Létrehozva: 2023.08.09.

Újabb gyanúsított a berlini migránserőszak ügyében

Csoportos nemi erőszak egy parkban...

Újabb gyanúsítottak vettek őrizetbe a berlini Görlitzer parkban elkövetett csoportos nemi erőszak ügyében. Mindkét most elfogott férfi migrációs hátterű, Afrikából érkeztek Németországba. Közben a német szövetségi belügyminiszter javaslatot dolgozott ki a kitoloncolások felgyorsítására, mert ezek száma drasztikusan csökkent Németországban. A közmédia helyi tudósítója jelentkezett Berlinből.

„A migránsokat a kitoloncolást megelőzően őrizetbe veszik, ennek az időtartamát növelnék 10-ről 28 napra, a terv szerint bővítenék a rendőrség jogkörét, tehát a migránsszállókat átkutathatnák, és bővítenék a külföldieket tartalmazó regisztereket, a migránsokkal kapcsolatos adatokat egy adott adatbázisban, pontosan azért, hogy a hivatalok felszabaduljanak, és idejük legyen a kitoloncolással kapcsolatos ügyek feldolgozására” – jelentette Noll Katalin Berlinből.

Egy 27 éves nőt megerőszakoltak, a barátját pedig súlyosan bántalmazták Berlin egyik leghírhedtebb közterületén. A Görlinek is nevezett Görlitzer Park több éve a helyi bűnözés közparkja, drogkereskedelmi központ. Maga a városrész pedig, ahol elhelyezkedik, arab nagycsaládoknak és klánoknak az egyik székhelyéül szolgál. Ők a saját törvényeik szerint élnek, gyakran folytatnak utcai harcokat, leszámolásokat egymással. A hely amolyan migránsgettó Berlin kellős közepén. A rendőrség pedig ahelyett, hogy felszámolná a bűnözést a parkban, inkább bezárná azt.

A berlini Görlitzer Park a német főváros leghírhedtebb része. Részben turisztikai látványosságnak számít, másrészt pedig a drogkereskedelem egyik központja. De magának a kerületnek, Kreuzbergnek a neve is gyakran szerepel a rendőrségi jelentésekben. Ez a városrész az arab nagycsaládoknak, a klánoknak az egyik székhelye. Ők a saját törvényeik szerint élnek, gyakran folytatnak utcai harcokat, leszámolásokat egymás között. A hely amolyan migránsgettó Berlin kellős közepén.

Legutóbb néhány napja történt csoportos erőszak a Görlitzer parkban, amiről a német Bild azt írta: a hajnali órákban több férfi megerőszakolt egy 27 éves nőt. Ezen kívül 27 éves barátját tárgyakkal megsebesítették, majd a földre vitték. A két áldozattól értéktárgyaikat is ellopták.

Az elkövetők úgy tűnik illegális bevándorlók voltak, bár a hatóságok igyekeztek titokban tartani az esetet.

„A történteket a Die Welt hozta nyilvánosságra. Az ügyészség és a rendőrség közleményt adott ki, miszerint azért nem beszéltek a történtekről, mivel egy bűncselekmény-sorozat részéről van szó. Többen azonban úgy vélik, azért hallgatták el az ügyet, mert az egyik elfogott gyanúsított migrációs hátterű. A 22 éves szomáliai férfit nemrég vették őrizetbe. A többi gyanúsított ellen még nyomozás folyik” – jelentette Noll Katalin, a közmédia helyi tudósítója.

Helyi lapok szerint a Görlitzer Parkban idén júniusig nyolc súlyos bűncselekmény, többségében nemi erőszak történt, de 13 egyéb szexuális büncselekményt is regisztráltak. Az ARD-nek nyilatkozó berlini rendőrségi-szóvivő azonban nem bíztatta sok jóval a közbiztonságot számonkérő helyieket.

„Nekünk is fontossági sorrendet kell felállítanunk az intézkedéseink között, mert az erőforrások végesek. Ebből a szempontból nem leszünk éjjel-nappal láthatóak a park minden pontján, de ott vagyunk. Az erőforrásaink kímélésének egyik lehetséges megközelítése lehet, ha csökkentjük a park nyitva tartásának idejét. Például a bezárásával” – mondta a berlini rendőrség szóvivője.

A berlini rendőrség tehát a bűnözés felszámolása helyett inkább inkább bezárná a közparkot.

A migránsok által elkövetett nemi erőszak és más erőszakos bűncselekmények nem újak Németországban. A legismertebb talán a 2015-os kölni szilveszteri botrány, amikor több száz agresszív migráns férfi rontott rá a tömegben ünneplő nőkre, és követett el ellenük szexuális bűncselekményeket. De volt, hogy fiatalokat késeltek meg migránsok egy vonaton, illetve 2016 karácsonyán a berlini karácsonyi vásárba hajtott egy bevándorló egy kamionnal. A tunéziai elkövető akkor 12 embert megölt és 49-et megsebesített.

Bandaháborúk voltak Németország több városában: a bevándorlók machetékkel, baseball-ütőkkel, vasrudakkal és késekkel estek egymásnak. Észak-Rajna-Vesztfáliában szír és libanoni származású klánok próbáltak leszámolni egymással az utcán. Több százan vettek részt az összecsapásokban, a rendőrök csak nehezen tudták megfékezni az indulatokat, egy migráns és egy rendőr megsérült.

Fényes nappal a nyílt utcán verekedtek össze a migránsok az észak-németországi Castrop-Rauxelben. Machetéval, baseball-ütővel, vasrudakkal és falécekkel estek egymásnak. Kaotikus állapotok uralkodtak. A rendőrök nagy erőkkel vonultak a helyszínre, de csak nehezen tudták megfékezni az indulatokat.

Egy 23 éves férfit súlyos állapotban szállítottak kórházba, miután többször hasba szúrták, valamint egy rendőr is megsebesült az összecsapásokban.

A német rendőrség információi szerint szír és libanoni bandák között történt leszámolás.

Az ilyen incidenseket nem toleráljuk az utcáinkon – mondta a tartományi belügyminiszter. Herbert Reul közölte: a hatóságok több embert is őrizetbe vettek és később ismét kivonultak a helyszínre, hogy megfékezzék a migráns-klánok tagjait.

Az összehangolt akcióban 116 embert ellenőriztek, akiknél a csütörtöki esethez hasonlóan machetéket, vasrudakat, késeket találtak és foglaltak le.

Nem ez volt az egyetlen migránsbalhé Németországban. Alig 24 órával később Essenben is több száz szír és libanoni csapott össze. Törtek, zúztak, ütötték, rúgták egymást. A rendőrség úgy véli, hogy a két eset között összefüggés lehet.

Szíriai és libanoni bűnszervezetek 500 tagja keveredett tömegverekedésbe – írta Twitter-bejegyzésében Georg Pazderski. Az Alternatíva Németországért (AfD) párt politikusa kemény kritikával illette Nancy Faeser szövetségi belügyminisztert, amiért még mindig az Angela Merkel volt német kancellár által meghirdetett nyitott határok politikáját képviseli, és nem lép fel keményebben a Németországot egyre inkább sújtó migráció ellen.

A romló közbiztonság ellenére is ösztönöznék a bevándorlást – írja a Magyar Nemzet online a németországi migránsbalhékkal összefüggésben. A portál szerint ezek az incidensek remek példái annak, hogy milyen hatása lehet, ha elfogadják a migránskvótát, amely értelmében a tagállamoknak meghatározott számú illegális bevándorlót kellene befogadniuk. Ha pedig nem teszik, hatalmas összeget kell fizetni.

A migránskvóta ellen több uniós ország, így hazánk is tiltakozik. Ez nem is meglepő – jegyzi meg a Magyar Nemzet, hiszen számok bizonyítják, hogy a nyitott határok politikája romló közbiztonságot, fokozódó erőszakot és terrorizmusfenyegetettséget hoz Európára.

Az Europol adatai szerint csak tavaly 380 személyt tartóztattak le terrorizmussal kapcsolatos ügyek gyanújával az Európai Unióban. Ebből 266 esetben iszlám dzsihadista volt az elkövető. A legtöbb eset pedig Franciaországban, Spanyolországban és Németországban történt.

Minden eddigi évet megelőzőnél magasabb szintre emelkedett a migráció 2022-ben Németországban – közölte a német statisztikai hivatal, a Destatis egy kedden közzétett jelentésben.

Mintegy 2,67 millió ember érkezett Európa legnagyobb gazdaságába a tavalyi évben, az országot elhagyók száma pedig 1,2 millió volt, így Németország 1,46 millió fővel gyarapodott – írja a Deutsche Welle. A jelentés szerint a beáramlás fő oka az ukrajnai konfliktus volt, amely miatt 1,1 millió menekült keresett biztonságot Németországban.

A 2021-ben érkezők száma 1,32 millió volt, szemben az országot elhagyó 994 ezer emberrel.

 

Honnan érkeznek a németországi migránsok?

Németországba az ukránok többsége 2022 március és májusa között érkezett azt követően, hogy Oroszország növelte az ukrajnai konfliktus intenzitását. Augusztustól kezdve viszont a számok folyamatosan csökkennek.

A Szíriából, Afganisztánból és Törökországból érkezők száma is jelentősen nőtt 2022-ben az előző évhez képest.

Az egyéb uniós országból betelepülők száma enyhe emelkedést mutatott, 87 ezer fő a korábbi 81 ezer fővel szemben. Az Európai Unió határain belülről, főképpen Romániából, Lengyelországból és Bulgáriából vándoroltak Németországba.

A németek is mozgásban vannak

A német állampolgárságú, az országból kivándorló személyek száma is nőtt 2022-ben: 83 ezer fő hagyta el az országot, ez a szám 64 ezer volt még 2021-ben.

A német lakosság fő kivándorlási célpontjai Svájc, Ausztria és az Egyesült Államok.

Jelentős számban, egymillió fő migrált a német állam határain belül is. A legnagyobb veszteséget a német főváros, Berlin és a délnyugati Baden-Württemberg tartomány szenvedte el, 10-10 ezer fő költözött el.

A bevándorlás „fő nyertese” pedig a Berlint körülvevő tartomány, Brandenburg volt.

origo.hu

Iszonyatos dolgot rögzített egy műhold egy észak-koreai temetőről

ripost.hu

Kétperces helyesírási teszt: mennyit találsz el?

mindmegette.hu

Hidratál, és fényvédőként is alkalmazható a nyár legnépszerűbb gyógynövénye

magyarnemzet.hu

Épphogy megválasztották a polgármestert, máris agyonlőtték

metropol.hu

„Soha nem feledünk” – gyászba borult Curtis közösségi oldala

vg.hu

Az oroszok már nem ejtenek foglyokat: lefejezett ukrán katonát találtak Donyeckben

ripost.hu

Megmutatja hatalmát az univerzum, 3 csillagjegy szerelmi élete felfordul

mindmegette.hu

Nem sikerült zökkenőmentesen Katalin hercegné visszatérése

ripost.hu

A tudósok is kővé dermedtek attól, ami az óceán mélyéről előkerült

ripost.hu

Váratlan örömhírt jelentett be Szandi: „Hálás vagyok”

ripost.hu

Valami furcsa volt rajta? Fény derült Katalin hercegné titkára

ripost.hu

Vérfagyasztó jóslat: ekkor borult teljes sötétség az emberiségre

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Amerikai vadászgépeket kap Ukrajna

POLITIK

A foci-Eb elleni pusztító terrortámadást akadályozott meg a rendőrség

POLITIK

Németországnak "háborúképessé" kell válnia. Jön a hadkötelezettség

POLITIK

Újabb településeket foglaltak el az oroszok

POLITIK

Zelenszkij aláírta a középiskolai és egyetemi hallgatók katonai alapképzéséről szóló törvényt

POLITIK

700 ezer orosz katona az ukrán fronton

POLITIK

Több orosz gáz érkezik Európába, mint amerikai

POLITIK

Több ország nem írta alá a svájci békedokumentumot Ukrajnáról