Létrehozva: 2023.08.10.

Jakab Péterék el akarják venni a szavazati jogot a nyugdíjasoktól

Hajmeresztő elképzelés.

Figyelj! Én megmondtam az édesanyámnak, hogy ha még egyszer a Fideszre szavazol, felejtsd el, hogy engem egyszer még látni fogsz Magyarországon. Vagy lehet, hogy jövök Magyarországra, csak téged nem foglak meglátogatni. Ez nagyon keményen hangzik, nagyon bunkónak hangzik, de ez így van

 – ecsetelte a napokban TikTokra feltöltött videójában Minorics József, akit leginkább Jakab Péter bukott Jobbik-elnök lelkes rajongójaként, aktivistájaként ismerhetett meg a nagyérdemű. A Németországban élő „véleményvezér” ezután „igazi csőlátásúnak” nevezi és kifigurázza saját szüleit, „nagy balhét” ígérve, ha még egyszer a Fideszre mernek szavazni.

A jelek szerint egyébként valami megtörhetett Jakab és Minorics között, ugyanis ma már arról értekezett a TikTokon, hogy három napnyi együtt töltött idő után inkább kifarol egykori szövetségese mögül. 

Indoklása szerint három napig együtt dolgoztak, ettek, ittak és aludtak, ám végül rájött, hogy mindez nem az ő világa, és azt sem szereti ha „leszabályozzák".

Minorics József korábban azt is szavazásra bocsátotta követői között, hogy egy bizonyos kor után meg kellene vonni a szavazati jogot a nyugdíjasoktól. Úgy vélte, hogy a kérdés jogosan merült fel, ha az időseknél „fönt már valami nem stimmel”. Máskor az erdélyi magyaroknak ment neki, amiért magyaroknak merik vallani magukat. Ebben legalább egyetértenek Jakab Péterrel, aki nemrég határon túli magyarok szavazati jogának eltörlését sürgette.

Jakab Péter volt kabinetfőnökét meglepte, hogy még tagja a Jobbik pártalapítványának

Meglepte Molnár Enikőt, hogy még mindig kuratóriumi tag a Jobbik pártalapítványában. Jakab Péter, a párt korábbi elnökének bizalmasa a Magyar Nemzet  megjelent cikkére reagálva közösségi oldalán azt írta: 

Hát ez jó! A Magyar Nemzet cikke szerint még mindig kuratóriumi tag vagyok a Jobbik pártalapítványában, noha a pártból már egy éve eljöttem, kuratóriumi ülésre meg több mint egy éve nem is kaptam meghívót.

Molnár Enikő szerint ez „vagy azt jelenti, hogy több mint egy éve nem hívott össze a Jobbik pártalapítványa kuratóriumi ülést, vagy összehívtak, de az egyik kuratóriumi tagot− ezek szerint engem − arra nem hívták meg”. 

A párt volt kabinetfőnöke szerint mindezek után adja magát a kérdés, „a temérdek közpénzből működő Jobbik-pártalapítvány törvényesen működik-e akkor, amikor így döntenek a ti pénzetek elköltéséről”. „Persze egyesek biztosan jól élnek belőle” – fogalmazott Molnár, aki hozzátette: 

„a mostanában Karácsonynak meg Bajnainak nyílt levelet írogató Gyöngyösi Márton Jobbik-elnök lassan írhatna egy nyílt levelet a Jobbik pártalapítványának is. Ha tényleg érdekli az átláthatóság, kezdheti a söprögetést a saját portáján”.

A volt jobbikos leszögezte: a kuratóriumban betöltött tagságért soha semmilyen anyagi juttatást nem fogadott el.

A Magyar Nemzet számolt be arról, hogy Faragó Tamás, a Jobbik gyöngyösi önkormányzati képviselője, Lejer Zoltán pártigazgató helyettese lett a párt alapítványának új kuratóriumi tagja – amint egy friss bírósági végzésből kiderült. Eszerint a Jobbik Magyarországért Alapítvány májusban kérelmet terjesztett elő az alapítvány nyilvántartási adatainak módosítása iránt, a Fővárosi Törvényszék pedig július 14-én meghozott végzésében leírta, hogy az alapítvány testületének új tagja Faragó Tamás. 

A vonatkozó bírósági végzésből ugyanakkor az is kiderül: „a kuratórium összetétele egyebekben nem változott”, vagyis a testület tagja maradt Jakab Péter ex-pártelnök volt kabinetfőnöke, Molnár Enikő is,

aki tavaly nyáron igen viharos körülmények között távozott a Jobbikból Jakab Péterrel együtt. A történtek ellenére a Jobbik a mai napig nem szüntette meg Molnár Enikő tagságát az alapítvány kuratóriumában, ahol 2020 óta tölt be tisztséget. 

– Mivel valamennyi jobbikos képviselő az ellenzéki összefogás listájáról került be a parlamentbe, 

úgy hiteles, ha szépen vissza is adják akkor a mandátumukat, 

és megmutatják, mire képesek egyedül – üzent egykori párttársainak Jakab Péter. 

A volt miniszterelnökjelölt-jelölt egyébként szintén a közös ellenzéki listáról került be az Országgyűlésbe mint a Jobbik vezetője, 

amikor kilépett pártjából, a mandátumát nem adta vissza, azóta is független országgyűlési képviselőként ül a parlamentben. 

Jakab most azt üzente a jobbikosoknak, hogy legyenek bátrak. – A távozásotokkal semmivel sem lesz gyengébb az ellenzék. Sőt! – üzent az őt egykor pártelnöknek választó politikusoknak.

Jakab kilépése: néha valami jó is történhet a Jobbikkal

Jakab Péter egyébként egy éve hagyta ott a Jobbikot, Hont András baloldali publicista ezt úgy kommentálta a Facebook-oldalán: Néha a Jobbikkal is történhet valami jó. Posztját a párt mostani alelnöke és országgyűlési képviselője, Ander Balázs is megosztotta a közösségi oldalán. 

Ezt egyébként Jakab Péter is észrevette. Azzal reagált, hogy mind az Átlátszó.hu-nál dolgozó Hont, mind pedig a Jobbik-alelnök fideszesek. 

Jakab Péter egyébként még egyetlen választást sem nyert meg azok közül, melyeken elindult. 

Az egykori történelemtanár 2009-től vezette a Jobbik miskolci alapszervezetét. 2010-ben önkormányzati képviselő-jelöltként vett részt a választásokon, de alulmaradt fideszes ellenfelével szemben, listáról került be a megyei jogú város testületébe. 2014-ben Miskolc polgármestere szeretett volna lenni, akkor harmadikként végzett a voksoláson. 

2018-ban országgyűlési képviselő-jelöltként indult az egyik miskolci központú egyéni választókerületben, azonban alulmaradt fideszes ellenfelével szemben, a Jobbik listájáról ekkor került be az Országgyűlésbe. 

2021-ben az ellenzéki előválasztáson indult, miniszterelnök-jelölt szeretett volna lenni, azonban a baloldal háziversenyén öt jelölt közül mindössze a negyedik helyet sikerült megcsípnie, amivel az első fordulóban kiszállt az előválasztási küzdelmekből

Faragó Tamás, a Jobbik gyöngyösi önkormányzati képviselője, Lejer Zoltán pártigazgató-helyettese lett a párt alapítványának új kuratóriumi tagja – derül ki egy friss, július 14-i bírósági végzésből. Ebből az is kiderül,

 „a kuratórium összetétele egyebekben nem változott”, vagyis a testület tagja maradt Jakab Péter expártelnök volt kabinetfőnöke, Molnár Enikő is. 

Emlékezetes, a Jobbik vezetése Potocskáné Kőrösi Anita vezetésével már több mint egy éve, tavaly májusban lázadt fel a túl nagy hatalommal rendelkező Molnár Enikővel szemben, és számos jogkörétől megfosztotta. Tavaly augusztusban a Jobbik szakított is a pártban elbukott Jakab Péter kabinetfőnökével. Mindezek ellenére a Jobbik a mai napig nem szüntette meg Molnár Enikő tagságát az alapítvány kuratóriumában, ahol 2020 óta tölt be tisztséget. A Jobbikból egy éve kilépett, majd a Nép Pártján Mozgalmat életre hívó Jakab Péter bizalmasának megbízatása elvileg 2025-ben járhat le, de mivel „a megszűnés tényleges időpontja nincs bejegyezve”, a Jobbik megváltoztatva a kuratórium összetételét, le is cserélhetné Molnárt. 

A testület frissen beválasztott tagja, Faragó Tamás egyébként Vona Gábor egykori pártelnök kampányfőnöke is volt,

 még ha csak rövid ideig is. Kinevezését ugyanis Gyöngyösön, a volt pártelnök választókörzetében nem fogadta kitörő lelkesedés, a helyi szervezetben megkezdődött a tömeges kilépés is. Czeglédi Ágnes, a gyöngyösi szervezet alapító alelnöke azt kifogásolta, hogy Faragó több kaszinót is működtet.

Faragó beválasztása a párt alapítványába azért is érdekes lehet, mert pártigazgató-helyettesi kinevezése még Jakab Péter elnöksége idején történt,

 azután, hogy a pártigazgatói posztot 16 évig betöltő Szabó Gábor lemondott. A Jobbik egyik legfontosabb háttéremberének számító, nagy befolyással bíró Szabó feltehetően azért mondott le posztjáról, mert nem élvezte Jakab Péter támogatását. Lejer megválasztása után az országos elnökség két pártigazgató-helyettest is kinevezett, noha ilyen poszt addig a Jobbikban nem volt. Lejer Zoltán egyébként a 2019-es őszi önkormányzati választáson kecskeméti polgármesterjelölt volt, az ellenzék közös jelöltjeként. Mindez annak fényében érdekes, hogy pont Faragó Tamás nyilatkozott úgy 2018-ban, hogy „Az elnökség kizárta már az MSZP-vel, Dk-val, Momentummal való országos összefogás lehetőségét, a DK-val és MSZP-vel meg önkormányzati szinten sem tartjuk ezt elképzelhetőnek, […]. A Momentummal és az LMP-vel sincs ilyen tervezve sem országosan, sem helyben.”  

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Félelmetes katonai szövetség jött létre a NATO ellen

origo.hu

A TV2 a legnézettebb csatorna, óriási siker volt a Házasság első látásra

life.hu

Esküvőjükről osztott meg soha nem látott fotót Katalin és Vilmos, de valami nem stimmel

hirtv.hu

Rendkívül súlyos vádakat fogalmazott meg az Egyesült Államok Oroszországgal szemben

ripost.hu

Ekkor nézz fel az égre: minden kívánságod valóra válhat május elején

mandiner.hu

Újabb kutatás cáfolta meg Zelenszkij őrült elméletét

origo.hu

Szijjártó Péter: Józan észre alapozott együttműködésre van szükség

mindmegette.hu

Sokkot kaptak a Lidl dolgozói, amikor meglátták, mi van a banánoskartonban

ripost.hu

Közbelép az univerzum, 3 csillagjegyre rátalál az örökké tartó szerelem!

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Tűzzel játszanak a nyugati politikusok: az orosz atombombák nem állnak bevetésre készen?

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Lázadnak a gazdák, tüntetés lesz Brüsszelben, akadálytalanul érkezhet az ukrán gabona Európába

POLITIK

Az ukrán miniszter szerint az energiaellátás fele összeomlott

POLITIK

Jelentősen nőtt Magyarországon az ázsiai befektetések száma

POLITIK

A migrációs válság a magyar EU-elnökség középpontjában

POLITIK

Macron újra NATO katonák Ukrajnába küldéséről beszél