Zelenszkij Orbán Viktor után utazott. Szánalmas próbálkozás

POLITIK
Létrehozva: 2023.09.24.

Fegyverek, létrák. Durvuló támadások a déli határon

Itt az újabb ijesztő videó.

Egyre erőszakosabban próbálnak a magyar határom átjutni a migránsok. Karók, létrák, fegyverek.

Újabb jelentős migránshullám veszélyezteti Európát, ami miatt az olaszok zárt táborok építésébe kezdtek, a déli határ túloldalán pedig mindennapossá váltak az összetűzések a migránscsoportok között, továbbá a magyar határőrök naponta mintegy ezer migránst akadályoznak meg az illegális határátlépésben. Eközben Brüsszel ultimátumot adott a tagállamoknak a migrációs paktum ügyében- mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1-en szombaton.

A belbiztonsági főtanácsadó megerősítette: a migránsok száma mind a három fő – így a spanyol, olasz és görög-balkáni – útvonalon megnövekedett az utóbbi időszakban, de különösen a görög szigeteknél figyelhető meg jelentős – a hat-nyolc évvel ezelőttihez hasonló – aktivitás.

Mindez – folytatta Bakondi György – a teljes balkáni útvonalra kihat, így jelentős a terhelés a délszláv államokon és a magyar határon is.

Megjegyezte: csak pénteken mintegy ezer főt kísértek vissza magyar határőrök a kerítés túloldalára, s az is látszik, hogy sokan Románia felől próbálnak bejutni Magyarországra, illetve Nyugat-Európába.

Kitért rá: az sem véletlen, hogy az olasz kormány is intézkedéseket próbál életbe léptetni, zárt táborokat kíván létrehozni és meghívta az Európai Bizottság elnökét, Ursula von der Leyent is a lampedusai migránstáborba, hogy a brüsszeli vezető saját szemével lássa, milyen állapotok uralkodnak Olaszországban.

Rámutatott ugyanakkor arra a tényre, hogy az Európai Unió jelenleg nem a migránsáradat megállítására fókuszál, hanem még mindig az érkezők befogadásának mikéntjéről folyik a párbeszéd.

A szakember felidézte: megjelent az unió migrációs csomagjára vonatkozó elgondolás, amelyet az EU belügyekkel foglalkozó tanácsa minősített többséggel megszavazott, s amelynek értelmében legalizálnák az illegális bevándorlást.

Kifejtette:

mindezt úgy kell elképzelni, hogy az embercsempészek által elindított illegális migránscsoportokat legálisan beengednék Európába és ezután szétosztanák a bevándorlókat az egyes tagállamok között.

Bakondi György úgy vélekedett: példátlan és felfoghatatlan lenne az az eljárás, amelynek keretében akár bűnözők, terroristák is szabadon, ellenőrzés nélkül bejuthatnának Magyarországra és az Európai Unióba.

Leszögezte: a magyar kormány elutasítja az új terveket, amelyek megvalósítását szövetségeseivel igyekszik megakadályozni, s elérni azt, hogy a balkáni útvonalon érkezőket az Európai Unió határaitól minél távolabb megállítsák. Hozzáfűzte: a többi EU-s nemzetállam részéről is egyre nagyobb az ellenállás az új brüsszeli tervekkel kapcsolatban.

Rétvári Bence: Brüsszelben szervezni akarják a migrációt, nem megállítani

Brüsszelben nem megállítani, hanem szervezni akarják az illegális bevándorlást - szögezte le az államtitkár. Rámutatott: folyamatosan napirenden van a migrációs paktum kérdése, ami azt jelenti, hogy a határon migránstáborokat hoznának létre, és kvóták szerint lenne kötelező befogadni az európai országoknak az illegális migránsokat.
    "Ezt mi természetesen teljes mértékben elutasítjuk" - hangsúlyozta Rétvári Bence.

Az Európai Parlament (EP) ultimátumot intézett az uniós tagállamok felé: addig nem folytatják a tárgyalásokat a migrációs paktum másik két eleméről, amíg a válságmechanizmusról nem születik megállapodás - jelentette a közmédia tudósítója Brüsszelből.
    Hozzátette, az EP ezzel a migráció kérdésében nyomást akar gyakorolni az Európai Tanácsra, vagyis a tagállamokra, ám ezzel lényegében csak a folyamatot szeretnék felgyorsítani, hiszen a ciklusból tulajdonképpen már csak fél év van hátra, és ha kifutnak az időből, akkor a második migrációs paktum veszhet kárba.
    Kiderült, hogy a vita középpontjában az úgynevezett válságmechanizmus kérdése áll, amely az európai migrációs paktum egyik eleme és amely azt szabályozza, hogy válsághelyzetekben mit kellene tennie az Európai Uniónak (EU) - hangzott el a tudósításban.
    Mint ismert, az EP áprilisban már elfogadta saját álláspontját és ezt képviseli a tanáccsal és az Európai Bizottsággal bizottsággal folytatott háromoldalú tárgyalásokon, illetve - mint a közmédia brüsszeli tudósítója fogalmazott - csak képviselné, ugyanis a tanácsnak egyelőre nincs közös álláspontja, mivel bár júliusban a kérdést napirendjére tűzte, akkor a tagállamok nem tudtak megállapodni.
    A frontvonal az északi és a déli tagállamok között húzódik, amelyek egyelőre még abban sem tudtak megállapodni, hogy mit tekintsenek válsághelyzetnek. A spanyol soros EU-elnökség javaslata szerint a tagállamok maguk hirdethetnének válsághelyzetet, viszont ebben az esetben a migráció frontországait jelentő tagállamokba nem lehetne menedékkérőket visszaküldeni, ez azonban a migráció célországai számára elfogadhatatlan, tekintettel arra, hogy ezek az országok mostanra elérték a kapacitásaik határait, lényegében nem tudják kezelni a helyzetet - hangzott el a tudósításban.
    A tagállamok számára fontosabb másik két elem a biometrikus adatok gyűjtéséről és feldolgozásáról szóló szabályozás, illetve a migránsok unióba történő belépése előtti szűréséről szóló rendelkezés.
    A kérdés jövő héten kerül az uniós belügyminiszterek tanácskozásának napirendjére - derült ki a közmédia brüsszeli tudósításából.
    Az uniós migrációs paktummal kapcsolatban júliusban Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: Magyarország nemet mond a kötelező kvótára és a migránsgettókra. Hangsúlyozta, az Európa nyugati felén divatos multikulturalizmus ideológiája és politikai gyakorlata összeomlott, hiszen Franciaországban már "migránslázadás" zajlik.
    "Mi, magyarok, Európa védelmezői vagyunk. Az elmúlt fél évtizedben egymillió illegális migráns uniós bejutását akadályozta meg Magyarország" - fogalmazott akkor Deutsch Tamás.
    Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára szintén júliusban a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában úgy fogalmazott: "a migránsgettók létrehozása a magyar emberek akaratának és a magyar alkotmánynak is ellentmond".
    A migrációs paktum témaköre a kormánypártok esztergomi kihelyezett frakcióülésének napirendjén is szerepelt. Ott Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta, az idei év arról fog szólni, hogy Magyarországot térdre akarják kényszeríteni ellenfelei, akik elvennék hazánk szuverenitását. "Kulturális szuverenitásunkat akarják felszámolni akkor, amikor erőszakkal akarnak betelepíteni Magyarországra bevándorlókat, sőt létrehoznák nálunk Európa legnagyobb migránsgettóit" - fogalmazott a frakcióülésen a kormányfő.
    Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője azt mondta, a kulturális szuverenitás felszámolásának hátterében bevándorlási, migrációs vita húzódik meg és szintén felidézte, hogy amióta a magyar határvédelmi rendszer áll, egymillió illegális bevándorlót tartóztattak fel a magyar határon, ez pedig a frakcióvezető szerint a határvédelmi intézkedések indokoltságát igazolja.

  

Ez is érdekelhet

origo.hu

Putyin megsemmisítő csapásra készül, az ukrán hadsereg feladhatja a harcokat

origo.hu

Óriási meglepetés a Sztárban sztár leszek! döntőjében, megvan a győztes

borsonline.hu

Hatvan tűzoltó érkezett a helyszínre: egymás apró kezét fogva halt meg négy ikergyermek

vg.hu

A kormányfő személyesen beszélt Ukrajna EU-tagságáról Zelenszkijvel

ripost.hu

Hajdú Péter: Ha Molnár Gusztáv újra az italhoz nyúl, meghal

mandiner.hu

Verhofstadt őrjöng: „Ez őrület, azonnal elvenni Orbán szavazati jogát!”

mindmegette.hu

Vigyázz az olcsó dióval, tönkreteheti a karácsonyi bejglit!

life.hu

Ajándékozz kényeztetést és ragyogást karácsonyra: tökéletes arcápolók minden bőrtípusra(x)

life.hu

Fontos nyomelem, amely elengedhetetlen az immunrendszer megfelelő működéséhez(x)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Az afgánok egy százaléka már Németországban él!

POLITIK

Dől az orosz olajból finomított üzemanyag Európába, nagyot kaszálnak a szankción nyerészkedők

POLITIK

Terrorriasztás, ezer rohamrendőrt vezényeltek a legnagyobb karácsonyi vásár védelmére

POLITIK

6 milliárddal kéne elszámolnia a másik baloldali ügyvédnek

POLITIK

Ukrajnában egyre nehezebb a toborzás

POLITIK

Izrael megadásra szólította fel a Hamászt

POLITIK

Továbbra is többezres migránskaravánok tartanak Amerika felé

POLITIK

Ez az ukrán háború igazi oka?