Létrehozva: 2023.09.27.

Karácsony a hátsó ajtón lopakodott be a Fővárosi Közgyűlésre

"Mikroadomány? Kötegelt, friss, ropogós 100 euró?"

ismét összeült a Fővárosi Közgyűlés. Kevesebb mint egy év van hátra az önkormányzati választásokig, de Karácsony Gergely baloldali főpolgármesternek még mindig a miniszterelnök-jelölti kampánya miatt kell magyarázkodnia – írta meg a Mandiner.

A portál tudósítása szerint a főpolgármester ezúttal sem a díszterem főbejáratán érkezett; vélhetően azért, mert nem akart reagálni a sajtó kérdéseire. 

Mint jelezték, Wintermantel Zsolt, a Fidesz–KDNP frakcióvezetője a napirend előtti felszólalását azzal kezdte, hogy Karácsony Gergely az, aki szembemegy a forgalommal, a valósággal, már ami a 99 Mozgalomhoz érkező források magyarázkodását illeti.

Ön még mindig azt állítja, csócsáljuk a jogszerű adománygyűjtést, mikroadományoknak hívja a friss, ropogós valutát, ami egyértelműen nem fér bele a ládikába. Élő ember nincs, aki elhinné az ön magyarázatát

– fogalmazott a politikus.

Wintermantel kiemelte, hogy Karácsony szembemegy a legnagyobb lakossági bank állításával, az adóhatósággal, nem utolsósorban az újságírói társadalommal, akik szeretnék kideríteni, mi történt 2021 nyarán. Kiemelte, hogy a főpolgármesternek volt ideje, tisztázhatta volna a történteket, elmondhatta volna az igazságot, de más utat választott. 

Önnek késő, önre ráégett a ládikás sztori

– hangoztatta a Fidesz–KDNP frakcióvezetője.

Felszólalásának végén azt kérdezte a közgyűlésben ülő DK-s, momentumos, szocialista és párbeszédes képviselőktől (akik így vagy úgy, de támogatásukról biztosították korábban a főpolgármestert), hogyan tudnak mindennek fényében szavazni Karácsony előterjesztéseiről, miközben ők is hiteltelennek, bohózatnak tartják a városvezető magyarázkodásait.

Wintermantel felszólalását egy politikai akció követte. A Fidelitas molinót feszített ki, melyen a következő állt:

Mikroadomány? Kötegelt, friss, ropogós 100 euró? Ezt ugye már ti sem hiszitek el!

A főpolgármester erre, illetve Wintermantel felszólalására úgy reagált: hála a fideszes állami szerveknek, ez lesz a legrészletesebben vizsgált kampány. Mint mondta, a baloldal kampányában egyetlen fillér közpénz sem volt, ebben ő biztos.

Karácsony Gergely főpolgármester magyarázat helyett a politikai ellenfelét becsmérelte miután Wintermantel Zsolt, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője szembesítette azzal, hogy már a baloldalon se hisznek az adományládikákban gyűjtögetett mikroadományokban. A kormánypárti politikus felidézte azokat a baloldali nyilatkozataikat, amelyekben már az ellenzéki pártok is magyarázatot várnak arra, hogy honnan származnak a sorszámfolytonosan kötegelt százeurósok, amelyek a főpolgármester által létrehozott 99 Mozgalomnál kötöttek ki.

– Ön az, aki szembemegy a valósággal, ön még továbbra is mikroadományoknak hívja a friss, ropogós, sorszámfolytonosan kötegelt százeurósokat, amelyek fizikailag sem férnek bele az adománygyűjtő ládába. Ön szembemegy a józan ésszel is, élő ember nincs, aki elhinné az ön sztoriját, hogy ládikákba gyűjtötték Mari néni és Józsi bácsi összekuporgatott adományait. Ön szembemegy az OTP bankkal is, a pénzintézet által megállapított tényekkel és a feljelentésben foglalt megállapításokkal. Ön szembemegy az adóhatósággal, amely nyomozást folytat ebben az ügyben. Főpolgármester úr, ön szembemegy az újságíró társadalom azzal a részével is, akik próbálják objektívan látni az ügyet – mondta Wintermantel Zsolt, a Fidesz–KDNP frakcióvezetője a Fővárosi Közgyűlés napirend előtti felszólalásában. A kormánypárti politikus a beszédében a forgalommal szembemenő őrült autóshoz hasonlította Karácsony Gergely főpolgármestert a 99 Mozgalom vitatható kampányfinanszírozásával és adománygyűjtő módszerével kapcsolatban. A frakcióvezető sorra idézte a kormánypártisággal nem vádolható médiumokat, publicistákat, politikusokat, pártokat. Wintermantel szembesítette a főpolgármestert azzal, hogy az ellenzéki platformokon is általános vélemény lett: Karácsony szavahihetősége megkérdőjelezhető, a magyarázata nem hihető az ügyben.

 

– Főpolgármester úr! Különösen érdekes a sztoriban, hogy szembemegy azokkal a pártokkal is, amelyek önt támogatták és ebbe a pozícióba juttatták – hangsúlyozta a Fidesz–KDNP frakcióvezetője, aki a Jobbik elnökének a szavait is felidézte: „Kíváncsiak volnánk arra, hogy miként került több milliárd forint Korányi Dávidon keresztül az amerikai Action for Democracy-tól Bajnai Gordon, Szigetváry Viktor és Ficsor Ádám nevéhez köthető DatAdat-csoporthoz.”

A Fidesz–KDNP politikusa arra is kitért, hogy még a Demokratikus Koalíció is várja a főpolgármester részletes tájékoztatását. A Gyurcsány-párt szerint Karácsony Gergely úgy tudná lezárni ezt az ügyet, hogy megnevezné a támogatást nyújtó személyeket, szervezeteket. A frakcióvezető Ungár Péter, az LMP politikusa szavait is felidézte, aki szerint is a főpolgármester elmondhatta volna saját magától az igaz történetet, talán két héttel ezelőtt előállhatott volna az igazsággal, de ő más utat választott.

– Önnek már késő, önre ráégett a ládikás sztori – hívta fel a figyelmet Wintermantel. – Szeretném kérdezni az itt lévő pártokat. Önök mit gondolnak erről? Hogyan tudnak jó érzéssel beülni a közgyűlésbe, és a főpolgármesteri előterjesztésekről szavazni, miközben hiteltelennek, elmeszüleménynek és bohózatnak gondolják a polgármester szavait. Közben mintha mi sem történt volna. Nyilván a nyilatkozatot megtették, mossák kezeiket, és kiállnak teljes vállszélességgel egy olyan ember mögött, akinek még önök sem hisznek – zárta felszólalását a Fidesz–KDNP frakcióvezetője.

Karácsony Gergely főpolgármester érdemi válasz helyett maszatolt. Véleménye szerint a magyarországi kampányok történetében ez volt a legrészletesebben vizsgált kampány. Szerinte a vizsgálatokat fideszes kézben lévő, „szolgáltatásszerű” vizsgálati szervek végzik.

– Teljes nyugalommal folytatom ezeket, meg fogják állapítani, hogy a jogszabályoknak megfelelően zajlott minden – állította válaszában a főpolgármester, aki hozzátette: az ellenzék kampányában egyetlen fillér közpénz se volt. A főpolgármester a válaszában támadásba lendült, szerinte alacsony színvonalú lejárató kampány zajlik ellene.

Bő egy éve derült fény a nagy nyilvánosság előtt arra, hogy az Egyesült Államokból dollármilliókkal támogatták a 2022-es országgyűlési választásokra készülő hazai baloldalt. Miután Márki-Zay Péter, az ellenzék volt miniszterelnök-jelöltje elszólta magát a még tavaly nyáron is a mozgalmához guruló dollárokról, hatósági vizsgálatok indultak, a magyar titkosszolgálatok is akcióba léptek, hogy felderítsék, milyen úton-módon és kik finanszírozták mintegy négymilliárd forinttal a baloldalt.

 

Az eljárások ma is zajlanak, de közben számos fontos tény, adat került nyilvánosságra, a legrelevánsabbak a Nemzeti Információs Központ (NIK) jelentéseiben találhatók.

A következő napokban olyan információkat oszt meg a Magyar Nemzet az olvasókkal, amelyeket eddig ebben a formában és összefüggésekbe ágyazva még nem publikáltak a sajtóban. 

Elsősorban a már említett NIK összefoglaló jelentéséből közölneki rendkívül fontos részleteket, amelyekből döbbenetes kép rajzolódik ki a magyar belpolitikai életre gyakorolt amerikai befolyásról.

– Miért éppen a Korányi Dávid által alapított Action for Democracy nevű amerikai szervezet szervezte meg a baloldal kampányára szánt milliárdok becsatornázását?

– Kik állnak Korányi mellett és mögött, hogyan épült fel évek alatt a globális baloldali hálózat magyar ága?

– Milyen szerepe van ebben Bajnai Gordon, volt miniszterelnöknek és bizalmasának, Ficsor Ádám egykori titokminiszternek?

– Hogyan épült fel a DatAdat nevű cégcsoport, amely a baloldal választási kampányában kulcsszerepet vállalt?

– Kik azok az amerikai szereplők, akik összekötötték Bajnaiékat a tengeren túli globalista támogatókkal?

– Mióta és milyen eszközökkel próbálják befolyásolni a hazai közéletet az amerikai külügyminisztérium és annak csatolt részei?

– És milyen szerepet játszott a történtekben a NATO európai erőinek egykori főparancsnoka, Wesley Clark?

 Többek között ezekre a kérdésekre is választ ad a lap a csütörtökön induló cikksorozatában.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Felismerhetetlenre öregedett a Starsky és Hutch sztárja - fotók

origo.hu

Németország újabb drámai világháborús lépése

borsonline.hu

Most már publikus: közös fotóval derült ki, mi van a Házasság első látásra két szereplője között

magyarnemzet.hu

Szoboszlai barátja tett róla, hogy Liverpoolban már ne reménykedjenek

ripost.hu

"Élettelenül fekszik" - Elhunyt a profi sportoló kisbabája, szívszaggató sorokkal búcsúzik

vg.hu

Új magyar légitársaság a láthatáron? A semmiből megjelent a titokzatos Hungary Cargo Airlines

origo.hu

Megrázó felvétel az ukrán-orosz háborús pokolról - videó

mindmegette.hu

A víz már nem divat: csapvíz helyett ezt isszák a magyar fiatalok

ripost.hu

„Nem csinálsz semmit, a szüleid nyakán élősködsz 33 évesen” – keményen beleszálltak az influenszerbe

ripost.hu

Brutális buszbaleset Budapesten: ezekben a percekben is zajlik a mentés

ripost.hu

Gyűlölik a poloskák: ez a természetes anyag a legjobb ellenszer

ripost.hu

„Pénzt kérek a pasimtól, amikor nálam van: a víz nincs ingyen”

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Magyar Péter üvöltve fenyegette a feladatukat végző rendőröket. Újabb részletek a hivatalos jegyzőkönyvből

POLITIK

Tűzzel játszanak a nyugati politikusok: az orosz atombombák nem állnak bevetésre készen?

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Zelenszkij váratlanul összehívta a teljes ukrán vezérkart

POLITIK

A konzervatív erők felkészüléséről szólt a CPAC HUNGARY

POLITIK

Eszkalálódhat a háború Ukrajnában, Európát veszély fenyegeti

POLITIK

Gyurcsány-fiókák állnak Karácsony mögött