Donald Tusk: a NATO katonái már Ukrajnában vannak

KÜLFÖLD
POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2023.09.09.
Módosítva: 2023.09.10.

Kötcse fő témája a jövő évi európai uniós választások

Ez volt a 22. piknik.

Brüsszelben változásokat kell elérni, ehhez Európában és Magyarországon is a jobboldali képviselőknek kell bizalmat kapniuk a jövő évi európai uniós választáson – ezt mondta a miniszterelnök politikai igazgatója Kötcsén, a Polgári Magyarországért Alapítvány Polgári Piknik helyszínén. Orbán Balázs hangsúlyozta: Brüsszelt foglyul ejtette egy háborúpárti és korrupt elit, és az elmúlt időszakban hozott elhibázott döntések komoly károkat okoznak Európának. A kötcsei pikniket 2004 óta rendezik meg. Orbán Viktor kormányfő itt zárt körben ad helyzetértékelést a politikai folyamatokról.

Hatalmas médiafigyelem mellett, fotósok és újságírók gyűrűjében érkeztek a politikusok, közéleti szereplők szombaton a somogy vármegyei Kötcsére.

Sokan közülük kérdésekre is válaszoltak, mielőtt bementek polgári piknikre. Varga Judit, az Országgyűlés európai ügyek bizottságának elnöke arról is beszélt, milyen célokra törekszik Magyarország az Európai Unióban.

„Erős nemzetek erős Európája. Egyébként ezt rengetegszer elmondjuk, én magam is gyakorlatilag ebben a szellemben végzem az Európai Uniós feladataimat” – fogalmazott.

Az őszi politikai szezon nyitányának számító találkozó célja, hogy a résztvevők kötetlen hangulatban vitathassák meg az aktuális politikai kérdéseket.

A miniszterelnök politikai igazgatója a kezdés előtt arról beszélt: az elhibázott brüsszeli döntések komoly károkat okoznak, Európa versenyképessége pedig egyre romlik. Brüsszelben változásokat kell elérni, ehhez Európában és Magyarországon is a jobboldali képviselőknek kell bizalmat kapniuk a jövő évi európai uniós választáson.

„Ezzel kapcsolatban a megoldás az azt jelenti, hogy az Európai Parlamenti választásokon mindenhol Európában, erre van is esély, a jobboldali pártok erősödnek és Magyarországon is azt gondoljuk, hogy a a jobboldali erőknek és a Fidesz KDNP-nek kellene bizalmat kapnia, és akkor tudnánk az Európai Unióban és Brüsszelben változásokat elérni” – Orbán Balázs ezt nevezte a legfontosabb kérdésnek a kötcsei találkozón, majd az uniós választásokról hangsúlyozta, a jobboldalnak és a jobbközének együtt kell működnie, az később dől el, hogy ehhez a Fidesz-KDNP-nek melyik pártcsaládba kell kerülnie.

A kötcsei pikniket 2004 óta rendezik meg rendszeresen itthon. A kormányfő itt zárt körben ad helyzetértékelést a politikai folyamatokról. Emellett meghatározza a kormányzati feladatokat és irányvonalat a következő időkre.

Orbán Vikor kora délután érkezett meg a helyszínre. A kormányfő kiszállt a kisbuszból és gyalog ment tovább.

Nem sokkal később egy fotót osztott meg közösségi oldalán. Azt írta: Újra itt. Kötcse 2023.

22. alkalom.

 

A miniszterelnök kötcsei beszédei rendszerint programalkotó diskurzusnak számítanak – ezt már ifj. Lomnici Zoltán mondta a Magyar Nemzetnek adott interjúban.

A Századvég jogi szakértője közölte, az összejövetel idei mottója: „Ahol a haza, ott a szabadság.”

Ez azt jelenti, hogy a szuverenitás a nemzeti érdekek minden más elvárás, érdek elé helyezése áll a találkozó középpontjában.

A legfontosabb aktuális témák között az elemző szerint az ukrajnai háború és annak Magyarországra gyakorolt biztonsági és gazdasági hatásai szerepelhetnek, felmerülhet a megnövekedett migráció és egy esetleges energiaválság kérdése is. De számíthattak a résztvevők a jogtalanul visszatartott uniós pénzek, a Biden-adminisztráció részéről érkező tisztességtelen és barátságtalan gesztusok kitárgyalására is.

Kötcse fő témája azonban a jövő évi európai uniós választások.

ifj. Lomnici Zoltán leszögezte: ennek kapcsán akár át lehetett tekinteni a kormánypártok és az ellenzék helyzetét, és azt is milyen stratégia mentén kell nekivágni a választási kampánynak.

Brüsszelben változásokat kell elérni, ehhez Európában és Magyarországon is a jobboldali képviselőknek kell bizalmat kapniuk a jövő évi európai uniós választáson – hangsúlyozta a miniszterelnök politikai igazgatója a Somogy vármegyei Kötcsén, a Polgári Magyarországért Alapítvány Polgári Piknik elnevezésű rendezvényének helyet adó Dobozy-kúria előtt újságíróknak.

Orbán Balázs kijelentette: Brüsszelt foglyul ejtette a háborúpárti és korrupt elit, az elmúlt időszakban meghozott, elhibázott döntések nagyon komoly károkat okoznak Európának, amelynek versenyképessége egyre romlik.

A megoldást az jelenti, hogy az európai parlamenti választásokon mindenhol Európában – erre van is esély – a jobboldali pártok erősödnek.

Hozzátette: Magyarországon is a jobboldali erők, a Fidesz-KDNP képviselőinek kellene bizalmat kapniuk, „akkor tudnánk az Európai Unióban, Brüsszelben változásokat elérni”.

Ez lesz a legnagyobb kérdés a mai kötcsei találkozón” – mondta Orbán Balázs a rendezvényről, amelyen beszédet mond Orbán Viktor miniszterelnök.

Hozzátette, a legfontosabb, hogy a közvélemény-kutatások szerint minden jelentős uniós országban a jobboldal erősödik. „Azt gondoljuk, hogy az úgynevezett jobbközépnek nem a baloldallal kell együttműködnie, mert látjuk, hogy ez milyen eredménnyel jár, az elmúlt öt évben Európa sajnos lejtmenetre került”– jegyezte meg.

Az uniós választásokról hangsúlyozta, a jobboldalnak és a jobbközépnek együtt kell működnie, az később dől el, hogy ehhez a Fidesz-KDNP-nek melyik pártcsaládba kell kerülnie.

Újságírói kérdésre, miszerint Robert Fico korábbi szlovák miniszterelnökben találja-e meg a szövetségest a Fidesz, azt válaszolta: azokban találják meg a szövetségeseiket, akik nemzetek Európájában gondolkodnak.

„Mi nem egy birodalmi Európát szeretnénk, hanem nemzetek Európáját” – húzta alá.

Arra a kérdésre, hogy miért nem hívatták be az orosz nagykövetet azért, mert egy orosz tankönyv az 1956-os forradalom résztvevőit fasisztának nevezte, azt mondta: 1956 hőseivel kapcsolatban egységes álláspont, hogy a magyar nemzet legfontosabb és kitüntetett szereplői, akik minden megbecsülést megérdemelnek. „Ezt elvárjuk minden országtól” – közölte.

A kötcsei találkozót 2004 óta rendezik meg, az idei piknik mottója ez volt „Ahol a haza, ott a szabadság”.

 

 

origo.hu

Drámai bejelentés: Lengyelország evakuálására készül a lengyel védelmi miniszter

origo.hu

Így távozott Magyarországról Hszi Csin-ping a történelmi látogatás után - kép

metropol.hu

Biztonsági őrök léptek közbe Zalatnay koncertjén

hirtv.hu

Lencsevégre kapták a Bükkben barangoló medvét

ripost.hu

Ezeknek a csillagjegyeknek szerelmet hoz a nyár, igy készülj fel!

magyarnemzet.hu

Készüljön, hamarosan eltűnhet az internet, komoly mágneses vihar éri el a Földet

origo.hu

Az Egyesült Államok szerint az atomháború az egyetlen megoldás

mindmegette.hu

Ezzel a magyaros menüvel várják Budapesten Hszi Csin-pinget, a kínai elnököt

she.life.hu

Baráti körben– undercover összefogás (hirdetés)

videa.hu

Malpura, joghurtos fánkocskák: hűsítő, gyümölcsös desszert -receptvideó ( hirdetés)

life.hu

Bármi legyen az oka, kezelni kell (hirdetés)

ripost.hu

Égben írt szerelem? Három csillagjegy szívét dobbantja meg az univerzum!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Letartóztatták a budapesti Antifa-támadás újabb német gyanúsítottját

POLITIK

Ukrajnában petíciót tettek közzé nyugati csapatok behívására

POLITIK

Ukrán tábornok: a csatatéren nem lehet lezárni a háborút

POLITIK

Szintet lépett a háborús őrület: Katonákat és dollárszázmilliárdokat küldenének Ukrajnába

POLITIK

Újabb olasz intézkedések az illegális migráció ellen

POLITIK

Az oroszok áttörésre készülnek Ukrajnában?

POLITIK

Sokak szemét csípi, hogy hozzánk jön a kínai autógyár

POLITIK

Zelenszkij leváltotta saját testőrparancsnokát