Létrehozva: 2023.09.28.

A gyerekvállalás menti meg a világot!

Folytatódott Novák Katalin amerikai útja.

Amerikai útja utolsó állomásaként Utah-ba érkezett Novák Katalin köztársasági elnök, ahol a főváros, Salt Lake City melletti Brigham Young University hallgatóinak tartott előadást, derül ki az államfő szerda reggeli Facebook-bejegyzéséből.

-Fő üzenetem a minap, Elon Muskkal folytatott beszélgetésünk mottója volt, mondta Novák Katalin, aki arra bátorította a fiatalokat, hogy ne féljenek családot alapítani, ne féljenek a karrier mellett a családi életet is választani.

A demográfiai jégkorszakot csak családpárti szemlélettel és intézkedésekkel lehet leküzdeni. Olyanokkal, amelyeket Magyarország is hozott, és amelyek iránt Utah államban is nagy az érdeklődés” – hangsúlyozta Novák Katalin.

Amerikai munkalátogatása során Novák Katalin köztársasági elnök több kormányzóval is találkozott. Erről az államfő Facebook-oldalán számolt be.

Családpárti kormányzókkal találkozott Novák Katalin

Novák Katalin amerikai kormányzókkal találkozott

Fotó: Facebook/Novák Katalin

-George Friedman mondta legutóbbi találkozásunkkor, hogy az Egyesült Államokat a kormányzók kormányozzák, legalábbis, ami a belpolitikai kérdéseket illeti - mutatott rá Novák Katalin, hozzátéve: a családok megerősítése is ilyen kérdés, ezért keres körükben családpárti szövetségeseket.

Amerikai munkalátogatása során több kormányzóval is találkoztam: Greg Abbott-tal, Texas vezetőjével, Greg Gianforte-val, Montana állam első emberével és Spencer Cox-szal, Utah kormányzójával.

Jó látni, hogy egyre többen ismerik fel, tenni kell a demográfiai jégkorszak leküzdéséért - hangsúlyozta Novák Katalin.

Magyarországon kívül is egyre többen látják, hogy a nyugaton beköszöntött demográfiai jégkorszak az általunk megismert világ végével fenyeget. Hazánk elsőként helyezte a családpártiságot a demográfiai küzdelem középpontjába. Elon Muskkal arról beszélgettünk, mit tehetünk közösen azért, hogy a fiatalok bátrabban merjenek igent mondani a gyermekekre – fogalmazott közösségi oldalán a köztársasági elnök. 

Novák Katalin: Elon Musk személyében új szövetségesünk lett a családok szabadságharcában és a békemisszióban

Elon Musk kisfiával mutatta meg a Tesla-gyárat Novák Katalinnak

Fotó: facebook/novak.katalin.official

Arról is tárgyalt a köztársasági elnök és a világ leggazdagabb embere, hogy a gyermektelenség korunk legaggasztóbb jelensége.

Elon Musk személyében egy új szövetségesünk lett a családok szabadságharcában, aki ismeri és elismeri Magyarország családközpontú programját – írta Novák Katalin, aki azt is hozzátette, hogy hosszan beszélgettek az ukrajnai háborúról is.

– Egyetértettünk, hogy mielőbbi tűzszünetre és tartós békére van szükség. Annak külön örülök, hogy a kárpátaljai magyarság problémáit is megértette beszélgetésünknek köszönhetően. A gyermekvállalás menti meg a világot – zárta gondolatait Novák Katalin.

A magyar államfői látogatás egybeesett a Tesla központi irodaépületének megnyitásával a cég tavaly átadott, és jelenleg is bővítés alatt álló gyárának szomszédságában.

Farkas Vajk, a Sándor-palota kommunikációs igazgatója a közmédiának elmondta, hogy a magyar államfő egyesült államokbeli látogatásának egyik kiemelt célja, hogy a népesedési problémák megoldását célzó lépésekhez szövetségeseket keressen. Ebbe a sorba illeszkedett a megbeszélés Elon Muskkal, valamint korábban Texas állam kormányzójával, Greg Abott-tal és Montana állam vezetőjével, Greg Gianforte kormányzóval tartott találkozó – hangsúlyozta a kommunikációs igazgató.

Novák Katalin és Greg Gianforte hétvégi találkozóján elhangzott, hogy „egy nemzet csak akkor erős, ha a családok erősek”. Novák Katalin a családok védelmét és megerősítését közös ügynek nevezte. A megbeszélésen szóba került a munkahelyteremtés is, tekintve, hogy Montana államban az elmúlt években a munkanélküliséget sikerült 3 százalék alá szorítani. Greg Gianforte az északi szövetségi állam történetének legsikeresebb kormányzója, akit a legnagyobb többséggel választottak meg a politikai pozícióba.

Texas állam ugyanazon értékek mellett áll ki, mint Magyarország – jelentette ki Novák Katalin köztársasági elnök még a múlt csütörtökön Austinban, amikor kétoldalú gyakorlati és elvi együttműködési lehetőségekről tárgyalt az Egyesült Államok meghatározó szövetségi állama, Texas kormányzójával.

Novák Katalin: Texas állam ugyanazon értékek mellett áll ki, mint Magyarország

Novák Katalin köztársasági elnök és Greg Abbott, Texas állam kormányzója Austinban

Fotó: MTI/Sándor-palota

Greg Abbott a találkozón elmondta, hogy Texas az Egyesült Államok gazdaságának motorja, a gazdasági fejlődést és munkahelyteremtést tekintve élen áll az Egyesült Államokban.
    A kormányzó azt hangsúlyozta, hogy állama nagyon szívesen folytat üzletet a világgal, nyitott a gazdasági kapcsolatok felé. A szövetségi állam gazdasági fejlődését illusztrálva elmondta, hogy Texas önmagában is a világ nyolcadik legnagyobb gazdasága lenne. Greg Abbott nyitottságát hangoztatta az együttműködésre, támogatásra, segítségre és közös munkára, amely érinti az autó- és űripar területét.
    A megbeszélésen szót váltottak arról is, hogy Texas fejlett kőolaj- és gázipara milyen módokon segítheti Magyarország energiaigényének kiszolgálását, amelyben az együttműködés mind a magyar, mind az amerikai nemzetbiztonság érdekeit is szolgálhatja.
    Novák Katalin elismerését fejezte ki a Texas által közelmúltban elért eredményeket tekintve. Kifejtette, hogy Magyarország számára fontosak az erős gazdasági kapcsolatok olyan szövetségi tagállamokkal, mint Texas. Az államfő kijelentette, hogy várakozással tekint a Magyarország és az Axiom Space houstoni központú űripari vállalat között a közelmúltban létrejött 65 millió dolláros szerződésre, különös tekintettel arra, hogy a partnerség elősegítheti a második magyar asztronauta eljutását a világűrbe.
    Az államfő hozzátette, hogy a gazdasági és befektetési kérdések fontosak, ugyanakkor kiemelte a két fél által egyaránt képviselt értékeket, mint az illegális migráció elleni küzdelmet, a család értékét, emellett alapvető értékekként a biztonságot és a nemzetet.
   
 A találkozón szóba kerültek a demográfiai kérdések, többi között a múlt héten tartott Budapesti Demográfiai Csúcs szerepe a világ előtt álló népesedési problémák kezelésében.
    
Novák Katalin egyesült államokbeli hivatalos látogatásának negyedik, Texas államban töltött napján találkozott befolyásos magyar származású amerikai közéleti szereplőkkel: Austinban George Friedman geopolitikai szakértővel, íróval, a Stratfor hírszerzési és stratégiai témákkal foglalkozó kiadó alapítójával, Dallasban Steve F. Udvar-Házy üzletemberrel, befektetővel, az Air Lease Corporation légiközlekedési vállalat ügyvezető elnökével.

 

 

 


 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt van Putyin szövetségesének meglepő bejelentése

borsonline.hu

Őt választotta: vele tölti minden szabadidejét a Házasság első látásra sztárja

magyarnemzet.hu

Nagy Ervin ezúttal az RTL-en égette szénné magát, nekiugrott a színésztársainak

ripost.hu

Itt a vége: 10 év után válik a népszerű zenész és felesége

mandiner.hu

Pokoli pusztítást végezett az orosz Szu–25-ös (VIDEÓ)

origo.hu

Meztelenül fotózták a 43 éves Paris Hiltont

mindmegette.hu

Figyelmeztet a szakember: nem mindig jó döntés air fryerben sütni-főzni

ripost.hu

„Az életem leckéje volt” - Mohamed Fatima egy év után törte meg a csendet a Fekete Vonat botrányról

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

„Megjelent az életemben” - Nem engedik el egymás kezét, ez a férfi áll Hunyadi Donatella mellett

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Lázadnak a gazdák, tüntetés lesz Brüsszelben, akadálytalanul érkezhet az ukrán gabona Európába

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Hídpénz-botrány: Verőlegények és a kötözős banda

POLITIK

Újabb atomfegyverkezés kezdődhet Európában

POLITIK

Zavaros mesével rukkolt elő Karácsony

POLITIK

Menczer Tamás: Magyar Péter hazatért a baloldalra, oda, ahová való