Létrehozva: 2023.09.22.

Kocsis Máté: nem változnak a kamattámogatott hitelek és a bankadó sem

Minden ettől eltérő állítás magánvélemény.


A kormány a kamattámogatott hiteleken nem változtat és a bankadót sem emeli meg - jelentette ki a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője a Fidesz és a KDNP kihelyezett esztergomi frakcióülésének szünetében tartott sajtótájékoztatón.
    Kocsis Máté jelezte: minden ettől eltérő állítás magánvélemény, és a frakció is egyetértett vele, mert 2024-ben a hitelezés növekedését kellene elérni. Ehhez pedig szükség van kamattámogatott hitelekre és a bankokra is.
    A frakcióvezető közölte: a miniszterelnök szerdán a frakciók tagjai előtt tartott előadásában arról beszélt, hogy a költségvetési hiányt a kormány csökkenő pályán fogja tartani, és a kereskedelmi és iparkamarával, valamint a bankszövetséggel kötött megállapodást is be fogja tartani.
    Kocsis Máté hangsúlyozta: az infláció csökkenő pályán van, a hitelminősítők szerint a magyar gazdaság alapjai stabilak, erősek, és a hitelezést fel kell gyorsítani. Mindezzel szembe menne az adóemelés, ezért nem látja reálisnak - tette hozzá.

Kocsis Máté azt is leszögezte, hogy Brüsszelben változást kell elérni. – Azokkal kell összefogni, akik elutasítják a kettős mércét, a korrupciót, és akik háború helyet békét akarnak – tette hozzá. Kocsis közölte, a szuverenitás megvédése a másik fontos ügy. Ebbe beletartozik a gazdasági, kulturális és politikai szuverenitás megőrzése. 

Szót ejtett arról, hogy a gazdasági, a kulturális és a politikai szuverenitásunkat támadadják Brüsszelben. A nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője kiemelte, hogy az EU átverte a tagországokat az ukrán gabona ügyében. Felhívta a figyelmet, hogy Brüsszelből azt is meg akarják mondani, hogy honnan vegyen hazánk kőolajat vagy más energiahordozót.

A kulturális szuverenitás kapcsán jelezte, hogy a migrációs vita húzódik meg a háttérben. – Egymillió migránst tartóztatott fel az ország a déli határon a kerítés révén. Nem fogjuk lebontani a kerítést, és semmilyen migrációs folyosót nem fogunk megnyitni – húzta alá a frakcióvezető.

Továbbá elmondta, hogy a kulturális szuverenitásunkat is támadják.

– Ránk akarják kényszeríteni a genderideológiát. Brüsszelt nem érdekli több mint 3,3 millió ember véleménye 

– fogalmazott, utalva az ezzel kapcsolatos nemzeti konzultációs kérdésre.

A Fidesz frakcióvezetője a politikai szuverenitás felszámolása kapcsán azt mondta, hogy Brüsszel több pénzt juttat a magyar baloldalnak, mint a Soros-birodalom. – Miközben Magyarországot csuklóztatják a véleménye miatt, addig a dollárbaloldal politikai közösségeit támogatja Brüsszel.
A jövő évi EP-választások tétje, hogy meg tudjuk-e védeni a szuverenitásunkat. Mi változást akarunk Brüsszelben – jegyezte meg.

Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője közölte, hogy a KDNP-nek továbbra is fontos a magyar családok támogatása. – Felkértük a kormányt, hogy bővítse a csok rendszerét, hogy minél szélesebb kör igénybe tudja venni – jelezte. Mint mondta, CSOK+ programot várnak ősszel a parlament elé, majd szeretnék, ha 2024 elején be tudnák vezetni az új családtámogatási rendszert.

Újságírói kérdésre Kocsis Máté a gyermekvédelmi törvény módosításáról elmondta, hogy zajlik a törvény kidolgozása. A frakcióvezető kifejtette, hogy nem csak a genderideológia elutasítása áll a törvény hátterében, hanem egyéb gyermekvédelmi intézkedések is.

A frakcióvezető a határvédelem témájában feltett kérdésre elmondta: arra kérték a kormányt, hogy dolgozzon ki javaslatcsomagot, de az önmagáért beszél, hogy Brüsszel nem fizeti ki a határvédelem költségeit, a brüsszeli elit ebben nem kíván részt venni. 

– Saját forrásból fogja erősíteni a határvédelmet a kormány. Azért kell változás Brüsszelben, hogy a kettős mércét felszámolják az EU-ban

– közölte.

Kocsis Máté kérdésre elmondta,  bár zajlik még a nemzetbiztonsági vizsgálat, és a következő időszakban ki fog derülni, hogy a baloldal és a civil szervezetek mögött milyen brüsszeli és amerikai pénzek vannak, ki fog derülni az igazság, hogy melyik baloldali "összekötő ember", melyik álcivil szervezet kapott közvetetten amerikai milliárdosoktól támogatást.

– Az őszi ülésszakban egy szuverenitásvédelmi törvénycsomag is benyújtásra kerül. Azok ellen irányul majd ez a törvény, akik külföldi pénzből kampányolnak, vagy finanszíroznak médiát. Ennek a javaslatnak egyik része az alaptörvény-módosítása lesz. Lesz egy olyan szabály, amely szerint a választásokon induló erők ne tudják kijátszani a törvényt. Aki külföldön dollárért árulja a hazáját, annak felelnie kell majd itthon. 

– ismertette a Fidesz frakcióvezetője.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Felismerhetetlenek lettek 20 év alatt a Harry Potter legismertebb sztárjai - fotók

origo.hu

Már nyíltan az atomháborúról beszélnek Amerikában

borsonline.hu

Mennyire ismered a retró tévéműsorokat? Kvízünkkel most letesztelheted a tudásodat!

vg.hu

Félmilliárd forintos kárt okozott egy figyelmetlen sofőr – videó

metropol.hu

Házasság első látásra: kiderült, mi van Bogi és Csabi között

mandiner.hu

Ukrajnában szavaztak a magyarokról – lesújtó a végeredmény

origo.hu

Romantikus fotóval köszöntötte férjét a Házasság első látásra sztárja

lakaskultura.hu

Modern városi milliő a 13. kerületben: skandináv stílus, retróval fűszerezve

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Okosabb vagy, mint egy általános iskolás? Ebből a tesztből kiderül!

ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Terrorriadó a német strandokon: Felfegyverkeznek a fürdők az erőszak ellen

POLITIK

Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK

Komoly az esélye a benzinárstop bevezetésének

POLITIK

Mexikói filmsztár a CPAC Hungary egyik vendége

POLITIK

Milyen feltételekkel kapta meg az amerikai segélyt Ukrajna?

POLITIK

Ismét támadták a Gázai-övezetet

POLITIK

22 ezer milliárdot kap újabb fegyverekre Ukrajna

POLITIK

A Soros-szervezetek behálózták Terézvárost