Létrehozva: 2023.09.05.

Már a demokraták is Biden lecseréléséről beszélnek

"Ideje, hogy ezt megtegyék, éljenek a lehetőséggel!”

„Könyörgöm, hogy azok az emberek, akik készen állnak és tudják, hogy valószínűleg itt az ideje, hogy ezt megtegyék, éljenek a lehetőséggel!” – kérte Dean Phillips minnesotai demokrata képviselő egy tévéműsorban, sürgetve, hogy az amerikai elnök végre kihívóra találjon saját pártjában. Joe Biden ámokfutása mindeközben folytatódik: a hétvégén arról beszélt újságírók előtt, hogy nincs hol laknia - írta a hirado.hu.

„Szeretnék egy mérsékelt kormányzót látni, remélhetőleg a Heartlandből, a négy állam egyikéből, amelyre a demokratáknak szükségük lesz” – így írta le az NBC amerikai hírtelevízió Meet the Press című műsorában Dean Phillips azt a politikust, akinek

szerinte végre fel kéne bukkannia új, demokrata elnökjelöltként.

(A Heartland az amerikai Közép-Nyugat, melyet korábban a „nemzet testének” neveztek, a Nagy Tavak vidékétől a Mississippi torkolatáig terjedő sáv – a szerk.)

Valaki segítsen!

A demokrata törvényhozó tehát arra szólította fel kollégáit, hogy hívják ki Biden elnököt a 2024-es előválasztáson: „Éljenek a lehetőséggel!” – fogalmazott.

A műsorban elmondta, hogy „imádja” Bident, de azt szeretné, ha átadná a stafétát az új vezetőknek.

A nyugat-virginiai Joe Manchin demokrata szenátor vagy

akár Cornel West (baloldali, Bident támogató filozófus, színész, közéleti személyiség) is indulhatna,

ezért vannak előválasztások – érvelt a politikus.

Miközben Dean Phillips aláhúzta, kifejezetten bátorítja, hogy elinduljanak az elnök kihívói, Lisa Boothe, a Fox News munkatársa azzal érvelt, hogy a demokraták szívesen megszabadulnának Bidentől, de tisztában vannak vele, hogy esetleg „leragadnának” Harris alelnöknél.

Elutasítják, de csak rá szavaznak

Lisa Boothe a The Big Weekend Show című műsorban elmondta: egyes felmérések szerint a demokraták akár 50 százaléka is más jelöltet akart a 2024-es választásokon, sőt, egyes felmérések szerint ez a szám eléri a 75 százalékot. Kamala Harris pedig a legnépszerűtlenebb alelnök az amerikai történelemben, még Dick Cheney-nél is népszerűtlenebb, abból az időszakból, amikor a republikánus alelnök „lelőtt valakit” – idézte fel Boothe.

A társműsorvezető, Joe Concha viszont arra figyelmeztetett, hogy Bident értelmetlen elnökjelölti vitára kihívni: amikor pártjának egy tagja megpróbálta egy ilyen vitába bevonni őt a jelöltségért, az Demokrata Párt nemzeti bizottsága (DNC) már bejelentette, hogy az elnök nem fog vitázni.

„Joe Biden indulhat, és Joe Biden nyerhet” – mondta a műsorban Concha. A The New York Times felmérésére hivatkozva ezt azzal támasztotta alá, hogy „fogtak tizenkét Biden-szavazót, akik 2020-ban a jelenleg regnáló elnökre voksoltak, és megkérdezték őket: Joe Biden erős vezető-e? Mind a tizenketten nemmel válaszoltak”.

Ön szerint kiábrándító elnökként? – idézte fel Concha. Mind a tizenketten igennel válaszoltak.

Ön szerint indulnia kellene 2024-ben? Mind a tizenketten nemmel válaszoltak. Ön kire szavaz 2024-ben? Mind a 12 válasz ez volt: Joe Bidenre.

 

Biden, a hajléktalan elnök?

Mindeközben Joe Biden zavartalanul bővítette tovább botrányai, bakijai végeláthatatlan sorát.

„Nem tudok hazamenni, nincs otthonom” – nyilatkozta újságíróknak az amerikai elnök a hétvégén anélkül, hogy erről megkérdezték volna.

Joe Biden otthonában, a delaware-i Rehoboth Beachen járt, és ott részt vett a Szent Edmond római katolikus templomban tartott misén.

A templomból távozva kérdezgették őt újságírók, akiknek elmondta: a titkosszolgálat biztonsági fejlesztéseken dolgozott wilmingtoni rezidenciáján. Joe Bidennek két háza is van Delaware-ben. A Fehér Házban lakik, de hétvégéi nagy részét az első államnak is nevezett Delaware-ben, a legrégebbi amerikai tagállam területén tölti.

Amikor az újságírók rákérdeztek lakáshelyzetére, kijelentette: „Nem vagyok hajléktalan.”

Biden először áprilisban beszélt újságíróknak a wilmingtoni otthonának biztonsági korszerűsítéséről.

Újból felrobbantotta az internetet Joe Biden amerikai elnök, aki ezúttal az úgynevezett tiszta energia részarányának 60 százalékos növelését ígérte „2023-ra.”

A Sztálin vezette Szovjetunió megirigyelte volna azt a növekedési ütemet, amit Joe Biden amerikai elnök vázolt fel X-bejegyzésében. Biden posztja egy olyan képet tartalmazott, amelyen szelfit készít az energetikai iparban dolgozó munkavállalókkal. A képaláírás szerint „Az inflációcsökkentő törvény az előrejelzések szerint segít megháromszorozni a szélenergiát és nyolcszorosára növelni a napenergiát, míg az amerikai villamosenergia-hálózaton keresztül felhasznált villamos energia

2023-ra várhatóan 81 százaléka tiszta energiából származik.”

Összesen 4 hónap alatt 60 százalékos növekedés?

Egyértelmű a Fox News amerikai hírtelevízió szerint, hogy az elnök – aki tényellenőrző anyagok özönét és egy jó adag csipkelődést kapott a közösségi oldalakon – tévesen értelmezte saját klímapolitikájának egyik fontos pontját.

Az inflációcsökkentési törvényt, a kormány tavaly elfogadott kulcsfontosságú gazdasági és éghajlati jogszabályát népszerűsítő posztban tehát Biden hivatalos X-fiókja (korábban: Twitter) hibásan adta meg azt a céldátumot, amikor az Egyesült Államok elektromos hálózata 81 százalékban tiszta energiával fog működni.

Az Egyesült Államok Energiahatékonysági és Megújuló Energia Hivatalának (U.S. Office of Energy Efficiency and Renewable Energy) megállapítása szerint a tiszta vagy megújuló energia felhasználása idén az Egyesült Államok által felhasznált energia mintegy 20 százalékát teszi ki. Ha Biden IRA-posztja valós adatot tartalmazna – ami az idei év, mint határidő megadása okán eleve értelmezhetetlen, tehát egy 2023-as évben kitűzött célra utalna – pontos lenne, akkor négy hónap alatt 60 százalékkal növekedne az ország tiszta energiafelhasználása.

Biden 2023-as dátumának az egyik, a téves bejegyzését korrigáló poszt szerint 2030-nak kellett volna lennie:

„2030, nem 2023 a Fehér Ház céldátuma

arra, hogy az USA villamos energiájának 81 százalékát tiszta energiából állítsák elő, ahogy azt POTUS (az amerikai elnök hivatalos X-oldala) korábban posztolta.”

Nem létezik tiszta energia

A hozzászólók egy része bírálta Biden zöldprogramját. Yanky Pollak, a Rebel News munkatársa azt válaszolta Bidennek: „Tartozol nekem a benzinpénzzel.” Tim Young konzervatív rovatvezető hozzátette: „Biztos vagyok benne, hogy a rabszolga gyerekek, akik földfémeket bányásznak az akkumulátorokhoz hálásak.”

Paul Szypula, a GOP korábbi New York-i szenátorjelöltje pedig Biden energiaprogramját állította pellengérre:

„Biden megrendezett szelfiket készít, mint egy egomániás, miközben a »tiszta energiával« henceg – az energiaárak az egekbe szöktek. Pedig a nap- és szélenergiában nincs semmi »tiszta«! A gyártásuk rengeteg szennyezést okoz.

Emellett hatásuk kiszámíthatatlan (a nap és szélenergia forrásának ingadozása miatt) ezért felhasználásuk megbízhatatlan energiaforrást jelent.”

Ronny Jackson szerint „műhiba” volt a Fehér Ház részéről, hogy Joe Biden újraindulhat a választáson.

A napokban Joe Biden több alkalommal is elesett, valamint összefüggéstelen módon beszélt. A Fehér Ház egykori orvosa azután szólalt meg, hogy az elnök elesett az amerikai légierő akadémiájának diplomaosztó ünnepségén. Ronny Jackson arra a következtetésre jutott, hogy Joe Biden

„sem mentálisan, sem fizikailag nem alkalmas arra, hogy az Egyesült Államok elnöke legyen”.

„Valamit tennünk kell”

„Úgy gondolom, Biden fizikai képességeinek hanyatlása most rávilágítja a figyelmet a kognitív hanyatlásra, aminek már régóta szemtanúi vagyunk” – mondta Jackson, aki szerint a helyzet olyan súlyos, hogy akár már „nemzetbiztonsági kérdésként” is lehet értelmezni. „Valamit tennünk kell ellene” – tette hozzá.

Az, hogy ez az ember

azt hiszi, hogy 86 évesen is elnök lehet, amikor most 80 éves (…), egyszerű műhiba a Fehér Ház részéről”

– fejtette ki az orvos, aki azt is kifogásolta, hogy Bidennek a demokraták egyáltalán megengedik, hogy újabb az elnöki ciklusáról beszéljen. Szerinte valakit ezért felelősségre kell vonni, és „le kell állítani ezt, mert ez szégyen”.

Jackson figyelmeztetett: elérkezhet az az idő, amikor

az amerikai hadsereg főparancsnokának járókeretre lesz szüksége – bár ha azzal „kúszik körbe-körbe, legalább nem esne pofára az egész világ előtt”,

ami neki és országának is rendkívül kínos. A szakember kijelentette: imádkozik azért, hogy Bident jövőre ne válasszák újra, bár nem hiszi, hogy az elnök képes lesz kitölteni hivatali idejét.

Nem csak imádkozik

Ronny Jackson még áprilisban nyílt levelet tett közzé, amelyben azt követelte, hogy Biden végezzen el egy kognitív tesztet, vagy szálljon ki a 2024-es versenyből. Később újabb levelet írt, amikor Biden bejelentette, jövőre újraindul az elnökválasztáson.

Barack Obama egykori orvosa akkor

felszólította az elnököt, hogy vagy azonnal mondjon le hivataláról és vesse el újraválasztási terveit, vagy jelentkezzen klinikailag hitelesített kognitív szűrővizsgálatra,

majd tegye a nyilvánosság számára hozzáférhetővé az eredményeket.

Jackson állt azon korábbi felhívások élére is, melyek szintén azt követelték, hogy Biden vegyen részt egy kognitív teszt elkészítésében. 2022 júliusában is ezt akarták elérni: ekkor a követelést  több mint 50 képviselőházi republikánus írta alá.

A Biden-adminisztráció hajthatatlan

A Biden orvosa, Kevin O’Connor által kiadott írásbeli orvosi vizsgálati jelentés tovább erősíti, hogy

ez a kormányzat továbbra is hajthatatlan az igazság eltitkolásában

– tette hozzá Jackson a vele készített beszélgetésben.

A demokrata kormányzat többször is félresöpörte mind a Biden alkalmasságával kapcsolatos aggályokat, mind azt a kezdeményezést, hogy a 75 év feletti politikusokkal mentális alkalmassági tesztet végeztessenek.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szoboszlaiékat is megzavarhatja az Eb-n a skót sztár lélegzetelállítóan szép kedvese - galéria

origo.hu

Olaszország válaszolt Macron őrült, világháborús tervére

metropol.hu

Közölték a halálhírt Kulcsár Edinával: összeroppant a lelke

ripost.hu

„Pénzt kérek a pasimtól, amikor nálam van: a víz nincs ingyen”

origo.hu

Áttetsző felsőben mutogatja hatalmas melleit Metzker Viki - kép

astronet.hu

Májusi pénzhoroszkóp 2024.: bőséget hoz a Jupiter és a Vénusz

ripost.hu

Gyűlölik a poloskák: ez a természetes anyag a legjobb ellenszer

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: 10 emberből 9-nek nem tűnik fel a különbség

ripost.hu

Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Magyar Péter üvöltve fenyegette a feladatukat végző rendőröket. Újabb részletek a hivatalos jegyzőkönyvből

POLITIK

Tűzzel játszanak a nyugati politikusok: az orosz atombombák nem állnak bevetésre készen?

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Zelenszkij váratlanul összehívta a teljes ukrán vezérkart

POLITIK

A konzervatív erők felkészüléséről szólt a CPAC HUNGARY

POLITIK

Eszkalálódhat a háború Ukrajnában, Európát veszély fenyegeti

POLITIK

Gyurcsány-fiókák állnak Karácsony mögött