágy.

Márki-Zay Péter zsaroló potenciáját az is erősítheti, hogy ő maga 2022-ben jogilag a saját egyesületének vezetője volt, míg Karácsony Gergely úgy fogadta el a guruló dollárokat, hogy a főpolgármester eközben pártvezetői pozíciót is betöltött.

Hogyan hatnak ezek a botrányok a baloldal megítélésére?

A guruló dollárok ügye egyértelműen negatív hatást gyakorol a baloldali pártok megítélésére. A Nézőpont Intézet júniusi kutatása szerint

MÉG A BALOLDALIAK 41 SZÁZALÉKA IS ELUTASÍTJA A KÜLFÖLDI TÁMOGATÁST, SŐT A BALOLDALIAK 49 SZÁZALÉKA A JOGSZABÁLYOK SZIGORÍTÁSÁT SZÜKSÉGESNEK TARTJA A KÜLFÖLDI FINANSZÍROZÁSOK VISSZASZORÍTÁSA ÉRDEKÉBEN.

 

Azaz a baloldali szavazók jelentős része elfogadhatatlannak tartja azt, ha a pártok külföldi pénzeket csatornáznak be a kampányukba.

A dollárbaloldal számára az is további kellemetlenséget fog jelenteni, hogy a kormánypártok egy szuverenitást védő törvénycsomagot fognak előterjeszteni, ami megakadályozza, hogy álcivilek, a magyar törvényeket kijátszva, megsértsék a magyar választások tisztaságát. Ebben az ügyben a baloldali pártoknak a saját szavazói megnyugtatása céljából az lenne az érdekük, hogy támogassák a kormánypártok törvényjavaslatát. Az eddigi tapasztalatok alapján viszont arra lehet következtetni, hogy a dollárbaloldal ahelyett, hogy a saját szavazóinak akarna megfelelni, inkább a külföldi támogatók oldalára fog állni.

 

Mennyire vehetőek komolyan a baloldali pártok, amikor konkrét koncepciók és javaslatok helyett „csak attól hangos a sajtó", hogy ismét újabb botrányba keveredtek?

A baloldal célja, hogy újra kormányzati pozícióba kerüljenek, ehhez ugyanakkor el kell hitetniük a szavazókkal, hogy alternatívát jelenthetnek a Fidesz-KDNP-vel szemben. A cél elérése érdekében egy kiforrott és érthető koncepciót kellene letenniük az asztalra, mely tervezet választ kísérel adni az emberek mindennapi problémáira.

EHELYETT A BALOLDAL MA INKÁBB EGY MAFFIASZERŰ HÁLÓZATKÉNT MŰKÖDIK, AHOL ILLEGÁLIS KÜLFÖLDI PÉNZEK MOZOGNAK KÜLFÖLDI ÉS HAZAI CÉGHÁLÓZATON, VALAMINT KÖZVETÍTŐKÖN KERESZTÜL, SŐT MÉG HIVATALOS DOKUMENTUMOK MEGHAMISÍTÁSÁTÓL SEM RIADNAK VISSZA.

Egy ilyen portfólióval legfeljebb a legradikálisabb baloldali szavazók hajlandóak megbékélni, miközben a mérsékelt, kormányellenes érzelmű szavazók és a bizonytalanok inkább otthon maradnak, vagy egyenesen a jobboldalra szavaznak.

Nyomozás indulhat Karácsony Gergely bizalmi embere, Perjés Gábor valótlan tartalmú vagyonnyilatkozataival kapcsolatban – tudta meg a Magyar Nemzet. Az ügyben egy magánszemély fordult a hatósághoz azután, hogy megírtuk, a párbeszédes politikus több millió forintnyi jövedelmet titkolhatott el.

Költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználása gyanújával jelentette fel Perjés Gábort, a Párbeszéd politikusát Tényi István. Ismert, a Magyar Nemzet pénteken írta meg, hogy Karácsony Gergely párttársa önkormányzati képviselő a II. kerületben, ezért évente vallania kell vagyoni helyzetéről. Tényi feljelentésében azt írta, hogyPERJÉS 2019 NOVEMBERÉBEN VAGYONNYILATKOZATÁBAN CSAK AZT TÜNTETTE FEL, HOGY AZ ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALÁBAN A PÁRBESZÉD PÁRT RENDEZVÉNYSZERVEZŐJEKÉNT HAVI BRUTTÓ 235 EZER FORINTOT KERESETT AZ ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐI TISZTELETDÍJÁN FELÜL.

Csakhogy a politikus 2016 és 2019 között a Trafó Kortárs Művészetek Háza (röviden: Trafó) felügyelőbizottsági tagjaként, afféle politikai delegáltként évente közel egymillió forintot keresett, de ez a tétel mégsem szerepelt első önkormányzati vagyonnyilatkozatában.

Perjés Gábor vagyonnyilatkozataival súlyos gondok vannak

FORRÁS: ORIGO

 

Hatalmas hiba

„A dokumentumot 2019. november 11-én adta le, ám a Trafóban még 2019. november 30-ig a felügyelőbizottság tagja maradt, vagyis számot kellett volna adnia jövedelméről " – áll a feljelentésben, amiben az is szerepel, hogy Perjés 2020 végétől a II. Kerületi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. felügyelőbizottsági tagságát kapta meg. Ennek azonban nincs nyoma azóta leadott vagyonnyilatkozataiban (2021, 2022, 2023), ami azért problémás, mert ez szintén fizetett tisztség. Ez éves szinten 780 ezer forintot jelentett 2021-ben és 2022-ben, idén pedig már több mint egymillió forintot.

Tényi az adóhatóságnak írt beadványában azt is megemlítette, hogy Perjés a képviselői bemutatkozásában sem mond igazat, amikor azt írja, hogy gyerekkora óta a II. kerület lakója. A legutóbbi két vagyonnyilatkozatát már Törökbálinton keltezte, ahol egy luxusotthonnal rendelkezik, és ide van bejegyezve a Karácsony Gergely vezette 99 Mozgalom Egyesület is.

Több bűncselekmény miatt is nyomoznak

Perjés utóbbi mozgalom kétes ügyletei miatt is foghatja a fejét, ugyanis a 99 Mozgalom több mint ötszázmillió forintnyi, állítólag mikroadományokból származó befizetése kapcsán a hatóságok már nyomozást rendeltek el. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) költségvetési csalás és pénzmosás elkövetésének gyanújával, valamint az OTP feljelentése nyomán már hamis magánokirat felhasználása miatt is vizsgálódik.

A NEMZETI INFORMÁCIÓS KÖZPONT NYÁRON NYILVÁNOSSÁGRA HOZOTT JELENTÉSE ARRA MUTATOTT RÁ, HOGY PERJÉS GÁBOR 2021 AUGUSZTUSA ÉS 2022 SZEPTEMBERE KÖZÖTT TIZENKILENC ALKALOMMAL ÖSSZESEN 506 MILLIÓ FORINTOT FIZETETT BE AZ ÁLTALA VEZETETT, KARÁCSONY GERGELY ÁLTAL ALAPÍTOTT 99 MOZGALOM SZÁMLÁJÁRA.A befizetések nagyobb része, nagyjából négyötöde valutában történt: 917 695 eurót és 3900 angol fontot fizettek be készpénzben.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Versenyző luxusautók okozhatták a halálos balesetet Szalántánál

origo.hu

Macron újabb döbbenetes nyilatkozata háborúba taszíthatja Európát

life.hu

Victoria Beckham ilyen valójában: kitálaltak a zárt ajtók mögötti viselkedéséről

hirtv.hu

Gyurcsány egykori minisztere is felbukkant Magyar Péter mögött

ripost.hu

Még el sem kezdődött, máris megbukott a nézőknél a Való Világ

origo.hu

Továbbra is nagy a titkolózás Berki Krisztián haláláról

lakaskultura.hu

A '60-as és '70-es évek hippikultúráját ünnepli az IKEA: szívet melengető, ikonikus darabok térnek vissza

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

ripost.hu

Fodrozódik az őszibarack levele? Így mentsd meg a termést

ripost.hu

Dárdai kiborította a bilit; Szoboszlai is nagy gondban

ripost.hu

Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Szintet lépett a háborús őrület: Katonákat és dollárszázmilliárdokat küldenének Ukrajnába

POLITIK

Magyar Péter testőrei elfoglaltak egy teljes vasúti kocsit. Mitől fél?

POLITIK

Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK

Magyar Péter üvöltve fenyegette a feladatukat végző rendőröket. Újabb részletek a hivatalos jegyzőkönyvből

POLITIK

Megérkezett Európába a kínai elnök

POLITIK

Figyelmeztető lövések a kárpátaljai Nagyszőlősön

POLITIK

Az európaiak leginkább a háborútól és a migrációtól félnek

POLITIK

Gyurcsány testőre vigyáz Karácsonyra is