Létrehozva: 2023.08.09.

Magyarország nem fog letérdelni

Világnézeti vita Bidenékkel...

Minden, a Biden-adminisztráció és Magyarország közötti politikai vita valójában világnézeti ellentétek következménye – mondta Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója az amerikai Newsmax hírcsatornának, miután az Egyesült Államok baloldali vezetése vízumszankciókat vezetett be Magyarország ellen.

„A magyar jobboldal nem hajlandó térdre kényszerülni”

Szánthó Miklós: A Biden-adminisztráció és Magyarország közötti politikai vita világnézeti ellentétek következménye

Fotó: Alapjogokért Központ

Az Alapjogokért Központ az MTI-nek szerdán küldött közleményében számolt be Szánthó Miklós nyilatkozatáról. Idézték a központ vezetőjét, aki hétfőn az amerikai hírcsatornának arról beszélt, „a magyar konzervatív kormány kiáll az Isten, haza és a család értékegyüttese mellett”.

Azt írták, Szánthó Miklós a műsorban rámutatott a Washington és Budapest között az utóbbi időben kialakult ideológiai ellentét valós okaira is, mert a magyar kormány következetes, konzervatív testtartása „frusztrálja a liberális fősodort, nemcsak Európában, hanem az Egyesült Államokban is”, hozzátéve, hogy a külső nyomás nem tántoríthatja el a magyarokat bizonyos alapelvektől.

Így a gyermekeink megóvása a genderideológiától és határaink védelme a tömeges migrációval szemben olyan össznemzeti alapot jelent, amelytől nem tágítunk. Magyarország emellett „megvédi zsidó-keresztyén örökségünket, amely nyugati civilizációnk gyökerét jelenti” – mondta a központ főigazgatója a közlemény szerint.

Az Alapjogokért Központ tájékoztatása szerint Szánthó Miklós arról is beszélt, hogy „a Biden-kormányzat és Brüsszel megpróbál nyomást gyakorolni Magyarországra, hogy igazodjon az úgynevezett »európai és liberális értékekhez«”.

Mindez azt a célt szolgálja, hogy Soros György megvalósíthassa azt az álmát, hogy „nyílt társadalmat” csináljon hazánkból – idézték a főigazgatót.

A tájékoztatás szerint Szánthó Miklós kifejtette: a magyar jobboldal nem hajlandó térdre kényszerülni, és „ez az alapvető oka minden politikai konfliktusnak Magyarország és a liberális fősodor között”.

Elfogadhatatlan boszorkányüldözésbe kezdett a Biden-adminisztráció – áll az Alapjogokért Központ egy néhány napja közzétett elemzésben.

Az Alapjogokért Központ közleménye szerint Szánthó Miklós a műsorban úgy fogalmazott: a posztmodern progresszió a demokráciának csupán egyetlen formáját ismeri el, a liberális demokráciát.

„Ha egy demokrácia nem liberális – mondják –, akkor nem is demokrácia. De ez nem igaz. Ez egy hazugság. Az igazi demokrácia a pluralitásról szól. És igen, a demokráciának különböző változatai léteznek” – fogalmazott a főigazgató.

Miközben az Egyesült Államok déli határain Bidenék nem hajlandók megállítani az illegális bevándorlást és a drogkartellek térnyerését, a magyar állampolgárok vízummentességének szűkítését tartják szükségesnek. A baloldali adminisztráció azért indított bosszúhadjáratot Magyarország ellen, mert a magyar kormányzat nem volt hajlandó kiadni a kettős állampolgárok adatait – írták.

„Az érvelésük hamis, mivel a magyarok semmilyen biztonsági problémát nem jelentenek sem az Egyesült Államokra, sem bármilyen más országra nézve. A szélsőbaloldali Biden-a–minisztráció a NATO-szövetség mellett elkötelezett ország állampolgárait bünteti csak azért, mert hazánk a háború kezdete óta kiáll a vérontás beszüntetése, az azonnali tűzszünet, és a béke mellett, míg a szabadság földjére ellenőrizetlenül érkeznek az illegális bevándorlók” – áll a központ közleményében.

„A hazánk ellen folyamatos hadjáratot folytató, LMBTQ-barát David Pressman amerikai nagykövet érvelése minden alapot nélkülöz, amikor azt állítja, Százezres nagyságrendben állított ki útlevelet a magyar kormány az egyszerűsített honosítási program részeként, szigorú ellenőrzés nélkül. Az Egyesült Államokra ugyanis nem a magyar állampolgárok, hanem az USA területére a déli határokon keresztül érkező több millió illegális migráns jelenti a valós veszélyt” – írták a közleményben.

„Magyarország egy ezeréves állam a Kárpát-medence területén, nem pedig egy bukott állam, ahol a rendvédelem, a szolgálatok, és a belügyi nyilvántartások ne lennének rendben. Magyarország pontosan tudja, hogy kiknek biztosította az állampolgárság könnyített megszerzésének lehetőségét: azoknak, akiket a trianoni békediktátum elszakított eredeti hazájuktól. Különösen aggasztó, hogy az Amerikai Egyesült Államok a kettős állampolgársággal rendelkező külhoni magyarok adatait követelte hazánktól, amely kérésnek a magyar kormány  a honfitársaink biztonsága érdekében  nem tett eleget” – fogalmaztak.

„Ugyanis szem előtt kell tartani például azt, hogy az Ukrajnában élő kárpátaljai magyarok, amennyiben kettős állampolgársággal rendelkeznek, az ukrán alkotmány és állampolgársági törvény ellen vétenek, hiszen azok szerint az országban csak egyetlen állampolgárság létezik. Tudjuk, hogy az amerikai és az ukrán vezetés, többek között Joe Biden fia, Hunter Biden szoros és korrupt kapcsolatot ápolnak, ezért amennyiben az USA megkapná a magyar kettős állampolgárok listáját, átadhatná azt Zelenszkij kormányának” – áll a közleményében.

„A magyar nemzeti kormány egyetlen magyart sem ad ki, nem tesz ki nemzetbiztonsági kockázatnak állampolgárait, ezért áll most bosszút Joe Biden elnök kormánya. Az amerikai baloldal ideológiai alapú boszorkányüldözést folytat Magyarország ellen, amely minden ésszerű alapot nélkülöz és két baráti nemzet között teljesen elfogadhatatlan lépés. Ha már biztonsági aggályokról van szó, ne feledjük, hogy éppen az amerikai demokrata körök választási beavatkozási kísérlete rajzolódik ki a 2022-es magyar országgyűlési választások kapcsán kirobbant, »guruló dollárok« néven elhíresült ellenzéki politikai korrupciós botrány kapcsán. Ha valami, akkor ez biztonsági aggálynak minősül” – írta az Alapjogokért Központ.

Szánthó Miklós kijelentette, Magyarországon virágzik a kereszténydemokrácia, és a magyarok csak annyit kérnek, hogy ezt fogadják el külföldön is. Emellett emlékeztetett arra, hogy a legtöbb olyan intézkedést, amelyet a baloldal kifogásol – így a gyermekvédelmi törvényt is – az Országgyűlés nagy többséggel fogadta el, és az emberek népszavazásokon is megerősítették azokat.

„A magyarok 90 százaléka elutasította a genderpropagandát az iskolákban és az óvodákban” – hangsúlyozta Szánthó Miklós a Newsmax műsorában az Alapjogokért Központ tájékoztatása szerint.

Kari Lake, az idei CPAC Hungary kiemelt felszólalója „aljasnak tartja a Biden-adminisztráció vízumszankcióit hazánk ellen” – hívta fel a figyelmet az Alapjogokért Központ az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

„A béke egyik leghangosabb amerikai támogatója úgy, ahogy májusban, most is felemelte hangját Joe Biden ideológiai alapú támadásaival szemben” – írták.

A politikus nyilatkozata is rámutat arra, hogy a demokrata kormányzat és a Magyarország közötti vita minden észszerűséget és jogalapot nélkülöz – közölték.

Az Alapjogokért Központ a Facebook-oldalán idézte Kari Lake szavait, aki úgy fogalmazott: „Magyarország nem segíti az orosz–ukrán konfliktus eszkalálódását, ezért Joe Biden ellenük fordítja a vízummentességi programunka.”

A republikánus politikus – a tavalyi félidős választásokon Donald Trump volt elnök által támogatott kormányzójelölt – szerint míg a világ többi része szétesik, addig Magyarország virágzik a kormánynak és az olyan szervezeteknek köszönhetően, mint az Alapjogokért Központ, amely a magyar embereket helyezik előtérbe a külföldi hatalmakkal szemben.

Határunk nyitva áll a mexikói maffiózók előtt, de zárva van a békeszerető magyarok előtt. Aljas

− jelentette ki Kari Lake. 

A béke egyik leghangosabb amerikai támogatója úgy, ahogy májusban, most is felemelte hangját Joe Biden ideológiai alapú támadásaival szemben. A politikus támogatása is rámutat arra, hogy a demokrata kormányzat és a Magyarország közötti vita minden észszerűséget és jogalapot nélkülöz – reagált Facebook-bejegyzésében az Alapjogokért Központ. 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szánalmasan sikertelen lett Magyar Péter akciója, alig néhány százan tüntikéztek

origo.hu

Ördög Nóra hivatalosan is bejelentette: Vége

borsonline.hu

Az orvosok tapsoló sorfala előtt tolták utolsó útjára a 6 éves kisfiút, aki életét adta a hároméves öccséért

mandiner.hu

Zelenszkij belenyúlt a darázsfészekbe: kényszeríteni akarja a külföldön tartózkodó ukránokat, hogy menjenek haza harcolni

ripost.hu

Most jött: rosszul lett és összeesett egy lány a Budapest Parkban, leállították a Blahalouisiana koncertet

vg.hu

Itt a korainál is koraibb cseresznye, valamin azonban hanyatt esnek a vásárlók

origo.hu

Meghan Markle súlyos dolgot tett III. Károly királlyal

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

6 milliár dollár értékű USA fegyver máris indul Ukrajnába

POLITIK

Erdogan bírálta az amerikai egyetemi tüntetőkkel történteket

POLITIK

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Ezért erősítjük a honvédséget

POLITIK

CPAC- Hungary: Létrejött a nemzeti erők nemzetközi összefogása