A rendőrség megtalálta a telefont, amit Magyar Péter a Dunába dobott

POLITIK
Létrehozva: 2023.08.07.

Ukrajnában találat ért egy vérellátó központot

Semmit és senkit nem kímél a háború.

Megtorlást ígért Moszkva a Fekete-tengeren történt ukrán támadások után. Az orosz külügyminisztérium terrortámadásnak minősítette az orosz tartályhajó elleni akciót. Hajnalban az orosz légierő rakéta-csapásokat mért Ukrajnára. Ukrán források szerint Harkiv megyében találat ért egy vérellátó központot.

Légiriadó volt egész éjjel Ukrajna keleti és déli részén, miután kijevi források szerint az orosz légierő rakétákkal és drónokkal intézett támadást több ukrán település ellen. Hajnalban a fővárosban is megszólaltak a légvédelemi szirénák. Az ukránok szerint az oroszok a Kaszpi- és a Fekete-tenger térségéből indítottak támadást. Állításuk szerint az ukrán légvédelem több tucatnyi drónt és cirkálórakétát megsemmisített

Éjszaka orosz irányított rakéták csapódtak egy vérellátó központba a kelet-ukrajnai Kupjanszkban, sebesültek és halottak is vannak – közölte Volodmir Zelenszkij. Az ukrán elnök közösségi oldalán közzétett fotón tűzoltók láthatók egy lángoló épület előtt. A Reuters hírügynökség egyelőre nem tudta ellenőrizni a felvétel hitelességét. Moszkva még nem reagált, ám korábban visszautasította, hogy polgári célpontokat támadna Ukrajnában

Oroszország megtorlást ígért a Fekete-tengeren történt ukrán támadások után.

Az ukránok szombatra virradóra a Krím közelében tengeri drónnal egy orosz tartályhajót vettek célba Fekete-tengeren. Orosz tisztviselők szerint a hajó léket kapott, de nem süllyedt el, és olajszivárgás sem történt. A vizet kiszivattyúzzák. A támadásban senki sem sérült meg.

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője a támadásra reagálva azt mondta: az ukránok veszélyeztették a legénység életét és kockáztatták, hogy környezeti katasztrófa történjen. A kijevi rezsim új terrorista módszereket alkalmaz, de ezért nem ítéli el egyetlen nyugati ország, vagy nemzetközi szervezet sem – tette hozzá.

Kijev azzal érvelt, hogy miután az ilyen különleges műveleteket Ukrajna felségvizein hajtják végre, azok teljesen legálisak.

Eközben éjszaka hatalmas tűz ütött ki az egyik egyetemen az oroszok által ellenőrzött kelet-ukrajnai Donyeck városban. Helyi tisztviselők szerint a lángok az ukránok támadása után csaptak fel az épületben.

Kigyulladt az egyetem egész tetőszerkezete, az ukránok kazettás bombákat használtak – állította a donyekci népköztársaság vészhelyzeti minisztere.

A Reuters független forrásból nem tudta megerősíteni a részleteket. Az Egyesült Államok múlt hónapban küldött kazettás bombákat, ám Kijev megfogadta, hogy azokat kizárólag orosz katonai célpontok ellen vetik be.

Eközben szombaton Szaúd-Arábiában béketárgyalások kezdődnek az ukrajnai háború lezárásáról. A kétnapos megbeszélésen harminc ország, köztük Ukrajna is részt vesz. Oroszország nem képviselteti magát a találkozón. A Kreml szóvivője annyit mondott, hogy Moszkva távolról figyeli a fejleményeket.

Az ukrán légierő vasárnap azt közölte, hogy az orosz fél az éjszaka folyamán több tucat, iráni gyártmányú drónt, valamint hiperszonikus és manőverező robotrepülőgépet indított ukrán területek ellen. A légvédelem lelőtt 27 drónt, a 40 robotrepülőgépeből pedig 30-at megsemmisített – tették hozzá.

Szerhij Turin, a nyugat-ukrajnai Hmelnyickij kormányzóhelyettese azt közölte, néhány rakéta a megyében található Sztarokosztjantyiniv település felé repült, ahol az ukrán légierő egyik bázisa van. Telegram-üzenetében hozzátette, hogy a támadás során több lakóház, valamint egy buszpályaudvar is megrongálódott.

Szombat esti Telegram-üzenetében Zelenszkij elmondta, hogy az egyik támadás az orosz határtól nem messze lévő Kupjanszknál történt, és az ukrán légvédelem több rakétát megsemmisített, további részleteket azonban nem közölt.

Oroszország meg fogja bosszulni, hogy Ukrajna megtámadott egy civil tartályhajót – közölte Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője.

Ukrajna szombatra virradóra a Fekete-tengeren, a Krím közelében tengeri drónnal támadta meg a SIG nevű orosz tartályhajót, amelynek a motortere a jobb oldalon, a vízszint közelében léket kapott, de nem süllyedt el. A SIG hajótestébe bekerült vizet kiszivattyúzzák – közölte az orosz tengeri mentő szolgálat. Olajszivárgás sem történt – közölte a szolgálat.

A Kercsi-hidat több órára lezárták, a vasúti közlekedést leállították. Vlagyimir Rogov, Zaporizzsja megye Moszkva által kinevezett közigazgatási vezetője azt mondta, hogy a hajó a Szíriában harcoló orosz erők számára szállított üzemanyagot. Rogov szerint a támadás miatt kitört ablakok szilánkjai megsebesítették a legénység több tagját.

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője a támadásra reagálva közölte: meg fogják bosszulni, hogy Ukrajna civil tartályhajót támadott meg. Ezzel a „terrorista cselekménnyel” az ukránok veszélyeztették a legénység életét, és kockáztatták, hogy környezeti katasztrófa történjen.

„A kijevi rezsim új terrorista módszereket alkalmaz, és ezért nem ítéli el egyetlen nyugati ország vagy nemzetközi szervezet sem. Nem igazolhatók az ilyen barbár tettek, de nem is maradnak válasz nélkül, kitervelőiket és végrehajtóikat elkerülhetetlenül meg fogjuk büntetni” – írta Zaharova közleményében.

Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök nem sokkal korábban azzal fenyegetőzött, hogy a hajók elleni ukrán támadások megtorlásául Oroszország még többet fogja támadni az ukrán kikötőket, sőt, „ökológiai katasztrófát fog okozni” Ukrajnának.

Nem talált robbanóanyagot a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) a kelet-ukrajnai zaporizzsjai atomerőmű két reaktorának tetőszerkezetén.

Az ENSZ nukleáris felügyelőszervezete egy hónapos várakozás után kapott engedélyt az orosz kézen levő atomerőmű reaktorainak vizsgálatára – írta a szervezet pénteki közleményében.

„A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) szakértői nem találtak aknát vagy robbanóanyagot az atomerőmű hármas és négyes reaktorának tetőszerkezetén és a turbinacsarnokokban” – közölte a nukleáris felügyelőszervezet.

„Többszöri kérelem után a szakértői csoport csütörtökön hozzáférhetett a két reaktor tetőszerkezetéhez. A csoport továbbra is kéri az engedélyt az atomerőmű többi négy reaktorának tetőszerkezeti vizsgálatát” – tartalmazza a közlemény.

Moszkva és Kijev azzal vádolta meg egymást július 4-én, hogy támadást terveznek indítani az atomerőmű ellen. A NAÜ korábban többször is figyelmeztette a feleket arra, hogy az erőmű közelében egy katonai összecsapásnak katasztrofális következményei lehetnek.

A szervezet július 5-én közölte: elengedhetetlen, hogy szakértői hozzáférjenek a két reaktor tetőszerkezetéhez. Az ukrán fegyveres erők egy nappal korábban azt állították, hogy adataik szerint valaki robbanószerkezeteket helyezett el az említett két tetőre.
 

origo.hu

Megvan Magyarország Szépe, az ország szépségkirálynője

ripost.hu

Sokkoló videó Varga Barnabásról, egy ország imádkozik a focistáért

life.hu

Sarah Jessica Parker fia fotót osztott meg ritkán látott ikertestvéreiről, Tabitháról és Lorettáról

hirtv.hu

Így bulizott Magyar Péter: egy fiatal lány lábai között csúszik-mászik + videó

ripost.hu

Ez a 3 csillagjegy sorsfordító lehetőséget kap júliusban

hirtv.hu

Belehalt sérüléseibe a vitorlázó repülővel lezuhanó 17 éves lány + videó

ripost.hu

Te köztük vagy? Tombol a szerelem, de nem minden csillagjegy lesz szerencsés a nyáron

travelo.hu

Felesége szeme láttára falt fel egy férfit a közel 3 méteres cápa Floridában

ripost.hu

„Lehet, hamarosan kisbabád lesz” – Vajna Tímea szívszorító üzenetet küldött Gelencsér Timinek

ripost.hu

Kínos lebukás: Óriási kamu Kulcsár Edina és G.w.M rongyrázása

ripost.hu

Testvérek? "Kulcsár Edina klón" lett Magyarország Szépe

ripost.hu

Vészjósló jelek: Ennek a 3 csillagjegynek romba dönti életét az idei nyár

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Orbán Viktor: Nem lenne háború, ha Angela Merkel maradt volna a kancellár

POLITIK

Magyar Péter megütött egy embert, erőszakkal elvett egy telefont és a Dunába dobta

POLITIK

Elképesztő ütemben készül Németország a háborúra

POLITIK

Amerikai vadászgépeket kap Ukrajna

POLITIK

Trump szerint Biden provokálta ki a háborút

POLITIK

A rendőrség megtalálta a telefont, amit Magyar Péter a Dunába dobott

POLITIK

Az Európai Uniónak Európa békéjét kell szavatolnia

POLITIK

Nyilatkozatban ítélték el az orosz-észak-koreai megállapodást