POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2023.09.25.

Dobrev-kormány kell! Ezért harcol Gyurcsány

Csak a saját nejében látja a magyar jövőt!

Gyurcsány Ferenc saját feleségének a kormányát követelte az Országgyűlésben hétfőn. 

Gyurcsány Ferenc, a DK frakcióvezetője az Országgyűlésben többek között azt mondta, haza kell hozni az uniós pénzeket, haza kell küldeni az akkugyárakat, akkugyárak helyett az oktatásba, az egészségügybe kell fektetni, az embereknek majd így jut több, de a lényeg, mindezt pedig csak egy Dobrev Klára-kormány tudja végrehajtani - tette hozzá. 

Az Ukrajnában kitört háború és az annak nyomán megjelent, szankciókkal súlyosbított energiaválság ismét nagyobb teret nyitott a hazánk szuverenitását támadó hatalmi tényezők előtt. A függetlenségért vívott harc ilyen időszakokban felerősödik. Ennek a harcnak a stratégiáját vázolta fel Orbán Viktor az Országgyűlés őszi ülés szakának kezdetén. A nemzeti kormány nem akar visszafordulni a Gyurcsány-korszakba, amikor az ország vezetése nem kardot rántott, hanem a fehér zászlót lobogtatta, és beállt a „jawohl-klubba”, a globalisták érdekei szerint – olvasható az Alapjogokért Központ elemzésében.

Orbán–Gyurcsány-vita zajlott a parlamentben, melyben két időszak, annak vezéregyéniségei és az ő érvkészletük feszült egymásnak. A 2010 után kétharmados többségében háromszor megerősített konzervatív politikai közösség vezetője Magyarország politikai, gazdasági és kulturális szuverenitásának megvédése mellett érvelt, míg az azt egyszer már kiárusító, bukott miniszterelnök szavaiból kitűnt, hogy számára az ország nemzeti önrendelkezésének védelme nem politikai célkitűzés – ez lett a veszte 2006 után is.

Orbán Viktor beszédében három, a magyar emberek akaratán alapuló döntéshozatalt veszélyeztető ellenlábast azonosított: a Soros-birodalmat, a brüsszeli bürokratákat és az amerikai demokratákat. Utóbbiaknak mára teljesen nyilvánvalóvá vált törekvése az, hogy Magyarországot az emberek túlnyomó többségének akarata ellenére közelebb sodorják a háborúhoz, rábírják a fegyverek küldésére és a katonai műveletek anyagi támogatására is. Ennek a nyomásgyakorlásnak a részleteire mind tágabb rálátásunk nyílik a guruló dollárok néven elhíresült botrány kapcsán. A Biden-adminisztráció nem szövetségesként kezeli hazánkat, hiszen háborúpárti bábkormányt helyezett volna annak élére.

Brüsszel ugyancsak pénzt szán annak a baloldalnak, illetve a vele egy táborban álló médiának a támogatására, amellyel Gyurcsány Ferenc kormányzása idején már jó tapasztalatokat szerzett. Emlékezetes, hogy a bukott kormányfő akkori pártjának támogatottsága azt követően kezdett el zuhanni, hogy az uniós „szakemberek” verdiktjének megfelelően benyújtották a megszorításoktól hemzsegő 2006-os konvergenciaprogramot. Jelentősen növekedtek a rezsiköltségek (most is ez az elvárás), számtalan adót és járulékot nagymértékben emeltek, ráadásul ez még csak a kezdet volt. Elkótyavetyélték a nemzeti vagyont az energiaszektortól a bankokig, a családok adóssága külföldi valutában – nagyrészt svájci frankban – állt fenn, elvettek egyhavi nyugdíjat, a közszférában dolgozóktól egyhavi bért, a családtámogatásokat pedig leépítették – írták.

Hozzátették:

Brüsszel és a Soros-birodalom vállt vállnak vetve támadja Magyarországot a migráció és a genderőrület feltartóztatásáért tett erőfeszítései miatt. Gyurcsány Ferenc és az általa uralt baloldal ebben a tekintetben is kiszolgálja a nemzetközi balliberális mainstreamet, és a határ védelme helyett máig a befogadás pártján áll, ahogy a gyermekek óvása helyett teret nyitna a szexualitással kapcsolatos legújabb tébolyult ideológiák iskolai megjelenítésének is.

A jelenlegi kormány ezzel szemben szigorítani kívánja a határvédelmet és a gyermekvédelmi szabályozást is, ami mögött ott áll a választók egy-egy népszavazáson kifejezett akarata. Gyurcsány régóta nem titkolja, hogy Európai Egyesült Államokat akar, így az önálló külpolitika teljes feladásának brüsszeli parancsa hallatán is összecsapná a bokáját, míg Orbán Viktor mai beszédében is kifejtette, hogy a nemzeti kabinet erre nem hajlandó, s mint tudjuk a Fidesz és a KDNP egy szuverenitást védő törvény elfogadására készül.

A magyar emberek a jövő évi választások előtt ismét két alternatívával állnak szemben. A kérdés az, hogy az ország érdekeinek első helyre tétele helyett vissza akarnak-e térni abba a korszakba, amikor a nemzetközi liberális trendek minden egyénieskedést felülírtak – hangsúlyozták az Alapjogokért Központ elemzésében.

– Ha az üzemanyagárakat, amik jelentősen növelik az inflációt, a kereskedők nem tudják vagy nem akarják kordában tartani, akkor ismét be fogunk avatkozni – jelentette be Orbán Viktor a parlament őszi ülésszakának a nyitó ülésén elmondott napirend előtti felszólalásában.

A miniszterelnök arról is beszámolt, hogy nyáron a megújuló energiaforrások tekintetében öles léptekkel haladtak.

– Átvizsgáltuk a teljes elektromos hálózatrendszerünket. Körülhatároltuk azokat a területeket, ahová hálózatfejlesztés nélkül nem tudunk napelem-kapcsolódásokat és termelést befogadni. Az átvizsgálás eredménye biztató. Az országos hálózati rendszer tekintélyes részét megnyithatjuk és az elszámolási viták rendezése után be tudjuk fogadni a lakossági napenergiát is – húzta alá.

A nyugdíjakról is szót ejtett a miniszterelnök, kijelentette, hogy a nyugdíjak értékét a kormány a jövőben is megóvja. – Képesek leszünk novemberben is, hogy kifizessük a nyugdíjemelést, a hiányzó összeget odaadjuk – mondta Orbán Viktor, utalva arra, hogy 

várhatóan novemberben egyben megkapják a nyugdíjasok a korrekciót, mivel az infláció valamivel magasabb lett az év elején vártnál (akkor 15 százalékos emelést kaptak az érintettek).

– Jó hír a nyugdíjasoknak, hogy nem Gyurcsány-korszak van és ezért odaadjuk a nyugdíjasoknak azt az összeget, ami az infláció mellett a megélhetésükhöz szükséges – jelentette ki a nyugdíjkorrekcióról a miniszterelnök. 

– A Gyurcsány-kormányok annyira vigyáztak a magyarokra, hogy elvették a 13. havi bérüket, a 13. havi nyugdíjat, a csőd szélére sodorták az országot, az összes családtámogatási formát elvették, és ha mindez nem tetszett, akkor még ki is lőtték a szemünket – válaszolta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Gyurcsány Ferencnek a parlamenti felszólalására.

Az ellenzéki párt új szlogenjére úgy reagált: 

Emlékszünk, elnök úr, nem kérünk abból a hazából.

Arra, hogy a DK szerint ők hazahoznák az uniós forrásokat, a kormánypárti politikus hangsúlyozta: Gyurcsány Ferenc ezzel elismerte, hogy a brüsszeli elit politikai nyomásgyakorlásra és zsarolásra használja a források visszatartását. 

Sorosék, a brüsszeli bürokraták és az amerikai demokraták az ősszel egyszerre lépnek majd fel hazánk ellen – vetítette előre Orbán Viktor mai beszédében. A miniszterelnök a parlamentben az őszi ülésszak kezdetén beszámolt a kormány nyári munkájáról, jelezte, hogy előrelépés történt a napelemek ügyében, és ha kell, újra beavatkozik az üzemanyagárakba is. Orbán Viktor jelezte, hogy nem akarunk visszatérni a Gyurcsány-korszakba. Szerinte Magyarország politikája elég stabil, gazdasága pedig elég erős, hogy letörje az inflációt, megvédje a nyugdíjakat, a fizetéseket és a következő évben ismét jelentős gazdasági növekedést érjen el.

– Jelentem az Országgyűlésnek, hogy sikeresen megrendeztük az ország legnagyobb sporteseményét, a budapesti atlétikai világbajnokságot – fogalmazott Orbán Viktor a parlamenti őszi ülésszakának nyitó ülésén. A miniszterelnök köszönetet mondott a verseny szervezőinek, valamint az önkénteseknek, és a számokat ismertetve kijelentette, a világbajnokság a rendezés költségeinek a dupláját hozta vissza Magyarország számára bevételként. 

ORBÁN Viktor, Orbán Viktor
Megemlékezésekkel kezdődött az őszi ülésszak, középen Orbán Viktor. Fotó: Máthé Zoltán / MTI

 

Fókuszban az energiabiztonság

– Mint tudják, a nemzeti kormány egyik kiemelkedő vállalása, hogy fenntartjuk Magyarország energiabiztonságát és felépítjük a függetlenségünket garantáló rendszert – húzta alá a kormányfő. Kiemelte, hogy Brüsszel úgy döntött, leválasztják Európát az orosz energiahordozókról, ami szerinte ellentétes Európa érdekeivel, azonban csökkenteni kell a brüsszeli döntés negatív hatásait, és alkalmazkodni a kialakult helyzethez.

Jelezte, hogy délről érkezik a magyar gázellátás fele, és mostantól közvetlenül is gázt vásárolunk Törökországtól. – Láthatják, hogy a kelet és a türk világ súlya és szerepe nőni fog. A magyar kormány ennek régóta tudatában van – rögzítette.

A miniszterelnök rámutatott arra is, hogy a egész világ versenyt fut a katari földgázért, az Európai Unió vezetői egymásnak adják a kilincset Dohában, és a katari emír budapesti látogatása sokat javított az esélyeinken ebben a versenyben. 

A magyar kormány ezeknek a folyamatoknak régóta tudatában van, az orosz–ukrán konfliktus rendezése érdekében tető alá hozott minszki egyezmény törékenysége a kezdetektől fogva nyilvánvaló volt számukra. 

– Láttuk, ha Ukrajna nem adja fel a NATO-hoz való csatlakozás szándékát, csak idő kérdése, hogy egy újabb konfliktussal kelljen számolnunk, amely az Oroszországból érkező energiaszállításokat is veszélybe sodorja majd, ezért közép-ázsiai kapcsolatainkat baráti szintre emeltük, így az orosz–ukrán háború és az Északi Áramlat elleni terrortámadás nem állított bennünket megoldhatatlan feladat elé az ország energiaellátásában – fogalmazott Orbán Viktor. 

– Jelentem, a kormány elvégezte a házi feladatát és feltöltötte az ország gáztárát, az éves gázfogyasztás 60 százaléka rendelkezésre áll – rögzítette a kormányfő. 

– Öles léptekkel haladunk a megújuló energiaforrások tekintetében is: átvizsgáltuk a teljes elektromos rendszerünket, körülhatároltuk azokat a területeket, ahová hálózatfejlesztés nélkül nem tudunk napelem-kapcsolódásokat és termelést befogadni – jelentette be Orbán Viktor. Mint mondta, 

az átvizsgálás eredménye biztató, az országos hálózat tekintélyes részét megnyithatjuk, be tudjuk fogadni a lakosság napenergiáját. 

Hazánk 1990 óta úgy csökkentette a szén-dioxid-kibocsátását, hogy közben növekedett a gazdaság termelése. – Paks II felépítésével, a napenergia-kapacitásokkal és a tartalék erőművek felépítésével önállóvá tesszük Magyarországot; 4-5 évvel előrébb állunk, míg más országok most nyitják tucattal szénerőműveiket – utalt Németországra a miniszterelnök. Szerinte ironikus, hogy mindez a zöld vezetésű országban történik, míg Magyarország a klímabajnokok klubjához tartozik. 

Becsaptak minket az ukrán gabonával

A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy most fejeződött be Budapesten a NATO innovációs hete. 

Jelezte, hogy idén már négyezren kötöttek szerződést a honvédséggel.

– Magyarország és a brüsszeli bürokraták között súlyos összeütközés alakult ki az ukrán gabonadömping miatt. Hazánk szállítási folyosót nyitott, hogy az ukrán gabona eljuthasson Afrikába, azonban becsaptak minket – ismertette Orbán Viktor.

Mint mondta, sikerült elérni, hogy európai beszállítási tilalom lépjen érvénybe, azonban az EU ezt feloldotta, ami tönkreteszi a magyar gazdákat. 

– Arra szólítjuk fel Brüsszelt, hogy álljon ki a közép-európai tagállamok között és ne árulja el Magyarországot se – nyomatékosította.

A kormányfő elmondta, hogy az ukránok évek óta sanyargatják a kárpátaljai magyar iskolákat. – Magyarország nem támogatja Ukrajna NATO-tagságát, amíg a korábbi törvényeket vissza nem állítják – tette hozzá.

A kormánynak át kellett vennie a jegybank feladatát

A miniszterelnök ezután az inflációról is beszélt, értelmezése szerint a jegybank nem tud megküzdeni az infláció elleni harccal, így azt a kormány átvette tőle, ezzel a felelősség is a kormányt terheli . – Online árfigyelőt és kötelező árcsökkentést vezettünk be – ismertette. Leszögezte, hogy 

az év végére biztos, hogy tíz százalék alatt lesz az infláció. 

– Mint tudják, a jegybank komoly adósságot halmozott fel az elmúlt években, amelyet nekünk, a költségvetésnek kellene kifizetnünk. Erre a költségvetés képes is, de csak akkor, ha súlyos pénzeket vonunk el gazdasági és társadalmi élet fontos területeiről – festette le a kialakult helyzetet Orbán Viktor. 

A miniszterelnök azt javasolja az Országgyűlésnek, hogy ne ezt tegyék, hanem a jegybankot

mentsék ki szorult helyzetéből egy törvénymódosítással, 

amelyet a következő időszakban a kormánypártok benyújtanak, de részleteket erről egyelőre nem árult el.

Orbán Viktor az üzemanyagárakról is beszélt. Úgy fogalmazott, hogy ha a kereskedők nem tudják vagy nem akarják kordában tartani az árakat, akkor a kormány ismét be fog avatkozni. 

– A kormány döntéseket hozott annak érdekében is, hogy érdekeltté tegyük a megtakarítással rendelkező magyarokat, hogy megtakarításaikat fektessék a állampapírba, ez hasznos a költségvetés számára és a megtakarított pénzzel rendelkezőknek is, mert a hitelekért fizetendő kamatokat nem a külföldi hitelezőknek, hanem a magyaroknak adjuk oda – magyarázta a kormány nyár közepi döntését Orbán Viktor. 

Jelenleg a magyar államadósság kétharmada magyarok kezében van. A teljes államadósság 24 százalékát pedig a magyar háztartások tartják a kezükben.

 

Folytatódni fog a háború

– Magyarország mindent megtesz a béke érdekében, de sajnos folytatódik az orosz–ukrán háború, több tízezer ember esik áldozatul – mondta a háborúval kapcsolatosan Orbán Viktor. Úgy fogalmazott, hogy kimeríthetetlen türelemmel sürgetik a háború megállítását. – A diplomatáknak vissza kell venniük az irányítást a katonák kezéből, ha nem így lesz, hiába várják haza az asszonyok a fiaikat és az édesapákat, férjeiket – jelezte Orbán. 

– Akik a háború elől ide menekültek, biztonságot kaptak, a magyar kormány az ősszel sem fogja teljesíteni az ukrán kormány kérését, senkit sem fogunk visszakényszeríteni a háborúba – rögzítette Orbán Viktor. 

A brüsszeli bürokraták és magyarok közötti vita is folytatódni fog, mélyül és szélesedik. 

Migránsgettókról nem volt szó a csatlakozáskor

Orbán Viktor kiemelte, hogy amikor csatlakoztunk az EU-hoz, a tőke szabad áramlásáról volt szó, de a szerződésben egyetlen szó sincs migránsok befogadásáról. – Egyetlen ilyet sem fogadhatunk el. Nem migránstábor meg migránsgettó kell, hanem határőrizet – szögezte le. Mint mondta, európai megoldás csak akkor lesz, ha Brüsszelben megértik, hogy csak az léphet az EU területére, akinek a kérelmét elbírálták.

Jelezte, hogy további követeléseket is megfogalmaztak Brüsszelből. – Olyan időszakban vagyunk, amikor a Brüsszellel szembeni konfliktust csak a magyarok támogatásával tudjuk megnyerni. Brüsszel nem a magyar kormánnyal, hanem a magyar emberekkel áll szemben. 

Nem fogadjuk el, hogy brüsszeli bürokraták döntsék el, mekkora legyen az energia ára Magyarországon, de azt sem fogadjuk el, hogy az extraprofitadót kivezessék

– rögzítette a kormányfő. Mint mondta, a kamatstop kivezetése csak akkor lehetséges, ha az infláció és vele a kamatok jelentősen csökkennek, azonban ennek még nem jött el az ideje.

– Megszorításokról szó sem lehet. A rezsivédelmet meg kell tartani, a nyugdíjakat emelni kell, oda kell adni a nyugdíjasoknak azt az összeget, amivel magasabb lesz az infláció a vártnál, és az év végéig egyensúlyba kell hozni a béreket az árakkal, hogy 2024-ben a gazdaság és a bérek is újra növekedésnek induljanak – húzta alá Orbán Viktor. 

Felhívta a figyelmet, hogy Brüsszelnek inkább oda kellene adnia a magyaroknak járó forrásokat ahelyett, hogy további pénzt követelnek tőlünk a kölcsönök kamataira. 

– Ősszel Magyarország ellenfelei egyszerre lépnek majd fel. A Soros-birodalom, a brüsszeli bürokraták, az amerikai demokraták csupa olyasmit akarnak tőlünk, amit mi nem tudunk és nem is akarunk megadni nekik – jelezte Orbán Viktor. 

Azt akarják, mi is szálljunk be a háborúba, szállítsunk fegyvert és adjunk, adjunk még több pénzt Ukrajnának, de legalábbis járuljunk hozzá, hogy a mi pénzünket odaadhassa nekik.

Brüsszel azt akarja, engedjük be a migránsokat, és építsünk nekik migránsgettókat. Engedjük be a szexuális propagandát az iskolákba és mondjunk le az önálló külpolitikáról, adjuk fel az egyhangú döntés jogát a külpolitikai kérdésekben. 

– Azzal fenyegetnek, ha ezt nem tesszük, visszatartják a brüsszeli pénzeket és a Soros-birodalom pénztárán keresztül fizetni fogják a magyar baloldalt, vagyis a magyar kormány belföldi ellenfeleit – ismertette a kormányfő.

Mit válaszolhatunk erre? 

Ezt a költői kérdést is feltette beszédében Orbán Viktor. Szerinte Magyarország nem tartozik a Jawohl-országok klubjába, akik ha telefont kapnak Brüsszelből, csak annyit mondanak, „Jawohl!”.  

Ahogy a kormányfő fogalmazott: Magyarország nem engedi, hogy bárki korlátozza függetlenségét és szuverenitását. – Nem csak a józan  ész és a történelmi tapasztalatok miatt, hanem azért, mert az alaptörvény nem engedi ezt, sőt határozottan tiltja – tette hozzá.

Orbán Viktor jelezte, hogy a kormány álláspontja változatlan, fenntartják a korábbi ajánlatukat, miszerint mi nem követeljük, hogy tegyék magukévá a mi nézeteinket, cserébe azt kérjük, ők se kérjék ugyanezt tőlünk.

De választhatjuk azt is a kérdésre, hogy nem fogadhatjuk el a gazdasági törekvéseiket, mert nem mehetünk vissza oda, ahova Magyarország ellenfelei terelni akarnak minket: a Gyurcsány-korszakba. 

Amikor nem itt Budapesten, hanem Brüsszelben és Washingtonban döntöttek hazánk sorsáról, amikor az IMF itt ült a nyakunkon és megszorításokat írt elő. Amikor a bankok, az energiavállalatok és a távközlés mind külföldi tulajdonban voltak, amikor a hitelezés svájci frankban zajlott, amelybe családok milliói és kis híján az egész ország belegebedt. 

– Amikor elvettek a nyugdíjasoktól egyhavi nyugdíjat, az ápolóktól, orvosoktól, tisztviselőktől elvettek egyhavi fizetést, eltörölték a családtámogatásokat és a magyar családok fizették a legmagasabb rezsit Európában. Nem kérünk ebből, elég volt egyszer is – foglalta össze röviden Orbán Viktor. Tisztázta: 

Magyarország politikailag elég stabil, gazdasága pedig elég erős, hogy letörjük az inflációt, megvédjük a nyugdíjakat, a fizetéseket, a munkahelyeket és a következő évben ismét jelentős gazdasági növekedést érjünk el.

– Kívánok eredményes ülésszakot, színvonalas, jó szándákú és a haza érdekeit szolgáló vitákat és helytállást kinek-kinek a saját őrhelyén – zárta beszédét a kormányfő.

A miniszterelnök beszédét a Facebookon és YouTube-csatornáján is vissza lehet nézni. 


 

– Szégyen, hogy ebben vesz részt a DK a saját hazája ellen 

– jegyezte meg.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Összeomlott a PSG, megint bukhatja a BL-álmát

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

Lesújtó hírt kaptunk: elhunyt a válogatott labdarúgó

hirtv.hu

Újabb influenszereket látott vendégül David Pressman

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

vg.hu

Munka Ausztriában: otthagyják a magyarok – ez áll a háttérben

origo.hu

Elképesztően szexi pózban mutogatja testét Gelencsér Tímea - kép

ripost.hu

Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

„Fénysugár marad” - Nincs több titok, szakértő elemezte Katalin hercegné viselkedését

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Lázadnak a gazdák, tüntetés lesz Brüsszelben, akadálytalanul érkezhet az ukrán gabona Európába

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Minden eddiginél sikeresebb volt az idei CPAC-Hungary

POLITIK

Ismét rakétákkal támadják az oroszok Odesszát

POLITIK

A közel-keleti háború elmérgesedése fenyeget

POLITIK

A háború ellenére nőtt a magyar gazdaság