Létrehozva: 2023.08.16.

Próbálják eltussolni a Biden család sötét ügyeit

Megy a jogi csűrés-csavarás...

Szélesebb nyomozati hatáskörrel járó különleges ügyésszé nevezte ki a Hunter Biden-nyomozással 2018-ban megbízott ügyészt az amerikai igazságügyi miniszter pénteken.

Merrick Garland sajtótájékoztatón jelentette be, hogy David Weiss kérésére döntött különleges ügyésszé való kinevezése mellett annak érdekében, hogy elmélyíthesse a vizsgálatot az elnök fia, Hunter Biden ellen. Az igazságügyi miniszter úgy fogalmazott, hogy a kérés nyomán az üggyel összefüggő felmerülő „rendkívüli körülményeket” és a közérdeket figyelembe véve határozott.

Hunter Biden ügyvédei péntek estig nem reagáltak a kormány döntésére, és a Fehér Ház sem kommentálta az elnök fia elleni eljárást érintő fejleményt.

A demokraták nem nyilatkoztak péntek estig, vezető republikánusok viszont bírálták az igazságügyi miniszter döntését, mivel úgy tartják,

ezzel akarja akadályozni a Hunter Biden üzleti ügyeivel kapocsolatos kongresszusi vizsgálatot.

Kevin McCarthy, a Képviselőház republikánus elnöke azt írta, hogy az a David Weiss kapott különleges ügyészi kinevezést, akinek a nevéhez köthető a Hunter Biden-ügyet lezárni hivatott, a múlt hónapban bíróság előtt elbukott vádalku.

Joe Biden elnök fiának ügyében az ügyész és az ügyvédek júniusban vádalkut jelentettek be, ám azt a Delaware államban eljáró bíró elutasította.

A vádalku keretében azt akarták elérni, hogy a 2018 óta zajló bűnügyi nyomozás lezáruljon Hunter Biden ellen, aki a megállapodásban elismerte volna bűnösségét 2017-ből és 2018-ból származó összesen 200 ezer dollár adó megfizetésének elmulasztásában, cserében az ügyészség nem kérte volna börtönbüntetés kiszabását.

A vádalku másik eleme Hunter Biden tiltott fegyverviselési ügyére vonatkozott, amelyben bírósági tárgyalást elterelő intézkedésben állapodtak meg, és aminek révén elkerülte volna az akár 10 év börtönbüntetést Joe Biden elnök fia. Hunter Bident 2018-ban érték tiltott fegyverbirtokláson annak a törvénynek a megsértése alapján, amely kimondja, hogy nyilvántartott kábítószerfogyasztó nem birtokolhat lőfegyvert.

A vádalku összeomlását követően az ügyészi vizsgálat folytatódott,

Hunter Biden a bíróság előtt ártatlannak mondta magát.

Az ügyészi nyomozással párhuzamosan a republikánus többségű Képviselőházban január óta zajlik vizsgálat részben a Biden-család üzleti kapcsolatairól, amelynek során az elmúlt hónapokban meghallgatták többi között a nyomozóhatóságok és adóhatóság több informátorát.

A vizsgálat politikai célja, hogy összefüggést találjon Joe Biden alelnöki tevékenysége és a családjához abban az időszakban érkezett több millió dolláros külföldi átutalások között.

A demokraták szerint egyelőre ilyen bizonyíték nincs, a republikánusok szerint a tanúvallomások, banki bizonylatok és egyéb dokumentumok komoly súllyal és bizonyító erővel bírnak.

Kettős fegyverként használják az amerikai igazságszolgáltatást a demokraták – jelentette ki a Magyar Külügyi Intézet elnöke az M1-en. Gladden J. Pappin szerint az amerikai baloldal mindent megtesz, hogy eltakarja Joe Biden elnök és fia, Hunter Biden piszkos ügyeit, miközben Donald Trump volt elnököt folyamatosan össztűz alatt tartják. Pedig jelenleg is több vizsgálat folyik a jelenlegi demokrata elnök és fia feltételezett korrupciós ügyeiben, emellett befolyással üzérkedés is felmerült velük kapcsolatban.

Válaszolt az amerikai igazságügyi minisztérium a Joe Biden amerikai elnök fia, Hunter Biden számára rendkívül előnyös vádalkuról a kongresszusi vizsgálóbizottságok vezetőinek – írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint azonban a minisztérium tovább ködösít az elnök fiának ügyeiben, ugyanis a válaszukban semmilyen konkrétum sincs. Elutasították, hogy tájékoztatást adjanak a nyomozásról és a büntetőeljárásról vagy a Hunter Biden ügyvédeivel folyó tárgyalásokról.

Hunter Biden június végén kötött peren kívüli egyezséget abban az adócsalási ügyében, ami amiatt indult, mert két egymást követő évben is 1,5 millió dollár adóköteles jövedelemhez jutott, de nem fizette meg az adót.

A megállapodás a 2018-as fegyvervásárlási ügyére is kiterjedt, amikor azt állította, nem fogyaszt kábítószert, pedig abban az időben drogfüggőséggel küzdött.

Joe Biden amerikai alelnök integet a pekingi repülőtéren 2013. december 4-én. Jobbról fia, Hunter, középen unokája, Finnegan. (MTI/EPA/Pool/NG Han Kuan)

A megállapodást sokan túl enyhének tartották, ugyanis nemcsak Hunter Biden ússza meg így az elhúzódó tárgyalásokat és a börtönt, hanem apja, Joe Biden is jól jár, hiszen a választási kampányban nem a családja büntetőügyétől lesz hangos a média.

A fordulat néhány hete történt, ugyanis a Hunter Bidennel kötött megállapodást a bíróság elutasította, vagyis az ügynek nincs vége, és az elnök fiával szemben folytatódik a nyomozás.

Nem sokkal később Hunter Biden ügyeinek vizsgálatára az igazságügyi minisztérium David Weisst nevezte ki különleges ügyésszé. Ami óriási felháborodást keltett, hiszen
éppen ő volt, aki kitalálta Hunter Biden számára a rendkívül kedvező vádalkut.

„Az egyetlen szó, ami eszembe jut, az a hihetetlen. Az igazságügyi minisztérium továbbra is védi a Biden családot és a demokratákat, miközben politikai ellenfeleikre vadásznak”

– reagált a kinevezésre Tim Scott republikánus szenátor, akit a Magyar Nemzet idézett. Tim Scott szerint David Weiss nem lehet független.

Eltussolnák a Biden család piszkos ügyeit

Mások szerint pedig a különleges ügyészben nem lehet megbízni, és a kinevezés csak egy újabb mód arra, hogy a Biden család korrupciós ügyeit szépítsék.

A képviselőházi felügyeleti bizottság elnöke szintén szkeptikus volt. James Comer úgy véli, a minisztérium lépése része annak, hogy Joe Bidenék piszkos ügyeit eltussolja.

„Az amerikai baloldal megpróbálja fegyverként használni az igazságszolgáltatást és így befolyásolni a jövő évi amerikai választásokat” – jelentette ki a Magyar Külügyi Intézet elnöke az M1-en. Gladden J. Pappin felhívta a figyelmet, hogy

Joe Biden és Hunter Biden kétes ügyeiről számos bizonyíték került nyilvánosságra, de azokat a demokraták megpróbálják elfedni, miközben Donald Trumpra össztüzet zúdítanak.

„Két különböző igazságszolgáltatási rendszer működik most az Egyesült Államokban. Nagyon sok vád – például pénzmosás és befolyással való üzérkedés – hangzott el Joe Bidennel és Hunter Bidennel szemben. Mégis,

most arra használják az igazságszolgáltatást, hogy Donald Trumpot akadályozzák a választási kampányban, ez pedig az igazságügyi rendszer fegyverként való használata”

– jelentette ki Gladden J. Pappin.

A Magyar Külügyi Intézet elnöke hozzátette: amíg Washington világszerte a jogállamiságot és a demokráciát kéri számon, addig belföldön már nem annyira kritikusak a demokrata elnök és fiának ügyeivel kapcsolatban.

Pénteken benyújtotta a vádemelési indítványt Joe Biden ellen egy republikánus képviselő. Az indítvány megfogalmazója egyebek mellett azzal indokolta döntését, hogy az amerikai elnök és családja súlyos bűncselekményeket követhetett el. Az indokok között az elnökhöz köthető megvesztegetés, zsarolás, csalás, valamint kábítószerrel és prostitúcióval kapcsolatos érintettség is szerepel.

Csak néhány rajongója tapsolta meg és köszöntötte a kerékpározó Joe Bident néhány napja Delaware-ben. A Hawaiin pusztító történelmi tűzvészre – amelyben már mintegy százan vesztették életüket – vonatkozó újságírói kérdéseket pedig mosolyogva és integetve elutasította, majd tovább tekert az amerikai elnök.

A hétvégén pedig az Atlanti-óceán partján pihente ki a fáradalmakat szűk körben Joe Biden. Az elnök közelében a barátokon kívül alig lehetett látni embereket, a vízen pedig a parti őrség hajója ringatózott.

Miközben Joe Biden kikapcsolódott, a hozzá és családjához köthető kétes ügyek miatt indult eljárások és nyomozások nem pihentek, hanem új szakaszba léptek.

Joe Biden aláásta hivatalának integritását, lejáratta az elnökséget, elárulta az elnöki bizalmat és a jogállamiságot, valamint az igazságszolgáltatást felforgató módon cselekedett Amerika polgárainak kárára – írta közleményében Greg Steube republikánus képviselő, aki pénteken vádemelési indítványt – úgynevezett impeachmentet – nyújtott be az elnök ellen.

A képviselő közösségi oldalán pedig az elnökhöz köthető megvesztegetést, zsarolást, az igazságszolgáltatás akadályozását, csalást, valamint a kábítószerrel és prostitúcióval kapcsolatos pénzügyi érintettséget sorolta fel indítványa indokaiként.

Greg Steube szerint itt az ideje, hogy a 80 éves elnök ellen vádat emeljenek, hiszen Joe Biden és fia, Hunter Biden pénzügyei régóta összefonódtak.

A republikánus képviselő például azt állítja, 2010 és 2019 között a Biden család pénzéből több ezer dollárt költöttek illegális drogügyletekre és prostitúcióra.

„Nem kellene, hogy az igazságszolgáltatás más mércével mérje a Biden családot, mint a többi állampolgárt” – ezt már egy interjúban mondta a képviselő. Greg Staube arról beszélt: ha nem a Biden családról lenne szó, hanem bárki másról – például egy republikánus kongresszusi tagról–, akkor már régen felelősségre vonták volna ezekért a bűncselekményekért.

Egyre nehezebb a helyzete az amerikai elnöknek és a családjának, ugyanis lassan elfogy körülöttük a levegő a sorozatos botrányok miatt.

A hatóságok már azt is vizsgálják, hogy Joe Biden még alelnökként árulta-e a befolyását kenőpénzért egy külföldi állampolgárnak.

Nemrég láttak napvilágot azok a banki adatok is, amelyekből kiderült, hogy Joe Biden alelnöksége idején Oroszországtól, Ukrajnától és Kazahsztántól 20 millió dollár, Kínából és Romániából pedig 10 millió dollár érkezett az érdekeltségükbe tartozó számlákra. Kiderült, hogy még az unokáihoz is jelentős összegek jutottak.

De azt is vizsgálják, hogy Joe Biden fia, Hunter Biden az ukrán földgázipari vállalat, a Burisma igazgatótanácsában mit csinált havi 50 ezer dolláros fizetésért, és annak volt-e köze édesapja politikai befolyásához.

„Az amerikaiakat nagyon érdekelni fogja a végső jelentésünk, amelyből majd láthatják, hogy pontosan miben vett részt a Biden család, és hogyan kerestek az elmúlt néhány évben több millió dollárt az ellenségeinken keresztül” – mondta korábban James Comer, a vizsgálatot végző bizottság elnöke.

Elemzők szerint Joe Biden támogatottsága mélyrepülésben, történelmi mélyponton, mindössze 30 százalékon van.

Többen megjegyzik, hogy az elnök szempontjából különösen aggasztó, hogy most már nemcsak a republikánusoktól, hanem saját pártjából, a demokratáktól is egyre több kritikát kap.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

Ámulattal nézi Dallos Bogit a kisfia: „Gyönyörű szeme van a Kishercegnek” - Fotó

mandiner.hu

Hont András páros lábbal szállt bele Nagy Ervinbe, mert a színész nem ment el az ATV-be (VIDEÓ)

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

magyarnemzet.hu

Elmarad Ronnie O’Sullivan és Judd Trump álomelődöntője

origo.hu

Elképesztően szexi pózban mutogatja testét Gelencsér Tímea - kép

travelo.hu

Tudtad, hogy Horvátországnak is van Holt-tengere? Ráadásul egy szigeten

ripost.hu

Ekkor nézz fel az égre: minden kívánságod valóra válhat május elején

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Most jött a hír: nem tudták megmenteni, elhunyt a világbajnok sportoló

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Lázadnak a gazdák, tüntetés lesz Brüsszelben, akadálytalanul érkezhet az ukrán gabona Európába

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Minden eddiginél sikeresebb volt az idei CPAC-Hungary

POLITIK

Ismét rakétákkal támadják az oroszok Odesszát

POLITIK

A közel-keleti háború elmérgesedése fenyeget

POLITIK

A háború ellenére nőtt a magyar gazdaság