Létrehozva: 2023.09.23.

Migránsok támadtak a rendőrökre Nógrádban

Lövések is dördültek.

Egy nógrádi rendőr figyelmeztető lövéseket adott le, miután migránsok egy csoportja rájuk támadt Ipolyszögön, a szlovák határon – derül ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleményéből, írja a Blikk.

A rendőrök hétfőn állítottak meg egy kisteherautót Ipolyszögön. A jármű rakterében több illegális migráns is volt. 

FORRÁS: POLICE.HU

A kistarcsai sofőrt elfogták, de a migránsok megpróbáltak elmenekülni a helyszínről, és „támadóan léptek fel" a rendőrökkel, ezért az egyikőjük több figyelmeztető lövést adott le.

Az elfogott személyeket Tompára szállították, a kistarcsai férfit őrizetbe vették, ellene embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Egy nap alatt megint több mint ezer migránssal szemben kellett intézkedniük a magyar hatóságoknak. A sokszor arcukat eltakaró illegális bevándorlók a legváltozatosabb módszerekkel próbálnak bejutni Magyarországra, kísérleteikről egyre többen videókat is megosztanak a közösségi oldalakon. Sőt, az embercsempészek is ugyanitt toborozzák a sofőröket. Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a röszkei határnál nemrégiben arról beszélt, hogy a migránsok egyre nagyobb csoportokban közelítik meg a kerítést.

Egyre több migráns érkezik Szabadkára, valószínűleg hamis török útlevéllel. Az illegális bevándorlók teljesen elárasztották a környéket. A lakók látják, ahogy folyamatosan taxival hozzák őket.

„Minden éjszaka negyven-, ötven-, harminc fős csoportok jönnek. Zomborból jöttem tegnap, hét-nyolc taxis Zomborból szállította a migránsokat Makkhetesre, Szabadkára. A zombori és a bezdáni úton van egy úgynevezett Odiseja étterem, ott vannak a migránsok, az a lakóterületük, ott vannak a taxisok, ég a villany, dáridóznak, a rendőrség pedig mindezt nem látja” – mondta egy helyi férfi.

A Szabadka környéki erdőkben továbbra is szinte minden naposak a lövöldözések, a magyarországi Ásotthalommal határos Királyhalmon pedig egyre közelebb kerülnek a migránsbandák a település lakott részéhez. A helyi lakosok állandó félelemben élnek, senki sem mer kamera elé állni. Kamerán kívül viszont elmondták, hogy a migránsok egyre közelebb kerülnek a település lakott részéhez. Egyes állítások szerint szombat délután a helyi temetőben két lövés is eldördült.

Állítólag az egyik migránsbandavezér adott le figyelmeztető lövéseket.

A migránsok útja Szabadkából a magyar határzárhoz vezet. Ezt többen a közösségi oldalakon is megmutatják. Ezen a videón az látható, ahogy egy nagyobb migránscsoport létrával mászik át a kerítésen. Egy másik felvételen pedig már közelebbről mutatják meg a szökési kísérletet.

A videó készítője – egy arcát kendővel eltakaró férfi – külön ráirányítja a kamerát a kerítés másik oldalán szolgálatot teljesítő rendőrökre. Egy másik videón pedig az embercsempészek mutatják be, hogy milyen hatékonyan dolgoznak.

Egy magyar rendszámú furgonból magyar nyelven is kérik a migránsokat, hogy egymás után hagyják el az autót. Szakértők szerint az embercsempészbandák saját magukat is reklámozzák a közösségi oldalakon.

A Magyar Nemzetnek Boross Zoltán, a Nemzeti Nyomozó Iroda főosztályvezetője korábban azt mondta:

A szállítókat sok esetben a TikTokon vagy a Facebookon toborozzák.

Önéletrajzot kérnek, és alkalmassági vizsga is van. Úgy fogalmazott: „a gátlástalanság teteje, hogy a csempészek nyíltan hirdetik szolgáltatásaikat a közösségi oldalakon.”

Rendkívüli migrációs nyomásnak van kitéve a déli határzár. Ásotthalom és Mórahalom térségében már gyakran előfordul, hogy az embercsempészek akár 150–200 főt is megpróbálnak átjuttatni a kerítésen.

Újszerű a szervezettség fokozott megjelenése.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója Röszkén azt mondta: a korábbiaknál szervezettebben, nagy létszámban támadják a migránsok a magyar határzárat, előfordult az is, hogy egy időben 19 csoport indított támadást, hogy bejuthasson Magyarországra. Bakondi György ismertette: folyamatosan nő a migrációs nyomás, ezt mutatják az idei adatok is. Az első negyedévben 27 600, a másodikban már több mint 36 000 határsértő próbálkozott. A harmadik negyedévben pedig a számuk már a 43 ezret is meghaladta.

 „A számadatok is és a tendenciák is azt mutatják, hogy azok a kormányzati döntések, amelyeket 2015-ben a magyar kormány meghozott, és ami miatt számos politikai támadás ért bennünket, helyes döntések voltak, jól szolgálják a magyar belbiztonság stabilitását, de legalább ennyire segítik az európai uniós belbiztonságot is” – hangsúlyozta a belbiztonsági főtanácsadó.

Bakondi György hozzátette, jogos elvárás lenne, hogy az unió legalább 50 százalékban finanszírozza a magyar határvédelem működését.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megszólalt a saját edzőjét bohócnak nevező magyar hokis a szenzációs feljutás után

origo.hu

Németország újabb drámai világháborús lépése

borsonline.hu

Akikre mindig számíthatsz: ez a 3 csillagjegy a legmegbízhatóbb mind közül

hirtv.hu

Láncreakció – Német sajtó: fontos szakértői anyagokat titkolhattak el az atomerőművek leállítását megelőzően + videó

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: 10 emberből 9-nek nem tűnik fel a különbség

vg.hu

Az egyik legnagyobb magyar bolt bejelentette: végleg csökkenti a hús árát, akár az ötödével is

origo.hu

Megrázó felvétel az ukrán-orosz háborús pokolról - videó

astronet.hu

Heti horoszkóp 2024. április 29-május 5.: Nagyon kedvező változásokat jeleznek a bolygók

ripost.hu

„Pénzt kérek a pasimtól, amikor nálam van: a víz nincs ingyen”

ripost.hu

Ez roppant kínos: megint lebukott Meghan, hogy hazudott

ripost.hu

Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

ripost.hu

Közbelép az univerzum, 3 csillagjegyre rátalál az örökké tartó szerelem!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Magyar Péter üvöltve fenyegette a feladatukat végző rendőröket. Újabb részletek a hivatalos jegyzőkönyvből

POLITIK

Tűzzel játszanak a nyugati politikusok: az orosz atombombák nem állnak bevetésre készen?

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Karácsony-káosz, ezt kapták öt év alatt a budapestiek

POLITIK

Egy hét alatt 380 orosz támadás Ukrajnában

POLITIK

Magyarországra küldené a migránsokat egy francia politikus

POLITIK

Zelenszkij váratlanul összehívta a teljes ukrán vezérkart