Létrehozva: 2023.08.17.
Módosítva: 2023.08.17.

A pedofilmosdatás nem fogadható el!

Az Alapjogokért Központ határozott állásfoglalása.

Az Alapjogokért Központ szerint a „pedofilmosdatás” semmilyen körülmények között nem fogadható el.

Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott elemzésükben azt írták „a balliberális LMBTQAPI+ (leszbikus, meleg, biszexuális, transzszexuális, queer, aszexuális, pedofil, interszexuális és egyéb)-érzékenyítésben mindig van lejjebb, és a felszabadításmánia mára elérkezett az eddigi folyamatokból logikusan következő újabb lépcsőfokához, a pedofíliához”.

Az Alapjogokért Központ szerint az ezzel kapcsolatos „agitációt” az egykori SZDSZ-alapító Kőszeg Ferenc vállalta magára, a magyarok azonban már többször és félreérthetetlenül kifejezték: „eddig, és ne tovább, el a kezekkel a gyermekeinktől!” Emlékeztettek arra, hogy már évekkel ezelőtt figyelmeztetettek arra a veszélyre, amelyet most szerintük a Helsinki Bizottság alapítójának szavai jeleztek.

A történtek igazolják a választópolgárok tavalyi népszavazáson „soha nem látott egységben kifejezett akaratát, amely szerint a gyermekeinket meg kell védeni a genderőrülettől”

– írták.

Hozzátették: az SZDSZ alapítója – aki a tavalyi választás előtt „egyre-másra közölte a dollárbaloldal külföldi támogatói által kiválasztott közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltet támogató írásait” – nemcsak tolerálhatónak nevezte a pedofíliát, hanem azt is hozzátette, hogy szerinte „nem az a baj, ha valaki pedofil kapcsolatot létesít, hanem az, ha ez nyilvánosságra kerül”.

Érdemes szerintük felidézni, hogy Kőszeg Ferencet a baloldal kormányzása idején „az emberi jogok tiszteletben tartása érdekében végzett több évtizedes tevékenysége elismeréseként” méltónak találták a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjére.

Sok magyar szülővel együtt – de Kőszeg Ferenc véleményével szöges ellentétben – „úgy gondoljuk, hogy a pedofília és a pedofil cselekmények soha nem tartozhatnak hozzá a gyermekeink életéhez, és ezektől minden létező eszközzel, akár hatósági fellépés segítségével is meg kell védenünk őket” – közölték.

Állásfoglalásuk szerint „Magyarország nem gender-propagandistáknak való vidék, itt egyetlen felnőttnek sincs, és nem is lehet joga kisgyermekeket szexuális játékszerként használni”.

Hivatkoztak márciusi közvélemény-kutatásuk eredményére, amely – mint írták – szintén ezt támasztja alá, hiszen a válaszadók „elsöprő hányada” állt ki a jelenlegi gyermekvédelmi szabályozás mellett, sőt a többség már akkor is azt gondolta, hogy szükséges a törvény további szigorítása.

Megítélésük szerint Nyugat-Európában már „a ’68-as kultúrmarxista lázadók” zászlajukra tűzték a pedofilok „szexuális felszabadítását”,

és emellett olyan politikusok álltak ki – tették hozzá –, mint Daniel Cohn-Bendit, aki 2014-ig az Európai Parlament zöld frakciójának társelnöke volt, de az utóbbi években is „vakbuzgón támadta a magyar kormányt”.

Az, hogy a hazai balliberális oldalon most is vannak szereplők, akik támogatásukról biztosítják „a sokak által méltán elfeledett egykori baloldali országgyűlési képviselőt, csak őket minősíti, egyben figyelmeztetés a jóérzésű magyaroknak, hogy ezt a politikai oldalt többé nem szabad a hatalom közelébe engedni” – olvasható az Alapjogokért Központ közleményében.

Az SZDSZ egykori parlamenti képviselője és a Magyar Helsinki Bizottság alapítója nemrég többek között annak a nézetének adott hangot egy interjúban, miszerint a pedofilok esetében kerülni kell a nyilvános leleplezést és felelősségre vonást.

Kőszeg Ferenc a Partizánnak adott életútinterjújában a pedofíliával kapcsolatos kérdésekre is felelt.

-„A műsorvezető kérdésére Kőszeg Ferenc arról beszélt, hogy az erotikával átszőtt érzelmi kapcsolatokat felnőtt és gyerek között nagyon széles körűek, a büntetőjogi szigor csak árt a dolognak. Jelezte, ő maga sem helyesli, de elég sok szexuális kapcsolat volt diák és tanár között, de nem lett belőle ügy, erőszak nem volt benne, ő maga is ismer olyan esetet, amikor egy fővárosi gimnázium könyvtárosának viszonya volt egy 16 éves lánnyal, aki már nagymama, és nem vette rajta észre, hogy traumatizált lenne. Úgy vélte, annyiféle különböző helyteleníthető kapcsolat van, hogy ő nagyon óvatos lenne ezek nyilvánosságra hozatalával” – írta a 24.hu az interjúban elhangzottakat összefoglalva.

A portál hozzátette: „(Kőszeg) Személyes példaként azt mondta, fia egykori iskolájában egy pedofil tanár rendszeresen kikezdett a fiúkkal, ő pedig azt javasolta a gyerekének, ne hagyja magát, de »ne menjen ebben tovább«. Ezt azzal magyarázta, hogy noha távol áll tőle a pedofíliát bármilyen módon helyeselni, de szerinte, ha lehet, el kell kerülni a nyilvános leleplezést, felelősségre vonást, mert ettől inkább rosszabb lesz.”

A Magyar Helsinki Bizottság teljesen elfogadhatatlannak nevezte a Kőszeggel készített interjúban megjelent nézeteket.

Kőszeg Ferenc korábban parlamenti képviselőként is tevékenykedett az azóta megszűnt liberális párt, az SZDSZ politikusaként, valamint ő a Magyar Helsinki Bizottság egyik alapítója. Azé a szervezeté, amely most elhatárolódott tőle.

Floridában úgy gondoljuk, hogy csak az a helyes, hogyha a legsúlyosabb bűncselekményeket a lehető legszigorúbb módon büntetjük” – fogalmazott Ron DeSantis Florida állam republikánus kormányzója egy új bűnügyi törvénycsomaggal kapcsolatban, melyet a politikus hétfőn írt alá.

Az új bűnügyi törvénycsomag három intézkedést tartalmaz, amely az óvadékreformokat célozza meg, szigorítja a bódító hatású fentanillal kereskedők büntetését, továbbá a halálbüntetés kirovásának lehetőségét is felveti azon személyek számára, akik bizonyos bűncselekményeket követnek el gyermekek ellen.

 

Akár halálbüntetést is kaphatnak a pedofil elkövetők Floridában

Fotó: EPA/Shawn Thew

Ron DeSantis az új bűnügyi törvénycsomagban foglalt pedofília visszaszorítása érdekében hozott törvényjavaslatot is aláírt,

amely halálbüntetést rendelhet el azokra a pedofil elkövetőkre, akik 12 év alatti gyermekek ellen szexuális erőszakot követnek el

– ismertette a kormányzó hivatala. A törvénnyel kapcsolatban DeSantis elmondta, hogy a legsúlyosabb bűncselekményeket – azaz a 12 év alatti gyermekek szexuális bántalmazását – a lehető legszigorúbb módon kell büntetni.

Kiállunk a gyermekek védelme mellett

A törvénnyel „világossá tesszük, hogy Floridában kiállunk a gyermekek védelme mellett, ugyanis sajnálatos módon társadalmunkban nagyon sok szexuális bűncselekményt követnek el 12 év alatti gyermekek sérelmére. Ezen szörnyű bűncselekmények elkövetői gyakran sorozatos elkövetők, és ha valaki egyszer megteszi, hogy egy gyereket megerőszakol – és ezek nagyon fiatal gyerekek, néha hat, hét és nyolc évesek –, akkor ezt jó eséllyel újra meg fogja tenni, hacsak nem állítjuk meg őket és nem nyerik el méltó büntetésüket – fogalmazott Desantis.

A kormányzó továbbá arra is rávilágított, hogy ez az új intézkedés az amerikai legfelsőbb bíróság által 6-7 éve hozott döntést is megkérdőjelezi, mely szerint nem lehet halálbüntetést alkalmazni olyan bűncselekmények esetében, mint a nemi erőszak, még akkor sem, ha az elkövetők számos esetben 12 év alatti gyermekeket bántalmaztak.

„Úgy gondoljuk, hogy ez a döntés rossz. (…) Ezzel a törvényjavaslattal tehát egy olyan eljárást lehet kezdeményezni, amely lehetővé teszi, hogy megtámadjuk ezt a precedenst, és azt mondhassuk, hogy Floridában úgy gondoljuk, hogy a legsúlyosabb bűncselekményekért a legszigorúbb büntetés jár”

– tette hozzá a politikus. Mindemelett a múlt hónapban DeSantis egy olyan törvényjavaslatot is aláírt, amely az elítélt bűnözőkre kiszabott halálos ítélet meghozatalához szükséges egyhangú esküdtszéki szavazatok követelményén is lazít, ezáltal a 12 esküdtből már 8 egyhangú beleegyezése elegendő az előbb említett ítélethez.

A csomag másik törvényjavaslata az úgynevezett óvadéki reformokat veszi célba, és többek között arra kötelezi a floridai legfelsőbb bíróságot, hogy az év végéig dolgozzon ki egy egységes, az egész államra kiterjedő óvadéki ütemtervet, míg a harmadik intézkedés a kábító hatású fentanilt forgalmazókkal szembeni büntetőjogi szankciókat szigorítja.

Florida a törvény és a rend államává vált

Florida a törvény és a rend államává vált, ahol 50 éve rekordalacsony a bűnözési ráta, évről évre pedig kétszámjegyű csökkenés tapasztalható a gyilkosságok, a betöréses lopások, és az általánosságban mondva a bűnözés terén. Három egymást követő törvényhozási ülésszakon keresztül dolgoztunk azon, hogy keményen fellépjünk a bűnözés ellen – fogalmazott Ron DeSantis az új intézkedések kapcsán, továbbá hozzátette:

idén is folytatjuk a közösségeink védelmét és Florida biztonságát szolgáló intézkedések végrehajtását, különös hangsúlyt fektetve arra, hogy a bűnözőket börtönben tartsuk, a pedofilokat pedig elítéljük”.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Összeomlott a PSG, megint bukhatja a BL-álmát

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

Lesújtó hírt kaptunk: elhunyt a válogatott labdarúgó

hirtv.hu

Újabb influenszereket látott vendégül David Pressman

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

vg.hu

Munka Ausztriában: otthagyják a magyarok – ez áll a háttérben

origo.hu

Elképesztően szexi pózban mutogatja testét Gelencsér Tímea - kép

ripost.hu

Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

„Fénysugár marad” - Nincs több titok, szakértő elemezte Katalin hercegné viselkedését

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Lázadnak a gazdák, tüntetés lesz Brüsszelben, akadálytalanul érkezhet az ukrán gabona Európába

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Minden eddiginél sikeresebb volt az idei CPAC-Hungary

POLITIK

Ismét rakétákkal támadják az oroszok Odesszát

POLITIK

A közel-keleti háború elmérgesedése fenyeget

POLITIK

A háború ellenére nőtt a magyar gazdaság